grigorije22 Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Ne bih rekao da je Juan pravoslavac, ali evo da ne ulazim u to, nije kulturno, neka sam kaze, ako zeli. Moj stav je da ce nauka sve objasniti, a spona ce biti bilogija, a u okviru nje EB, kao sto Dobzanski rece nista u biologije nema smisla do u svijetlu evolucione biologije. Nece. I to ne kaze Pravoslavlje vec filozofija nauke. Mozes nekog strucnijeg da pitas za detaljnije objasnjenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Nece. I to ne kaze Pravoslavlje vec filozofija nauke. Mozes nekog strucnijeg da pitas za detaljnije objasnjenje. Pa nisam rekao da sam ubjedjen vec mislim da ima potencijal da objasni. Pa nema niko dovoljno strucan da to odgovori, jer za razliku od naucnika i njihovih stavova koji mogu biti uslovljeni ko zna cim naucni proces ne staje i na kraju htjeli ili ne htjeli nove teorije zamjenjuju stare itd. Ne mislim na objasnjenje Boga itd. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 misli covijek na energetsku efikasnost, biohemijska energija u ovom slucaju, zato je tako i napisao. nesto sam 100% siguran da si ga razumio na sta misli, ali vrag ne da mira... Siguran sam da je ona budalastina koju je napisao posledica zbrkanih misli, a ne greska u pisanju/kuckanju. Jasne, ciste, zaokruzene misli i teznja ka njima je mozda djavolja rabota, ali meni to prija, a smatram da bi moglo prijati i drugima, pa gonjen vragom to promovisem naokolo. Naravno, koristim priliku i da se usput strahovito narugam ljudima, da ih maksimalno ponizim i provucem kroz kaljugu ukazujici na budalastine. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Siguran sam da je ona budalastina koju je napisao posledica zbrkanih misli, a ne greska u pisanju/kuckanju. Jasne, ciste, zaokruzene misli i teznja ka njima je mozda djavolja rabota, ali meni to prija, a smatram da bi moglo prijati i drugima, pa gonjen vragom to promovisem naokolo. Naravno, koristim priliku i da se usput strahovito narugam ljudima, da ih maksimalno ponizim i provucem kroz kaljugu ukazujici na budalastine. kako sam ga ja razumio? lijepo je covijek napisao biohemijski efikasniji organizmi, ne treba ti ne znam kakva asocijativnost da bi dosao do biohemijske energije i energetske efikasnosti, zar ne. meni to nije budalastina. a ovo zadnje sto si napisao, ne vjerujem da si takva osoba, zezas se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 kako sam ga ja razumio? lijepo je covijek napisao biohemijski efikasniji organizmi, ne treba ti ne znam kakva asocijativnost da bi dosao do biohemijske energije i energetske efikasnosti, zar ne. meni to nije budalastina. a ovo zadnje sto si napisao, ne vjerujem da si takva osoba, zezas se. Ama nije lepo napisao, pise tamo sta je napisao i ja sam tu budalastinu citirao jer je obicna besmislica. Ako nije spososban da napise lepo, i ako je neophodno da se ovde organizujemo i prepravljamo njegova pisanija, ja u tome necu ducestvujem. Pogledaj opet sta je napisao i sta sam ja pitao. Mozda je mislio i na ovo, ne znam : https://www.quora.com/Are-multi-celled-organisms-more-energy-efficient-than-the-equivalent-number-of-single-celled-organisms Mozda ima neko tajno znanje po kome je nemoguce da energetski manje efikasni organizam nastane od organizma koji efikasnije zdere energiju, ne znam, nije lepo napisao. Zbog cega bismo se mi trudili da mu prepravljamo sta je napisao, ako se on sam nije potrudio da napise kako valja? Mozda nije u stanju da napise drugacije, mozda je mislio bas onako kako je napisao? Kako god, dok ne uspe da argumentuje te svoje neobicne pojmovne sklopove, to ce biti budalastine koje ne zelim da tumacim. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Ne bih rekao da je Juan pravoslavac, ali evo da ne ulazim u to, nije kulturno, neka sam kaze, ako zeli. Moj stav je da ce nauka sve objasniti, a spona ce biti bilogija, a u okviru nje EB, kao sto Dobzanski rece nista u biologije nema smisla do u svijetlu evolucione biologije. vex se izjasnio. nije pravoslavac. bio do skoro al je prestao... Ronald је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Sto se tice Drvcetove "racionalnosti bioloske efikasnosti" to je bilo vezano za post 3785 koji je odgovor na post 3783. Avokado rece da dvopolni organizmi imaju evolutivne prednosti sa aspekta biohemijske efikasnosti a ja sam tvrdio da sa istog aspekta imaju vise mana nego koristi. To je sve bilo u kontekstu price o tome kako nastadose polovi kada su bespolni organizmi superiorniji u perzivljavanju,. dzo ni је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 @@Ronald, Sam lepo reko Here comes mrso- mooding... :D Ronald је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 ma meni je termodinamika kod bioloske evolucije jako upitna stvar, recimo nervno tkivo je najskuplje tkivo u zivom svijetu, kada bi se termodinamika tu pitala ono nikad ne bi ni zazivjelo. ja cu opet reci da ne vjerujem u teoriju bioloske evolucije, ima previse nedostataka, nekako sam siguran da ce kad tad biti odbacena, brze nego li sanjamo, zato sto ce vec u iducoj dekadi superacunari biti toliko mocni da ce se moci simulirati zivot jednostavnijih organizama, makar ovih jednocelijskih, ali ako bi termodinamicki uslov bio tacan, on bi debelo radio protiv evolucije, nikako u njenu korist. Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 ja cu opet reci da ne vjerujem u teoriju bioloske evolucije, ima previse nedostataka, nekako sam siguran da ce kad tad biti odbacena, brze nego li sanjamo, Ronald је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 @kordun. Miroljub ti je, ipak, stara ljubav! zaborava nema. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Problem sa asexualnim organizmima koji se sami reprodukuju je to sto oni prenose na potomstvo 100% genetskog materijala, sto podrazumjeva stvaranje istih kopija za razliku od heterosexualnih koji prenose 50%. Kod asexualnosti negativne mutacije se svakako prenose na potomstvo dok je u slucaju heterosexualnih to 50%. Zatim ukoliko ti dobijas asexualnom reprodukcijom iste kopije, kojima je potrebna ista kolicina hrane, zatim i isti spoljasnji uslovi, promjena u okruzenje moze pogubno da utice na njih. Tako da je adaptacija spoljasnjem okruzenje sigurno igrala ulogu i izvrsila pritisak na stvaranje polova u svrhu sexualne reprodukcije, to je jedna hipoteza koja meni ima smisla postoje i druge, ali nastaju i nove. E sad vidimo da je svrha sexualne reprodukcije prezivljavanje, a ne stvaranje potomstva, kako neki hriscani misle, ne znam sta bi rekli da smo evoluirali na nacin da postoji desetine ili stotine polova kao kod nekih vrsta gljiva? Pa kada se kritikuje homosexualnost ne smije se pozivati na prirodu i nekakvu svrhu sexualnosti u vidu potomstva. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 @kordun. Miroljub ti je, ipak, stara ljubav! zaborava nema. ne vjerujem ni u njegove price, zasto mislis da vjerujem ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 dje si advokat, jes to u skoli ucio vaditi tudje rijeci iz konteksta, jadan si ti advokat kad si tako providan, ja bi te jedino angazovao da branis hrvatsku na medjunarodnom sudu pravde Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 dje si advokat, jes to u skoli ucio vaditi tudje rijeci iz konteksta, jadan si ti advokat kad si tako providan, ja bi te jedino angazovao da branis hrvatsku na medjunarodnom sudu pravde Kog konteksta, ovog termodinamičkog? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука