kordun Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Direktno ga stvara i onda direktno unistava kroz potop i ovi sto pomrese u potopu se nisu nesto puno mucili. Pa da tako. ovo nije raj, rodis se, kao dijete divis se svijetu oko sebe, pun si radosti i sve ti lijepo i sareno, naucis se na lijepo, a onda kada odrastes krenes jednog po jednog da se odrices, prvo moras da se osamostaljujes, zatim na ledjima nosis tudje i svoje zlo, zatim ti krenu umirati bab, deda, ja nisam imao ni jednog dedu izginulo u borbi sa ustasama, al nema veze, onda ti umru roditelji, na kraju i tvoja zivotna energija ide na dole i umires, nije to nista slucajno, zapravo je genijalno, neces ti steci neka iskustva dusevna u savrseno bijeloj sobi, to zaboravi, ne sumnjaj u boziju genijalnost, sumnjaj prije u svoju logiku. problem je samo sto mnogi se izgube u ovome svemu i ne odmaknu mnogo dalje od zivotinje, jer su losi i ograniceni. sa druge strane bi bilo jadno da smo svi programirani da budemo sjajni. daleko je vece kad je neko svojom samostalnom voljom postao bogu ugodan. zamisli da ti sebi napravis programirano dijete... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Не спамујте више "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Programer je kriv sto nije napravio savrsen program... s obzirom da se predstavlja kao ultra savrseno bice. Samo bi time stvorio Boga pored sebe sto je logicki nemoguce. Samim tim stvoreni savrseni nepropadljivi svet nije moguce stvoriti, ali se moze popraviti drugim putem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Не спамујте више ne konstatujem te uopste Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 ovo nije raj, rodis se, kao dijete divis se svijetu oko sebe, pun si radosti i sve ti lijepo i sareno, naucis se na lijepo, a onda kada odrastes krenes jednog po jednog da se odrices, prvo moras da se osamostaljujes, zatim na ledjima nosis tudje i svoje zlo, zatim ti krenu umirati bab, deda, ja nisam imao ni jednog dedu izginulo u borbi sa ustasama, al nema veze, onda ti umru roditelji, na kraju i tvoja zivotna energija ide na dole i umires, nije to nista slucajno, zapravo je genijalno, neces ti steci neka iskustva dusevna u savrseno bijeloj sobi, to zaboravi, ne sumnjaj u boziju genijalnost, sumnjaj prije u svoju logiku. problem je samo sto mnogi se izgube u ovome svemu i ne odmaknu mnogo dalje od zivotinje, jer su losi i ograniceni. sa druge strane bi bilo jadno da smo svi programirani da budemo sjajni. daleko je vece kad je neko svojom samostalnom voljom postao bogu ugodan. zamisli da ti sebi napravis programirano dijete... Slazem se da ne treba sumnjati u Boziju genijalnost. Otud je za cuditi se mnogima koji odbacuju evoluciju i sumnjaju da Bog nema genijalni plan. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Ma griso to nije tacno, To su monaska da ne kazem laprdanja. To bi se moglo reci mozda za koje pojedince sa specificnoscu njihvoih zivota, ali tvrditi da je to tako generalno nema veze s mozgom. Kakvo spasenje i bolest. Ljudi svakodnevno umiru od bolesti da na umu ni pomisao o Bogu nisu imali, a kamoli o preumlenju i pokajanju. Pa nebih ja bas za starca Pajsija rekao da laprda. On je bio udostojen mnogih darova za zivota. Jedan od njih je bio da mu je pokazan Edenski vrt u kome su boravili pra roditelji. Dakle niko nije rekao da se svi spasavaju, ali jedan deo da. To zavisi od covekovog izbora. A sto se tice preumljenja do njega moze da dodje in samo samrti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Direktno ga stvara i onda direktno unistava kroz potop i ovi sto pomrese u potopu se nisu nesto puno mucili. Pa da tako. А, па чекај, говорили смо о самом чину Стварања. Божје ''добро беше веома'', а ово еволуцијско нед'о Бог никоме, к'о што и није дао. ;-) А Потоп и сва каснија страдања су последица греха и немају везе са начином на који је Бог стварао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 nemoj biti tako osjetljiv ko djevojcica, sve ja onako kako i treba da bude, mene ne muce ta pitanja koja tebe muce, mozda da promjenis malo ugao pogleda na cijelu stvar, zamisli svrhu zivota. takodjer kada pominjes u drugom komentaru boga iz starog zavijeta, sjeti se da je stari zavijet bio namjenjen ljudskom drustvu koje nije bilo na ovoj evolutivnoj stopi razvoja, kada bi kojim slucajem se radio treci zavijet ljudima, on bi bio jos mekaniji, jer je sve vise mekanih dusica medju ljudima, treba covece covijek da ispadne od svakog od nas, postoje razni putevi, ljudi najcesce nemaju blage veze sta je najbolje za njih. Sudeci po ovoj gradaciji sto si napravio da kako vreme ide ljudi bivaju sve meksi, a da su nekada bili sve tvrdji, onda pretpostavljam da bi ti kao ljubitelj tog hard cora voleo da zivis kao pecinski covek sa lovcima-sakupljacima koji poznavaju samo zakon toljage? ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Prebacio si pricu na coveka. Ja mislim na DNK. Savrseno bice bi napravilo savrseni DNK, bez ikakvih gresaka. Па мораш да размишљаш "outside of the box" мало, ако ништа друго чисто забаве и менталне гимнастике ради. Ко каже да није направило савршени ДНК? Ово што ми данас видимо је копија копије копије копије копије копије копије копије копије копије копије копије копије копије... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Samo bi time stvorio Boga pored sebe sto je logicki nemoguce. Скептик: Али X је логички немогуће! Верник: Не може се наша људска логика применити на Бога. *** Скептик: Зашто Бог није написао савршен програм? Верник: Па то би било логички немогуће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Не треба да говориш о првобитном човеку тако да га поистоветиш са садашњим палим човеком. Постоји тачка пада и промена стања целокупне творевине. Већ сам говорио да треба да начинимо корак даље од класичних теорија у науци. Ухвати мало и одмори се, погледај неке модерне филмове научне фантастике, можеш и цртаће. Covek je prah zemaljski i samim tim se nije razlikovao od drugih zivih bica. Padaom je samo bio lisen slave koja mu je data. Ja mislim na DNK. Savrseno bice bi napravilo savrseni DNK, bez ikakvih gresaka. U DNK postoji sistem za otklanjanje gresaka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Slazem se da ne treba sumnjati u Boziju genijalnost. Otud je za cuditi se mnogima koji odbacuju evoluciju i sumnjaju da Bog nema genijalni plan. ma ja sam se tu jasno izjasnio, nemam pojma kako je bilo, bioloska evolucija je skup hipoteza u koji ja bas nemam povjerenja, ako sam u krivu, moja glupost. ja u boziju genijalnost ne sumnjam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Procesi biološke evolucije ne zahtevaju Tvorca. Naravno, svako može da veruje da iza TE stoji neki nevidljivi Tvorac, bilo da je to Jahve ili Leteće Špageti Čudovište... ali to sa samom teorijom nema nikakve veze... i otvara niz etičkih tj. teoloških problema... jer takav "programer" nije samo programirao "softver" za ljude, već i za npr. virus dečije paralize... takođe, ovaj ljudski program mu se mnogo kvari.апсолутно. онај став који сам предходно копипејстовао (софтвер/хардвер) говори неколико ствари:(*) аутор разуме доста биолошких детаља (матичне ћелије, формирање органа, итд) али инсистира на мистификацији тих детаља. могуће је да он (аутор) није ствар проучио до краја; ако јесте, онда једноставно не може да се одупре УКЛАПАЊУ природних (хемијских) механизама у свој предходно утврђен поглед на свет. (*) објашњење мењања живог света кроз еоне (т.еволуције) је толико дивно да се може поредити са "божанском невидљивом руком" (*) оно што је Клауд рекао (сам настанак првог пре-једноћелијског живота није тема теор.евол) ____ Мени је нелогичан и недухован став по коме су извесни "софтвер" и накнадне "промисли" направљене да раде 3.5 милијарди година све да би створиле човека. Какав антропоцентризам!.... који у суштини указује на фундаментално неразумевање природе. ______ Ипак, ја волим што онакав став о Т.Е има шансе да заживи међу православним хришћанима. Много је бољи од знамо-већ-којих хришћанских "алтернатива" и мејнстримова. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Не мора тако да се тумачи. О томе се и ради - погледајмо у еволуцију очима библије и теологије. Рацимо: да, човек је заиста дошао на крају, као што каже ТЕ. Он у себи садржи сав свет, па и мајмуне. У име тог света, човек говори. Hmm ... (Aco, najmanje je ovaj komentar usemren tebi; sasvim je uopšten i odnosi se na tekstove pre tvog) ... može svemu da se da neki ugao koji zadovoljava logiku; u smislu "i vuk sit i ovce na broju". No da čovek nije produžetak nekog primata, naravno ko veruje biblijski, jasno govori podatak da je Bog doveo sve životinje pred Adama da im upravo on, Adam, da imena! Tako je Adam i nazvao majmuna "majmunom"! Srž problema je u tome što ljudi ne mogu da se odmaknu od ličnih sumnji u Božiju svemoć! Sumnje su otrov, ne retko jako kritikovan od Hrista ..pa čak i sa rezigniranim gađenjem (Bože oprosti) kada je rekao: "Rode zli i preljubotvorni, dokle ću vas trpeti" ... a sve zbog sumnje! Sumnja je lice smrti; ona objašnjava sve ono što je suprotno Božijoj slici u čoveku! Ona je sama smrt u bezobraznom obliku sudeći po reakciji Gospoda! Što se tiče samog Adama i stvorenog sveta: pa sve što je fizičkog porekla na planeti Zemlji mora da liči u osnovi jedno na drugo zbog okruženja u kom postoji! Pre stvaranja živog sveta Bog je stvorio najpre potrebne uslove za svet ovakav kakvim ga znamo; dakle svi fizički i hemijski zakoni ...vazduh, kiseonik, gravitacija, ni pretoplo kao na Veneri ni prehladno kao na Marsu! Ti uslovi diktiraju osobine živog sveta uzetog od prašine ..pa tako sve što živi mora imati nozdrve za disanje! Sve mora imati oči s obzirom na svetlosne zakonitosti; zube za žvakanje i slično. Moramo imati udove za hod sposobne da se odupru gravitaciji što opet diktira i snagu kostiju, količinu kalcijuma etc etc. Svi organizmi, pa i ljudski, od istog su materijala ...i pod istim okolnostima funkcionišu ... i to je prelomni trenutak od kog ne može ljudska svest da se odvoji kada vidi sličnost između majmuna i čoveka! Ali majmun je majmun, čak manje inteligentan od delfina ... a čovek je čovek! Dakle, podatak da je Adam davao imena životinjama mnogo toga govori ...za verujućeg čoveka! Ako se sumnjamo ...pa tu su razne nauke ..neka traga raja; nije zabranjeno! Ipak, teško da će u dogledno vreme dati neki konačan odgovor! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 22, 2016 Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Sudeci po ovoj gradaciji sto si napravio da kako vreme ide ljudi bivaju sve meksi, a da su nekada bili sve tvrdji, onda pretpostavljam da bi ti kao ljubitelj tog hard cora voleo da zivis kao pecinski covek sa lovcima-sakupljacima koji poznavaju samo zakon toljage? nije tacno, prosto svijest covijeka nije bila ista nekada i sada, ti kad bi doveo pecinskog covijeka u beograd sada , on bi najvjerovatnije dobio srcani udar... nekada ljudima nije bilo nista jedan drugog da zakolju, posebno kada u prirodi vide da to zvjeri rade, kako se razvijalo ljudsko drustvo tako je i sam humanizam napredovao, znas kako je hristos rekao, kome je koliko dato toliko ce se od njega traziti, ima li krace a masivnije rijeci od toga. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука