Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 4 минута, cloudking рече

Skoro svi pobrojani faktchekeri za svoje "chekove" daju i izvore koje su koristili prilikom istrazivanja tako da svako moze da ih i sam pogleda i da vidi metodu koju su koristili da dodju do svojih zakljucaka, iz prve ruke

Lazovi uglavnom mrze faktcekere...

Дап, и ја погледам методе и погледам изворе из прве руке и видим да лажу. 
Ево као што ти и авокадо лупетате сада овде да жена која се бави одређеним пољем у науци није научник јер не скупља и не обрађује податке директно него их проверава. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

Она му више дође као режисер у глуми.

Reziser u glumi i dalje nije  i ne moze biti glumac... sorry. Probaj opet.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Дап, и ја погледам методе и погледам изворе из прве руке и видим да лажу. 
Ево као што ти и авокадо лупетате сада овде да жена која се бави одређеним пољем у науци није научник јер не скупља и не обрађује податке директно него их проверава. 

Dobro naucnik je! SAd cu sve sto kaze o vakcinama i koroni da uvezem u tvrdi povez i da nosam okolo ko licnu bibliju... :) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Где сам се ја позвао на ауторитет и у чему? 

- Ne smete slepo verovati nauci i naucnicima jer je to pozivanje na autoritet!

- A kome da verujemo?

- Paa, ima jedna naucnica tu... 10 puta bolja od Babica... :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Reziser u glumi i dalje nije  i ne moze biti glumac... sorry. Probaj opet.

И ти стварно нећеш да признаш да она није будалетина већ жена која је научник? Стварно сте спремни толико ниско да паднете? 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

- Ne smete slepo verovati nauci i naucnicima jer je to pozivanje na autoritet!

- A kome da verujemo?

- Paa, ima jedna naucnica tu... 10 puta bolja od Babica... :)

Ја нисам рекао нигде да ти можеш и требаш да јој верујеш, само сам рекао да жена има кредибилитет а није нека будала каквом је ти представљаш.

Цитирај ми где сам рекао да требаш да јој верујеш? 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, haveaniceday рече

Човек ни докторат нема. Седи тамо у усраној болници у нишу, јер га нико други неће и тумачи људима радиолошке снимке. 

Ово звучи помало као да је проблем? То што неко седи у "усраној болници", лечи и помаже људима тумачећи им радиолошке снимке? Као да је то испод нивоа неког и да је лузер зато што то ради (да не кажем смећар :))?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, GeniusAtWork рече

Ово звучи помало као да је проблем? То што неко седи у "усраној болници", лечи и помаже људима тумачећи им радиолошке снимке? Као да је то испод нивоа неког и да је лузер зато што то ради (да не кажем смећар :))?

Нисмо се разумели. 
Проблем је у клаудкинговом лицемерју. До јуче је ширио неке његове лудачке предикције (које су се испоставилте тотално нетачне) јер их је прочитао на његовом блогу, а сада овде дискредитује жену која се бави мета науком као да је нека будалетина.

не кажем ја да је она у праву, нисам ни послушао снимак до краја, немам појма о чему прича, али ми је прејадан тај његов став. Проверио сам жену, видео сам да се бави мета науком.

Оно друго што ми је јадно, уместо да адресирају њене изјаве (како си ти урадио и како би требало) они сада овде покушавају да продају причу како метанаука није наука. 

Могу да напишем о мета науци свашта нешто и свакако јесте наука. Она је настала због проблема "replikacione krize" јер су у клиничким истраживањима научници имали много лоше резултате... лоше су радили посао, па се појавила потреба за тим новим "мета научницима" који се старају да сам метод у истраживању буде добар, ваљан и квалитетан. Тим се жена бави. 

Клаудкинг опет, на најјаднији могући начин, лупета или лаже како је она заправо само ЛЕКТОР. 

И сада ми неки ликови по форуму пишу како ти људи нису научници јер ето.. не набављају и не ализирају податке директно, него се баве комплетном методом анализирања и набавке података.

Тешко је наћи адекватно поређење ја сам покушао са режисерем и глумцем у нади да ће клауд да буде за јоту интелектуално искрен "ок разумем шта хоћеш да кажеш" али као по обичају неће.

И уједно ти у целој овој конверзацији и лежи разлог зашто их називам смећарима. 

Ти си макар покушао њене тврдње да дебункујеш, додуђе са фект чекерима, ал боже мој то што се мени не свиђају не значи ништа јер ја нисам чуо њене конкретне тврдње нити ме претерано занимају фект чекери.

Чак ни сам ивковић није проблем, он је цитирао одређене радове, на малом броју пацијената и изнео своје закључке на свом блогу. Као што је могао свако. То чим се ивковић бави стварно небитно за то да ли је тачно или нечано. 

ПРоблем је када @cloudking креће да се позива на једне ауторитете а унижава друге. 

Подели на овим сајтовима

И ти стварно нећеш да признаш да она није будалетина већ жена која је научник? Стварно сте спремни толико ниско да паднете? 

Hm, cek da vidim... ne. I dalje reziser glumaca nije glumac... sorry.

I izvini sto sam  ti preso preko ove diverzije i skretanja na kojekakve teme. Kao sto rekoh ja ti nisam iz ove tvoje  tupave ekipe...

пре 12 минута, haveaniceday рече

Ја нисам рекао нигде да ти можеш и требаш да јој верујеш, само сам рекао да жена има кредибилитет а није нека будала каквом је ти представљаш.

Цитирај ми где сам рекао да требаш да јој верујеш? 

пре 12 минута, haveaniceday рече

само сам рекао да жена има кредибилитет а није нека будала каквом је ти представљаш.

:))

(izgeda da neko bas i ne zna sta znaci pojam "kredibilitet" :D )

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Проблем је у клаудкинговом лицемерју. До јуче је ширио неке његове лудачке предикције (које су се испоставилте тотално нетачне) јер их је прочитао на његовом блогу, а сада овде дискредитује жену која се бави мета науком као да је нека будалетина.

"Do juce je jeo jabuke a danas odbija da kuva kafu..." :D  

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, haveaniceday рече

То би ти волео да значи јер је рекла нешто што вас жуља.

Čim im staneš na žulj odma si taliban, patrijota, imaš diareju, pišeš baljezgarije, pa ovaj naučnik kojeg si objavio je debilčina..........

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, cloudking рече

Dobro naucnik je! SAd cu sve sto kaze o vakcinama i koroni da uvezem u tvrdi povez i da nosam okolo ko licnu bibliju... :) 

Наравно да не требаш то да радиш, ја нисам ни послушао детаљано шта жена прича, например. Али сигурно нећу да их нападам искључиво и само око кредибилитета саговорника...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

не кажем ја да је она у праву, нисам ни послушао снимак до краја, немам појма о чему прича

dobardecko

пре 4 минута, haveaniceday рече

Оно друго што ми је јадно, уместо да адресирају њене изјаве (како си ти урадио и како би требало) они сада овде покушавају да продају причу како метанаука није наука. 

Jok... samo da ljudi koji se bave metanaukom nisu virusolozi ;) 

пре 5 минута, haveaniceday рече

Клаудкинг опет, на најјаднији могући начин, лупета или лаже како је она заправо само ЛЕКТОР. 

Jok more, nisam to rekao. Moja greska je samo sto sam  pomislio da desnicar moze da razume metaforu... :)

Jednom sam zaista poverovao da me drugarovo kuce razume. Prosto se takve stvari desavaju...

пре 7 минута, haveaniceday рече

И сада ми неки ликови по форуму пишу како ти људи нису научници јер ето.. не набављају и не ализирају податке директно, него се баве комплетном методом анализирања и набавке података.

Onaj strucna da prica o koroni i da joj se slepo veruje isto koliko je strucna da prica i neurohirurgiji ili metalurgiji... naravno da nemam ni mrvu nade da ti ove koncepte uopste mozes da procesuiras, zato se vise i ne trudim. Samo zabancija, jer desnjaci ni to ne razumeju pa ce bar onaj ko cita da razjasni neke stvari. Ti nastavi svakako, uveseljavas me u najmanju ruku :) 

пре 9 минута, haveaniceday рече

Тешко је наћи адекватно поређење ја сам покушао са режисерем и глумцем у нади да ће клауд да буде за јоту интелектуално искрен "ок разумем шта хоћеш да кажеш" али као по обичају неће.

Razumeo sam da ne razumes kako se prave poredjenja i ocekivao sam da kazes "ok, nisam nasao adekvatno" :D 

пре 10 минута, haveaniceday рече

Ти си макар покушао њене тврдње да дебункујеш, додуђе са фект чекерима, ал боже мој то што се мени не свиђају не значи ништа јер ја нисам чуо њене конкретне тврдње нити ме претерано занимају фект чекери.

Bas kao sto ni mene na temu korone ne zanimaju ljudi koji nisu iz medicine. ;) kapiras? Kao npr Metanaucnici... a? Nista, nema veze...

ПРоблем је када @cloudking креће да се позива на једне ауторитете а унижава друге. 

Zasto bi to bilo problem? Sve i da jeste tacno? A nije naravno... ti si lazovcina.Al to vec znamo...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Наравно да не требаш то да радиш, ја нисам ни послушао детаљано шта жена прича, например. Али сигурно нећу да их нападам искључиво и само око кредибилитета саговорника...

Dovedi mi Acu Lukasa da analizira pozorisnu predstavu i iz momenta cu da ga napadnem samo na osnovu njegovog kredibiliteta. NIkakav problem nemam. I svaki put cu uraditi isto...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...