Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

@Ronald. линк који си поставио води на текст који има пуно добрих информација АЛИ обрати пажњу на conclusion . јасно је да креационисти убаце спин на фору "е, видиш ово није доказано, или је тобоже невероватно, .... дакле то је створио интелигентни креатор".

Подели на овим сајтовима

Ako je majmun kako onda može da bude prelazna forma?Zar ne bi trebalo da u genomu postoje neke mutacije koje ukazuju da se ona menjala,da je evoluirala,da je da tako kažem na ,,putu,, prelaska u novu vrstu?

Postoje neke mutacije u regulatornim genima za koje se smatra da su dovole do uspravljanja. One se uocavaju kod danasnjih simpanzi.

Подели на овим сајтовима

@Ronald. линк који си поставио води на текст који има пуно добрих информација АЛИ обрати пажњу на conclusion . јасно је да креационисти убаце спин на фору "е, видиш ово није доказано, или је тобоже невероватно, .... дакле то је створио интелигентни креатор".

Dzo jasno je to meni, ali nema na internetu mnogo radova osim knjiga koje se bave tim, ne mozes naci ni jedan, najbolja je ta knjiga od Graham Bell, tako da sam mu ovo izbacio, naravno da se niko razuman nece pozivati na intaligentni dizajn u nedostatku dokaza. Ali u pravu, pogrijesio sam sto sam postavio citav rad trebao sam samo izdvojiti ono sto u njemu ima veze sa naukom, ne moze svako da cita na taj nacin da vidi ono sto jeste nauka pa makar ga pisali i kreacionisti, to je mozda i najteze, brzopleto od mene. Definitivno nisam trebao postavljati ovaj rad, moja greska.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ako je majmun kako onda može da bude prelazna forma?Zar ne bi trebalo da u genomu postoje neke mutacije koje ukazuju da se ona menjala,da je evoluirala,da je da tako kažem na ,,putu,, prelaska u novu vrstu?

Pa ne evoluira jedinka bre Kratos nego vrsta... Nije Lucy bila voluharica pa evoluirala u primata i jos ostavila DNK kao dokaz  o toj promeni...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Postoje neke mutacije u regulatornim genima za koje se smatra da su dovole do uspravljanja. One se uocavaju kod danasnjih simpanzi.

Pa trebali ba da se uočavaju recimo kod neke naredne vrste a ne kod iste.Kod roda homo i to bi onda bio nedvosmoslieni dokaz da je Lucy prelazna forma u evoluciji čoveka.

Ako toga nema onda je običan skelet majmuna.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Како објашњавате да једноћелиски организми имају експлозивно размножавање и да имају веома учестале мутације, али без обзира на то, они су и даље остали једноћелиски организми?

Како то да су ти једноћелиски организми, остали једноћелиски током више стотина милиона година, а да притом, неки други једноћелиски организми су еволуирали у далеко сложеније форме?

Шта мислите о појединим научницима који тврде да је било еволуције у контра смеру?

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Како објашњавате да једноћелиски организми имају експлозивно размножавање и да имају веома учестале мутације, али без обзира на то, они су и даље остали једноћелиски организми?

Како то да су ти једноћелиски организми, остали једноћелиски током више стотина милиона година, а да притом, неки други једноћелиски организми су еволуирали у далеко сложеније форме?

Шта мислите о појединим научницима који тврде да је било еволуције у контра смеру?

Ja znam da ti verujes da si sad svim evolucionistima foruma stavio prst na celo sa ovih epohalnim pitanjima, ali zapravo pitanja koja postavljas spadaju u pocetnicki nivo razmevanja evolucije i bukvalno bi odgovore na njih mogao da nadjes na vikipediji bez da se udubljujes  u komplikovane  i detaljne naucne radove...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Dakle osim nedostatka prelaznih formi još jedna velika rupa u TE je i nedostatak bilo kakvog objašnjenja mehanizma nastanka polova.

Nedostatke u svom znanju u vezi sa te dve teme možeš da rešiš za 5 minuta i dve pretrage na Guglu... hajde bar izguglaj da li nešto postoji pre nego što izjaviš da ne postoji... ovako je mnogo glupo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

A zašto se to ne bi desilo? Zašto bi jednoćelijski organizmi prestali da postoje?

Evolucija nema smer... Na šta misliš?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Aj da uzmem na primer Lucy.Šta je ona genetski?

Mislim na njen DNK.

Nemamo DNK australopitekusa, imamo samo skelete. 

Smatra se prelaznom formom zato što se na njihovim skeletima jasno uočavaju karakteristike ljudi i karakteristike šimpanzi + živeo je baš u odgovarajuće vreme za prelaznu formu.

Ti sad možeš kao Griša da kažeš da je to "samo" "običan" majmun koji je imao karlicu i kukove za uspravan hod i veći mozak od majmuna... međutim, uspravan hod i veličina mozga su glavne anatomske karakteristike koje razdvajaju čoveka od ostalih primata...

Подели на овим сајтовима

Vec sam postavio to pitanje ali moze vise nezavisnih odgovora. Ako prihvatimo evoluciju coveka, ona prihvatamo i postojanje preadamita i koadamita. Kako to da pomirimo sa odlukom sabora da je takvo ucenje jeres?

Sta mislis o mogucnosti krizanja nas sa neandertalcima?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...