Jump to content

A propo slučaja -Artemije-

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ено човека...

Па није рекао м.Артемије да не призна Св.Тајне СПЦ!

а није ни рекао ...да они који њега подржавају не одлазе на Литургије у СПЦ!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

А зашто онда оснива катакомбе на канонској територији других Епархија? Зар нису артемити много пута поновили да се то чини како би истински православни хришћани најзад имали где да иду на литургију?

Односно, да појасним, ако признају благодат у СПЦ, зашто онда нуде алтернативне "цркве". Зар то не доказује управо да НЕ признају благодат канонским Епрахијама и парохијама СПЦ?

Једна мала историјска аналогија, многи историчари су мишљења да је раскол између источне и западне Цркве на неки начин заживео, да је запечаћен тек после крсташког освајања Константинопоља 1204. године, али не због самог освајања већ због тога што су Латини основали паралелну црквену хијерархију, показујући тиме да не признају законитог Патријарха.

Подели на овим сајтовима

Ено човека...

Па није рекао м.Артемије да не призна Св.Тајне СПЦ!

а није ни рекао ...да они који њега подржавају не одлазе на Литургије у СПЦ!

ма немој.

где је он то признао речју или делом ЈЕДНУ свету и благодатну тајну СПЦ ?

тиме што је ''освештао'' још пре десет година вилењаку ону крпу да може на њој по туђим епархијама да прави представу и дели супицу, преко свих канона и здравог разума?

управо ту крпу данас вукљају около и ''служе'' на њој.

кроз кога он служи ту ''литургију'', кога он призива за својег заступника као ''владика''?

у чије име онда ти рашчињени људи служе?

ма дај бре, идиотија на спрат се само слаже једна на другу.

ај што су себе побаталили, неко што ће и неке унесрећене људе да повуку са собом.

плету конопац до дна пакла од људских душа.

Подели на овим сајтовима

...

Лепо речено..и да је све идеално...тако треба...

Али зар је једини оАртемије тако се понашаоу целој СПЦ?

Наравно да није све идеално....и да тако не треба...

Али зашто прескачеш, тј нећеш да прочиташ и крај?

,,...кад кажем неком детету: Јеси ли то и то урадио? А он ће: Пера је више погрешио, Жика ме наговорио, Миле је пре мене то урадио...све, само неће да каже:јесам, погрешио сам."

Покајање није чекање да се грешнији од мене покају, па ћу ја! То је лицемерје, нема ни п од покајања. Покајање је стајање пред Богом у истини О СЕБИ.

Да ли на исповести треба да износимо туђе грехе да би себе оправдавали?

Или сматраш да о. Артемије није ништа грешио и не треба ни због чега да принесе покајање ЦРКВИ?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Грешке су на обе стране направљене...

Мора да се нађе компромис...

А сматраш да је чињење Сабора и Синода бескомпромисно (дуго година упозоравали, више пута позивали, прво пензионисали, па после упада у манастире рашчинили, али не и удаљили из Цркве...),  а о.Артемија пуно компромиса (као што је...? све са позивањем свих Епископа широм васељене, катакомбама, служењем иако је рашчињен, рукоположењима.)

И тај аргумент да никад није рекао да је наша Црква безблагодатна.. Кад ми човек иде у сусрет улицом, и пре него се сретнемо пређе на другу страну и окрене главу-јел` треба да ми каже да ме презире, или је то овим поступком јасно сваком без и једне изговорене речи? 0110_hahaha 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Кад ми човек иде у сусрет улицом, и пре него се сретнемо пређе на другу страну и окрене главу-јел` треба да ми каже да ме презире, или је то овим поступком јасно сваком без и једне изговорене речи? 0110_hahaha 0102_laugh

тим поступком је сваком без и једне изговорене речи јасно да те презире, али неки неће да им буде јасно...

Подели на овим сајтовима

Искрено....имам своје виђење ствари....и можемо се препуцавати до судњег дана...

Имам доста информација...у многим слулчајевима које су потресале СПЦ..неке горе од случаја м.Артемија..неке и једноставније...

НИ ЈЕДАН није стигао на суђење осим м.Артемија...

..мене само интересује ... ЗАШТО?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Веома просто: јер ни један од тих случајева није овако ударао у темеље саме Цркве. Simple as that. А ти наведи један од тих које знаш да су овако себе издигли и изнад Сабора, Синода, свештенства (видео си оне папириће са позивима за крштење код њих-није ваљда да признају крштење у СПЦ али њихово је боље, квалитетније они то изведу или шта?)

Подели на овим сајтовима

Кад ми човек иде у сусрет улицом, и пре него се сретнемо пређе на другу страну и окрене главу-јел` треба да ми каже да ме презире, или је то овим поступком јасно сваком без и једне изговорене речи? 0506_music 0907_sport

тим поступком је сваком без и једне изговорене речи јасно да те презире, али неки неће да им буде јасно...

0705_read 0503_music0504_music

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Веома просто: јер ни један од тих случајева није овако ударао у темеље саме Цркве. Simple as that. А ти наведи један од тих које знаш да су овако себе издигли и изнад Сабора, Синода, свештенства (видео си оне папириће са позивима за крштење код њих-није ваљда да признају крштење у СПЦ али њихово је боље, квалитетније они то изведу или шта?)

Значи то је поента...Цркве...не сведочење Господа и Јеванђеља...него не дирати Епископе из Сабора...

Добро онда...да знам!

.mislise.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

ај што су себе побаталили, неко што ће и неке унесрећене људе да повуку са собом.

Ово је тренутно највећи проблем,што неутврђене и слабе у вери,својим небулозама одвалаче од Цркве!

Погледајте пример са ФБ групе...

Ана Михајловић

imam jedno pitanje, ako svestenik svesluzi kako treba ali pominje episkopa koji je pao u jeres, da li je to kako treba, treba li da izadjem sa takve liturgije?

#

хаџи Драган Треба изаћи са такве мисе-по канонима светих отаца.АМИН.

#

хаџи Драган Послушност ХРИСТУ БОГУ-јединоме-А ШТА ЈЕ ТАЈ СВЕШТЕНИК-ако помиње ЈЕРЕТИКА/слуга сатанин/-НЕ КЛАЦКАЈМО СЕ-задња су времена.ПОКАЈМО СЕ СВИ ЈЕР СЕ ПРИБЛИЖИЛО ЦАРСТВО НЕБЕСКО.АМИН.

Jovan Vićentijević Ja takođe mislim da pravoverni koji istinski veruju i slede put Gospoda Hrista, put večnog spasenja, da ne trebaju prisustvovati bogosluženjima na kojima se pominje episkop koji je jeretik.

Ово је само један од примера,а има их стотине,и овакви болиди,типа овог хаџије,упропашћавају људске душе,на правди Бога!

Дакле,док СПЦ чека покајање отпадника,које је извесно, колико и снег у јулу месецу, под хитно треба упутити апел верном народу,преко свих епархија и парохија,да се клоне ових несртеника,а мајски сабор,да донесе конкретније мере и упозорења,не би ли се зауставили ови ловци на људске душе!

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ово је тренутно највећи проблем,што неутврђене и слабе у вери,својим небулозама одвалаче од Цркве!

Погледајте пример са ФБ групе...

Ана Михајловић

imam jedno pitanje, ako svestenik svesluzi kako treba ali pominje episkopa koji je pao u jeres, da li je to kako treba, treba li da izadjem sa takve liturgije?

#

хаџи Драган Треба изаћи са такве мисе-по канонима светих отаца.АМИН.

#

хаџи Драган Послушност ХРИСТУ БОГУ-јединоме-А ШТА ЈЕ ТАЈ СВЕШТЕНИК-ако помиње ЈЕРЕТИКА/слуга сатанин/-НЕ КЛАЦКАЈМО СЕ-задња су времена.ПОКАЈМО СЕ СВИ ЈЕР СЕ ПРИБЛИЖИЛО ЦАРСТВО НЕБЕСКО.АМИН.

Jovan Vićentijević Ja takođe mislim da pravoverni koji istinski veruju i slede put Gospoda Hrista, put večnog spasenja, da ne trebaju prisustvovati bogosluženjima na kojima se pominje episkop koji je jeretik.

Ово је само један од примера,а има их стотине,и овакви болиди,типа овог хаџије,упропашћавају људске душе,на правди Бога!

Дакле,док СПЦ чека покајање отпадника,које је извесно, колико и снег у јулу месецу, под хитно треба упутити апел верном народу,преко свих епархија и парохија,да се клоне ових несртеника,а мајски сабор,да донесе конкретније мере и упозорења,не би ли се зауставили ови ловци на људске душе!

Амин, брате, Господ те чуо и услишио.  .mislise.

Подели на овим сајтовима

Значи то је поента...Цркве...не сведочење Господа и Јеванђеља...него не дирати Епископе из Сабора...

Добро онда...да знам!

:drugarstvo:

Пази, комбинујеш речи уз помоћ три тачкице тако да добијају потпуно другачију конотацију. Не контам које речи би ставио испред и иза "Цркве" и "сведочење Господа и Јеванђеља" па да добијеш смислену реченицу...

Ово је ,,кажем да би нешто рекао а да ништа не кажем". Имао си конкретно питање-које примере знаш да су гори у еклисиолошком и сотириолошком погледу-и ништа не рече. Остајеш у домену фраза...

Може и из историје Цркве-који епископ је био рашчињен од стране своје помесне Цркве, а наставио да служи, и да своју епархију проширује на целу васељену? (И Мираш-кад су га рашчинили, а он наставио да се лажно представља-се ограничио на ЦГ  :drugarstvo:). И још да ТРАЖИ да га остале Цркве признају, тј да није расколник,па су оне то учиниле. Само немој Св. Јована Хризостома, није био рашчињен, већ протеран у егзил, а апеловао је на сву духовну децу да остану у својим местима и саслужују са осталима. Ја бих волео да знам. Из овог предмета нисам нашао ни један такав пример, али ти можда имаш боље књиге.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...