mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 a,ti cekas moje argumente....nisi ih video.ko zna zasto,heh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 a,ti cekas moje argumente....nisi ih video.ko zna zasto,heh Jasno je zasto. Zato sto ne postoje. (da te podsetim, radi se o razlici u ucenju, a NE o istoriji. A kad smo kod istorije bolje ti je da ne ides na tu stranu, pogotovo ne sa Srbima posle 2004, i vaseg "cuvanja" nasih svetinja, molim te.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 nije opasna razlika u ucenju,opasno je nepoznavanje ni svog pa ni tudjeg ucenja.opasno je delimicno poznavanje istorije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 ako si mislio na paljenje Srpskih svetinja po Kosovu,i ja to osudjujem.NI to nije po islamskom ucenju dozvoljeno.I smem da tvrdim da onaj ko vam je zapalio manastir nije Kuran ni procitao,kamo li razumeo.Toliko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 ako si mislio na paljenje Srpskih svetinja po Kosovu,i ja to osudjujem.NI to nije po islamskom ucenju dozvoljeno.I smem da tvrdim da onaj ko vam je zapalio manastir nije Kuran ni procitao,kamo li razumeo.Toliko Ма ти не читају ни "Скандал". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 jah...odoh da pajkim,valja raniti sutra.Laku noc narode Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 crvenilo 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 prvi svetski rat.Nemci navalili.Srpska vojska primorana na povlacenje.Crnogorski kralj Nikola odbija da Srpskoj vojsci dozvoli prelazak preko Crne Gore.Pravoslavac.Albanski vladar Esad pasa,musliman, daje dozvolu rizikujuci Nemacki napad.Covek je bitan faktor u celoj prici,najbitniji.Nije vera kriva,vec covek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 ne bih da zakeram,ali ovo smece ne slusam.hehehe poz Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Наш пријатељ Mikael је иначе рокер, што саблажњава и многу његову братију. klapklap klapklap klapklap Такође, он је мој драги пријатељ , коме сам од срца захвалан што се одазвао мом позиву да ипак овде разбије неке предрасуде о исламу (пошто већ више од месец дана нисмо видели ону браћу муслимане који су овде раније били, али су изгледа поклекли под теретом нашег православног "човекољубља"). Једина ми је утеха, након што смо га овако поштено "истресли" у томе да би православни хришћанин несумниво горе прошао на муслиманском форуму. Па ипак, замолио бих моју православну браћу да ипак покажу и малу дозу толеранције према човеку који је овде дошао чиста срца као верник спреман да нам посведочи истину о вери којој припада, а не да снисходи нашим предрасудама о истој. Учинићемо себи услугу ако на смирен и братољубив начин покушамо да од њега нешто научимо - јер, као ни православље, ни ислам се не може свести на неколико цитата из сура или хадиса. crvenilo 8086.gif Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Брате Андреј, Прво, човека нико овде није лично напао, разговарамо о Исламу и шта учи. То није никакав "напад" и "нетолеранција". Друго, уопште се не ради ни о каквим "предрасудама", већ о чињеницама које су већ детаљно показане и ниједан муслиман не спори. Нису никакве предрасуде да Ислам подржава многоженство, бракове са малолетницама, убијање преступника итд. То су чињенице. Ако неко подржава такве ствари, под било којим условима, не знам шта ми то од њега можемо да "научимо"? Да доведемо онда и неког нацисту на форум да нешто од њега "научимо"...? Даље - никад ми није било јасно зашто се свако ко постави сасвим разумно питање о Исламу одмах проглашава за "агресивног" и "нетолерантног"? Ваљда је агресиван и нетолерантан онај који проповеда такве ствари, а не онај који пита зашто је то тако. Они претходни су "поклекли" под теретом чињеница, а зато што нисмо били довољно љубазни. Да су искрени људи и верници они би се тог варварства одрекли јасно и гласно. Ево нека Микаел овде све то јавно осуди и одбаци и тиме покаже да нисмо у праву. Живи ми били ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Брате Андреј, Прво, човека нико овде није лично напао, разговарамо о Исламу и шта учи. То није никакав "напад" и "нетолеранција". Друго, уопште се не ради ни о каквим "предрасудама", већ о чињеницама које су већ детаљно показане и ниједан муслиман не спори. Нису никакве предрасуде да Ислам подржава многоженство, бракове са малолетницама, убијање преступника итд. То су чињенице. Ако неко подржава такве ствари, под било којим условима, не знам шта ми то од њега можемо да "научимо"? Да доведемо онда и неког нацисту на форум да нешто од њега "научимо"...? Даље - никад ми није било јасно зашто се свако ко постави сасвим разумно питање о Исламу одмах проглашава за "агресивног" и "нетолерантног"? Ваљда је агресиван и нетолерантан онај који проповеда такве ствари, а не онај који пита зашто је то тако. Они претходни су "поклекли" под теретом чињеница, а зато што нисмо били довољно љубазни. Да су искрени људи и верници они би се тог варварства одрекли јасно и гласно. Ево нека Микаел овде све то јавно осуди и одбаци и тиме покаже да нисмо у праву. Живи ми били Јесте брате, ми живимо у идеалном свету лишеном греха. Такви смо православци и громаде вере да нам ни апостоли нису равни. Толику љубав имамо према ближњима да их сусрет с нама просто препорађа, а вера нам је толико јака да и горе премештамо. Што се тиче знања, тек ту нам нико није раван - боље од муслимана знамо у шта они верују и ако се нешто што кажу не поклапа с тим што ми о њима "знамо," онда одмах знамо и да нас подло лажу - јер, прочитали смо 12 сура и 6 хадиса и јасно нам је колико је то барбарска вера. Нема везе што не правимо разлику између шиита и сунита, суфија и вехабија - све су то, на крају крајева, Турци - зар не? А она џамија у Бања Луци је минирана у некој виртуелној реалности, јер ми православци смо узор и образац љубави и никада то не радимо - и, свакако, с правом се вређамо када нам се импутира да то неко ради у наше име. Говоримо о муслиманском многоженству? Али, зашто онда ја на нашим просторима нисам упознао ни једног муслимана који живи у таквој заједници (има их међу косовским Албанцима, алли тамо је ислам више изговор него вера). Бракови с малолетницима? Да, свакако је боље што се у племенитој хришћанској цивилизацији такве ствари раде с малолетницама искључиво ван брака - тако да кад затрудне, могу без дилеме да абортирају. Убијање преступника? Ма наравно, хришћански владари никада нису спроводили смртну казну. И, чињеница да је немамо у Светом Писму Новога Завета (које и није написано у контексту било каквих прописа и државног законодавства) вероватно значи да "хришћани" кад већ желе да убијају морају ипак да се прихвате старога завета - или, можда, светог Филарета московског, који је рекао "непријатеље отачаства сатири..." И наравно, пошто ми СВЕ знамо о исламу, сви смо већ рођењем постали хафизи па знамо објаву напамет, једина сврха муслимана на нашем форуму је да их бомбардујемо нашим знањем о њима и начину на који они верују, све док не схвате да су глупи варвари и одрекну се својих заблуда и постану православци, којима ћемо се, наравно, до краја живота подсмевати да су "Турци" и са симпатијама гледати како наша деца у школама малтретирају њихову због чудних презимена (јер, чак и ако су постали православци, морају и даље крваво да испаштају што су се усудили да се роде као муслимани). И нема везе што се Христос смиловао и жени Самарјанки и римском официру - ми смо управо зато "христолики" што се врло успешно трудимо да не следимо Христове поступке. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Ти (опет) мене вређаш како сам лош човек и хришћанин као да знаш шта ми је у срцу. Али личне ствари игноришем, није битно. Све остало што си рекао је замена теза. Једно је то што хришћани греше и поступају супротно својој вери, а друго то што је Мухамед своје грехе прогласио за Божији закон. Даље, то што неки муслимани привремено због околности не спроводе одређена учења није никакав аргумент. Питање је да ли они то сматрају за исправно или не. Јер ако сматрају за исправно онда ће почети да примењују чим им се укаже прилика. Зато је важно је шта заступају. И праву љубав према Микаелу има онај ко са њим отворено разговара. Ја њега не мрзим, верујем да је добар човек и верник. Исто тако верујем да је одрасла и зрела личност која може да се суочи са тешким питањима. Свако добро ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Говоримо о муслиманском многоженству? Али, зашто онда ја на нашим просторима нисам упознао ни једног муслимана који живи у таквој заједници (има их међу косовским Албанцима, алли тамо је ислам више изговор него вера). Бракови с малолетницима? Да, свакако је боље што се у племенитој хришћанској цивилизацији такве ствари раде с малолетницама искључиво ван брака - тако да кад затрудне, могу без дилеме да абортирају. Убијање преступника? Ма наравно, хришћански владари никада нису спроводили смртну казну. И, чињеница да је немамо у Светом Писму Новога Завета (које и није написано у контексту било каквих прописа и државног законодавства) вероватно значи да "хришћани" кад већ желе да убијају морају ипак да се прихвате старога завета - или, можда, светог Филарета московског, који је рекао "непријатеље отачаства сатири..." Брате Андреј ради се о једној врло простој чињеници: муслиман који жени девојчицу од 8 година не крши никакво исламско правило, напротив, подражава човека за кога верује да је "најближи савршенству". Хришћанин који то ради (било ван брака или у браку) крши Христове заповести зато што је педофилство увек насиље. Муслиман који иде у освајачки рат (Агарјани на хришћанску Византију, Османлије на хришћанску европу, Агарјани на инославну Персију итд.) не чини ништа супротно свом писму, напротив, он га извршава. Хришћанин који иде у освајачки рат опет на директан начин крши учење Бога нашег Христа. Као људи, наравно да нити смо ми хришћани бољи нити су муслимани лошији, нити то ико овде тврди. И једни и други из потпуно истих болесних људских страсти идемо и освајамо, вршимо насиље над децом итд. Али код њих је то благословено а код нас је осуђено вечним судом Христовим. А то је чињеница која никаквим обландама и зашећеривањем не може да се покрије (као што не може да се покрије ни хришћански пад у све могуће грехе у свим могућим временима што нико и не покушава). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Ти (опет) мене вређаш како сам лош човек и хришћанин као да знаш шта ми је у срцу. Али личне ствари игноришем, није битно. Све остало што си рекао је замена теза. Једно је то што хришћани греше и поступају супротно својој вери, а друго то што је Мухамед своје грехе прогласио за Божији закон. Даље, то што неки муслимани привремено због околности не спроводе одређена учења није никакав аргумент. Питање је да ли они то сматрају за исправно или не. Јер ако сматрају за исправно онда ће почети да примењују чим им се укаже прилика. Зато је важно је шта заступају. И праву љубав према Микаелу има онај ко са њим отворено разговара. Ја њега не мрзим, верујем да је добар човек и верник. Исто тако верујем да је одрасла и зрела личност која може да се суочи са тешким питањима. Свако добро nema tu zamene teza.nikakve.ako se raspravlja o drustvenim normama koje su vladale tada,treba uzeti u obzir da su u to vreme i Hriscani i Judejci imali dosta slicne obicaje.u to vreme devojcica od 13-14 godina je smatrana za zrelu zenu.danas bi se onaj ko bi cak i u islamskoj zemlji uzeo maloletnicu za zenu gadno proveo.treba se samo setiti da su i na ovim prostorima do pre jedva stotinjak godina isti obicaji vladali.jednostavno je tako.sto se mnogozenstva tice,ono je krajnje opravdano,ali nije praksa iz prostog razloga zato sto se za mnogozenstvo moraju ispuniti mnogi uslovi.napisah vec da je islam cak i prva religija koja iako dozvoljava zenidbu sa cetiri zene,ipak preporucuje jednu.bas iz razloga tog sto se tesko mogu svi uslovi ispuniti za takvu zajednicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука