Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

inace jedno pitanje @Bilbija ako si ti za to da ljudi rade i gledaju svoj zivot, zasto konstatno politicare koji hoce takav sistem, koji nagradjuje ljude koji rade i gledaju svoj zivot - nazivas budaletinama?

Mislim vucic nece da ljudi rade i gledaju svoj zivot, nije hteo ni seselj.

Hoce Radulovic i hteo je Djindjic....

Meni samo to nije jasno...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

inace jedno pitanje @Bilbija ako si ti za to da ljudi rade i gledaju svoj zivot, zasto konstatno politicare koji hoce takav sistem, koji nagradjuje ljude koji rade i gledaju svoj zivot - nazivas budaletinama?

Mislim vucic nece da ljudi rade i gledaju svoj zivot, nije hteo ni seselj.

Hoce Radulovic i hteo je Djindjic....

Meni samo to nije jasno...

Pa Radulovic jeste budaletina ... sada ce da podnese tri miliona tuzbi pa ce oni morati ... vidis da je priblesav malo ...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Ako im das sistem koji ce da daje taksistima 8 000 evra za nova vozila on ce davati. Zato treba pricati protiv takvog sistema, jer je njihov interes da uzmu od radnih da bi dali neradnima. ;)

Причао сам са једним таксистом око тога. Ако му је за веровати, није ни то тако просто. Он рецимо то није искористио. Прво, то важи само за куповину новог аутомобила и то оних који задовољавају критеријуме које је држава поставила. Колико сам схватио, само један тип аутомобила ( не сећам се који) задовољава те критеријуме а које продаје само једна ауто кућа и који кошта, мислим, око 15000 евра. Затим треба да склопи уговор о куповини и да онда преда захтев држави за исплату тих 8000 евра и на крају не сме да прода тај ауто следећих 5 година, мислим. Тако да, на папиру, изгледа као да су таксисти извукли корист али у ствари од свега тога ће највише профитирати људи блиски власти. 

Подели на овим сајтовима

On 15.7.2020. at 0:52, haveaniceday рече

Dobro nisam mislio da ce bas toliko nizbrdo otici da ce im biti gore nego nama haha.

Ja sam vise mislio na pad ekonomije jedno 20 %, znacajno usporavanje itd. Nije sad da ce da jedu gloginje....

Kineska ekonomija se oporavlja, rast BDP-a je bolji od očekivanog. Za sada se ispunjavaju predviđanja MMF-a:

China's second-quarter GDP grows 3.2% year-on-year, beats expectations

WWW.REUTERS.COM

China's economy grew 3.2% in the second-quarter from a year earlier, data showed on Thursday, recovering from a record...

Webp.net-resizeimage.jpg

Подели на овим сајтовима

On 15.7.2020. at 13:57, -Владимир- рече

Причао сам са једним таксистом око тога. Ако му је за веровати, није ни то тако просто. Он рецимо то није искористио. Прво, то важи само за куповину новог аутомобила и то оних који задовољавају критеријуме које је држава поставила. Колико сам схватио, само један тип аутомобила ( не сећам се који) задовољава те критеријуме а које продаје само једна ауто кућа и који кошта, мислим, око 15000 евра. Затим треба да склопи уговор о куповини и да онда преда захтев држави за исплату тих 8000 евра и на крају не сме да прода тај ауто следећих 5 година, мислим. Тако да, на папиру, изгледа као да су таксисти извукли корист али у ствари од свега тога ће највише профитирати људи блиски власти. 

Zanimljivo. Mislim da je sema sledeca. Posto znam da mnogi bliski vlastima imaju monopol na uvoz odredjenih marki automobila mogu da budu dve varijante

1. Neki uvoznik ce da ima odredjeni model automobila koji ce nov da kosta 8000 eura u tom trenutku.

2. U pitanju je neki fiatov automobil i drzava ce tako da preda jos jednu turu subvencija fiatu.

Ali ima smisla to sto pricas, i te kako.

Ono sto sam siguran jeste da nije nijedan birokrata izracunao da bi nam bilo kao zemlji ekonomski isplativo da pljunemo taksistima po 8000 eura, neki interes tu svakako postoji.

Подели на овим сајтовима

On 16.7.2020. at 6:55, fsa рече

Kineska ekonomija se oporavlja, rast BDP-a je bolji od očekivanog. Za sada se ispunjavaju predviđanja MMF-a:

China's second-quarter GDP grows 3.2% year-on-year, beats expectations

WWW.REUTERS.COM

China's economy grew 3.2% in the second-quarter from a year earlier, data showed on Thursday, recovering from a record...

Webp.net-resizeimage.jpg

Videcemo. Bdp mozes da laziras na kratko vreme. NPR nastampas lovu, pustis je u ekonomiju imaces nagli skok BDP-a ali samo trenutni. Posle ce to da te stigne. Videcemo, mozda su u pravu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, fsa рече

Zašto strani investitori hrle u Kinu?

Peking -- Investitori iz čitavog sveta su počeli aktivno da ulažu u kineski dug.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2020&mm=07&dd=19&nav_id=1708612

Ovo je ulaganje u drzavni dug. Kupuju pare koje amerika (npr) duguje kini.
Za kompanije i proizvodnju je druga prica:

WWW.FINANCIALEXPRESS.COM

While India eagerly looks to court companies wishing to shift out of China, it may not actually be in the best interest of the country...
WWW.FORBES.COM

Global manufacturing consulting firm Kearney says U.S. manufacturers are indeed leaving China. Here's the evidence.

Подели на овим сајтовима

По питању кола на струју - креће узбрдо.

WWW.BIZLIFE.RS

Električni automobili proizvedeni u Kini dominiraće globalnim tržištem, smatra američki poslovni magazin Forbs i navodi da je Kina u koraku sa zapadnim svetom kada je u pitanju proizvodnja...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Натан рече

По питању кола на струју - креће узбрдо.

WWW.BIZLIFE.RS

Električni automobili proizvedeni u Kini dominiraće globalnim tržištem, smatra američki poslovni magazin Forbs i navodi da je...

Nesto sumnjam u tu pricu, pogledaj koliko vec elektroautomobila ima, mercedes je stopirao svoju kompletnu proizvodnju da bi istrazivao i proizvodio elektro automobile.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, haveaniceday рече

Nesto sumnjam u tu pricu, pogledaj koliko vec elektroautomobila ima, mercedes je stopirao svoju kompletnu proizvodnju da bi istrazivao i proizvodio elektro automobile.

За сада подаци кажу да је Кина у доброј предности, у односу на Европу и САД заједно, по броју е-аута. Видећемо даље. Свакако је добро да на овој десној страни постоји неко ко је конкурентан, што би се рекло - да убије цену. :D

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

China could overtake the US as the world’s largest economy by 2024

According to data from the World Bank and IMF, Asian countries are expected to make up most of the top 5 countries in the world by size of GDP in 2024, relegating European economic powerhouses to lower ranks.

China's economic growth has been steep since the 1990s, while India and Indonesia have even more recently entered the top 10 of the biggest economies in the world and are expected to reach ranks 3 and 5 by 2024. Japan, an established economy, is expected to cling on to rank 4 in 2024, while Russia will rise to rank 6.

https://www.weforum.org/agenda/2020/07/largest-global-economies-1992-2008-2024

fg.png

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, fsa рече

China could overtake the US as the world’s largest economy by 2024

Sa obzirom da kineza ima 1,393 milijarde a amerikanac 300 milijardi, sramota je da kina nije veca ekonomija od bilo koje druge zemlje na svetu.
Isto ko sto je sramota da jedna rusija, prebogata teritorijom, ljudstvom i naftnim resursima isti ekonomski output kao jedna nemacka.

Sve dok kina nije 4 puta jaca nego amerika, znaci da rade lose stvari.

Kada su se kinezi opametili i liberalizovali trziste, krenuli da trguju sa drugim zemljama - krenuli su da cvetaju. Posto su resili da igraju neposteno, sada je pitanje 'oce li da se opamete i da nastave uzbrdo i stvarno postanu najjaca svetska ekonomija, ili ce da krenu nizbrdo, sad im se stvari lome.

Za nekih godinu dana ce da znamo na cemu su.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Натан рече

За сада подаци кажу да је Кина у доброј предности, у односу на Европу и САД заједно, по броју е-аута. Видећемо даље. Свакако је добро да на овој десној страни постоји неко ко је конкурентан, што би се рекло - да убије цену. :D

Porediti stvari broj na broj nema puno smisla jer kineza ima mnogo vise nego SAD i EVROPA.

Ja sam za da svako proizvodi sto vise. Meni se i kineski telefoni svidjaju, jos kad bi kina(drzava) krenula da prekine diktaturu svojim proizvodjacima i pustila ih da mlate konkurenciju (kao sto mlate) mnogo bi bolje bilo.

Kina je 20 godina na super pravcu ali sada su krenuli da lome koplja. Sve sto trazi Tramp od njih jeste da ukinu carine koje imaju na americku robu, njima je to problem. I da pocnu da postuju dogovore koje su potpisali sa ostatkom sveta.

Ako im je receno da je hongkong njihov 2040 - neka cekaju dotle.
Ako im je receno da ukinu carine do tad i tad - neka to urade.
Ako su prihvatili uslove dogovora - neka ih postuju.

Подели на овим сајтовима

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...