JESSY Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Упоређујући са претходним временима, живот на западу никад није био лакши. Ми смо непрекидно забављани и увесељавани, ако ничим другим, а оно ТВ програмом. Са свим постојећим атракцијама, опчињавајућим медијима и уживањима, која су нам данас доступна, успевамо да врло брзо заборавимо да тежња за срећом није циљ нашег живота. Само ако имамо на уму да је живот тест, да је привремени задатак, успеваћемо да се колико – толико одвојимо од варљивих ствари овога живота. Ми се припремамо за нешто много боље и веће од овог живота. Ствари које видимо су сада ту, а сутра нестају. Али оно што је сада невидљиво нашим очима, постојаће кроз вечност. То су истине којума нас подучава Божија Реч, записана у Библији. Да бисмо се осећали не превише везани за овај свет, Бог допушта на нас извесну количину незадовољства и нелагодности у животу, да бисмо јасно осећали да се пуно испуњење очекује тек са оне стране смрти. Овде нисмо потпуно срећни, јер тако није ни одређено. Живот на земљи није наш прави дом и крајња дестинација, јер смо креирани за нешто много боље од овог живота. Овде ћете доживљавати многобројне тренутке радости, али је то ништа у поређењу са оним штоје Бог испланирао за вас. Направићете фаталну грешку ако схватите да је Божији план за ваш живот на земљи, да имате материјални просперитет или славу. Живот у обиљу нема ничег заједничког за материјалним обиљем. Верност Богу вам не гарантује успех у каријери, па чак ни у вашој парохији, ако сте по професији свештеник. Никада се не фокусирајте на успехе у овој привремености. Апостол Павле је био апсолутно веран Богу, па је последње године живота провео као затвореник. Јован Крститељ је био потпуно веран Богу, па му је глава одрубљена. Милиони верних и оданих Богу били су мучени пре смрти, изгубили су све и доведени су до краја живота без игде ичега. Највећи хероји вере у Божијим очима нису они који су доживели просперитет, успех или славу у овом животу, него они који су схватали живот живот као привремени задатак и тест верности, служећи Богу у потпуној верности и преданости, очекујући награде у идућем животу. Такав став захтева пуно вере у Божија обећања. Постоји стара прича о мисионару, који се враћао кући бродом, заједно са председником његове земље. У луци је била гужва, публикала је клицала председнику, војни оркестар је гласно свирао, а медији су одушевљено дочекали председников повратак кући. За то време, мисионар је неопажено склизнуо са брода и нико није ни видео да је упао у воду. Осећајући самосажаљење и озлојеђеност, почео је да се жали Богу. Господ га је нежно подсетио; ”Али дете моје, ти још ниси дошао кући.” Кажу да ни две секунде нећемо провести у оном другом свету, кад ћемо се запитати; ”Зашто сам толико марио за све земаљске ствари, зашто су оне имале толико значаја за мене? О чему ли сам мислио? Зашто сам потрошио толико снаге, енергије, времан и бриге на оно што не може да траје?” Кад живот постане тежак, кад осетите преоптерећеност животним проблемима или кад почнете да се запиткујете да ли живот за Христа вреди вашег труда, подсетите се да још нисте стигли кући. Смрћу нећете напустити свој дом – тада одлазите у свој дом. Српска црква - Ротердам, Холандија Bokisha and Rassoban је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Hvala za ovo, jako dobro JESSY and Rassoban је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Borba i stradanje, ili borba za prevazilaženje i osmišljavanje stradanja u uzrastanju u ljudskosti i približavanja idealu koji je postavio Bogočovjek... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Mnogi ljudi imaju besmislen život. Kao da su u nekom polusnu, čak i onda kada rade nešto za šta misle da im je važno.To je zbog toga što jure za pogrešnim stvarima. Jedini način na koji možeš uneti smisao u život jeste posvetiti se ljubavi prema bližnjem, posvetiti se zajednici koja te okružuje, stvaranju nečega što će tvom životu dati svrhu i smisao. Дијана., Таша and Rassoban је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Smisao života jeste po meni spoznaja sebe, ko sam? šta sam? Smisao jeste borba koju vodim sa sobom, kako bi na kraju izašao iz borbe kao bolji čovek, bolje biće koje je odbacilo bolesne strasti, gordost, lenjos. Smisao može biti uloga u kojoj vidim sebe ovde na zemlji. Samo snagom volje i verom u Boga možemo ispuniti sebe, i shvatiti da smo svojim delovanjem učinili nešto više od nas samih i tako spoznali sebe i shvatili svrhu svog postojanja. ИгорМ, Дијана. and Rassoban је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Зашто се ми не осећамо испуњенијима? Превише људи поставља себи то питање. Ми нисмо срећни и нисмо задовољни. Да будемо реални, просто смо изгубљени и јадни! Зашто? У својој књизи ”Богат, слободан и јадан”, амерички социолог Џон Бругеман описује дивну причу, која документује разлоге зашто је то тако. Пењање на Монт Еверест је један од изазова који инспирише људе да учине нешто велико у животу. Пуно људи то покушава, иако скоро 10% њих умире на путу ка врху планине. Многи њихови лешеви леже поред стаза, које воде ка врху. Али људи и даље желе да се пењу на ову опасну планину, иако то никоме не пружа било какву друштвену вредност. Пре неколико година један од алпиниста, који се звао Дејвид Шарп, био је у великој невољи, пењућисе на планину. Тамо је било око 40 алпиниста, који су приметили да он треба помоћ, али се нико није зауставио да му помогне. Он је умро на Монт Евересту, јер ни један од алпиниста није хтео да постави као свој лични циљ да помогне колеги у невољи. Ето, такви смо ми! Наши сопствени лични циљеви нас покрећу да имамо више, да будемо већи и успешнији, што све више узрокује да заборављамо шта је уствари оно што је најважније у животу. Али то није оно како нас је Бог устројио. Живот се не врти око тога шта си направио, шта си урадио или шта знаш. Живот се врти око љубави – љубави према Богу и љубави према другима. Господ Исус Христос нам је објаснио у Јеванђељу по Марку шта значи стварни живот, а то је жртвовање себе за нешто што је веће од тебе. Господ нас је тако креирао да никад не можемо бити сасвим срећни ако не дајемо свој живот за Његов посао. Створени сте да радите на ономе што је веће од вас самих. Библија то назива твојом мисијом. Важност неке личности не долази од статуса, плате или пола. Важност сваке личности је у његовој служби Богу и другим људима. Само када дајеш себе за више циљеве и другим људима, можеш осетити вредност свог живота. Испитај себе какав је живот који ти водиш? http://svetatrojica.wordpress.com Bokisha је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 мислим да са том мисијом треба почети јако рано...у детињству....а то је задатак родитеља....да од најранијих дана уче своју децу, да им објасне који је њихов задатак овде, у овом свету....шта је то што је најбитније....и када се то најбитније оствари, остало ће доћи само по себи....као надоградња....Господ ће се побринути за то.... Крижик and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Naravoučenije: ne penjite se na Mont Everest. I promislite koji su vam ciljevi u životu, a red bi bio da pogledate i zašto su baš ti. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Живот мора да има једну, јединствену истину о себи, о својој суштини и смислу. Зашто је по вама Христова истина о животу, заиста једна, јединствена, једина истинита истина о животу, његовом смислу и суштини? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 On 15. 6. 2014. at 15:53, Драган άσημος :) рече Живот мора да има једну, јединствену истину о себи, о својој суштини и смислу. А зашто мора? Иначе лепа тема, само сумњам да ће бити одговора који нису стереотипни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Student91 Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 "Hristos Vaskrse iz mrtvih, smrću smrt uništi i onima u grobovima Život darova" Zbog ovoga. Иван Ивковић and Интегра је реаговао/ла на ово 2 "Koji ne ljubi ne poznade Boga; jer Bog je ljubav" - 1Jn 4,8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 On 15. 6. 2014. at 16:05, Juan рече А зашто мора? Живот је море? Срђан Шијакињић, Juanito and LISA је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 On 15. 6. 2014. at 16:05, Juan рече А зашто мора? мени се чини да апсолутни смисао постојања свега мора бити један, јер све што постоји постоји независно од човека... појединац може да нађе смисао у било чему, али смисао целине се тиме не мења... а ако целина има смисао онда би било природно да би било добро да се смисао појединца усагласи са смислом целине... ако си уопште мислио на ово... иначе, што се теме тиче, сматрам да је Христова порука смисао (тачније, бирам да сматрам, бирам да верујем) због оптималног односа лепоте и вероватноће да је истинита... Безусловна љубав и јединство свих и свега, Бог који пати и спушта се на ниво човека, Бог као лични пријатељ... то су неке од најлепших могућих идеја које су се појавиле у историји човека... А са друге стране, присуство хришћанства у историји, присуство многих који су својим животима сведочили о њему ми говори да постоји реана могућност да хришћанство јесте заиста истина и стварност... Интегра and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Objektivno ili subjektivno? Da napisem zasto je smisao mog zivota ili zivota uopste? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 On 15. 6. 2014. at 16:20, Срђан Шијакињић рече , али смисао целине се тиме не мења... Koje celine? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука