Млађони Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Htela sam da zaključim da tipični štreberi i odlikaši koji ulažu maksimum sebe u svoju ideju, i žive u strahu da ne pokvare petice ili desetke, ne mogu da ostvare genijalne rezultate. Za genijalnost je potrebno mnogo duše. Vise nego tacno. Bitno je voleti ono sto radis uzivati u tome da nalazish nove kvalitetne nacine da uradis to nesto bolje. Po meni ne postoji talenat, postoji velika ljubav i uzivanje u onome sto radis. Evo gledam moj mladji bratanac talentovan fudbaler. TAlentovan do mojega, malog samo zanima fudbal, razmislja o fudbalu 24/7 Dosli oni i njegova braca kod mene ja im pustim igrice on me smara da mu pokazujem zgibove i slkekove kako da radi i da mu preporucum neki program da ojaca da bi bio bolji fudbaler. A ima 9 god.. Za malog bi neki rekli talentovan za fudbal, ja mislim da je to glupost, on ima voli fudbal i to ga cini boljim od ostalih, od boga nema niakakv poseban talenat vec ima mnogo vecu iskru koju nam bog daje a to je mocna ljubav. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Nikolić: Tesla je Prometej modernog doba IZVOR: TANJUG Predsednik Srbije Tomislav Nikolić svečano je danas u Njujorku otkrio spomenik Nikoli Tesli, Prometeju modernog doba, kako ga je nazvao, koji je čovečanstvu podario svetlost, i koji je, ne mareći za materijalno blagostanje, nalazio motiv isključivo u ljubavi prema čovečanstvu. Foto: Tanjug Nikolić je na ceremoniji na Long ajlendu, gde je svojevremeno bila jedna od Teslinih laboratorija, istakao da je čuveni naučnik čovečanstvu podario i novu filozofiju življenja, novo shvatanje čovekovih mogućnost, novi razvoj društava, država, čitavog sveta - novu, do tada nepoznatu mogućnost da se drugačije kreira svaki pojedinačni život. PROČITAJTE: Nikola Tesla – Genije koji je promenio svet "Koliko god da je osvetlio planetu, toliko je iznutra osvetlio i svakog čoveka ponaosob. On je sociološki fenomen, van svog i našeg vremena, čovek koji je mogao, a nikada nije postao srebroljubac, koji je samo u ljubavi prema ljudima pronalazio motiv za rad, i hrabrost da se izbori sa nerazumevanjem", rekao je Nikolić. Teslin doprinos čovečanstvu, kako je objasnio predsednik Srbije, poprima mitske dimenzije. Prema Nikolićevim rečima, on je ukrotio vodopade, izvršio biblijski zadatak da bude svetlost i u mraku, podario je inovacije na kojima se danas zasniva sve što je nekada bila fantastika i domen pisaca i maštara: put u svemir, televizija, internet, telekomunikacija, medicinski aparati... PROČITAJTE: Gde se nalaze svi spomenici Nikoli Tesli Nikolić na ceremoniji u Njujorku (Foto: remembertesla.com / screenshot) "U toj mitskoj dimenziji postao je Prometej modernog doba. Čoveku je podario svetlost i napredak prihvatajući bez reči otpora ličnu žrtvu i tešku usamljenost koju svaki genije nosi kao svoj usud. Okovan neznanjima i neprihvatanjem naučne sredine, kao Prometej za Kavkaz, verovao je u svoju misao i misiju, verovao je da će ga, tamo daleko u budućnosti, prepoznati u svom sjaju", kazao je Nikolić. Prema njegovim rečima, Tesline ideje bile su veće od njegovog doba, veće od svega što je nauka do tada stvorila i primenila, i kao takav je bio čovek budućnosti, odnosno savremenik sadašnje i budućih generacija - "sveprisutan kao vazuh". PROČITAJTE: Nikola Tesla – biografija Podsetivši na Teslino srpsko poreklo i činjenicu da je u rodnom Smiljanu odrastao uz oca pravoslavnog sveštenika i majku koja ga je uspavljivala i budila srpskim narodnim pesmama o Kosovskom boju, Nikolić je istakao da slavni naučnik, koliko god bio fizički udaljen od crkvene porte, dvorišta i spaljivane rodne kuće, nije zaboravljao odgovor na pitanje ko je, čiji je, iz kog naroda i kog nasleđa. Nikada se nije odrekao svog srpskog korena, pravoslavnog drvenog krsta sa očevih grudi i deseteračkog stiha kojim ga je mati vaspitavala, ali nikada nije ni zaboravio ni podršku, širom otvorena vrata Amerike bez čijeg shvatanja napretka i vizionarstva njegove ideje nikada ne bi postale stvarnost, objasnio je Nikolić. PROČITAJTE: Nikola Tesla i sunarodnici Nikolić na ceremoniji u Njujorku (Foto: remembertesla.com / screenshot) PROČITAJTE: Nikola Tesla – anegdote iz mladosti Nikola Tesla – najznačajniji izumi Nikola Tesla – poslednji dani Zbog toga je, prema Nikolićevim rečima, rođen kao Srbin, umro kao Amerikanac, postao još jedan istorijski čvor koji vezuje sudbine i prijateljstvo dveju država i naroda. "Njegove odrednice su srpski narod, čiji je pripadnik i američka država, koja je razvila njegove naučne potencijale, a Tesla je ipak na početku i kraju zadužio celo čovečanstvo: i Srbin i Amerikanac - ili - ni Srbin, ni Amerikanac, već građanin sveta.Teslinog sveta, osvetljenog, sveta ravnopravnih, kakav još nismo stvorili, a to mu dugujemo", zaključio je Nikolić. Spomenik Tesli, koji je Nikolić otkrio, nalazi se ispred jedinog sačuvanog objekta u kojem je Tesla živeo i radio - laboratorije u Šorhemu kod Njujorka i delo je umetnika Nikole Koke Jankovića, člana Srpske akademije nauka i umetnosti. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Словенски геније Кад се оно спалио Јан Палах, био сам у Сао Паулу. Једна тамошња сликарка ми изрази саучешће: „Код вас у Југословачкој се десила несрећа с вашим студентом. Спалио се!“ А Војину Димитријевићу, у Холивуду, кад је препознао старог епизодисту крештавог гласа, омиљени чича је одговорио: „Радујем се што ме познају у Чехославији!” Народи су код нас били тако измешани да су нас бркали. И Теслу су побркали, нарочито Енглези. Купио сам унуку једну енглеску дискету с енциклопедијским садржајем. Тамо пише да је Тесла хрватски проналазач. А кад су водили пропагандни рат против Србије, деведесетих, у једној дечјој енциклопедији преведеној с енглеског нацртали су мапу поделе сила у Првом светском рату. Бугарска је по енглеским педагозима била на светлој страни Антанте, а Србија, обојена тамном бојом борила се на страни Централних сила, Немачке и Аустроугарске! (Можда то и није било случајно: тад је на брзину Бугарска примљена у ЕУ.) Копију те мапе објавио сам као непобитни доказ у новинама. Брука. Чак и историју су кадри да фалсификују. Недавно сам гледао једну руску телевизијску емисију. Преведена је и на српски, а емитована после пет ујутро. Из старачке несанице успео сам да је „ухватим“. Руси су осветлали образ. Не само да су знали које је нације Никола Тесла него су његове идеје, у којима не даје формуле већ разуме саму бит ствари, назвали „идејама великог Србина“. Током репортерске приче о Тесли такође су га називали „велики Србин“. Дохватили су се грандиозне експлозије над Сибиром, 1908. године, зване „Тунгуска катаклизма“ и саопштили хипотезу да је то у ствари електрично пражњење изазвано поред Њујорка, у Теслином експерименталном торњу. Иначе се сматра да је тада пао метеор. Према тој хипотези, геније је, знајући да је тунгуска тајга ненасељена, на планетарну даљину упутио своју електричну снагу. Говорећи у тој емисији, где је од наших „теслолога“ учествовао и Велимир Абрамовић, руски спикер је у Теслине заслуге уврстио потоњи развој ракетне технике која ће крајем столећа потегнути до Месеца. За Теслу су се интересовали и Геринг и Берија. Берија је, као вероватно и командант „Луфтвафеа“ Геринг, од њега хтео да искамчи тајно оружје! Но Тесла је, према руској емисији, тајанствен и чудотворан. Он је милијардеру Моргану саветовао да не путује године 1912. „Титаником“. Морган је био тада у Енглеској и хтео је да пође кући у Америку бродом који је важио за непотопљиво чудо. После Теслине опомене вратио је карту која му је већ била у портфељу. Сам Тесла је једном о својим идејама изговорио мистериозну и метафизичку реченицу: „Нисам ја аутор тих идеја”! Ко би био њихов аутор? Питање које не даје велики избор одговора. Они се своде на појам натприродног! Има поклоника Николе Тесле који под натприродним у његовом блиставом уму виде теолошке или мистичке чиниоце. Тврди се да у САД постоје чак две секте које Теслу сматрају својим пророком. То не звучи настрано кад се зна да је Тесла саопштио своју визију о могућности да се дође до бесплатне струје! То је права беседа на гори. Човечанство до лудила жедно енергије, загађено угљем, замазано нафтом, корумпирано макијавелизмом, мора да осети олакшање кад чује такву тврдњу. Кад размотримо егоистичне изјаве о Теслином пореклу и националној припадности, морамо сузбити скромношћу свој понос што је он наше горе лист. Јер Тесла је чудо људског рода. Иначе у поменутој руској емисији о Тесли московски аутори су га назвали „словенски геније“. Словени неће испољити нехат према Теслином порекли, него ће прецизно знати са којих је висова, из какве свештеничке куће, и из које је песничке традиције тај млади човек кренуо да дође до Нијагаре и њене легендарне хидроцентрале. Као дечак је свом рођаку рекао: „Овде ћу градити“, а та градња је тек део његове владавине енергијама. Раша Попов Politika Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Споменик који је Никола Тесла подигао свом оцу! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Cirilica bato... Ignjatije and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Cirilica bato... Zaboravio si da je to hrvatsko pismo ustvari, nisi čitao kako su Hrvati to objavili, pa se neki drugi Hrvati bunili itd. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Збор зборила господа хришћанска – др Богдан Лубардић: Никола Тесла и СПЦ У оквиру редовних духовних сабрања у крипти храма Св. Марка, беседио је проф. др Богдан Лубардић, доцент на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Интересантна тема, „Никола Тесла и Српска православна црква“, привукла је велику пажњу посетилаца. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/96/14/02/04.02.14_zbor_-_prof._dr_bogdan_lubardic_-_nikola_tesla_i_spc_64.mp3 http://www.slovoljubve.com/emisije/zbor-zborila-gospoda-hriscanska-dr-bogdan-lubardic-nikola-tesla-i-spc Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Nedavno sam otkrio jedan intervju koji je Tesla dao za teksaski list „Galveston dejli njuz”, 1924. godine, pod nazivom „Gospodin Tesla objašnjava zašto se nikada neće oženiti” Kada je reč o Nikoli Tesli i njegovom odnosu prema ženama, većina ljudi zna za onu standardnu priču: Tesla se potpuno posvetio nauci i odbio bilo kakav kontakt sa ženama da bi fokusirao svu svoju energiju na naučno razmišljanje. Deluje kao da je bio potpuno izolovan od bilo kakvog razmišljanja o muško-ženskim odnosima i da je to za njega bila prašuma u koju njegov um nikada nije kročio. Nedavno sam otkrio jedan intervju koji je Tesla dao za teksaski list „Galveston dejli njuz”, 1924. godine, pod nazivom „Gospodin Tesla objašnjava zašto se nikada neće oženiti”. Zanimljiv pogled na žene i feminizam koji je tada bio u usponu. Preneću ovde najinteresantnije delove ovog teksta, a siguran sam da će ovo izazvati burne komentare čitateljki i čitalaca. „Oduvek sam smatrao da žena poseduje te nežne i suptilne kvalitete uma i duše, koje su je u tim aspektima činile daleko superiornijim od muškaraca”, počinje priču Tesla. „Stavljao sam ženu na pijedestal, i u tim nekim osobinama cenio sam je daleko više od muškaraca. Divio sam se u podnožju kreature koju sam uzdigao na te visine, i kao svaki pravi obožavalac, osećao sam se nedovoljno vrednim za objekat svog obožavanja.” „Ali ovo je sve bilo nekad”, smatra Tesla, „sada, ova žena nežnog glasa koju sam obožavao je nestala. Na njeno mesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu da bude što više kao muškarac – u oblačenju, u ponašanju, u sportu i dostignućima bilo koje vrste”. „Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju, najveća tragedija od svih jeste trenutna ekonomska situacija u kojoj su žene protiv muškaraca, i u mnogim slučajevima uspevaju da uzurpiraju njihova mesta u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da zasene muškost znak je civilizacije u propadanju” – tvrdio je Tesla 1924. godine. „Ženska odlučnost da se takmiče sa muškarcima u biznis svetu ruši neke od najboljih tradicija – stvari koje su se pokazale kao pokretački faktori u ovom sporom, ali osetnom napretku sveta.” „Praktično, sva velika dostignuća čoveka do sada su bila inspirisana ljubavlju i posvećenošću prema ženama. Muškarac je težio velikim stvarima samo zato što je neka žena verovala u njega, zato što je želeo da zadobije njeno divljenje i poštovanje. Iz ovih razloga, on se borio za nju i rizikovao svoj život, iznova i iznova.” Zatim, Tesla proriče veoma mračnu budućnost sveta zbog novonastale ženske pozicije. „Izgleda da je muškarac u ljudskom društvu postao beskoristan. Evo, stvarno ne znam. Naša civilizacija će potonuti u jedno stanje koje se viđa kod pčela, mrava i drugih insekata – stanje u kom se muškarac surovo ubija. U ovom matrijarhalnom svetu biće uspostavljena vladavina žena. Kako žene preuzimaju dominaciju, muškarci su u njenoj milosti. Muškarac se smatra bitnim samo u funkciji produžavanja vrste.” „Ženska nezavisnost i umeće da dobije ono što želi u biznis svetu narušavaju muški nezavisni duh. Stara vatra koju je on nekada osećao kada uradi nešto što će izazvati žensku odanost, danas se pretvara u pepeo.” Nadalje, Tesla tvrdi da žene nisu oduševljene zbog ove nove pozicije. „Deluje mi da i same žene nisu preterano srećne u ovoj novonastaloj slobodi. Pitanje koje se prirodno postavlja je da li su same žene tu pobednici ili gubitnici. Ne posmatram ovo pitanje samo sa muške strane, razmišljam o ženskoj strani toga.” „Nestalo je zadovoljstvo iz života žene. Ona je ambiciozna u nameri da dobije ono što želi, a to često prevazilazi njene prirodne mogućnosti. One često zaboravljaju da ne mogu sve žene biti primadone i filmske zvezde.” „Žensko nezadovoljstvo čini današnji život mnogo stresnijim. Ljudi koji su nezadovoljni jer ne uspevaju da postignu stvari koje su van razmera njihovih prirodnih mogućnosti i talenata – sve je to jedna veoma loša pojava za svet u celini. Nezadovoljstvo pravi čudake i neprirodne ljude.” Na kraju, Tesla se opet vraća svojoj ideji o arhetipu nežne žene na pijedestalu. „Istorija nam je dala mnoštvo primera predivnog uticaja nekih neobičnih žena. Među njima su bile i majke velikih ljudi. Ali njihov uticaj nije bio u nekakvoj rešenosti da budu bolje od muškarca ili da se takmiče sa njim.” „Moć prave žene je toliko velika da mislim da kada bi se pojavila jedna prelepa žena – a kad kažem prelepa, mislim na prelepu u duši, ponašanju i mislima, nešto kao boginja – kada bi se jedna takva odjednom pojavila negde na Zemlji, ona bi mogla da vlada celim svetom. Njeno vođstvo bi bilo univerzalno prihvaćeno.” Da li su Teslini stavovi prema ženama nazadni ili napredni, ostavio bih čitateljkama i čitaocima da presude. Fakultet za medije i komunikacije Istok Pavlović objavljeno: 21.03.2014. Izvor: http://www.politika.rs/pogledi/Istok-Pavlovic/Nikola-Tesla-o-zenama-i-feminizmu.lt.html Милан Ракић, obi-wan, Deki992 and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Сад кад "боркиње" оплету по Тесли и прогласе га мизогиним Дуња, Volim_Sina_Bozjeg, Данче* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Nedavno sam otkrio jedan intervju koji je Tesla dao za teksaski list „Galveston dejli njuz”, 1924. godine, pod nazivom „Gospodin Tesla objašnjava zašto se nikada neće oženiti” Kada je reč o Nikoli Tesli i njegovom odnosu prema ženama, većina ljudi zna za onu standardnu priču: Tesla se potpuno posvetio nauci i odbio bilo kakav kontakt sa ženama da bi fokusirao svu svoju energiju na naučno razmišljanje. Deluje kao da je bio potpuno izolovan od bilo kakvog razmišljanja o muško-ženskim odnosima i da je to za njega bila prašuma u koju njegov um nikada nije kročio. Nedavno sam otkrio jedan intervju koji je Tesla dao za teksaski list „Galveston dejli njuz”, 1924. godine, pod nazivom „Gospodin Tesla objašnjava zašto se nikada neće oženiti”. Zanimljiv pogled na žene i feminizam koji je tada bio u usponu. Preneću ovde najinteresantnije delove ovog teksta, a siguran sam da će ovo izazvati burne komentare čitateljki i čitalaca. „Oduvek sam smatrao da žena poseduje te nežne i suptilne kvalitete uma i duše, koje su je u tim aspektima činile daleko superiornijim od muškaraca”, počinje priču Tesla. „Stavljao sam ženu na pijedestal, i u tim nekim osobinama cenio sam je daleko više od muškaraca. Divio sam se u podnožju kreature koju sam uzdigao na te visine, i kao svaki pravi obožavalac, osećao sam se nedovoljno vrednim za objekat svog obožavanja.” „Ali ovo je sve bilo nekad”, smatra Tesla, „sada, ova žena nežnog glasa koju sam obožavao je nestala. Na njeno mesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu da bude što više kao muškarac – u oblačenju, u ponašanju, u sportu i dostignućima bilo koje vrste”. „Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju, najveća tragedija od svih jeste trenutna ekonomska situacija u kojoj su žene protiv muškaraca, i u mnogim slučajevima uspevaju da uzurpiraju njihova mesta u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da zasene muškost znak je civilizacije u propadanju” – tvrdio je Tesla 1924. godine. „Ženska odlučnost da se takmiče sa muškarcima u biznis svetu ruši neke od najboljih tradicija – stvari koje su se pokazale kao pokretački faktori u ovom sporom, ali osetnom napretku sveta.” „Praktično, sva velika dostignuća čoveka do sada su bila inspirisana ljubavlju i posvećenošću prema ženama. Muškarac je težio velikim stvarima samo zato što je neka žena verovala u njega, zato što je želeo da zadobije njeno divljenje i poštovanje. Iz ovih razloga, on se borio za nju i rizikovao svoj život, iznova i iznova.” Zatim, Tesla proriče veoma mračnu budućnost sveta zbog novonastale ženske pozicije. „Izgleda da je muškarac u ljudskom društvu postao beskoristan. Evo, stvarno ne znam. Naša civilizacija će potonuti u jedno stanje koje se viđa kod pčela, mrava i drugih insekata – stanje u kom se muškarac surovo ubija. U ovom matrijarhalnom svetu biće uspostavljena vladavina žena. Kako žene preuzimaju dominaciju, muškarci su u njenoj milosti. Muškarac se smatra bitnim samo u funkciji produžavanja vrste.” „Ženska nezavisnost i umeće da dobije ono što želi u biznis svetu narušavaju muški nezavisni duh. Stara vatra koju je on nekada osećao kada uradi nešto što će izazvati žensku odanost, danas se pretvara u pepeo.” Nadalje, Tesla tvrdi da žene nisu oduševljene zbog ove nove pozicije. „Deluje mi da i same žene nisu preterano srećne u ovoj novonastaloj slobodi. Pitanje koje se prirodno postavlja je da li su same žene tu pobednici ili gubitnici. Ne posmatram ovo pitanje samo sa muške strane, razmišljam o ženskoj strani toga.” „Nestalo je zadovoljstvo iz života žene. Ona je ambiciozna u nameri da dobije ono što želi, a to često prevazilazi njene prirodne mogućnosti. One često zaboravljaju da ne mogu sve žene biti primadone i filmske zvezde.” „Žensko nezadovoljstvo čini današnji život mnogo stresnijim. Ljudi koji su nezadovoljni jer ne uspevaju da postignu stvari koje su van razmera njihovih prirodnih mogućnosti i talenata – sve je to jedna veoma loša pojava za svet u celini. Nezadovoljstvo pravi čudake i neprirodne ljude.” Na kraju, Tesla se opet vraća svojoj ideji o arhetipu nežne žene na pijedestalu. „Istorija nam je dala mnoštvo primera predivnog uticaja nekih neobičnih žena. Među njima su bile i majke velikih ljudi. Ali njihov uticaj nije bio u nekakvoj rešenosti da budu bolje od muškarca ili da se takmiče sa njim.” „Moć prave žene je toliko velika da mislim da kada bi se pojavila jedna prelepa žena – a kad kažem prelepa, mislim na prelepu u duši, ponašanju i mislima, nešto kao boginja – kada bi se jedna takva odjednom pojavila negde na Zemlji, ona bi mogla da vlada celim svetom. Njeno vođstvo bi bilo univerzalno prihvaćeno.” Da li su Teslini stavovi prema ženama nazadni ili napredni, ostavio bih čitateljkama i čitaocima da presude. Fakultet za medije i komunikacije Istok Pavlović objavljeno: 21.03.2014. Izvor: http://www.politika.rs/pogledi/Istok-Pavlovic/Nikola-Tesla-o-zenama-i-feminizmu.lt.html Геније из Лике, наш драги велики научник Николај Тесла, не само да је био велики научник него је био и велики мислилац. Слажем се са сваком изговореном ријечи овог генија. Феминизам је женама које га конзумирају донио великог зла и краткорочно и дугорочно. Умјесто да су на пијадесталу гдје им је и мјесто са свим својим лијепим унутарњим особинама жене и мајке, срозавају се у минорне улоге., укалупљене у калупе који им не пристају. DYNABLASTER, RYLAH, Пг and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 kakav diplomata ovaj Istok... prosudite sami LOL Никола Поповић and Баба је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Геније из Лике, наш драги велики научник Николај Тесла, не само да је био велики научник него је био и велики мислилац. Слажем се са сваком изговореном ријечи овог генија. Феминизам је женама које га конзумирају донио великог зла и краткорочно и дугорочно. Умјесто да су на пијадесталу гдје им је и мјесто са свим својим лијепим унутарњим особинама жене и мајке, срозавају се у минорне улоге., укалупљене у калупе који им не пристају. da ali ako se ne ostvariš kao žena ili majka (ili ne želiš) šta ti drugo ostaje pod plaštom slobode nego... naravno, nisam protiv emancipacije žena ako žena ostaje žena Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Tesla i jeste i nije merodavan da prica u ime celog muskog roda. Jeste zato sto je muskarac, a jelte, to je demokratski gledano dovoljno.Apsurd demokratije feminizma i buduceg modernog doba. Nije zato sto je on u grupi neznih ljubitelja zena, sto ce reci pesnici sa distance, edip idealisti i na kraju i uplaseni. Tj on se trudio da spoji lik oca svestenika, lik majke , integrisanog genijalca zenskog roda sa jakim uticajem i ulogom, sa situacijama amerike gde je bio u dodiru velegrada i dekadencije i perverzije velegrada i velegradskih zena nalozenih na moc i fame (poznatost). Zato njegova predikcija o ubijanju muskaraca moze biti ali ne mora biti buducnost.Istorija nije linearnost, vec obicno je stepenasta, sa pragom. Vec u ovih par prvih recenica smo videli modernu demagogiju koju obicno sprovode ali ne primecuju zene (ima i koje primecuju pa se prave toshe). Duznost muskaraca je da upoznaju zenu koja je trenutno dominantan model za zene. Zasto je to duznost? Zato sto polovi uticu jedan na drugi, a ako vec ne mozemo ili ne treba da uzmemo da su zene isto ili dovoljno mudre i razumne i pametne, onda muskarac to mora preuzeti na sebe.Isto vazi i u odnosu pametnih i glupih, vrednih i lenjih, tj teret pada na pozitivno i dobro a ne na negativno i lose. Muskarci koji u praksi poznaju zene su prilicno povrsni i seks alavi, jer uocavaju da je taj pristup praktican, uspesan, netraumirajuci, profitabilan, i na kraju geneticki realizovan. Pristup koji prihvata naglasenu povrsnost i animalnost zene, njenu svedenost na seksualni objekt koji ima dushu koja samo figurira kao rezervni razlog za pripisivanje humanih osobina, dok u strateskim odlukama ostaje robinja svog seksualnog apetita, ali nikad ne zaboravlja arhetip zena kao fizicki slabija i posledice toga. Posledice toga su nesigurnost cak i kad ima kompleks vise vrednosti, razne zavijene projekcije gde je cilj sakriti istinu od sebe i napraviti funkcionalni lazni casni moral (personalni moral, da ne mesate sa moralom koji je dogovor u grupi).Potreba da nekom pripada, sto se naizgled cini u suprotnosti sa jasno naglasenim stavom da bude potpuno slobodna. Mehanicizam i moderni minimalizam koji insistiraju na istini i jednostavnosti tu ne pomazu vec donose zbrku. Prvo pre toga da kazem da utilitarizam nije za coveka, znaci covek nije zamisljen da koristi 100% svog mozga, svojih misica svog vremena. Biologija coveka je da ima potencijal i da ga koristi po potrebi u impulsima ne u kontinuitetu. Ko zna elektroniku zna da je to slucaj i kod rada uredjaja, tako da ne bude da je ovo nesto izmisljeno samo za biologiju, vec je racionalno i za sve oblasti gde se racionalizuje. Ovo donosi resenje koje je namenjeno ljudima.Ljudi krecu od praznog deteta, hteli to ili ne, moraju da prodju puno etapa potpuno od nule. To znaci da nije nista cudno tretirati ljude kao neznalice ili kao glupake. A to donosi mudrost koja se zove tajna. To znaci da ostavite deo onoga sto zelite da znate tajnom , jer mozda psiha nece biti sposobna da primi to kao istinu. Covek mora paralelno da razvija i svoju inteligentnu sposobnost i svoje znanje i percepciju i na kraju intelekt (moc da podjarmi bio animalni karakter donet genima i neuralnim vezama u mozgu). Ovo se slaze sa pravoslavljem i pristupom ovcama (izvinjavam se ali pristup religije delim na pristup ovcama i pastirima, ovce su ljudi koji imaju pitanja a nemaju dovoljno sposobnosti i znanja da im se predoci sveobuhvatnost odgovora vec im treba savet i uput, bas kao sto vernici prilaze svesteniku za pouku). Medjutim , osim rivaliteta medju muskarcima koji je nasledjen kao pozitivan, kao konkurencija sa svim pravilima koja sprecavaju preterano nasilje, razvijene su floskule koje svaki gest korekcije i analize pretvaraju u neprijateljstvo pojedinca prema ustolicenom feministickom putu. Ma kako apsurdno to izgledalo, cak i one pripadnice koje u svojim postupcima prate vaspitanje iz mladosti i detinjstva, imaju ugradjeno slepilo za ono sto prikazuju u javnom ponasanju, tako da svojoj deci prenose potpuno drugaciji savet i praksu. Odavde ide mnogo sira tema, koju ne bih nacinjao , vec sam samo hteo da vam pokazem tacku prvog sagledavanja na ovo pitanje. Vazno je reci da kod upoznavanja i istrazivanja uticaja M i Z ne vazi moralnost niti svetovna niti pravoslavna niti ikakva religiozna. Moralnost ce samo dovesti do blokade i zakljucaka pre ikakvog otvorenog sagledavanja stvarnih caka i fazona koji vladaju. A tada se ne mogu dobiti drugaciji zakljucci nego oni koje vec ocekujete, a to nije analiza. Otvoren um na pocetku, a smernice su u vama za ono sto na kraju zelite da udobrite (da ucinite boljim i lepsim za ljude). Analiticar je istovremeno i najveci neprijatelj i najomrazenija osoba savremenog sveta, jer rusi sve ideale, sva verovanja i sve lazi koje su potrebne ljudima a kad se osecaju slabim i sve potrebnije , pa su i reakcije sve radikalnije. Zato da preskocim sve ostale etape.... Zena se danas koristi kao oruzje masovnog unistenja.Pre nego sto se napadne neka drzava arapskog sveta ili slovenskog sveta, prvo se vrsi prodor zenskim udruzenjima, jer se tako preko feministickih napada rusi drustvena struktura i unosi nestabilnost. Zatim se izaziva gubljenje sistema vrednosti i unosi se demagogija, a posle demagogije je moguce i crno i belo. Tako da je danas zena globalno gledano oruzje, a ne mila sestra, cerka ili majka.Ili supruga. Tesla je kod zene zapazio samo suprotnost oduzimanja proizvodne uloge gde zamenjujes sposobnog muskarca sa demogoski sposobnijom i nemoralnijom zenom, a fizicki slabijim radnikom.Medjutim, pored toga je primetio da za prosecnu porodicu prinos postaje manji, a uloga vaspitanja i obrazovanja dece postaje iskljucena. Zbog odvajanja od deda i baba, mozak, licnost vaseg deteta odjednom zavisi od nepoznatih vaspitacica i baby sitera. A to nije samo disciplina, nego i razvoj mozga.Redovno spavanje od do, kreativnost u razvoju, itd. Ulaskom zena u proizvodnju dobijamo vecu konkurenciju vecu sebicnost (ocekivano) , nizu cenu rada, manji kvalitet prosecnog radnika, a na strani porodice dobijamo gluplju i losije formiranu decu.Mozda buduci problem. Posebna moc zene kao oruzje je kad zeni koja je pomodna, jer kao fizicki slabija gradi svoju sigurnost kroz drustvenu garanciju, unesete nekompatibilan , neodgovarajuci model za partnerstvo sa muskarcem. Zasto je zena pomodna, jer tako pracenjem prosecnih osobina stiti sebe od nasilja i ludaka, ocekivajuci rezultat koji je prosecan, sa malim brojem prestiznih karakteristika.Dakle ocekuje muskarca koji je na prvom mestu normalan, pa tek onda ono sto je privlaci.To je zastita za njenu slabost. Oslonjenost na pomodnost moze se okrenuti u trend.A trendom mozete zaratiti zene sa muskarcima. Sadasnje stanje u srbiji nije daleko od toga. Naravno treba reci i godiste generacije jer to nije isto za razlicite generacije. Ukratko muskarci su pali na svojoj zelji da udovolje i zasluze kod zene. Sa tim su prestali da upoznaju stanje zene i stave ga iznad svojih kriterijuma morala i casti.Ako mora da budete gad, mora.Grupno oblikovanje zena i bojkot neodgovarajucih ne donose muskarcu mogucnost da utice na zene. Moze da utice jedino selekcijom i apsurdom.Nema dovoljno lovana i mekih papucara a i oni ne donose srecu zenama modernog vaspitanja, jer kod njih i nije stvar u usluzivanju vec u trenju.Trenje im je dokazivanje slobode i vrednosti i ljubavi i pozicije i autoriteta i pozude i svega jos tu ima. Naravno ovo je kratak insert, tako da ce biti izvucen iz konteksta, i izvitoperen koliko god moze....Ucite na tim izvitoperenostima.Nisu one bez veze tu, nijedna osoba bez veze ne precuje i totalno drugacije shvati izreceno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 ............. Ово сте лијепо рекли, ударе на жене да би срушили све остале вредности које послије падају ка домине. А женски род изгледа није опазио превару, него дозволи, да на тако подао начин униште све оно вредно што посједује и штио је чини женом. Па тако често, од љепих жена настану извитоперене маске ботокса и анорексична модерна сага. Нисмо случајно, жене, на нама је много више одговорности, зато је лакше кренути за феминизмом, него се суочити са том вјековном одговорношћу одњеговати праву и здраву популацију а да при томе осмјех са лица не избљеди. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Istok Pavlović objavljeno: 21.03.2014. Izvor: http://www.politika.rs/pogledi/Istok-Pavlovic/Nikola-Tesla-o-zenama-i-feminizmu.lt.html A ja baš htela da otvorim teemu, baš me zanima šta misle ljudi o ovome Da me neko ne shvati pogrešno, baš sam juče bila na predavanju prof Jerotića i baš on kaže kako se matrijarhat polako budi, doduše na Balkanu sporo, ali globalno ipak da Данче*, RYLAH and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука