Jump to content

PAD CARIGRADA 1453.GODINE I PROPAST BIZANTSKOG CARSTVA

Bernard

Препоручена порука

пре 3 минута, Božena рече

@Вилер Текс Imam i knjige Olge LUković Pjanović - Srbi narod najstariji,  Sima Lukin Lazić-Kratka povjesnica Srba, Miloš S. Milojević - Istorija Srba.....sve te prokazane knjige :)
Od Deretića nemam ništa, ne dopada mi se njegov nastup, muti...

Ови наведени су изгледа претече деретића...Погледај књигу Срби пре Адама.

Једини ко се по мом мишљењу озбиљно бавио тиме да су Срби одувек живели на Балкану је покојни археолог Ђорђе Јанковић.

Подели на овим сајтовима

@Božena 

Види, неки од оних који тврде да су Срби одувек живели на Балкану својим дилетантским изјавама читаву тврдњу довлде до подсмеха. Не знам ко( види код пор. Радића у књизи Срби пре Адама и после њега) говоре да су Срби открили Канаду јер су пловили у потрази за бољим животом, тј.ка нади па се зато земља зове Канада. 

Зато издвајам археолога Ђорђа Јанковића који једини износи озбиљне тврдње.

Да ли је било досељавања или не, не улазим сада у то. Имамо довољно богату историју само од Немањића па опет не учимо је довољно.

Подели на овим сајтовима

Tibor Živković, rano preminuli istoričar, je dokazao, proučavajući rani srednji vek, da je doseljavanja Slovena bilo, ali vrlo malo i u etapama. Meni je logičnije da smo starosedioci....Pečаt srpskog knezа Strojimirа iz dinаstije Vlаstimirovićа predstаvljа, zа sаdа, nаjstаriji mаterijаlni dokаz o postojаnju srpske držаve nа Bаlkаnu. Prsten se dаtirа u drugu polovinu IX–X vekа.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...