DYNABLASTER Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Зато што није био 100% православац. Имао је неку своју филозофију, мешавину будизма, хришћанства итд. On je bio duhovniji od tebe, u to nema sumnje, tako da ne verujem da mozes sa tacnoscu da kazes sta je to on bio. Sta znaci uopste 100% pravoslavac, kako cime se to meri, koji su parametri? To da bi izmerio, za pocetak ti treba bar jedan Teslin izum... A sta ako je on Gandalf ili vilenjak na primer? Tesla je bio obasjan kroz golubicu. Ja bih rekao da je bio beli monah koji je radio na dobrobit i stvarao novu dimenziju, ili se samo secao kako se to radi. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Evo zanimljivog intervjua,ako je istinit naravno.Zanimljiv covek ovaj Tesla,ako je on uopste i bio covek.Inace,ovde se dotice pomalo i religije,ne deluje mi kao da je bio bas 100 posto pravoslavac. Naravno da je bio čovek i to još kakav čovek. "Najveći ljudi su oni koji promiču i žive najviša moralna postignuća". Tesla Pre svega zanimljiv a onda i dosledan.Ne očekuje se od nas da ga razumemo, on je nadprosečan. Ko je još razumeo genija i ludaka,to samo može ili genije ili ludak.Ta granica je oštra toliko da pomislim da je to krug a da su genije i ludak samo dve tačke koje se dodiruju. Tesla je svoja dela objasnio ovom rečenicom...tako je on doživljavao svoje stvaralaštvo Instinkt je nešto što nadmašuje znanje. I sve što je radio bilo mu je poslato od Gospoda. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Naravno da je bio čovek i to još kakav čovek."Najveći ljudi su oni koji promiču i žive najviša moralna postignuća".Tesla Pre svega zanimljiv a onda i dosledan.Ne očekuje se od nas da ga razumemo,on je nadprosečan. Ko je još razumeo genija i ludaka,to samo može ili genije ili ludak.Ta granica je oštra toliko da pomislim da je to krug a da su genije i ludak samo dve tačke koje se dodiruju. Tesla je svoja dela objasnio ovom rečenicom...tako je on doživljavao svoje stvaralaštvo Instinkt je nešto što nadmašuje znanje. I sve što je radio bilo mu je poslato od Gospoda. Da,ali on je nesto izmedju naucnika i nekog duhovnog vizionara.Nekako,njegovo vidjenje duhovne strane mi nije puno povezano sa Pravoslavljem.Stalno istice bitnost energije,svetlosti itd (imas u intervjuu u tome). Npr,da je ostao u pravoslavnom okruzenju,iskreno mislim da ne bi mogao da razmislja na ovaj nacin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 On je bio duhovniji od tebe Их, велика ствар... Па свако је духовнији од мене. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Da,ali on je nesto izmedju naucnika i nekog duhovnog vizionara.Nekako,njegovo vidjenje duhovne strane mi nije puno povezano sa Pravoslavljem.Stalno istice bitnost energije,svetlosti itd (imas u intervjuu u tome). Npr,da je ostao u pravoslavnom okruzenju,iskreno mislim da ne bi mogao da razmislja na ovaj nacin. Po meni on nije tipični naučnik,kao ovi danas što se naučnicima zovu,on je produhovljen naučnik i to ga izdvaja iz klišea. Ističe bitnost energije svetlosti zato što ga fascinira...a možda je i doživeo neko čudo,to ne znamo,pa ne možemo ni da tvrdimo. I šta uopšte znači razmišljati kao pravoslavac.?Da li svi treba da budu kao Vladika Nikolaj ili kao Sveti Sava? Budizam je lepa filozofija,pa sad ako je malo više u tom fazonu ne znači da nije pravoslavac.Postoji spektar.....a to su elektromagnetni zraci poredjani po talasnoj dužini,ako se dobro sećam :.mislise. Tako smo i mi ljudi jedan spektar i svaki je neponovljiv i podjednako važan... E,samo je Tesla bio jedan zrak malo drugačiji od ostalih,sa posebnom talasnom dužinom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Тесла није само једна таласна дужина у спектру. Он јесте тај спектар у целости. Он је анђео и еманација светлости као такве. А ми смо продукт дифракције те светлости на квантној решетки, интерференција суштине. Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Јуродивост је заразна... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Tesla je li to onaj Hrvat što mi pokušavamo da ga prisvojimo nekako? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Не, него Американац... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Budizam je lepa filozofija,pa sad ako je malo više u tom fazonu ne znači da nije pravoslavac.Postoji spektar.....a to su elektromagnetni zraci poredjani po talasnoj dužini,ako se dobro sećam :.mislise. Tako smo i mi ljudi jedan spektar i svaki je neponovljiv i podjednako važan... E,samo je Tesla bio jedan zrak malo drugačiji od ostalih,sa posebnom talasnom dužinom. Da,spektar elektromagnetnog polja od radio talasa valjda pa sve do kosmickog zracenja po opadajucoj talasnoj duzini i rastucoj frekvenciji. Samo sto tu nema covekovog tela,koje je materija pre svega.Ali,da ne ulazimo u to. Sto se tice ovoga za njegovo vidjenje duhovnosti,ne bih se slozio da,ako si malo vise u tom fazonu ne prestajes da budes pravoslavac.Mnoge stvari se tu medjusobno iskljucuju.Vidis npr njegovo vidjenje svojih upokojenih,u vidu gromova i tako dalje,onda ovo razmisljanje da covek nakon smrt prelazi u svetlosnu energiju koja nastavlja vecno da se krece,moras priznati da mnogo vise podseca na onaj fazon astralne projekcije nego na pravolsavno ucenje o slicnim stvarima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Не, него Американац... Pa dobro to Američki naučnik, Hrvatskog porekla DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Тесла није само једна таласна дужина у спектру. Он јесте тај спектар у целости. Он је анђео и еманација светлости као такве. А ми смо продукт дифракције те светлости на квантној решетки, интерференција суштине. Tesla nije Bog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Тесла није само једна таласна дужина у спектру. Он јесте тај спектар у целости. Он је анђео и еманација светлости као такве. А ми смо продукт дифракције те светлости на квантној решетки, интерференција суштине. Tesla nije Bog. Није. Тесла је анђео. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Da,spektar elektromagnetnog polja od radio talasa valjda pa sve do kosmickog zracenja po opadajucoj talasnoj duzini i rastucoj frekvenciji. Samo sto tu nema covekovog tela,koje je materija pre svega.Ali,da ne ulazimo u to. Sto se tice ovoga za njegovo vidjenje duhovnosti,ne bih se slozio da,ako si malo vise u tom fazonu ne prestajes da budes pravoslavac.Mnoge stvari se tu medjusobno iskljucuju.Vidis npr njegovo vidjenje svojih upokojenih,u vidu gromova i tako dalje,onda ovo razmisljanje da covek nakon smrt prelazi u svetlosnu energiju koja nastavlja vecno da se krece,moras priznati da mnogo vise podseca na onaj fazon astralne projekcije nego na pravolsavno ucenje o slicnim stvarima. Jeste,to je ta definicija. Metaforički sam pokušala da se izrazim sa željom da uprostim svoje misli ne bi li one bile jasnije. :.mislise. Energija se ne može uništiti niti ni iz čega stvoriti,ona se samo može pretvoriti iz jednog oblika u drugi,bez gubitka... Tesla je bio naučnik i za sve je pronalazio asocijacije u svetu fizike... Da ne ostanem nedorečena,ne znam ništa o astralnim projekcijama i o tome kad prestaješ da budeš pravoslavac Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 "Није. Тесла је анђео." Juan Nije ni to.Imao je telo. :smile: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука