Jump to content

Каква је ово вера? Одсећи жени нос?!

Оцени ову тему

Zawisza

Препоручена порука

niko me nerazumi jos jedno ,pasa pozz,dali bi tako mislio da tvoja zena bila to,dalbi osjekao nos  ili bilo kakve povrede nanio ovo sam tebe licno mislila bez obzira dal islam dozvoljava ili ne ,ako nije previse   kako reci   ,licno tebi upuceno  je pitanje,ako je previse nemoj odgovoriti jednostavno ,pa vec kad pisem  u svetom pismu ima za svaki dan citanje ,dali  iz kurana ima isto tako za svaki dan

Сузо, заиста нема смисла да не читате претходне постове, а реагујете на тему! Ако сам добро избројао, на овој теми је овај наш брат барем 7-8 пута ИЗРИЧИТО нагласио да ова казна одсецања носа НИЈЕ допуштена према Кур`ану, те да он, као верујући муслиман, НАРАВНО НЕ МОЖЕ ДА ЈЕ ПОДРЖАВА. Заиста бих све замолио да прочитају претходне постове пре него што остављају коментаре на овако осетљивим темама. Ови људи који су применили казну с почетка ове теме, ПРЕКРШИЛИ СУ ИСЛАМ И ШЕРИЈАТСКИ ЗАКОН, који такву праксу не само да не оправдава, него је чак и санкционише као насилну.

А знате ли да је рецимо византијском православном цару Јустинијану другом био одсечен нос - и да то наравно нису учинили муслимани, него управо "православни хришћани"? Знате ли телесне казне које су примењиване у Старом Завету, неупоредиво суровије од шеријата? Знате ли за праксу телесног кажњавања у Византији и средњовековној Србији? Зар су сви заборавили за одредбу из Душановог законика о сечењу руку крадљивцима? И да ли познајете ислам толико добро да можете да тврдите шта јесте и шта није аутентична пракса у исламу, човеку који ту веру исповеда?

Исчуђавате се над смртном казном, а Србија је смртну казну укинула пре нешто мање од две деценије. Зар нам је тако кратко памћење.

@ЗвонкоМ

Жалите се на увреду за нешто што сам јасно схватио као Микаелово питање које Вам је упутио. За разлику од њега Ви сте изнели став да је његова вера варваризам, па ипак нисте добили опомену. Морам да Вас питам - да ли Ви заправо имате неки лични проблем са исламом или сте убеђени да све о овој вери знате и да можете да подучавате муслимане у шта то они заправо верују? Исти приступ према православљу овде има и одређени број атеиста, који су дошли с предрасудама да на основу неколико смути-па-проспи цитата боље од нас знају шта је православна вера?

nisi ni ti procitao sta sam napisala ,upravo sam htjela i svima nemuslimanima isto pitanje postaviti  , pretekao si me sa objasnjenjima o zavjetu starom i drugom sve sto napisa,nisam tvrdila ja nista ni staje ni sta nije u islamu  ,sta pises  da si rekao da sam sa teme  otisla da ,dobro izvinjavam se  mikael-pasa ako si me pogresno razumjeo    i tako isto shvatio  kao andrej  necu vise pisati ok andrej
Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

niko me nerazumi jos jedno ,pasa pozz,dali bi tako mislio da tvoja zena bila to,dalbi osjekao nos  ili bilo kakve povrede nanio ovo sam tebe licno mislila bez obzira dal islam dozvoljava ili ne ,ako nije previse  kako reci  ,licno tebi upuceno  je pitanje,ako je previse nemoj odgovoriti jednostavno ,pa vec kad pisem  u svetom pismu ima za svaki dan citanje ,dali  iz kurana ima isto tako za svaki dan

Сузо, заиста нема смисла да не читате претходне постове, а реагујете на тему! Ако сам добро избројао, на овој теми је овај наш брат барем 7-8 пута ИЗРИЧИТО нагласио да ова казна одсецања носа НИЈЕ допуштена према Кур`ану, те да он, као верујући муслиман, НАРАВНО НЕ МОЖЕ ДА ЈЕ ПОДРЖАВА. Заиста бих све замолио да прочитају претходне постове пре него што остављају коментаре на овако осетљивим темама. Ови људи који су применили казну с почетка ове теме, ПРЕКРШИЛИ СУ ИСЛАМ И ШЕРИЈАТСКИ ЗАКОН, који такву праксу не само да не оправдава, него је чак и санкционише као насилну.

А знате ли да је рецимо византијском православном цару Јустинијану другом био одсечен нос - и да то наравно нису учинили муслимани, него управо "православни хришћани"? Знате ли телесне казне које су примењиване у Старом Завету, неупоредиво суровије од шеријата? Знате ли за праксу телесног кажњавања у Византији и средњовековној Србији? Зар су сви заборавили за одредбу из Душановог законика о сечењу руку крадљивцима? И да ли познајете ислам толико добро да можете да тврдите шта јесте и шта није аутентична пракса у исламу, човеку који ту веру исповеда?

Исчуђавате се над смртном казном, а Србија је смртну казну укинула пре нешто мање од две деценије. Зар нам је тако кратко памћење.

@ЗвонкоМ

Жалите се на увреду за нешто што сам јасно схватио као Микаелово питање које Вам је упутио. За разлику од њега Ви сте изнели став да је његова вера варваризам, па ипак нисте добили опомену. Морам да Вас питам - да ли Ви заправо имате неки лични проблем са исламом или сте убеђени да све о овој вери знате и да можете да подучавате муслимане у шта то они заправо верују? Исти приступ према православљу овде има и одређени број атеиста, који су дошли с предрасудама да на основу неколико смути-па-проспи цитата боље од нас знају шта је православна вера?

nisi ni ti procitao sta sam napisala ,upravo sam htjela i svima nemuslimanima isto pitanje postaviti  , pretekao si me sa objasnjenjima o zavjetu starom i drugom sve sto napisa,nisam tvrdila ja nista ni staje ni sta nije u islamu  ,sta pises  da si rekao da sam sa teme  otisla da ,dobro izvinjavam se  mikael-pasa ako si me pogresno razumjeo    i tako isto shvatio  kao andrej  necu vise pisati ok andrej
pa cuj,ko bi normalan uradio tako nesto.pa,ni psu ne moze normalan covek oseci reu iz hira.to su djavolja posla.pisi bre.
Подели на овим сајтовима

e kad smo vec kod zlocina...zlocin treba oprostiti...ali ne i zaboraviti...a zlocince te surove dzelate, ne znam kako je po islamu, ali predlazem da treba surovo kazniti, ni manje ni vise, nego po vazecem zakonu.... :cheesy:

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

e kad smo vec kod zlocina...zlocin treba oprostiti...ali ne i zaboraviti...a zlocince te surove dzelate, ne znam kako je po islamu, ali predlazem da treba surovo kazniti, ni manje ni vise, nego po vazecem zakonu.... :cheesy:

e tu je kvaka.vazeci zakoni su preblagi za neke zlocine.danas se i sloboda i nevinost moze kupiti.serijatski zakon jeste strog da se mnogima dize kosa na glavi,ali je pravedan.(pod serijatskim zakonom podrazumevam ono sto u njemu stoji,a ne ono sto neko pokusava da nametne,i da prica nebuloze)
Подели на овим сајтовима

sve to jako postujem... hvala...ali u Srbiji vladaju zakoni srpski, a ne serijatsko pravo, tako da  mi u Srbiji, moramo hteli ili ne, svidjalo nam se ili ne, povinovati tim nasim trenutnim zakonima... :cheesy:

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

sve to jako postujem... hvala...ali u Srbiji vladaju zakoni srpski, a ne serijatsko pravo, tako da  mi u Srbiji, moramo hteli ili ne, svidjalo nam se ili ne, povinovati tim nasim trenutnim zakonima... :cheesy:

pa niko i ne namece uvodjenje smrtnih KAZANA (he,mala sala) u Srbiju.Besmisleno je nametati muslimanske zakone u nemuslimanskoj zemlji.o serijatu sam pisao radi pojasnjenja o tome sta se to desilo onoj devojci,ili zeni.na zalost se to brze bolje prisilo islamu,i veru na brzaka proglase za bauk,pa se moralo o tome reci.inace,serijatski zakon nije samo odsecanje neke usijane tintare i sl.tu su pokriveni bukvalno svi aspekti zivota koji ti mogu pasti na pamet.
Подели на овим сајтовима

i ovo izlazi iz islamskog verozakona.ne postoji jednostavno.

ali se i dalje praktikuje

Постављена слика

Britanija i SAD traže od Irana da odustane od kamenovanja žena

08.07.2010.

Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države apelovali su danas na Iran da odustane od izvršenja smrtne kazne kamenovanjem, na koju je u toj zemlji zbog preljube osudjena žena za koju organizacije za ljudska prava tvrde da bi svakog trenutka mogla biti pogubljena.

"Kamenovanje je srednjovekovna kazna, za koju nema mesta u modernom svetu (...) Izvršavanje te kazne izazvalo bi gnušanje i zaprepastilo ceo svet", kazao je ministar spoljnih poslova Vilijem Heg na konferenciji za novinare u Londonu.

On je pozvao Iran da se uzdrži od egzekucije i da preispita slučaj protiv Sakineh Muhamedi Aštijani, osudjene, prema izveštajima organizacije za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel", na smrtnu kaznu kamenovanjem zbog preljube, javila je agencija Rojters.

Američki Stejt department saopštio je da je duboko zabrinut zbog izveštaja o mogućem izvršenju smrtne kazne nad tom ženom. Portparol Stejt departmenta Mark Toner pozvao je vlasti Irana da prekinu praktikovanje kamenovanja, koje je, kako kaže, u suprotnosti sa konvencijama UN o osnovnim ljudskim pravima i koje predstavlja "varvarski i gnusan akt".

"Amnesti internešenel" je prošle sedmice saopštio da strahuje da bi Aštijani, majka dvoje dece, mogla svakog trenutka da bude pogubljena kamenovanjem zbog preljube koju je počinila. Ona je, prema izveštajima, 2006. godine osudjena zbog "nedozvoljene veze" sa dvojicom muškaraca i kao kaznu je pretrpela 99 udaraca bičem.

"Amnesti" navodi da je ona naknadno osudjena za "preljubu dok je bila u braku", što je porekla, ali je zbog toga osudjena na smrt kamenovanjem.

Подели на овим сајтовима

pa niko i ne namece uvodjenje smrtnih KAZANA (he,mala sala) u Srbiju.Besmisleno je nametati muslimanske zakone u nemuslimanskoj zemlji.o serijatu sam pisao radi pojasnjenja o tome sta se to desilo onoj devojci,ili zeni.na zalost se to brze bolje prisilo islamu,i veru na brzaka proglase za bauk,pa se moralo o tome reci.inace,serijatski zakon nije samo odsecanje neke usijane tintare i sl.tu su pokriveni bukvalno svi aspekti zivota koji ti mogu pasti na pamet.
eto,to je pokriveno serijatskim pravom i zakonom.da se mora musliman povinovati zakonu zemlje u kojoj zivi.
Подели на овим сајтовима

to sto se praktikuje ne znaci i da je islamski

Islamska zemlja - islamski zakon.

Ili mislis da hodze i verski poglavari u islamskim zemljama ne podrzavaju takve kazne?

verske zakone i propise naravno da podrzavaju(u Iranske egzibicije ne ulazim).objasnio sam vec o nacinu i uslovima koji se moraju ispuniti da bi se sankcije sprovele.kao i nacine na koji se kazna mora izvrsiti(to nije ni blizu ovih zverstava ovde prikazanih)procitaj,ako hoces.
Подели на овим сајтовима

@ЗвонкоМ

Жалите се на увреду за нешто што сам јасно схватио као Микаелово питање које Вам је упутио.

Не треба да ми персираш. Жалио сам се зато што ми је упутио личну увреду да сам неморалан, али није битно. Радујте се и веселите се.

За разлику од њега Ви сте изнели став да је његова вера варваризам, па ипак нисте добили опомену.

Није тачно. Нисам рекао да је његова вера варваризам. Рекао сам да је варваризам:

1. Многоженство

2. Када човек од 50 година "ожени" дете од 6 или 9 година

3. Када се лоповима секу руке

4. Када се убијају отпадници од вере

5. Када се туку жене

Он је могао да све то осуди и одбаци.

Морам да Вас питам - да ли Ви заправо имате неки лични проблем са исламом

Немам никакав лични проблем са Исламом.

или сте убеђени да све о овој вери знате

Сигуран сам да не знам све, али сам доста времена и труда уложио да се упознам са Исламом и знам доста тога.

и да можете да подучавате муслимане у шта то они заправо верују?

Уопште никога не подучавам, само постављам питања. Ево наш је пријатељ признао да подржава убијање и сакаћење као верску казну за грех. Замисли да одеш на исповест и исповедиш неки грех, а свештеник да епитимију да ти се одсече рука или глава? Каква би то вера била...?

Када сам ја то о Исламу рекао на почетку, ти си ми приговорио да имам "предрасуде" и тако даље. Ево сада се Михаел лично изјаснио да то подржава. Да ли је онда и даље "предрасуда"?

Исти приступ према православљу овде има и одређени број атеиста, који су дошли с предрасудама да на основу неколико смути-па-проспи цитата боље од нас знају шта је православна вера?

Опет неке "предрасуде"... Па све што сам ја овде написао о Исламу овај наш пријатељ је потврдио.

Изгледа да ти имаш неке предрасуде.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

to sto se praktikuje ne znaci i da je islamski

Islamska zemlja - islamski zakon.

Ili mislis da hodze i verski poglavari u islamskim zemljama ne podrzavaju takve kazne?

verske zakone i propise naravno da podrzavaju(u Iranske egzibicije ne ulazim).objasnio sam vec o nacinu i uslovima koji se moraju ispuniti da bi se sankcije sprovele.kao i nacine na koji se kazna mora izvrsiti(to nije ni blizu ovih zverstava ovde prikazanih)procitaj,ako hoces.

Наш пријатељ Микаел заправо, као верујући сунит, на фини начин покушава да избегне да до краја изрекне непобитну чињеницу да је ова шиитска пракса каменовања која се примењује у Ирану, заправо У ПОТПУНОЈ СУПРОТНОСТИ с објавом пророка Мухамеда и шеријатским правом. Шиити чине око 10% муслиманске популације и многе њихове праксе (неканонске са становишта ислама) се из незнања приписују СВИМ муслиманима. То би било слично као када би се усташки злочини приписивали СВИМ римокатолицима и када бисмо СВЕ римокатолике, на пример, прогласили за усташе - зар нису они своја зверства чинили у име "Криста"?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Suzdrzite se malko, hriscani, svim ljudima na svetu je jasno da je vasa veroispovest - pravoslavlje jedino ispravno i jedino donosi spasenje ali iskulirajte malo. Utisajte glas u glavi koji to govori, svima ce biti bolje. Narocito ovom muslimanu koga cete rastrgnuti ako nastavite ovako.

Posle da kaze nekom pa da Zukorlic kmeci ko curica na B92 i da to poveze sa Srebrenicom. Kud posle? Da se maltretirate krivicom... Nema potrebe.

Подели на овим сајтовима

Постоје "трик питања", а ово су "трик одговори". Ако муслимани једног дана буду већина у Србији или на било који начин преузму власт успоставиће шеријатски закон и све што са њим иде. Ако неко сада није у стању да спроведе своје идеје, то не значи да их никада неће спроводити. Проблем јесте зашто уопште подржава такве идеје?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...