Рапсоди Написано Мај 20, 2017 Пријави Подели Написано Мај 20, 2017 пре 2 минута, Иван ♪♫ рече Пост је средство, поступак којим се нешто постиже, нпр. уздржање. Пост није циљ, ни разна правила. А да ли до циља можеш доћи, не поштујући правила ? Наравно правила су ту да се лакше дође до циља и нису циљ. Онај род (ђав, ђав ) изгони се само постом и молитвом ... Значи пост је потреба, а не циљ. Када возиш ауто, поштујеш правила. Када се пењеш на врх планине, поштујеш правила.Правила су помагачи за безбедан пут до циља. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 20, 2017 Пријави Подели Написано Мај 20, 2017 пре 5 минута, Рапсоди рече А да ли до циља можеш доћи, не поштујући правила ? Наравно правила су ту да се лакше дође до циља и нису циљ. Онај род (ђав, ђав ) изгони се само постом и молитвом ... Значи пост је потреба, а не циљ. Када возиш ауто, поштујеш правила. Када се пењеш на врх планине, поштујеш правила.Правила су помагачи за безбедан пут до циља. Ја то нисам рекао, нисам помињао противљење. Оно што кажем јесте да нису сва правила за све и на исти начин потребна. Као што и сви лекови нису потребни свима. Заговарам разумно употребљавања ,,правила", а не да се правила поставе за циљ. Погледај само проблем који некад настаје око иконостаса, па да ли оне молитве требају гласно или тихо, а то су реално потпуно небитне ствари. Или ,ако се добро сећам једне приче, неко дете се инатило са родитељима, хтело нешто да пости, и неће да слуша иначе верне родитеље, а св. Јован Шангајски каже: купите кобасицу и дајте му да једе! Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 20, 2017 Пријави Подели Написано Мај 20, 2017 пре 38 минута, Иван ♪♫ рече Аха! Али не поричеш да је било разлога за страх! Аха! Pa ti si to porekao sa onim kezom bolje nego sto bih ja i mogla Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 20, 2017 Пријави Подели Написано Мај 20, 2017 пре 4 минута, Лапис Лазули рече Pa ti si to porekao sa onim kezom bolje nego ja sto bi i mogla то је само смајли, ја сам сасвим озбиљан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 20, 2017 Пријави Подели Написано Мај 20, 2017 пре 44 минута, Иван ♪♫ рече то је само смајли, ја сам сасвим озбиљан Lazno virtuelno pretstavljanje! Cime se sve danas ne sluze ljudi! Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tavita Написано Мај 20, 2017 Пријави Подели Написано Мај 20, 2017 О ПРИЧЕШЋУ - СВЕТИ ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИ Врхунац свега сачињава Свето Причешће - Свето Причешће којим се сваки од нас причешћује, киме? Самим Господом Христом! Јер у Светом Причешћу сваки хришћанин прима васцелог Бога, прима чудесног Господа Христа, прима сву Његову Вечну Истину, сву Његову Вечну Правду, прима сав Његов Вечни Живот. Кад се причестиш, брате и сестро, пази како ћеш живети од тога дана и надаље. Примио си Господа Христа, ти кроз Свето Причешће постајеш Богоносац, постајеш Христоносац, постајеш прави човек. Уствари, Господ у твојој души, гле Он скида сав мрак са ње, Он изгони сваки грех из ње. Зато се потруди да се грех више не врати у твоју душу. Он очисти сву душу твоју и она заблиста божанском лепотом, оном лепотом којом је Бог украсио створивши је као слику Своју, као Слику Божанску. преп. Јустин Нови Ћелијски http://dodjiividi.blogspot.co.at/2017/05/blog-post_92.html Матусал, МилошБГ, Лапис Лазули and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 20, 2017 Пријави Подели Написано Мај 20, 2017 пре 6 часа, Иван ♪♫ рече Ја то нисам рекао, нисам помињао противљење. Оно што кажем јесте да нису сва правила за све и на исти начин потребна. Као што и сви лекови нису потребни свима. Заговарам разумно употребљавања ,,правила", а не да се правила поставе за циљ. Погледај само проблем који некад настаје око иконостаса, па да ли оне молитве требају гласно или тихо, а то су реално потпуно небитне ствари. Или ,ако се добро сећам једне приче, неко дете се инатило са родитељима, хтело нешто да пости, и неће да слуша иначе верне родитеље, а св. Јован Шангајски каже: купите кобасицу и дајте му да једе! Ovo je vec malo odredjenije i sa ovim se slazem, ali ne i da tim da su pravila nebitna. Pravila i Duh se preplicu jer poticu iz istog izvora. Gospod je rekao ,,Ko mene ljubi drzace zapovesti moje,, Znaci govori o savrsenom uskladjivanju ljubavi kao odrazu najvise slobode i zakonima. Zivot u Hristu ne ukida pravila nego ih po prirodi stvari ispunjava jer ih obuhvata u sebi, tako sto ih cini iz ljubavi a ne prinudno.Lubav je punoca zakona znaci ispunjenje svih pravila ali ne i iskljucivanje. Ali dok ne dostignemo u savrsenu meru potreban nam je vaspitac kroz poslusanje, a odredjuje ih duhovno lice po nadahnucu Duha Svetoga. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Промјени ме причешћем, Твојим присуством у мени. Данас, у неко доба док сам био на свадбеном весељу, стање у ком сам се нашао тумачим као остављеност, испражњеност и питам, гдје си Христе, нисам се измјенио причешћем, остао сам исти са својим слабостима, стрепњама овоземаљским, хладноћом у срцу према неким људима-коју сам исповједио. Изгледа да нисам могао да примим све оно што ми дајеш у Светом причешћу. Опрости ми што не бивам просвјетљен свјетлошћу која Ти јеси, што не умијем да примим оно што ми дајеш и да то чувам у оној пуноћи којом ми се Ти дајеш. Не одустани од мене, као што ја знам одустати од Тебе, не заборави ме као што ја заборавим Тебе, учини ме учеником Твојим. Desiderius Erasmus, goranger, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija* Написано Август 19, 2017 Пријави Подели Написано Август 19, 2017 Prisestila sam se danas na Preobrazenje Gospodnje! JESSY, ГрешниСлуга and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Август 19, 2017 Пријави Подели Написано Август 19, 2017 Исто и ја, на Видиковцу. JESSY, AnaLaz, ГрешниСлуга and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Август 19, 2017 Пријави Подели Написано Август 19, 2017 пре 2 минута, Nektarija* рече Prisestila sam se danas na Preobrazenje Gospodnje! Нека ти је на здравље и спасење. И ја сам. Ако Бог да, и сутра ћу. Nektarija* and ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 2 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija* Написано Август 19, 2017 Пријави Подели Написано Август 19, 2017 Hvala ti! AnaLaz and ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 19, 2017 Пријави Подели Написано Август 19, 2017 i ja , i ja... AnaLaz, Nektarija* and ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 2 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вељко Н. Написано Август 19, 2017 Пријави Подели Написано Август 19, 2017 Да, данас, хвала Богу. Нека је свима на здравље и на спасење. ГрешниСлуга, AnaLaz, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Август 19, 2017 Пријави Подели Написано Август 19, 2017 Нека је свима на здравље и на спасење. Да Бог да свима нама преображење душе. И да Његовом силом будемо руковођени у смирењу и љубави. AnaLaz and Nektarija* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука