goranger Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Od srede do nedelje na svakoj:-) Пг, Васијан and Nektarija* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 6, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2017 даааа...... хвала Господу и св Ксенији петроградској..... на здравље и спасење и осталима који су учинили исто.... Страле, Nektarija* and milijan75 је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 Да ли неко може да ми објасни следеће: У овој нашој парохијској цркви, када литургија дође до пред Причешће, доста људи излазе напоље. И не само то, него се, колико сам видео, враћају након завршеног Причешћа. Није да су изашли онако, јер напољу је киша, а виђао сам то и раније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 пре 4 минута, Иван ♪♫ рече Да ли неко може да ми објасни следеће: У овој нашој парохијској цркви, када литургија дође до пред Причешће, доста људи излазе напоље. И не само то, него се, колико сам видео, враћају након завршеног Причешћа. Није да су изашли онако, јер напољу је киша, а виђао сам то и раније. JESSY, Давор73, Георгина and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 @Иван ♪♫ Pauza. Navika. Ko se ne pricescuje. Konkretno znam porodicu gde je majka(popadija) od malena decu pustala da izadju tada, deca nemirna hoce malo da se istrce posto traje pricesce a oni se tada recimo ne pricescuju a posle se vrate da budu ostatak liturgije. I ja sam ranije izlazila u tom periodu ili kad je beseda posto sam isprva shvatala da je molitva vazna tu sam ucestvovala a onda se malo izluftiram za vreme najvaznijeg trenutka pa se vratim sta ces losa praksa al se eto covek nauci vremenom. Pretpostavljam da je i kod njih slicno. Jer sam to vidjala i u drugim crkvama. Иван ♪♫ and Жика је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 @Иван ♪♫ Нисам никада приметио овако нешто, али јесам код оних који не приступају а редовно су на литургији приметио једну врсту нелагодности и узнемирености када свештеник причешћује. Као да у себи чују питање : а зашто ти не приступаш и зашто стојиш и гледаш? Присутан си, вечера је уготовљена, а ти стојиш и посматраш, не узимаш удела у тајни и у заједници са Господом и живом Црквом. Мислим да они у дубини своје душе осећају да када се не причешћују чине неисправно али то осеећање затрпавају и загушују којекаквим мислима о недостојности и погрешним учењима. Позивање на недостојност у овом времену пролази пошто је греховност преовладала и узела маха у свим структурама, па нико не сме да се постави ауторитативно и прозове тај став као неисправан. За време апостола или отаца чуо би само један став: Зашто не приступаш имајући благослов? Па ако ниси достојан онда се удостој колико је у твојој моћи али немој да стојиш и гледаш не приступајући, немаш изговор за то стање, таквим ставом сам потврђујеш да не желиш да се потрудиш и удостојиш се причешћа. Ако се пак трудиш и кајеш и ниси под епитимијом онда приступај. Иван ♪♫, Жика, Васијан and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 Има смисла. Али опет нема смисла. Зашто паузу не би направили пре причешћа, јер ипак је то централни део. Ал' како год... А јесте ви приметили код вас још нешто, нарочито кад је вечерња па нема гужве, људи стају прво позади, постоји огроман празан простор између певнице и народа? (И ја стајем позади, ал' ја имам неке своје специфичне разлоге.) Матусал је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 @Матусал .................................... да, и ја сам се јуче причестила, а имала сам велика искушења да то не учиним.... Nektarija*, Матусал and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 пре 2 часа, Иван ♪♫ рече Има смисла. Али опет нема смисла. Зашто паузу не би направили пре причешћа, јер ипак је то централни део. Ал' како год... А јесте ви приметили код вас још нешто, нарочито кад је вечерња па нема гужве, људи стају прво позади, постоји огроман празан простор између певнице и народа? (И ја стајем позади, ал' ја имам неке своје специфичне разлоге.) Јесмо приметили Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 пре 8 часа, Матусал рече @Иван ♪♫ Нисам никада приметио овако нешто, али јесам код оних који не приступају а редовно су на литургији приметио једну врсту нелагодности и узнемирености када свештеник причешћује. Као да у себи чују питање : а зашто ти не приступаш и зашто стојиш и гледаш? Присутан си, вечера је уготовљена, а ти стојиш и посматраш, не узимаш удела у тајни и у заједници са Господом и живом Црквом. Мислим да они у дубини своје душе осећају да када се не причешћују чине неисправно али то осеећање затрпавају и загушују којекаквим мислима о недостојности и погрешним учењима. Позивање на недостојност у овом времену пролази пошто је греховност преовладала и узела маха у свим структурама, па нико не сме да се постави ауторитативно и прозове тај став као неисправан. За време апостола или отаца чуо би само један став: Зашто не приступаш имајући благослов? Па ако ниси достојан онда се удостој колико је у твојој моћи али немој да стојиш и гледаш не приступајући, немаш изговор за то стање, таквим ставом сам потврђујеш да не желиш да се потрудиш и удостојиш се причешћа. Ако се пак трудиш и кајеш и ниси под епитимијом онда приступај. Moram da kažem da je živa istina ovo što ste primetili. Barem kod mene. Posle se čovek pita zašto se vrati u onu istu rupu iz koje je izveden na svetlost? Možda je problem što nismo bliski sa Bogom? A upravo do toga je dovelo naše udaljavanje od Svete Tajne pričešća, pa samim tim i života u Hristu? I meni je teško da prelomim neke stvari u meni... Da ne budem patetičan, pomenite JESSY and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 пре 3 часа, JESSY рече @Матусал .................................... да, и ја сам се јуче причестила, а имала сам велика искушења да то не учиним.... јел у нашој цркви =) Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 пре 10 минута, МилошБГ рече јел у нашој цркви =) na srecu nije mi to parohijska crkva.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 пре 4 часа, JESSY рече да, и ја сам се јуче причестила, а имала сам велика искушења да то не учиним.... И ја сам био у дилеми, да ли да се причестим само у суботу на св. Георгија или у суботу и недељу или само у недељу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 пре 1 минут, Матусал рече И ја сам био у дилеми, да ли да се причестим само у суботу на св. Георгија или у суботу и недељу или само у недељу? и...? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 пре 2 минута, Матусал рече И ја сам био у дилеми, да ли да се причестим само у суботу на св. Георгија или у суботу и недељу или само у недељу? Сад читајући ваше поруке пре ове, стекао сам утисак да се треба причешћивати увек, што онда дилема? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука