Jump to content

Никола Тесла (1856 – 1943)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Veruj mi sada se trpa, znam to.

Siromaštvo ne bira: moja baka po majci je radila na građevini od svoje četrnaeste godine, da bi imala šta da jede. I radila je ravnopravno sa muškarcima, jer je bila fizički jaka. Jer ko ne radi, taj ne jede.

Da se razumemo, ne traže se posebne povlastice. Moja majka je jedino žensko direktor podružnice, jer je svojevremeno bila na poslu i po 12 sati. A njen direktni nadređeni je tražio da njen kolega, koji je i manje znao, i manje radio od nje, bude direktor, jer ne može žensko da bude na tako visokoj poziciji. Morao je lično vlasnik firme da interveniše, zato što je neki matorac rastao u pretprošlom veku...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Siromaštvo ne bira: moja baka po majci je radila na građevini od svoje četrnaeste godine, da bi imala šta da jede. I radila je ravnopravno sa muškarcima, jer je bila fizički jaka. Jer ko ne radi, taj ne jede.

Da se razumemo, ne traže se posebne povlastice. Moja majka je jedino žensko direktor podružnice, jer je svojevremeno bila na poslu i po 12 sati. A njen direktni nadređeni je tražio da njen kolega, koji je i manje znao, i manje radio od nje, bude direktor, jer ne može žensko da bude na tako visokoj poziciji. Morao je lično vlasnik firme da interveniše, zato što je neki matorac rastao u pretprošlom veku...

:good2:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Zena je djavo.

Jeli sa tobom sve ured? joooj

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Nikada ne veruj zeni koja laze!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

„Moć prave žene je tako velika, da verujem da bi lepa žena - a to će reći lepa duhom, ponašanjem i mislima, lepa u svakom pogledu, neka vrsta boginje - ako bi se iznenada pojavila na zemlji, mogla da zapoveda celim svetom.”

„Sada je nežna žena blagog glasa kakvu sam obožavao praktično nestala. Na njeno mesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu u tome da se što više izjednači sa muškarcem - odevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste”, rezimira genijalni naučnik razloge zbog kojih je ostao neženja.

„Među njima su i majke velikih muškaraca. Ali njihov uticaj ne leži u rešenosti da nadmaše muškarca, ni da se takmiče s njim. Možda zato što predstavlja finiji i osetljiviji instrument, žena instinktivno zna svoju moć i razume da njen stepen leži u visokom položaju koji zauzima. Ali ono što je uzvišeno nikada se ne spušta na nivo običnog”, zaključuje Tesla.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/470142/Zasto-se-Tesla-nije-ozenio?fb_action_ids=446886632115345&fb_action_types=og.likes&fb_source=feed_opengraph&action_object_map={%22446886632115345%22%3A835382529822910}&action_type_map={%22446886632115345%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

Подели на овим сајтовима

Генијалци су осуђени на усамљеност....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...