Avocado Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 15:42, Ayla рече Ja ne shvatam na šta mislite kada kažete to - pink. O čemu je riječ, kakvo je to pink pravoslavlje? Expand Sad će ti ja objasnim... Ima genijalna scena u Lajanju na zvezde, kad profesor glavnog lika pošalje u "ćošak" jer ovaj citira "mlake Cezarove misli"... čekaj, nađoh je: Genijalna je zbog toga što "problem" nije u izboru osobe koja se citira, nije ni u miskvotovanju te osobe, već u izboru da se citira njegova autentična ali "mlaka" misao... umesto neke ratne i agresivne... ili neke druge koja više odgovara težnjama ovog nastavnika... Elem, "pink pravoslavci" su ti oni koji po mišljenju konzervativaca citiraju mlake Isusove misli... znaš oni koji smatraju da je suština hrišćanstva u ljubavi, praštanju, okretanju drugog obraza, brizi prema siromašnima i ubogima, koji smatraju da će krotki naslediti carstvo božije... i slično tome... (sve ono što konzervativci zapravo preziru) Justin Waters, Paradoksologija, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 16:05, Аурор рече Ovo ne može da spoji u glavi samo onaj ko ne razume ni veru ni nauku. Expand Da ne sirimo temu, ali,....recimo, meni licno ( i personalno ) sto se tice nauke, onoliko koliko sam upoznat, razumljivo je ( neka bude po savesti, jer, neki drugi imaju drugacije vidjenje stvari, cak i medju hriscanima ). Sto se tice vere, ovde, u ovom slucaju sam siguran ( opet, da se ogradim ) u svoje razumevanje stvari , nemam nikakve dileme i nejasnoce u stvaranje Bozijom kreacijom. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 16:43, Avocado рече Elem, "pink pravoslavci" su ti oni koji po mišljenju konzervativaca citiraju mlake Isusove misli... znaš oni koji smatraju da je suština hrišćanstva u ljubavi, praštanju, brizi prema siromašnima i ubogima, koji smatraju da će krotki naslediti carstvo božije... i slično tome... (sve ono što konzervativci zapravo preziru) Expand Ne, bas. Jer, i konzervativci takodje vole i razmisljaju o blagim mislima Isusovim,....i uklapaju takve misli i stavljaju u odredjenu korelaciju sa,.....da kazemo,.....jakim mislima Isusovim..... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 16:43, Avocado рече Elem, "pink pravoslavci" su ti oni koji po mišljenju konzervativaca citiraju mlake Isusove misli... znaš oni koji smatraju da je suština hrišćanstva u ljubavi, praštanju, okretanju drugog obraza, brizi prema siromašnima i ubogima, koji smatraju da će krotki naslediti carstvo božije... i slično tome... (sve ono što konzervativci zapravo preziru) Expand Daleko bilo... Radi se o tome da svašta nešto ima još tu, što je "tvrda hrana" za pink pipl. Bokisd, Рапсоди and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 17:01, Аурор рече Daleko bilo... Radi se o tome da svašta nešto ima još tu, što je "tvrda hrana" za pink pipl. Expand Видим и ти си све зубе изломио на тој "тврдој храни". Можда је боље да се вратиш на бебеће кашице док не сазриш и за остало. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 17:01, Аурор рече Daleko bilo... Radi se o tome da svašta nešto ima još tu, što je "tvrda hrana" za pink pipl. Expand Daleko bilo da sam i pomislio da je ono gore navedeno sve što tu ima i da je to jedina ili ispravna strana priče... Bibliju je pisalo baš mnogo ljudi različitih uverenja i opredeljenja, pa tu skoro svako može nešto da pronađe za sebe i svoja lična uverenja tj. "pravdanje" istih... Samo rekoh svoje viđenje šta su "pink pravoslavci" i zašto ih konzervativci tako nazivaju i zašto ih ovi nerviraju... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 17:09, Avocado рече Bibliju je pisalo baš mnogo ljudi različitih uverenja i opredeljenja, pa tu skoro svako može nešto da pronađe za sebe i svoja lična uverenja tj. "pravdanje" istih. Expand U sveštenim spisima je Duh Božiji. A ovo si u pravu, ko za nešto hoće, može da iskopa nešto iz konteksta... Čak je i đavo citirao odatle. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 17:32, Аурор рече U sveštenim spisima je Duh Božiji. Expand Bojim se da i ti i pink pravoslavci rabite iste spise... Цитат Meni onde ništa nije "pink". Expand Ni njima onde ništa nije slično nekim tvojim idejama... Цитат A ovo si u pravu, ko za nešto hoće, može da iskopa nešto iz konteksta... Čak je i đavo citirao odatle. Expand Naravno... works both ways... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 17:09, Avocado рече Bibliju je pisalo baš mnogo ljudi različitih uverenja i opredeljenja Expand Jeste, pisano je i veoma dugo... Mi verujemo da je to nadahnuo Bog, ne da su ljudi unosili neku svoju ideologiju. Jevanđelja opisuju Božiji boravak na zemlji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 17:53, Avocado рече Ni njima onde ništa nije slično nekim tvojim idejama... Expand Glavni problem je saosećanje kroz politiku zemlje... Oni tu nešto brkaju. Suština da se mnogim takvim postupcima samo pravi šteta, bez obzira što neko ima dobre namere. Ja čak verujem i da su mnogi ljudi koji su se zalagali za komunizam imali iskreno dobre namere, pa bismo ih opet zaustavili. On 5. 4. 2018. at 17:53, Avocado рече Naravno... works both ways... Expand Da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 18:13, Аурор рече Glavni problem je "saosećanje" kroz politiku zemlje... Oni tu nešto brkaju. Radi se o tome da se mnogim takvim postupcima samo pravi šteta, bez obzira što neko ima dobre namere. Ja čak verujem i da su mnogi ljudi koji su se zalagali za komunizam imali iskreno dobre namere, pa bismo ih opet zaustavili u tome. Expand Ti si sad malo pobrkao to da li se određenim postupcima pravi šteta za "politiku zemlje" sa tim da li je određeni stav pravoslavan tj. da li zavređuje degradirajući izraz poput "pink pravoslavci"... two completely separate issues mate... Recimo, meni je prilično očigledno da onaj koji je ovo rekao/napisao, ne šljivi ni najmanje šta je dobro za "politiku zemlje": А ја вам кажем да се не противите злу, него ако те ко удари по десном образу твом, окрени му и други; И који хоће да се суди с тобом и кошуљу твоју да узме, подај му и хаљину; И ако те ко потјера једну миљу, иди с њим двије. Чули сте да је казано: Љуби ближњега својега, и мрзи непријатеља својега. А ја вам кажем: Љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који вас мрзе и молите се за оне који вас вријеђају и гоне, Џуманџи, Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 18:27, Avocado рече Recimo, meni je prilično očigledno da onaj koji je ovo rekao/napisao, ne šljivi ni najmanje šta je dobro za "politiku zemlje" i to prilično očigledno: Expand Pa tačno tako, ali nisam ja taj koji to brka. On tako kaže da ti živiš, da to bude tvoja "politika života". Daj svoje siromahu, nemoj da tražiš da se otima od bogatih i deli npr. On 5. 4. 2018. at 18:27, Avocado рече Ti si sad malo pobrkao to da li se određenim postupcima pravi šteta za "politiku zemlje" Expand Za zemlju u celini i ljude koji žive u njoj... Valjda se po tome gleda da li je nešto dobra ideja za jedno društvo ili nije. On 5. 4. 2018. at 18:27, Avocado рече sa tim da li je određeni stav pravoslavan tj. da li zavređuje degradirajući izraz poput "pink pravoslavci"... two completely separate issues mate... Expand Meni je "pink pravoslavlje" kad izbaciš iz vere ono što se tebi ne dopada (zbog strasti i zabluda) i onda imaš nešto svoje, ni tamo ni vamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 18:13, Аурор рече Glavni problem je saosećanje kroz politiku zemlje... Pa tačno tako, ali nisam ja taj koji to brka. Expand Рече особа која је поставила (једном да сам ја видела) слике двоје мртве деце, само да би доказала своју "поенту", "очи изотварала" и сл., па је Juanito брже-боље обрисао уз као неку опомену... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 On 5. 4. 2018. at 19:02, Џуманџи рече Рече особа која је поставила (једном да сам ја видела) слике двоје мртве деце, само да би доказала своју "поенту", "очи изотварала" и сл., па је Juanito брже-боље обрисао уз као неку опомену... Expand Da, jedna slika je bila ona kad je neko mrtvo dete bilo na plaži (što je bilo na svim naslovnim stranama), a drugo dete je pregazio musliman terorista i nije bilo gotovo nigde, pa je pisalo da se treba malo zapitati povodom toga. Baš lepo od tebe što si podsetila Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 5, 2018 Пријави Подели Написано Април 5, 2018 (измењено) On 5. 4. 2018. at 19:07, Аурор рече Baš lepo od tebe što si podsetila Expand Исто као са Светим Писмом - свако ишчитава оно што хоће. Битно је да си ти доказао нешто сликама. Које ниси усликао. За које динара ниси дао. Само готов мим. На којима су приказани нечији читави светови - мртви. Добро си служио стејту. Измењено Април 5, 2018 од Џуманџи болд "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука