Jump to content

Крижик

Члан
  • Број садржаја

    371
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

3552 посетилаца

Крижик's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

25

Форумска репутација

  1. 25. април - Фрушкогорски маратон
  2. Као одговор на ваше питање навео бих предавање монаха Арсенија. Видео линк: https://www.youtube.com/watch?v=7wiXmGQ9uLQ Време на снимку: 0:40:58 Наравно није на одмет да преслушате и цело предавање.
  3. Мислим да за сваку несрећу или бољку која нас снађе у животу постоји разлог. Својим гресима сами себе доводимо до таквих стања (некада су наслеђени греси разлог нашем страдању). Бог нам је дао слободну вољу да сами бирамо пут у животу и очекује да се својевољно окренемо њему и да га тражимо. Страдања треба да схватимо као опомену да смо "cкренули" са пута који води ка Богу и она треба још више да нам учврсте веру. Некада је веома очигледно зашто нас је снашла несрећа а понекад су потребне и године да бих то схватили. Када би у потпуности живели по вољи Божијој не би нам спала ни длака са главе. Наравно ово се не односи на свете мученике који су пострадали и изгубили своје животе живећи по Богу и славећи га.
  4. Цитирам речи монаха Арсенија Јовановића као одговор на ову тему: "...и било је светих људи који су били у браку и који су по рођењу одређеног броја своје деце одлучивали заједно да од тог дана живе као брат и сестра, и тек тад је та љубав заиста постизала оно божанско и тек тада су добијали и задобијали ту праву брачну љубав коју никада пре тога нису могли да познају јер би тада то био Божији дар. И та љубав која се роди на тај прави начин је Богом благословена у браку, и она је заиста љубав којој треба тежити и за рад које треба претрпети сва могућа искушења која данас брачне другове салећу и стижу..." Link (vreme na snimku: 0:40:58) Телесна задовољства не треба да нарушавају ни пријатељства а камоли велике љубави, такође не требају бити ни узрок било какве патње.
×
×
  • Креирај ново...