rogi Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 i budisti imaju moshti. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Šta nije bilo jasno?Hristos je model ličnosti sa kojim treba da se identifikujemo.says who? kao shto rekoh, hrishcjanske floskule imaju smisla samo hrishcjanima, tako da je glupo koristiti ih u razgovoru s nekim ko to nije.Dokaži da postoji slobodna volja?postoji eksperiment kojim mozhesh empirichki da proverish da postoji slobodna volja. samatha meditacija.Ok,sta sad nije jasno?E znas,ja se svaki dan molim i osecam da Bog postoji i da je to bas hriscanski Bog. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Светитељство (на првом месту), мироточење и крвоточење икона, мошти где уместо смрада имамо благоухани мирис који подсећа да је тело храм Божији, уместо гноја миро, уместо праха - нетрулежност, која проповеда наду у васкрсење, и друга чуда, али не у смислу - мистериозне појаве, већ чудо као друга реч за добро дело Божије божанске љубави, је проповед Духа Светог, о томе да материја није зло, него да се благовести спасење и материје и личности. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 E znas,ja se svaki dan molim i osecam da Bog postoji i da je to bas hriscanski Bog.od kakvog je to znachaja za mene? tvoja subjektivna ocena nema nikakvu vrednost za bilo koga ko se trudi da razuman i objektivan; i ne samo tvoja, nego bilo chija. Светитељство (на првом месту), мироточење и крвоточење икона, мошти где уместо смрада имамо благоухани мирис који подсећа да је тело храм Божији, уместо гноја миро, уместо праха - нетрулежност, која проповеда наду у васкрсење, и друга чуда, али не у смислу - мистериозне појаве, већ чудо као друга реч за добро дело Божије божанске љубави, је проповед Духа Светог, о томе да материја није зло, него да се благовести спасење и материје и личности. i hindusi i budisti imaju fensi objashnjenja za chuda koja se deshavaju kod njih.. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 E znas,ja se svaki dan molim i osecam da Bog postoji i da je to bas hriscanski Bog.od kakvog je to znachaja za mene? tvoja subjektivna ocena nema nikakvu vrednost za bilo koga ko se trudi da razuman i objektivan; i ne samo tvoja, nego bilo chija.A dokaz za postojanje slobode je tvoja subjektivna ocena. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 A dokaz za postojanje slobode je tvoja subjektivna ocena.ako mislish da slobodna volja ne postoji, nemash legitimno pravo da uchestvujesh i u jednoj raspravi, jer svakra rasprava predpostavlja postojanje slobodne volje, tj. slobodu onih koji uchestvuju da promene svoje mishljenje. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Па и ја сам у раном детињству имао паганска објашњења за све и свашта, и шта сад? rogozube, ти ако си паганин усвајаш њихова паганска размишљања, ако си хришћанин Ум Христов и расуђивање Христово усвајаш. Просто. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 A dokaz za postojanje slobode je tvoja subjektivna ocena.ako mislish da slobodna volja ne postoji...U tome je i stvar.MISLIM.Ali moje ili tvoje mišljenje nije dokaz. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Па и ја сам у раном детињству имао паганска објашњења за све и свашта, и шта сад? rogozube, ти ако си паганин усвајаш њихова паганска размишљања, ако си хришћанин Ум Христов и расуђивање Христово усвајаш. Просто. prosto? poenta je u tome da mozhesh objektivno da pokazhesh ispravnost svog rasudjivanja.U tome je i stvar.MISLIM.Ali moje ili tvoje mišljenje nije dokaz.niti mora da bude dokaz. slobodna volja je aksiom koji je prihvata ako se raspravljamo. ko taj aksiom odbaci, nema shta da trazhi u bilo kojoj raspravi. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 niti mora da bude dokaz. slobodna volja je aksiom koji je prihvata ako se raspravljamo. ko taj aksiom odbaci, nema shta da trazhi u bilo kojoj raspravi.Šta je uopšte slobodna volja?Jesi li ti imao slobodu da izabereš svoje postojanje? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Šta je uopšte slobodna volja?Jesi li ti imao slobodu da izabereš svoje postojanje?nemoj postavljati glupa pitanja. u pretproshloj poruci sam napisao da svaka rasprava pretpostavlja postojanje slobodne volje, i dao primer projavljivanja iste- mogucjnost da ubedish sagovornika u svoj stav. ako slobodna volja ne postoji, i on nema slobodu da promeni svoje mishljenje, onda je sama rasprava besmislena. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Šta je uopšte slobodna volja?Jesi li ti imao slobodu da izabereš svoje postojanje?nemoj postavljati glupa pitanja. u pretproshloj poruci sam napisao da svaka rasprava pretpostavlja postojanje slobodne volje, i dao primer projavljivanja iste- mogucjnost da ubedish sagovornika u svoj stav. ako slobodna volja ne postoji, i on nema slobodu da promeni svoje mishljenje, onda je sama rasprava besmislena. I ta sloboda je ograničena.A čak i da prihvatimo da postoji sloboda,kakve to ima veze sa Bogom? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 I ta sloboda je ograničena.nikakve veze. bitno da postoji. to shto ja nemam mogucjnost da skochim sa svoje zgrade i poletim ne menja chinjenicu da imam slobodu da izaberem dal cju da sidjem stepenicama ili liftom.čak i da prihvatimo da postoji sloboda,kakve to ima veze sa Bogom?i to sam pomenuo. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,9415.msg274367.html#msg274367 cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Nisi me razumeo.Mislio sam da je i sloboda mišljenja ograničena,tj.povezana sa reakcijama u mozgu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Nisi me razumeo.Mislio sam da je i sloboda mišljenja ograničena,tj.povezana sa reakcijama u mozgu.pa na koji god nachin da je ogranichena, nije toliko bitno, bitno je da uopshte postoji. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука