Jump to content

Рио Тинто

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 6 минута, Milan Nikolic рече

@Јанко

Зашто је теби битно да председник не коригује неки избор, неку одлуку? Шта је и у чему лоше учињено? Зар мислиш да је политика удовољавање хировима лакомислених, а да све мора бити предвиђено и на тацни приказано? Мислиш да је то супер у овоме свету, у политици каква јесте, у животу и судбини какву као народ имамо? Ако мислиш да си паметан толико да можеш пресуђивати српским политичарима, барем имај у виду целу перспективу и све проблеме које као народ правосвани имамо. Многи би желели да ми не постојимо. А како у томе ''пливати'' сигурно неће допринети такав приступ попут твог. Моје мишљење.

И патријарх Павле је кориговао своје мишљење пар пута. Нпр за демонстрације.

Корекције свако мало па годинама нису и не могу бити одлика мудрости и сазревања.

О дометима политике на КиМ не бих ни да пробам да ти објашњавам. О квалитету рада на очувању интереса државе да се направи баланс између користи (зарада) и здравља (тровање природе) имаш слику раније ко је до сада и шта потписивао. Не можеш бранити "да су други криви". Потписано у његово време је троскок од претходних влада ка "бунару".

Полиција у јутарњим сатима која опомиње грађане да не изражавају своје супротно мишљење јавно? Без налога, без хапшења ако су криви? Ах, да то је љубав и пажња према неистомишљеницима да не заглаве.

Чекић и мотке могу поред те исте полиције. Без хапшења. Песница не може. Хапсимо.

Не бих ти цртао даље. 

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Али опет имаш једнострано нагињање, као да су кривци ови што сада владају, а они што би поново да владају није проблем да поново владају. Можда само погрешно разумем шта износиш, али тако звучиш.

Ја сам за поштовање власти до краја, тј. до смрти за отаџбину. Али пре свега сам за веру и послушност Цркви, која је хвала Богу као СПЦ сасвим пристојна у истинитости вере и праведности.

Једино што ме изједа је сазнање о утицају странаца и домаћих издајника или превараната и среброљубаца. Као Срби били смо много наивни, допуштали смо да нас тапшу по рамену док смо за туђе рачуне масовно гинули. За такве смо увек били и остали небитни, непотребни и вредни жртве, вредни одбацивања и затирања, а верујем да знаш о коме причам, о свим западним манипулантима, а у то убрајам и бољшевизам и ''либерале'', који су издајници свега праведног и побожног.

Хоћу да кажем да нама као Србима треба много више мудрости и тактичности, стратегије, лукавства тј. поменуте мудрости да предвидимо шта нам се спрема. Зато је политика јако покварена, тј. захтева лукаве потезе и вешта извлачења и завлачења. Зато треба да будемо смиренији, а лукавији, тј. мудрији да ме погрешно не разумеш.

Само погледај колико више новца има у државној каси и градским касама. Негде дупло, негде тродупло више него што је било када су вучићеви дошли на власт. Није све савршено, то каже и Вучић, каже да има много комунистчког отрова и комунистичке покварености у нашим системима. Ко зна колико има ђуконавићевих и самих ђаволских и антисрпских агената у нашим системима још увек, а то треба системски и мудро чистити.

За наше непријатеље најбоље би било да Вучића нема, да дођу неки попут пређашњих да би им било много лакше у својим жељама против нас. Не кажем да је сада саврешена власт, само те молим да разумеш у ком контексту и смислу говорим.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Ко нема звучнике:

"Немамо право да уништавамо животе ВЕЋЕГ БРОЈА људи него што је то БИЛО ПРЕДВИЂЕНО првобитним плановима." (!!!!)

Опа, било предвиђено уништавање живота једног броја људи? И ниједном се не побунисте док народ не изађе на улице?

Аферим, преЦедниче.

П.С.

За оне са меморијом МАЊОМ од меморије кишне глисте (рекли смо да нећемо вређати глисте):

Screenshot_2021-12-10-08-04-02-748_com.android.chrome.thumb.png.21bee5c1d61ad974a1ab13ad683e7249.png

Не бих вас више задржавао...

Ма све је јасно банда и у власти и опзицији само се мењају. Ево сада ће Мило да се врати, а испаде боље и он него Кривокапић:aplauz: и тако већ двадесет година малтретирање народа у демократији.

Има код Малагурског:) како премијер(ка) лобира за Рион Тинто у Лондону пре неку годину. Значи доведен(а) је за то да се покраду вввевелике паре, а те приче да је зато што је лезбејка а председник паметан су само покриће за крађу. Зато су се сада и погубили причају неповезано јер су изгубили велике суме.

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Onufrije рече

Зато су се сада и погубили причају неповезано јер су изгубили велике суме.

Подели на овим сајтовима

On 10.12.2021. at 15:12, Onufrije рече

Ма све је јасно банда и у власти и опзицији само се мењају. Ево сада ће Мило да се врати, а испаде боље и он него Кривокапић:aplauz: и тако већ двадесет година малтретирање народа у демократији.

Problem vas koji ste protiv "vlasti" i politicara uopste je sto vi ne kapirate niti imate blagu predstavu sta je demokratija. Vi se ponasate i razmisljate kao petogodosnjaci i to razmazeni koji vriste i skice ako im sta nije po volji. Demokratija je upravo ovo, menjanje, prilagodjavanje, dogovor, kompromis, pomirenje suprotstavljenih strana i trazenje srednjeg resenja. To je sustina demokratije koju vi ne kapirate i svet posmatrate iz decijeg krevetca jos uvek. 

Подели на овим сајтовима

On 10.12.2021. at 13:43, Milan Nikolic рече

Али опет имаш једнострано нагињање, као да су кривци ови што сада владају, а они што би поново да владају није проблем да поново владају. Можда само погрешно разумем шта износиш, али тако звучиш.

Ја сам за поштовање власти до краја, тј. до смрти за отаџбину. Али пре свега сам за веру и послушност Цркви, која је хвала Богу као СПЦ сасвим пристојна у истинитости вере и праведности.

Једино што ме изједа је сазнање о утицају странаца и домаћих издајника или превараната и среброљубаца. Као Срби били смо много наивни, допуштали смо да нас тапшу по рамену док смо за туђе рачуне масовно гинули. За такве смо увек били и остали небитни, непотребни и вредни жртве, вредни одбацивања и затирања, а верујем да знаш о коме причам, о свим западним манипулантима, а у то убрајам и бољшевизам и ''либерале'', који су издајници свега праведног и побожног.

Хоћу да кажем да нама као Србима треба много више мудрости и тактичности, стратегије, лукавства тј. поменуте мудрости да предвидимо шта нам се спрема. Зато је политика јако покварена, тј. захтева лукаве потезе и вешта извлачења и завлачења. Зато треба да будемо смиренији, а лукавији, тј. мудрији да ме погрешно не разумеш.

Само погледај колико више новца има у државној каси и градским касама. Негде дупло, негде тродупло више него што је било када су вучићеви дошли на власт. Није све савршено, то каже и Вучић, каже да има много комунистчког отрова и комунистичке покварености у нашим системима. Ко зна колико има ђуконавићевих и самих ђаволских и антисрпских агената у нашим системима још увек, а то треба системски и мудро чистити.

За наше непријатеље најбоље би било да Вучића нема, да дођу неки попут пређашњих да би им било много лакше у својим жељама против нас. Не кажем да је сада саврешена власт, само те молим да разумеш у ком контексту и смислу говорим.

Eво, назначио сам ти делове на које ћу се осврнути.

Прво болдовано и подвучено се односи И на треће издвојено, тј подвучено и укошено (италик). Милане, брате у Христу. Не видиш СВОЈУ једностраност, јер САМО ОПОЗИЦИЈИ (тј бившој власти, и то радиш са правом) приписујеш оно што је свима нама јасно видљиво И за власт. СВИ су огрезли у корупцији, странци управљају и једнима и другима. Но, ти то приписујеш САМО И УВЕК једнима, а власт УВЕК оправдаваш. Звони од ТВОЈЕ једностраности коју приписујеш другима. Лекари, излечи се сам, каже изрека.

Друго болдовано: пишеш некоме ко је за време Милошевића био са ракетом на рамену по брдима. Забранили нам да дејствујемо ракетама, само топови (а авиони лете на већим висинама!). Нећу се хвалити ако кажем да сам један од ретких који је (и поред забране главне команде, уз дозволу свог командира) погодио НАТО авион. За одбрану отаџбине. А онда су нам одузели радио уређаје да не бисмо слушали најаву и случајно опет гађали (зато не бих даље о издајнику Милошевићу). Толико о мом односу према власти И отаџбини. Зато батали ту причу.

Најзад, последње болдовано:

Председник је, приликом доласка на место премијера на сав глас причао о презадужености државе (крај 2011 14,78 млрд $, на крају 2012 око 17,5 млрд $) и празној каси! Данас је тај дуг близу 30 млрд$ и (кажу економисти) око 70% БДП-а.

Отприлике:

Kako je rastao javni dug po godinama:

- 2007. - 8,8 milijardi evra (35,9 % BDP)
- 2008. - 8,7 milijardi evra (29,9% BDP)
- 2009. - 9,8 milijardi evra (28,3% BDP)
- 2010. - 12,1 milijardi evra (32,8% BDP)
- 2011. - 14,4 milijardi evra (41,8% BDP)
- 2012. - 17,6 milijardi evra (45,4% BDP)
- 2013. - 20,8 milijardi evra (56,2% BDP)
- 2014. - 23,1 milijardi evra (59,6% BDP)
- 2015. - 24,8 milijardi evra (75,5% BDP)

....

И стигосмо до 30 млрд и око 70% БДП-а (видећемо тачно на крају године).

Разлог великог задуживања у време манекена Тадића и незналице Цветковића ПОРЕД популистичких повећања пензија и плата због гласова (што сви чине па и ова власт) у време стагнације привреде, као и бахатог расипања у јавној потрошњи (што, опет, није НИШТА ДРУГАЧИЈЕ него у време садашње власти) је НАЈПРЕ светска криза и високе камате кредита ЗА СВЕ земље (сетимо се Италије, Шпаније...).

Након доласка Вучића, у једном моменту (ваљда од 2016) пада оптерећење према БДП-у. Зашто?

"Razlozi tendencije pada, prema oceni Fiskalnog saveta, dolaze pre svega spolja (!!!!!), kao posledica povoljnih međunarodnih činilaca, pada cena nafte i gasa, pada dolara, smanjenja kamatnih stopa u Evropi i ekonomskog oporavka Evropske unije sa kojom je Srbija čvrsto povezana preko izvoza i stranih direktnih investicija."

Ја бих додао и нпр безобразног узимања у буџет науштрб обичног народа кроз цену нафтних производа.

Истивремено, пази сад: сељаци добију 5 дин/л субвенције на цени од нпр 160 дин, а СВИ из власти се возају на службену картицу по цени без пореза и акциза (око 60 дин). А примају путне трошкове по пуној цени. Паметном доста само овај један пример.

"Za ovu Vladu je sreća što imamo vreme kontinuiranog nastavka ekstremno niskih kamatnih stopa na međunarodnim tržištima kapitala, kada čak i zemlje sa mnogo nižim rejtingom u odnosu na Srbiju mogu da se zaduže pod povoljnim uslovima. To je u stvari pravo vreme da se refinansiraju obaveze i da se zaključe novi aranžmani jer će vreme ovako niskih kamatnih stopa brzo proći"

Па брате мој, јака вештина, ЈОШ ВИШЕ се задужити по ПОВОЉНИЈИМ каматним стопама. То би и један никакви Цветковић урадио да је имао "на талону", а није. Никаква вештина АВ или Малог. Напротив, уместо да нам настави да пада удео у БДП он опет РАСТЕ. Пара у каси има више НЕ ЗБОГ резултата привреде већ и због безобразних намета (пореза и акциза) и даљег задуживања. Истовремено, достигли смо АПСОЛУТНИ максимум броја страначки запослених у јавним фирмама од '90-е наовамо, ушили су жуте дебело (а сећаш се шта је прво обећао АВ у вези тога?). 

Ако сам ја једностран, где ли си ти...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Јанко рече

И стигосмо до 30 млрд и око 70% БДП-а (видећемо тачно на крају године).

Janko, vidim ljudi vole da diskutuju o ekonomiji, budzetskom deficitu itd pa bih te molio da mi objasnis, ko duguje kome ovih 70% BDP-a? I kako objasnajavas na primer japanski deficit od nekih 270-280 % BDP-a i kako ne pocrkase od gladi do sada japanci sa tolikim deficitom?

Sta tebi govori "budzetski deficit" od 70% BDP ili 100% ili 150%? Sta predstavljaju ovi procenti mozes lli mi objasniti? 

Подели на овим сајтовима

@Јанко

Зар мислиш да би било боље да није Вучић дошао на власт? Волео бих да нам кажеш за кога ћеш сада гласати. Зашто не би рекао?

Бављење политиком на начин како овде на форуму чинимо је комедија. Када се укупно погледају ствари, не само код нас него у региону, оцена за нашу власт може бити само најбоља. Друга ствар је што објективно, услед многих перипетија и споља и изнутра, не можемо чинити боље, али биће боље.

Интерес запада је да код нас буде као у Македонији. То је Ђинђић објаснио пред погибију. Спречавање такве замисли чини садашња власт, а не знам каква друга од понуђених политичара би могла чинити боље.

Постоји мноштво фактора који су нама обичним грађанима невидљиви, који утичу на развој догађаја, а велика већина тога води у пропаст као и до сада протеклих векова. Права је уметност пливати кроз такве утицаје и у томе видим квалитет Вучића и само појединих политичара уз њега. Ми унутар себе имамо непријатеље државе и народа, увучених током много деценија, који раде у интересу против нас самих за све могуће странце, ближе и даље. Ја сам и пре пар година био сведок да у војсци постоје антисрби у буквалном смислу, тако је и у полицији и свим битним службама. То се мора чистити веома паметно, јер су противници заиста лукави.

Ако мислиш да само треба пасти Вучић, онда си или наиван или злонамеран. Примери из историје уче нас да тако више не смемо допуштати јер после таквих грешака плаћамо веома скупу цену. Ево, сукоби на свим нивоима у свету су на један корак. Ми можемо бити прегажени као и до сада. Уметност је остати слободан и независан, а избећи велика страдања. У том смислу, и моја и твоја расуђивања о свему тешко да могу бити у потпуности исправна. Бог нам само може помоћи кроз смирење и послушност, како Цркви тако и држави. Никада као до сада нисмо имали прилику као слободан народ да исправљамо ствари и да све постављамо на своје место колико је то могуће.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic  Оно што мене брине код тебе Мишуре је што од Вучића праиш малог бога, неког надчовека....то сам сретао само у време ТитЕ код појединих...ја ћу гласати за Вучића, али то не значи да мали милион ствари није за критику, поготово система а и Вучића.

@Јанко То БДПовање..вероватно су ти тачни подаци, проблем је у томе што то не говори бувално ништа. Пар примера: 95' Швеђани су имали дуг  око 70% БДП-а, сад имају 35%, а 95' је Шведска била рај на земљи за данашњу. Данска има сада дуг 33% од БДП-а и сад испада да су те 2 земље ту и тамо...али боље је у Данској за 30% по многим показатељима, па и по валути, дужини радног времена, социалним бенифитима и сл.

И види, у време Тадића Србија имала дуг 28% од БДП-а, значи да је била богатија и боље се живело него данас у Данској и Шведској. Мислим стварно...то су ти показатељи.

Погле ово:

https://www.scb.se/contentassets/6c5a77b7ebec433e974872b63907a108/dia_ar_ny.png

Значи, Србија је негде у рангу са Аустријом...то донекел има смисла са буџетом, али фора је што се оваква израчунавања користе од зајмодаваца, а како људи живе нико не зна.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ćiriličar рече

@Milan Nikolic  Оно што мене брине код тебе Мишуре је што од Вучића праиш малог бога, неког надчовека....то сам сретао само у време ТитЕ код појединих...ја ћу гласати за Вучића, али то не значи да мали милион ствари није за критику, поготово система а и Вучића.

Знам да многи не виде величину Вучића, али ја је видим и ценим то код њега. Треба да се молимо за њега да га Бог сачува и води до краја, јер сви морамо једном умрети и потом пред Господа.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...