Jump to content

Каква је ово вера? Одсећи жени нос?!

Оцени ову тему

Zawisza

Препоручена порука

nevolja je,Alexandre,to sto ljudi vole oko baljezgarija i krivih primera da se kace.iskrivljenom istorijom da masu i u mitovima da zive.ovo sto ja govorim o islamu je bas ono sto me je i rahmetli nana o islamu ucila,i ono sto od svojih sefova verskih ovde ucim,a i sam kroz literaturu pronalazim.islam nije islam devedesetih(vahabizam i sl).islam bin ladena i kompanije.islam je vera kakvu treba po uzoru na Muhameda poslanika slediti.Islam u kome se ne ruse manastiri i ne opravdava samoubistvo bez obzira na razlog.Pa ni ideja Isusa nije bila da se vode Krstaski ratovi(gde je na putu Hristovih ratnika i Hriscanska zemlja gorela,a ni ideja Muhamedova nije ovo sto neki urade danas).Veca je to matematika

Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

bas me zanima cija je ideja bila da se zapali Barakli dzamija Beogradu...nedavno..  0205_whistling

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

људи, будите мало спорији са питањима - ем је микаел расположен да одговори на све, ем нас је пуно и пуно питања одједном само праве од дијалога унакрсно испитивање а не дијалог.

имајте и на уму да нам је микаел ближњи, иако муслиман.

Подели на овим сајтовима

nevolja je,Alexandre,to sto ljudi vole oko baljezgarija i krivih primera da se kace.iskrivljenom istorijom da masu i u mitovima da zive.ovo sto ja govorim o islamu je bas ono sto me je i rahmetli nana o islamu ucila,i ono sto od svojih sefova verskih ovde ucim,a i sam kroz literaturu pronalazim.islam nije islam devedesetih(vahabizam i sl).islam bin ladena i kompanije.islam je vera kakvu treba po uzoru na Muhameda poslanika slediti.Islam u kome se ne ruse manastiri i ne opravdava samoubistvo bez obzira na razlog.Pa ni ideja Isusa nije bila da se vode Krstaski ratovi(gde je na putu Hristovih ratnika i Hriscanska zemlja gorela,a ni ideja Muhamedova nije ovo sto neki urade danas).Veca je to matematika

Brate, pa upravo u tome je razlika o kojoj pricamo. "Ideja Isusova" apsolutno NIJE bila da se ide u "krstaske ratove" (uzgred, mi pravoslavni sa time nemamo apsolutno nikakve veze - naprotiv, bili smo jos veca zrtva nego muhamedanski osvajaci vizantijskih zemalja na bliskom istoku. Dakle prvo smo bili zrtva agarjanske okupacije a potom okupacije od zapadnje "brace"). Bas u tome i jeste kljuc, Njegova ideja je zapisana u nasoj Knjizi i ona _zabranjuje_ nasilje. Vasa knjiga ga propoveda. Da li moze da bude nesto ociglednije od ove razlike?

Подели на овим сајтовима

Да, брате, то је велика апорија. Ти си муслиман који следи Мухамеда и лепо и људски говориш. И тај несретни Бин Ладен ради то што ради, говорећи да следи Мухамеда. Иста вера инспирише две крајности. То је факат не само у исламу него и у хришћанству. Све више сам склон да разрешење ове апорије тражим у људима. Јер, у њима самима учиш њихову веру. Опет се поставља питање: па ко је онда прави тумач? Онај који пропагира: живот, љубав, праштање, трпљење, разумевање. Онај који не кипри гневом, већ зрачи стрпљењем. Онај који би све учинио да сачува другог човека живог и здравог. Онај коме су људски животи и судбине изнад сваког принципа и безличне флоскуле. Јер, ако постоји Један и Једини Бог, онда је управо ово и срж онога што Он жели да схватимо: живот.

Подели на овим сајтовима

koliko godina imase verenica Dusana Silnog,ili supruga kralja Milutina?do pre nekih stotinjag godina bila bi praksa nezgodna za danasnja poimanja.mnogozenstvo ima razlog.objasnicu ti.ubijanje otpadnika(u islamu skoro i ne primenjeno pravilo)je propis donesen jos Starim zavetom.Cini mi se i vasom svetom knjigom.O varvarstvima me pitaj slobodno,postoje odgovori i za to:mada se ne secam ni jednog argumenta da mi i do sada dade.konkretizuj,dobices odgovor(ako nisam tu posalji pp ili dodji do mene,porazgovaracemo.dobrodosao.)

Подели на овим сајтовима

odgovor na krsenje zakona nije nasilje,vec konsenkvenca.odgovor na agresiju nije adekvatan ako cu ja da mu kuvam kafu dok mi pali kucu.odgovor na nasilje nije nasilje,to je odbrana.pa i Hriscanin koji po tvom stavu treba da bude sonja i te kako ustane da se brani.pocinju se mesati babe i zabe,tupavo je to

Подели на овим сајтовима

odgovor na krsenje zakona nije nasilje,vec konsenkvenca.odgovor na agresiju nije adekvatan ako cu ja da mu kuvam kafu dok mi pali kucu.odgovor na nasilje nije nasilje,to je odbrana.pa i Hriscanin koji po tvom stavu treba da bude sonja i te kako ustane da se brani.pocinju se mesati babe i zabe,tupavo je to

Vrdas. Konkretno pricamo o razlici u PISMU. O razlici izmedju onoga sto propoveda Hristos i onoga sto propoveda Muhamed, u Novom Zavetu i Kuranu. Hriscanin kada ide u osvajacki rat cini nesto sto je u direktnoj suprotnosti Hristovom ucenju. Muhamedanac kada ide da osvaja Vizantiju (na primer Jerusalim) onda je to direktno pokoravanje Muhamedovoj zapovesti.

Подели на овим сајтовима

da,lepo zapazanje.ista vera inspirise dve krajnosti.ali i ja i Bin Laden znamo ko gresi tu,znas....zna taj zasto,i za koga radi....i kako.kao i u  svakoj veri i u mojoj i tvojoj ima i ovih i onih....i sta...pih,jaka stvar

Види се ко ти је учитељ. shuntavilo2

Подели на овим сајтовима

nije vrdanje u pitanju.pod zastavom vere se najlakse ratovalo.neka to bude moj odgovor,a ti zamisli samo sta sam hteo reci.uostalom,ajde da budemo iskreni,imamo i ovde primer....ne vidis ga?pojasnicu ti.ko je ovde na forumu agresivan?ja,agresivni musliman,ili ti hristovo jagnjesce?pismo.ko ga se drzi,ja ili ti?kreni iznutra.menjaj nesto

Подели на овим сајтовима

da.osvojise mundzosi Jerusalem,tacno.I porusise li neku Crkvu?PROMENISE LI CRKVU U DzAMIJU?HRISTOV GROB VAM SACUVASE....nemas ti bato pojam.Sve HRiscanske svetinje do dana danasnjega netaknute od strane muslimana(ogradjujem se od nazovi verskog rata u Bosni,mada su i tu po neki lepi VERSKI primeri bili)

Подели на овим сајтовима

nije vrdanje u pitanju.pod zastavom vere se najlakse ratovalo.neka to bude moj odgovor,a ti zamisli samo sta sam hteo reci.uostalom,ajde da budemo iskreni,imamo i ovde primer....ne vidis ga?pojasnicu ti.ko je ovde na forumu agresivan?ja,agresivni musliman,ili ti hristovo jagnjesce?pismo.ko ga se drzi,ja ili ti?kreni iznutra.menjaj nesto

I te kako je vrdanje. Na kvadrat. Ja ti postavljam argument cist kao suza, pa kada mi ti vrdas onda to i kazem. Ti onda slazes "nije vrdanje" pa nastavis da uopste ni u naznakama ne odgovoris kontra-argumentom. Ali i ja i ti znamo da je to zato sto kontra-argument uopste i ne postoji.

Inace Hristos je Ime koje se pise velikim slovom (kao Muhamed recimo). A za ovo "jagnjesce" (a da ne pricamo o ovom "agresivan") Hristos nam je ostavio zapovest: "budite bezazleni kao golubovi i lukavi kao zmije". Valjda ne ocekujes da cu da ti dozvolim da se demagoski izmigoljis iz jedne potpuno benigne, anonimne polemike na internetu?

Подели на овим сајтовима

da.osvojise mundzosi Jerusalem,tacno.I porusise li neku Crkvu?PROMENISE LI CRKVU U DzAMIJU?HRISTOV GROB VAM SACUVASE....nemas ti bato pojam.Sve HRiscanske svetinje do dana danasnjega netaknute od strane muslimana(ogradjujem se od nazovi verskog rata u Bosni,mada su i tu po neki lepi VERSKI primeri bili)

Bratac, ti si potegao "krstase" (i to na Pravoslavnom forumu!).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...