Onufrije Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 30 минута, Дејан рече Испрозивао си човека да није Србин. С којим правом? јел се ви знате Рече безуман у срцу својем: нема Бога. Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 54 минута, Bilbija рече Pa nismo valjda budale kao nemci da radimo domacinski i gradimo bolnice u kojima cemo leciti svoju decu kao ljudi bez potrebe da se prosi novac za lecenje. Svi znamo da su nemci kreteni koji se drze zakona, rade vredno, cuvaju svoju drzavu, narod, decu jer su budale, nisu pamtni kao mi .. Немци најчешће имају по 1. дете. МНОГО од те деце-младих не жели да се школује даље од средње јер им се плаћа 4,5 хиљаде евра оно што странцима плаћају 2-2,5. Таква им политика наравно, прво своји па остали (за разлику од нас где се да субвенција странцу па овај запосли вијетнамце за 900 евра - а мали Данило ради за 500). Ти млади Немци су тиме задовољни јер имају стан родитеља (не плаћају скуп најам), рата за кола 300 евра, цене хране као овде, гардероба (и техника) је углавном и јефтинија и квалитетнија. Држава им је одавно у мањку са високостручним кадровима јер - систем ради, држава је велика, индустрија ради али је самих Немаца све мање, а високошколованих углавном само из њиховог вишег слоја. Скуп факултет за средњу класу. Много је старих, болесних, који дају баснословне паре на третмане, рехабилитацију... Пара имају али све мање имају коме да оставе... Франкфурт у центру више личи на Балкан или блиски исток, доста смећа по улицама поподне и предвече. Мноштво црнаца, кинеза, балканске просте радне снаге (продавачице веселе се радују кад чују бар енглески!) Видео сам и пијаног млађег Немца у сред бела дана радне недеље код железничке, псује дошљаке. Чувену немачку кобасицу једва нашли после три дана и то случајно јер је био неки празник у центру - али турски кебаб и донер на сваком ћошку. Нешто ми се чини да је ова твоја идеализована слика НИ близу њихове стварности. Дефинитивно има оваквих великих градова у којима није тако како си описао. П.С. Имао врло занимљиве сусрете са врло ученим и способним младим Немцима у Хиксту (индустријској зони, 25 000 радника, 3 електране на отпад које производе довољно струје за цео Франкфурт, аутобуси на водоник, хемија и фармакологија, инсулин, Санофи, Бајер, Провадис.. Шофер нам био Србин(!) пензионер, парла швапски као свој, био сам убеђен да је немац по изгледу, прозборио са нама српски кришом кад се госпођа водич удаљила, ту је од `68). Они су ми потврдили ово горе речено за њихову омладину и школовање. Agaton Vuzman and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 Опет дупли. Шта се догађа.... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 2 часа, Onufrije рече па зато су и демонстрације. То је предлог закона. И људи су полудели јер није нормалан закон. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 2 часа, Onufrije рече јел се ви знате Боље познајем тебе но њега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 12 часа, Дејан рече По мени је лицемерно бранити рударење у Србији амодобравати у некој другој земљи. Србија је мала земља. Литијум се највише рудари у Чилеу и Аустралији које су огромне земље. Да имају овакву земљу и природу не би дале ту да буде рудник, сигуран сам. А Немци имају много веће резерве литијума од нас, много више мобилних телефона и електричних аутомобила, хоће наш литијум и после смо ми лицемери?! Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 1:02: Шта мене ударате? Ко те ударао?! Комуњаре, комуњаре... Ако сам добро разумео кад његови туку онда "погрешио је човек". Кад њихови туку " насиље, фашизам..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 Пре сат времена, Н И Н Е рече Србија је мала земља. Литијум се највише рудари у Чилеу и Аустралији које су огромне земље. Да имају овакву земљу и природу не би дале ту да буде рудник, сигуран сам. А Немци имају много веће резерве литијума од нас, много више мобилних телефона и електричних аутомобила, хоће наш литијум и после смо ми лицемери?! Па шта ако су огромне? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 2 минута, Дејан рече Па шта... Krušik - "Pa šta!", Jovanjica - "Pa šta!" Druženje Danila sa kriminalcima - "Pa šta!" Smanjenje penzija - "Pa šta!" Diploma Stefanovića- "Pa šta!" Doktorat Malog- "Pa šta!" Zagađenje vazduha - "Pa šta!" Odnosi sa Bajdenom - "Pa šta!"... ... ... ... Pa administratore, druže, brate, prijatelju... sampaganini92 је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 10 минута, Дејан рече Па шта ако су огромне? Загађење мање утиче на људе јер имају доста празне земље и мање људи морају да расељавају. sampaganini92 and Bilbija је реаговао/ла на ово 1 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 9 часа, Дејан рече Једни кажу да се отима, други да су продали итд. Не знам . Имају само око 30% земље, остало би да отму. Видим да се и Вучић мало уплашио, па повлачи ручну. Тражи безбедан излаз. Хтео би да се ова прича скрајне у страну, док не прођу избори. sampaganini92 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 40 минута, Јанко рече Krušik - "Pa šta!", Jovanjica - "Pa šta!" Druženje Danila sa kriminalcima - "Pa šta!" Smanjenje penzija - "Pa šta!" Diploma Stefanovića- "Pa šta!" Doktorat Malog- "Pa šta!" Zagađenje vazduha - "Pa šta!" Odnosi sa Bajdenom - "Pa šta!"... ... ... ... Pa administratore, druže, brate, prijatelju... Da, i? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 23 минута, Н И Н Е рече Загађење мање утиче на људе јер имају доста празне земље и мање људи морају да расељавају. A dobro, to ne možemo da znamo. Možda su nalazišta pored velikih gradova. Možda i oni govore da u Srbiji treba da se rasele babe i dede, jer i onako za 20 godina tamo i neće nikoga biti. Možemo sad da teoretišemo u nedogled. Bilbija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 5 минута, Вукашин рече Имају само око 30% земље, остало би да отму. Видим да се и Вучић мало уплашио, па повлачи ручну. Тражи безбедан излаз. Хтео би да се ова прича скрајне у страну, док не прођу избори. Колико сам схватио закон је накарадан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 Не би био накарадан да се народ није побунио. Прошло би све лагано. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука