drvce Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 "Шта тренутно једете?" "Кекс" само ме асоцирало на ту тему и евентуалне неспоразуме Ne razumem, u reci keks nema slova b?! Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 Не разумем, зашто се на 130 страна расправља о нечему о чему се зна. О чему свака крштена душа је знала пре крштења. Или неко хоће да оправда, пошто је згрешио, или му се оће секс пре брака. Tristatri and Orthophill је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 О чему свака крштена душа је знала пре крштења није баш тако, први ја нисам знао ни пре ни дуго после крштења да је тако има пуно крштених и који иду у Цркву, који ће рећи да то није никакав грех, наравно уколико имаш озбиљну везу а не јурцаш около итд.... људима се природно хоће кекс када дођу у неко доба младости и како их сада упутити на прави пут, тј. да чекају брак, тема је корисна и потребна људима, зато 130 страна "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 Људи у пређашња времена се нису чували прењ брака или разводили јер им је било до вере ,већ и разлога "шта ће свет да каже"... У данашње време тај тип морала полако изумире и у друштву постоји слобода,што је у једну руку и добро...сад се види ко је ко Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 Svako ce na kraju da odgovara za sebe. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 „...Свилу носе грехом се поносе...“ Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 znaci kad se sumira ja sam izgleda pametna... http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 20, 2013 Пријави Подели Написано Април 20, 2013 није баш тако, први ја нисам знао ни пре ни дуго после крштења да је тако има пуно крштених и који иду у Цркву, који ће рећи да то није никакав грех, наравно уколико имаш озбиљну везу а не јурцаш около итд.... људима се природно хоће кекс када дођу у неко доба младости и како их сада упутити на прави пут, тј. да чекају брак, тема је корисна и потребна људима, зато 130 страна То је проблем. Уђи 70 еврића за крштење, а то што нема обавезне катехозациеј нема везе. То што ти ниси знао је проблем свештеника који те је крстио.С овим се слажем, а у вези мог првог исказа да када дођу у неко доба хормони, што је сасвим природно ударе у главу. То је сасвим нормално.А упућује их парохијски свештеник. То је његова дужност. Што се тиче озбиљних веза.....а шта је то озбиљна веза, који су критеријуми?Друго, чести случајеви, озбиљна веза, направе дете и веза због тога постане неозбиљна, тј. разиђу се , па абортуси, па неможе више никад да роди, па ово па оно....Никад се незна како ће жена реаговати, чак и ако је и озбиљној вези кад затрудни. Па ни мушкић како ће реаговати.А тек родитељи...Зато прво код свештеника, или епископа да благослови везу па тек онда. P.S. Треба да нас забрине данашња тотална асексуалност, тј. одсуство нагона. Ја ово озбиљно, Има зашто се то дешава. w.a.mozart, Orthophill and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Људи у пређашња времена се нису чували прењ брака или разводили јер им је било до вере ,већ и разлога "шта ће свет да каже"... У данашње време тај тип морала полако изумире и у друштву постоји слобода,што је у једну руку и добро...сад се види ко је ко Не само то, већ су и у пређашња времена улазили у ранијем животном добу у брак. Венчавали су се обично са 14 или 15 година. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 у браку важе речи апостола Павла: не забрањујте се једно другом осим по договору. У почетку брака нормално је дабрачници имају односе сваки дан, често и по више пута на дан; после рођења првог детета то се обично мења и почиње све ређе са годинама; ту правила нема и зависи од самих брачника, неко има чешће потребу а неко ређе. Што се тиче односа пре брака то зависи: ако мењамо партнере, имамо са свима односе то је блуд; ако се млади воле, планирају брак али због факса и сл. још не могу да се венчају а имају односе то по мени није блуд; ипак добро је да се исповеде, да се ређе причешћују и да гледају да се што пре венчају. Tošto po tebi nije blud, ne znači da i nije..Zna se dobro da su odnosi prije braka grijeh. A sad tko hoće može se držati čega hoće, i živjeti po svojoj savjesti.. Tristatri and Orthophill је реаговао/ла на ово 2 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Zna se dobro da su odnosi prije braka grijeh. gde to piše u bibliji DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 gde to piše u bibliji Па читај између редова... 4chsmu1 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 gde to piše u bibliji Је ли то сад sola scriptura in? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 to mocartovo pitanje na prvi pogled zvuci besmisleno sa pravoslavne tacke gledista, ali mislim da je hteo da kaze da se u pismu nigde ne govori o tome (sto je potpuno tacno) , a da su nasa tumacenja ta koja su isprojektovala svasta... Драшко and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 ma zezao sam se al generalno je mnogo lakše da kao papagaj ponavljaš misli oca Tadeja, patrijarha Pavla, Joila, velečasnog Džoa Vilfreda Conge ili svetog Avgustina Hipopotamusa..... a realno, mali broj ima balls da rizikuje i proba da koristi slobodu i odgovornost (a sve to i dalje sa Bogom i uz Boga) Лазар Нешић, Mилена КШ and Tristatri је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука