Jump to content

Kako zamišljam carstvo Božije...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ко је заиста радознао, коначно ће моћи да открије све тајне које су га заокупљале. Да ли је Дарвин био у праву? Да ли је душа бесмртна? Да ли постоје митарства? Да ли су постојали ванземаљци?... Само питање је да ли ће му то још уопште бити важно. :)

Za ovo ne moras cekati eshaton. Potvrdjeno je, bio je u pravu!

Подели на овим сајтовима

Данас нешто размишљам... стално нешто причамо о есхатону, а нико да каже како планира да проводи време тамо, ако доспе тамо.

Дакле, шта планирате да радите, како да попуните време... вечност?

Шта бисте волели да радите?

Da provodim vreme sa 70 devica... klapklap hmmm kanda sam ja malo pogresio veru  89898989898989

:)

Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava...

Подели на овим сајтовима

Ко је заиста радознао, коначно ће моћи да открије све тајне које су га заокупљале. Да ли је Дарвин био у праву? Да ли је душа бесмртна? Да ли постоје митарства? Да ли су постојали ванземаљци?... Само питање је да ли ће му то још уопште бити важно. :)

Za ovo ne moras cekati eshaton. Potvrdjeno je, bio je u pravu!

И за још нека питања би се то могло рећи, али проблем је у општем консензусу. Или како нешто доказати да свакоме буде јасно.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Bolje razmišljajte kako da provedete vreme na zemlji.

A ne da se bavite time šta MOŽDA MOŽE biti POSLE života. facenew22222222

Знаш како, у праву си, али од става каквог имамо према будућем веку и животу зависи како ћемо живети сада на земљи. Разуме се да није нужно да свако мора да размишшља на такав начин. Чак штавише, не може се све ставити у исти кош, јер само је један смер исправан, а то је да је Бог вечна љубав, предобар, свемилостив, сведарежљив, итсл.

Дакле треба се оградити од погрешних тумачења Бога, односно од такозваних фундаменталиста, терориста, апокалиптичких секти, итд. И са друге стране, да би човек био добар, поштен, да би могао да воли и буде праведан, не мора да буде формални верник - не мора по сваку цену да буде припадник неке вере. Али такви људи неће ни долазити на овај форум - то је жива истина. Живеће како им је Бог да, по савести, и биће исправни готово савршено.

Наша вера се показује као реалност и делатност када се у нама почне одвијати борба. То је наша унутрашња борба, а не спољашња. Није Црква намењена да тиранише и намеће ништа никоме. Она открива живу присутност Божију и Његово сабирање нас верних у заједницу која ће се окупити у будућем веку за вечни живот и вечно Царство Божије. Та заједница је добра, блага, човекољубива, дарежљива - а то је литургијска заједница, јер се у њој остварује сабрање и сједињење свих са Богом онако како ће бити у Дан Господњи. Свакако ово сада је само изображење и икона тога Царства, али тајна Литургије је у томе што се ту већ пројављује тај однос и тај догађај - љубави, отворености, заједнице, итсл.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Некако ми се чини да тамо већ постоји неки културно уметнички програм, план рада, режим исхране... дакле надам се да ће ме тако нешто сачекати, ако треба ја да га правим то је онда за мене пакао.  facenew22222222

• Волим 1

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Волела бих да ме запосле, да нешто делам...

:) иначе и ја кад помислим на ВЕЧНОСТ  0409_feel

joooj ко ће вечност да издржи!!!  :)

надам се да неће бити времена, да не морам да га проводим!!!  stadaradim

надам се да вечност води и проводи мене!  :)

apel.png

Подели на овим сајтовима

Ма шта имам да планирам - испланирано ми је већ, и записано, ако Бог да па будем доспјела тамо.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Данас нешто размишљам... стално нешто причамо о есхатону, а нико да каже како планира да проводи време тамо, ако доспе тамо.

:)

Хехе, баш је шега питање.  :)

Брате Миљане у есхатону се неће проводити време, јер времена неће бити више.  :)

Може се говорити само о томе какво ћемо стање созрецавати. Сви се надамо и верујемо, да то буде стање блаженства, у супротном биће стање сопственог мучења.

Pa i večnost je neko trajanje stadaradim

Nije Maksim džaba rekao da je vreme večnost koja se kreće a večnost vreme koje stoji (ili obrnuto 0409_feel).

A u tom trajanju ćemo valjda nešto raditi... Videćemo joooj

I naravno da je šega.

Nego, mene tada STVARNO neće zanimati da li postoje mitarstva i da li je duša besmrtna...

Подели на овим сајтовима

1000000001010

Хехе, баш је шега питање.  1000000001010

Брате Миљане у есхатону се неће проводити време, јер времена неће бити више.  1000000001010

Може се говорити само о томе какво ћемо стање созрецавати. Сви се надамо и верујемо, да то буде стање блаженства, у супротном биће стање сопственог мучења.

Pa i večnost je neko trajanje 1000000001010

Nije Maksim džaba rekao da je vreme večnost koja se kreće a večnost vreme koje stoji (ili obrnuto 1000000001010).

A u tom trajanju ćemo valjda nešto raditi... Videćemo 1000000001010

I naravno da je šega.

Nego, mene tada STVARNO neće zanimati da li postoje mitarstva i da li je duša besmrtna...

Св. Јустин Ћелијски је у једном свом делу писао:

Шта је у самој ствари време? Време је исечак вечности и добија свој смисао од саме вечности. И живот уопште није друго до исечак вечности, и добија свој смисао од саме вечности. Највећи ужас и несрећа настаје када се тај исечак откине од целине и прекине сваку везу с њом. У сваком случају, да би се задовољавајуће могао решити проблем живота, мора се посматрати sub specie вечности.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjige/AvvaJustin/NovozavetnoUcenjeVecniZivot.htm

Тешко је размишљати уопште о нашим когнитивним доживљајима у есхатону, па мислим да ова мисао св.Јустина макар мало дочарава онај прави опит којег ћемо имати ако се нађемо у есхатону. Време је исечак вечности, и баш зато што је време изведено из вечности, и на неки начин Господ је маркирао почетак и крај том времену, ми нашим спознајим механизмима у ствари мислимо да време тече, да оно постоји, а уствари суштински не постоји. Ми уствари време осећамо као последицу кретања нас самих и објеката око нас. Баш зато што су појаве којим региструјемо време, мерљиве, брзина кретања, пређен пут, ми зато мислимо да осећамо време. Но шта када се време утопи, врати у вечност? Када исчезну све одређне спознајне величине, када брзина кретања постане нулта или бесконачна?

Мислим да се један обрис есхатолошког стања може назрети и из оне познате јеванђеоске приче о Марти и Марији. Марти је и поред живог Бога време и даље било битно, јер се трудила да стигне да услужи Христа као госта храном и пићем, док је за Марију у том тренутку престало време да постоји и њој ништа није било важно осим да седи поред ногу Господа и да се наслађује Његовим светим присуством и речима које говорио. Ако је есхатон стање у коме ми созрецавамо Господа, јер је однос са Њим више није из вере него из оптиног искуства кога је надживела само љубав, онда не могу уопште ишта да замислим у есхатону да радим ишта слично што сам радио на земљи, осим да седим поред ногу Господњих и да га славим да му певам, да му се дивим, наслађујући се Његовим Божанским енергијама у векове векова.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1000000001010 1000000001010 1000000001010

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ja cu da nepostojim... tako sam isplanirao smej.gif

Ako sam ja u pravu onda mi sleduje nepostojanje... ako su vernici u pravu onda mi... opet sleduje nepostojanje... meni je to win-win situacija, tako da cu da uzivam dok sam tu...

smej.gif

Gle sad!

Ма шта имам да планирам - испланирано ми је већ, и записано, ако Бог да па будем доспјела тамо.

...A sto meni meda bio objasnjavao da pravoslavci nisu fatalisti... da ne veruju da je sve "zapisano"...?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ako sam ja u pravu onda mi sleduje nepostojanje... ako su vernici u pravu onda mi... opet sleduje nepostojanje... meni je to win-win situacija, tako da cu da uzivam dok sam tu...

smej.gif

Gle sad!

...A sto meni meda bio objasnjavao da pravoslavci nisu fatalisti... da ne veruju da je sve "zapisano"...?

Ако су атеисти у праву ондак ћемо сви нестати, но ако су верници у праву ондак ћеш ти постојати. Према томе ситуација је у корист верника.  smej.gif

Сестра Милева се погрешно изразила. Није није нама записано ништа, тј нама судбина није одређена, нити зацртана. Друга је ствар што Бог као свеведићи види унапред нешто што треба да се збуде, а није зацртано ни одређено.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

smej.gif

Gle sad!

Па зар не би желео да макар овај форум постоји вечно? Да имаш са киме да чаврљаш? Да имаш девојку, да се дружите? Има ли ишта што желиш да постоји вечно?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ако су атеисти у праву ондак ћемо сви нестати, но ако су верници у праву ондак ћеш ти постојати. Према томе ситуација је у корист верника.  :drugarstvo:

Pa i nije bas... ako su vernici u pravu onda cu ja kao neznabozac i nevernik da nestanem u nistavilu jer necu biti uznet ili tako nesto... naravno pre toga ce mi privremena adresa verovatno biti u paklu, jer iako nisam u zivotu mrava zgazio, ipak sam nevernik a to je gore nego da silujes macku... (silovanje macaka nije zabranjeno u smrtnim grehovima)

Па зар не би желео да макар овај форум постоји вечно? Да имаш са киме да чаврљаш? Да имаш девојку, да се дружите? Има ли ишта што желиш да постоји вечно?

Ima! Voleo bih da secanje na mene zivi zauvek...

Iskreno priznajem da pomisao da neko moze ziveti vecno deluje primamljivo ali dok naucnici to ne osmisle i nadju nacin za to, nemojmo se zavaravati... algabacaju

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...