Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 6.7.2020. at 15:33, haveaniceday рече

sta ja to ne vidim u pravom svetlu u usa : )

ko moze videti sve u pravom svetlu?

USA i Kina su toliko velike da niko ne moze da zna kompletnu sliku.

Slucajno sam upao u dodatni posao sa Kinezima, predajem engleski online. Iznenadilo me koliko su dobri, obrazovani, koliko su im dobre gajbe (ono sto vidim preko kamere) i talentovani su za jezike. Jako dobro pricaju engleski ( ne svi, ali dobar deo, i roditelji koji im pomazu jako dobro pricaju). Uglavnom su jako dobri djaci i imaju entuziazam.

USA je tek prica za sebe, iako me uopste ne privlaci (kao ni Kina) ali cuo sam neke price iz pouzdanih izvora koje su bacile novo svetlo na Amere, ne naravno na njihovu spoljnu politiku jer to nema veze sa narodom.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

Mislis kao u SAD? Pa imas tatu Busha dva mandata, sina Busha dva mandata, pa tatu Clintona dva mandata pa zenu mu premijera ... To je kao sa Papom i Agnani ( mesto u Italiji ) odakle je bilo 5 Papa .... Specijalizovali se Bush i Clinton family pa 30 godina se smenjuju ...

A kao imas izbore, svi amerikanci imaju pravo da biraju i "budu birani" ... :)) 

Da se lepo vratimo na feudalizam i kraljeve, nikakve razlike nema. :D
evo ja predlazem tebe za lokalnog barona Knjazevackog okruga?

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Da se lepo vratimo na feudalizam i kraljeve, nikakve razlike nema. :D
evo ja predlazem tebe za lokalnog barona Knjazevackog okruga?

Pa ne stvarno, kao demokratija, izbori, ovo - ono ... evo sada su bili izbori pa ste opet nezadovoljni. Ne valja vam nikako ... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Драшко рече

ko moze videti sve u pravom svetlu?

USA i Kina su toliko velike da niko ne moze da zna kompletnu sliku.

Slucajno sam upao u dodatni posao sa Kinezima, predajem engleski online. Iznenadilo me koliko su dobri, obrazovani, koliko su im dobre gajbe (ono sto vidim preko kamere) i talentovani su za jezike. Jako dobro pricaju engleski ( ne svi, ali dobar deo, i roditelji koji im pomazu jako dobro pricaju). Uglavnom su jako dobri djaci i imaju entuziazam.

USA je tek prica za sebe, iako me uopste ne privlaci (kao ni Kina) ali cuo sam neke price iz pouzdanih izvora koje su bacile novo svetlo na Amere, ne naravno na njihovu spoljnu politiku jer to nema veze sa narodom.

Ni ja ne pricam o narodu, no o vlasti i njihovoj opresiji tog istog naroda.
Zamisli te dobre kineze, ne svidi im se nesto protiv politike, krenu da piskaraju malo online da pricaju po kraju i neko ih zatvori u "kam za obrazovanje".

Itd..

za sada je vlast poprilicno liberalna i vecini dozvoljava da zaradjuju novce sve dok ne kritikuju vlast.... al problem je sto kad ljudi krenu da zaradjuju novce, krenu da traze i druge slobode, naprimer da mogu da pricaju sta zele.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bilbija рече

Pa ne stvarno, kao demokratija, izbori, ovo - ono ... evo sada su bili izbori pa ste opet nezadovoljni. Ne valja vam nikako ... :))

Kome nama? Sta ja ima da budem zadovoljan\nezadovoljan izborima kada bi bilo vise manje isto ko god pobedi.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Kome nama? Sta ja ima da budem zadovoljan\nezadovoljan izborima kada bi bilo vise manje isto ko god pobedi.

Pa naravno da bi bilo manje vise isto. To i jeste demokratija, mirna smena vlasti na izborima. Nnema revolucije nigde, to su komunisticke ideje...

Smena partija na zapadu znaci samo pomeranje za nekoliko procentnih poena poreskog opterecenje sa jedne socijalne grupe na drugu...Kada pobedi levica podignu za neki procenat opterecenje bogatijoj populaciji a smanje siromasnijima i obrnuto. Na tome se svode izbori po SAD i celom zapadu. Cela prica oko zdravstveno osiguranja na primer u SAD se svodi na to ko ce da plati vise i ko ce imati koristi. A sve ostalo je isto, drzava ima uvek iste troskove za vojsku, policiju itd samo je pitannje odnosa ko placa koliko...

Vise sirotinje u jednoj drzavi pobedjuje progresivna struja, vise bogatih pobedjuje konnzervativna struja ...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bilbija рече

Pa mislim, vama ... opoziciji ...

Ja nisam opozicija... nisam politicki aktivan osim trabunjanja ovde sa tobom.

Цитат

A sve ostalo je isto, drzava ima uvek iste troskove za vojsku, policiju itd samo je pitannje odnosa ko placa koliko...

Nema uvek iste, ima vece. :D Zato i nisam politicki nesto preterano aktivan. Mene zanima politika smanjivanja troskova a takve politicare retko imamo.  Svi hoce da se ogrebu malo od drugog, a gde ces bolji nacin da lopovises nego preko drzave? Totalno legalno.

Цитат

Vise sirotinje u jednoj drzavi pobedjuje progresivna struja, vise bogatih pobedjuje konnzervativna struja ...

Znaci da je konzervativnoj struji u interesu da bude vise bogatih, da drustvo i ljudi budu bogatiji a progresivnima - da budu siromasniji. :)
Odlicno si to primetio.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Znaci da je konzervativnoj struji u interesu da bude vise bogatih, da drustvo i ljudi budu bogatiji a progresivnima - da budu siromasniji. :)
Odlicno si to primetio.

Ne nego sirotinja tezi preraspodeli u njihovu korist a bogati teze preraspodeli u njihovu korist ...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bilbija рече

Ne nego sirotinja tezi preraspodeli u njihovu korist a bogati teze preraspodeli u njihovu korist ...

Kako ce onda konzervatvci da pobede ako naprave vise sirotinje? Valjda je konzervativcima cilj da pobede, samim tim treba im vise bogatih nego siromasnih. :)
Nisi ti to bas promislio kako treba vidim ja....

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Kako ce onda konzervatvci da pobede ako naprave vise sirotinje? Valjda je konzervativcima cilj da pobede, samim tim treba im vise bogatih nego siromasnih. :)
Nisi ti to bas promislio kako treba vidim ja....

Mladjo mozda je ovo momenat kada sec konacno uspeti da shvatis ...

Bogate ne zanima da prave bogate ili siromasne vec da uvecavaju sopstveno bogatstvo kao sto siromasnije zanima isto to, da uvecavaju svoju imovinu i bogatstvo. To trebas da ukapiras, da ljudi slede sopstvene, individualne interese a ne kolektivne.

A sada, na osnovu tih oprecnih interesa su se formirale ideologije koje pokusavaju da ubede nas da jedna ili druga opcija imaju vise uspeha u postizanju oopsteg bogatstva i blagostanja.

Ekonomska levica i desnica.

E sada ko je u pravu ne zna se... imas skandinavske zemlje, levicarske, koje sjajno zive ... imas i SAD koja nije losa ali imas velike socijalne razlike koje trenutno rezultiraju sukobima ... Pa ti biraj prema sopstvenom ubedjenju sta je bolje. Ja bih radije ziveo u Svedskoj nego u SAD i nista mi ne bi falilo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bilbija рече

Mladjo mozda je ovo momenat kada sec konacno uspeti da shvatis ...

Bogate ne zanima da prave bogate ili siromasne vec da uvecavaju sopstveno bogatstvo kao sto siromasnije zanima isto to, da uvecavaju svoju imovinu i bogatstvo. To trebas da ukapiras, da ljudi slede sopstvene, individualne interese a ne kolektivne.

Hahaha JA TO TREBA DA SKAPIRAM?  Ti bre mene zajebavas.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

Hahaha JA TO TREBA DA SKAPIRAM?  Ti bre mene zajebavas.

Me ne zajebavam te Mladjoni uopste ... Ti diskutujes o ekonomskoj politici u SAD, a zivis u Srbiji i jedva sastavljas kraj sa krajem kao i vecina zitelja rodne nam grude ... Sve diskusije o tome imaju smisla kao da neko u Africi izmedju dve trke sa lavovima raspravlja o Wall Streetu i akcijama ...

Besmisleno je Mladjoni tvoje ubedjenje u ispravnnost ili neispravnost americke ekonomske politike ili Trumpa ... kapiras sta hocu reci?

Gledaj svoj zivot da unapredis, upotrebi vreme da sebi popravis polozaj i pusti Srbe a narocitoi Amerikance Mladjoni ... Okreci svoju kucu, uredi svoje dvoriste i pusti trumpa ....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bilbija рече

... Ti diskutujes o ekonomskoj politici u SAD, a zivis u Srbiji i jedva sastavljas kraj sa krajem kao i vecina zitelja rodne nam grude ..

ja zaradjujem skoro 3 x vise nego srpski prosek....al dobro ajd.

Цитат

Gledaj svoj zivot da unapredis, upotrebi vreme da sebi popravis polozaj i pusti Srbe a narocitoi Amerikance Mladjoni ... Okreci svoju kucu, uredi svoje dvoriste i pusti trumpa ....

Pa slazem se ja sa time, samo delim malo americke kapitalisticke idje po forumima u nadi da se to seme mozda jednom primi u Srbiji pa ljudi krenu da gledaju kako da okrece svoje dvoriste a ne kako da dobiju drzavni pos'o.

msm realno smeta mi da mi pola onoga sto zaradim uzmu birokrate za usluge koje mi ne pruzaju. Ti se ne bi bunio?

samo ti treba da skaprias jednu stvar, ljudi razmisljaju o svom interesu. Ako im das mogucnost da pljackaju oni ce pljackati. Ako im das sistem koji ce da daje taksistima 8 000 evra za nova vozila on ce davati. Zato treba pricati protiv takvog sistema, jer je njihov interes da uzmu od radnih da bi dali neradnima. ;)

zato radni treba da se udruze protiv toga.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...