andrej Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Јесте, има и клемпаве уши... Не, али из овога што је сестра Каја поставила, човек је очигледно секташ. Жао ми је Звонко, али, на крају крајева и логично је да само секташи могу да имају такав неблагословени однос према светињама других људи. Тачно, баш као и поменути муслимани у Афганистану на чију иницијативу је војницима наређено и да спаљују Библије. И боље да се нас Срба клони са својом "одбраном" овај секташ, није нам довољно укаљан "имиџ", само нам још фали нас повезују са њим. Такви што тачније ствари причали о нама то нам више штете наносе јер изједначују са собом ту причу о нама, па је онда "нормалан свет" доживљава као секташку пропаганду. Поменутом береткашу је много боље било да пише, рецимо, ОЦА-и. Некако ми и није чудно да нас такви "бране." Интересантно да највећу сатанизацију задњих деценија пролазе Срби и они муслимани који одбијају да буду марионете запада. А "муслимани" Косова и Авганистана који у сарадњи с САД култивишу опијум и дилују за шефове су добри само тим својим америчким шефовима. Заиста не видим какве везе имају Шиптари са исламом осим што су неки тог порекла. Какве везе има Милан Лукић с православљем осим што је тог порекла - а клао је и бацао децу с моста у Вишеграду? Ово је, брате Звонко, сложићеш се(?) бољи пример од абориџина? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Некако ми и није чудно да нас такви "бране." Интересантно да највећу сатанизацију задњих деценија пролазе Срби и они муслимани који одбијају да буду марионете запада. А "муслимани" Косова и Авганистана који у сарадњи с САД култивишу опијум и дилују за шефове су добри само тим својим америчким шефовима. Заиста не видим какве везе имају Шиптари са исламом осим што су неки тог порекла. Какве везе има Милан Лукић с православљем осим што је тог порекла - а клао је и бацао децу с моста у Вишеграду? Ово је, брате Звонко, сложићеш се(?) бољи пример од абориџина? Једино што не знам баш који су то муслимани "марионете запада". Колико сам ја ухватио, они су заправо пуноправни decision maker-и са истим тим "западом" тј. са неколицином приватних западиних моћника. Тј. мало се играју западних decision maker-а, а онда мало финансирају те "немарионетске" муслиманске земље а онда "помало" и "исламске" терористичке организације, а канда "помало" и граде џамије по Косову. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Одлутали сте од теме сасвим. Пастор Џонс је отказао "спаљивање", али је доказао своје тврђење - да се муслимани служе насиљем тамо где треба бити цивилизован. Немири у исламским земљама и даље трају (!?), а десетине особа је повређено - има извештаја и да је једна особа изгубила живот. Његов план (био глуп или паметан) није угрожавао ничији живот. Исто тако, када су Библије спаљиване нико није реаговао насиљем нити страдао. Наша браћа муслимани овде нису ни поменули претње насиљем из исламског света, већ су одмах кренули у критику овог пастора. То говори да и они прећутно одобравају насиље у том случају. Када би, на пример, неко претио насиљем на спаљивање Библије моја прва реакција (а верујем и све моје браће хришћана) била би да осудим насиље и спречим људске жртве. Па тек онда можемо да разговарамо даље. И то показује једну веома важну ствар - да муслимани морају да преиспитају одређена учења Ислама. Морају да направе јасну разлику између духовног и политичког у својој вери. Они стално то траже од нас, а сами то не чине. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Одлутали сте од теме сасвим. Пастор Џонс је отказао "спаљивање", али је доказао своје тврђење - да се муслимани служе насиљем тамо где треба бити цивилизован. Немири у исламским земљама и даље трају (!?), а десетине особа је повређено - има извештаја и да је једна особа изгубила живот. Његов план (био глуп или паметан) није угрожавао ничији живот. Исто тако, када су Библије спаљиване нико није реаговао насиљем нити страдао. Наша браћа муслимани овде нису ни поменули претње насиљем из исламског света, већ су одмах кренули у критику овог пастора. То говори да и они прећутно одобравају насиље у том случају. Када би, на пример, неко претио насиљем на спаљивање Библије моја прва реакција (а верујем и све моје браће хришћана) била би да осудим насиље и спречим људске жртве. Па тек онда можемо да разговарамо даље. И то показује једну веома важну ствар - да муслимани морају да преиспитају одређена учења Ислама. Морају да направе јасну разлику између духовног и политичког у својој вери. Они стално то траже од нас, а сами то не чине. nisam bio tu par dana,pa nisam u toku...ovako;bilo kakvo spaljivanje bilo cije svete knjige je zabranjeno,i to sto se nekom pali svetinja,bilo Crkva,bilo Knjiga u samom serijatu nema nikakvo utemeljenje...(Boze,kome ja to pricam...).na nekoliko mesta na ovom sajtu sam to i naveo.cak i pod tupavim Turcima,dok su ovi krajevi bili pod njihovom okupacijom,se u manastirima Biblija stampala,a u Porti,u Carigradu,je sediste Srpske pravoslavne Crkve bilo...to sto neki zaostali Afgan,ili nedotupavni Albanac to uradi pravdajuci se verom je bezvredno...(kome ja ovo pricam?)... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 a sto se nemira tice...pa na losu akciju se ne moze dobra reakcija ni ocekivati... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 da mikael-pasa bolje ti kopiraj od sada i postavljaj isto uvijek zaboljece prsti kuckajuci svaki put isto ponavljati, :cheesy: greengrin greengrin smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 da mikael-pasa bolje ti kopiraj od sada i postavljaj isto uvijek zaboljece prsti kuckajuci svaki put isto ponavljati, :cheesy: greengrin greengrin smej.gif smej.gif smej.gifhe... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 nisam bio tu par dana,pa nisam u toku...ovako;bilo kakvo spaljivanje bilo cije svete knjige je zabranjeno,i to sto se nekom pali svetinja,bilo Crkva,bilo Knjiga u samom serijatu nema nikakvo utemeljenje...(Boze,kome ja to pricam...).na nekoliko mesta na ovom sajtu sam to i naveo.cak i pod tupavim Turcima,dok su ovi krajevi bili pod njihovom okupacijom,se u manastirima Biblija stampala,a u Porti,u Carigradu,je sediste Srpske pravoslavne Crkve bilo...to sto neki zaostali Afgan,ili nedotupavni Albanac to uradi pravdajuci se verom je bezvredno...(kome ja ovo pricam?)... Паљење туђе цркве и своје књиге није исто. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 nisam bio tu par dana,pa nisam u toku...ovako;bilo kakvo spaljivanje bilo cije svete knjige je zabranjeno,i to sto se nekom pali svetinja,bilo Crkva,bilo Knjiga u samom serijatu nema nikakvo utemeljenje...(Boze,kome ja to pricam...).na nekoliko mesta na ovom sajtu sam to i naveo.cak i pod tupavim Turcima,dok su ovi krajevi bili pod njihovom okupacijom,se u manastirima Biblija stampala,a u Porti,u Carigradu,je sediste Srpske pravoslavne Crkve bilo...to sto neki zaostali Afgan,ili nedotupavni Albanac to uradi pravdajuci se verom je bezvredno...(kome ja ovo pricam?)... Паљење туђе цркве и своје књиге није исто. dobro... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Па не знам стварно шта је са вама... Какви сте ви то верници када одобравате насиље? Човек може да запали од своје имовине шта год хоће и можеш да му кажеш да је будала, можеш да напишеш чланак против тога, можеш урадиш било шта мирољубиво, али не можеш да претиш насиљем. И то је поента целе ове ујдурме. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Па не знам стварно шта је са вама... Какви сте ви то верници када одобравате насиље? Човек може да запали од своје имовине шта год хоће и можеш да му кажеш да је будала, можеш да напишеш чланак против тога, можеш урадиш било шта мирољубиво, али не можеш да претиш насиљем. И то је поента целе ове ујдурме. dobro... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Па не знам стварно шта је са вама... Какви сте ви то верници када одобравате насиље? Човек може да запали од своје имовине шта год хоће и можеш да му кажеш да је будала, можеш да напишеш чланак против тога, можеш урадиш било шта мирољубиво, али не можеш да претиш насиљем. И то је поента целе ове ујдурме. dobro... Хтео си да кажеш "иди свирај"... 8086.gif Ево баш спремам једну лепу ствар, гледаћу да снимим ако стигнем. Иначе - ево извињавам се и теби за оне прејаке речи. Погрешио сам и трудићу се да их више не користим. Заиста немам лошу намеру. Опрости. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Одлутали сте од теме сасвим. Пастор Џонс је отказао "спаљивање", али је доказао своје тврђење - да се муслимани служе насиљем тамо где треба бити цивилизован. Немири у исламским земљама и даље трају (!?), а десетине особа је повређено - има извештаја и да је једна особа изгубила живот. Његов план (био глуп или паметан) није угрожавао ничији живот. Исто тако, када су Библије спаљиване нико није реаговао насиљем нити страдао. Наша браћа муслимани овде нису ни поменули претње насиљем из исламског света, већ су одмах кренули у критику овог пастора. То говори да и они прећутно одобравају насиље у том случају. Када би, на пример, неко претио насиљем на спаљивање Библије моја прва реакција (а верујем и све моје браће хришћана) била би да осудим насиље и спречим људске жртве. Па тек онда можемо да разговарамо даље. И то показује једну веома важну ствар - да муслимани морају да преиспитају одређена учења Ислама. Морају да направе јасну разлику између духовног и политичког у својој вери. Они стално то траже од нас, а сами то не чине. brate dragi eto i taj pastor je iz hriscanskog svijeta pa bibliju cita pripovijeda i tako dalje sta sada mozes ti ili ko drugi hriscanin da tako kazem ,nista nigdje u bibliji ne stoji zapali kuran,kao i obrnuto u kuranu isto nestoji zapali bibliju,tako isto kao sto hriscani bi neko mozda rekao i sve sa njim uporedio ,ti bi rekao sta na to sve,tako isto muslimani jel ako neko nasilje pravi nemora znaciti akoje iz islamskog svijeta i kao sto hriscani ovom pastoru tako i muslimani isto tima sto nasilje prave sta reci,joj al ,ako nerazumije niko nemojte zamjeriti iovako sva se preznoji dabi opisala napisala i nista neuspimi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 JEDNOG DANA KRALJ POZOVE SVOGA SLUGU KOJI JE BIO ZAO "Želim da pođeš po svijetu i nađeš mi uistinu dobra čovjeka." Ovaj odgovori: "Da gospodaru!" I poslušno pođe u potragu. Susreo je mnogo ljudi i razgovarao s njima. Nakon dugo vremena vratio se kralju i rekao: ..."Gospodaru, učinio sam kako ste mi zapovjedili. Po cijelom sam svijetu tražio zaista dobra čovjeka, no takvoga nigdje nisam našao. Ljudi su sebični i zli, dobroga čovjeka jednostavno nije moguće pronaći." Kralj ga otpusti i pozove drugog SLUGU, poznata po dobroti i ljubaznosti, kojeg su podanici jako voljeli. Kralj mu reče: "Prijatelju moj, želim da pođeš po svijetu i pronađeš mi uistinu loša čovjeka." Ovaj također posluša i pođe na put. Susretao je mnoštvo raznih ljudi, ali kad se vratio, reče kralju: "Gospodaru, nisam uspio. Ima brzopletih i nepažljivih ljudi koji se ponašaju kao da su slijepci, no uistinu lošega čovjeka nisam susreo. "SVIJET JE ONAKAV KAKO GA GLEDAŠ ( dobavito s Facebook) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 brate dragi eto i taj pastor je iz hriscanskog svijeta pa bibliju cita pripovijeda i tako dalje sta sada mozes ti ili ko drugi hriscanin da tako kazem ,nista nigdje u bibliji ne stoji zapali kuran,kao i obrnuto u kuranu isto nestoji zapali bibliju,tako isto kao sto hriscani bi neko mozda rekao i sve sa njim uporedio ,ti bi rekao sta na to sve,tako isto muslimani jel ako neko nasilje pravi nemora znaciti akoje iz islamskog svijeta i kao sto hriscani ovom pastoru tako i muslimani isto tima sto nasilje prave sta reci,joj al ,ako nerazumije niko nemojte zamjeriti iovako sva se preznoji dabi opisala napisala i nista neuspimi Мислим да сам успео да протумачим... 8086.gif Ево овако - у Курану не стоји "запали Библију" (они и не пале Библије), већ исламски закон (Шеријат - који је заснован Курану и исламском предању, тј. хадисима) прописује да се свако ко намерно оскрнави Куран најстрожије кажњава. И зато ови што прете насиљем не чине ништа супротно Исламу, већ управо чине сагласно са Исламом. То је велики проблем и то муслимани морају да реше у својој вери. Најбоље би било да протумаче есхатолошки (значи - "у будућем животу") или симболично, а не дословно како чине. Што се Хришћанства тиче - нигде се не позива на насиље ако се са неким не слажеш или ти се не свиђа нешто што ради. Једноставно га игноришеш и готово. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука