Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 20 минута, haveaniceday рече

Znaci konstatno religiozno branis naucnike koje forsiraju mediji, od ivkovica preko ovih lueptaca gluposti.... stvarno je zalosno koliko svoja misljenja oslanjas na njihova... 

NIkada nisam branio Ivkovica. ALi kapiram da nemas sta drugo pa mora da izmisljas, stara fora, oprobana i radi kod mnogih, samo ne kod svih jbg...

Vec sam ti objasnio ali namerno to ignorises (mogu i citat da ti stavim ako oces) jedini put kad sam pomenuo Ivokivca bilo je tada kad sam  i napisao da treba obazrivo pristupati onome sto pise... kako li sam od toga dosao do njegovog "obozavaoca" to samo ti znas i niko drugi na ovom vrlom belom svetu

пре 10 минута, haveaniceday рече

Ja imam taj poremecaj (agorafobiju). Ako se secas nisam dosao na tvoju predstavu, sta mislis, zasto? 

oko 20 % populacije ima te  poremecaje. 

Agorafobija je ozbijan poremecaj. Nadam se da postoje makar lekovi da je nekako drzis pod kontrolom... ali u ovom kontekstu lokdauna, klaustrofobija je ta koja je problematicinija

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, haveaniceday рече

Ne izgleda, ali to nigde nije receno. Nigde nije spominjana masovna dostupnost i slicno. To je ploca koju sada okreces ti, verovatno jer je okrecu i oni. Iskopirao sam tamo clanke, ima da se procita sve o ekspertima i njihovim misljenjima. 

Meni je to najbitnije. Od onog trenutka kad kazu "odobrena prva vakcina" pa do trenutka dok je ja licno ne primim ima da prodje od pola godine do godinu dana...

Kad pitas u prodavnici ima li hleba i oni ti kazu "ima komsija" nekako pretpostavljas da to znaci da mozes odma da ga kupis a ne da je upravo ispecen u fabrici i cim ga kamion doveze mozes da ga uzmes :D

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, cloudking рече

Agorafobija je ozbijan poremecaj. Nadam se da postoje makar lekovi da je nekako drzis pod kontrolom... ali u ovom kontekstu lokdauna, klaustrofobija je ta koja je problematicinija

NIje bitno sta je problematicne, poenta koju ti propustas jeste da postoji milion jedna posledica naseg tretmana korone sa smrtnim ishodima o kojima uospte ne pricamo i pravimo se ili da ne postoje ili da su neke minorne gluposti.

Цитат

NIkada nisam branio Ivkovica. ALi kapiram da nemas sta drugo pa mora da izmisljas, stara fora, oprobana i radi kod mnogih, samo ne kod svih jbg...

Tako je, uopste nisi sirio njegov clanak koji je pisan bez ikakvog naucnog osnova na sta ti uopste nismo ja i juanito objasnili da za to skoro da nema sanse da je tacno, i onda uopste meni nisi pokusavao da podvaljujes naucni rad o minornim posledicama na plucima, praveci se da "jedan tekst jednog radiologa" nije pisao o ozbiljnim. 

Sve sam ja to izmislio. Volim da izmisljam, mrzim te tako....... 

Цитат

Po agorofobbiji znam koliko su sve te studije korumpirane, lose. Ja recimo pijem zoloft, ali naucni radovi po pitanju SSRI (zolofta, prozaka) su diskutabilni u najmanju ruku. Neki pruzaju odlicne rezultate neki nikakve, totalno su kontradiktorni. 20 dana kognitivno behejvoralne terapije mi je pomoglo vise nego svi lekovi koje sam bio 8 godina pre nego sto sam probao CBT.

Isto vazi i za ostale studije. I ja to tebi pokusavam da objasnim, moras da koristis svoj mozak a ne da slusas budaletine. To je glavna stvar koju me je naucio CBT. 

Piterson je recimo tako "slsuao struku" pa je zaglavio zavistan o lekovima, da je jedva pretekao. 

moras da shvatis da nauka nema toliko dobre odgovore na sve...... moras da koristis svoj mozak. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Meni je to najbitnije. Od onog trenutka kad kazu "odobrena prva vakcina" pa do trenutka dok je ja licno ne primim ima da prodje od pola godine do godinu dana...

Kad pitas u prodavnici ima li hleba i oni ti kazu "ima komsija" nekako pretpostavljas da to znaci da mozes odma da ga kupis a ne da je upravo ispecen u fabrici i cim ga kamion doveze mozes da ga uzmes :D

Pa dobro to je u redu, ali to je druga prica - koju ja uopste ne sporim.

Ja uopste o tome nisam pricao, niti su "eksperti" pricali o tome mesecima u nazad. Ja sam strogo pisao o tome kada ce da izadje vakcina koja ce da prodje sve tri faze testiranja. 

da si rekao da mislis na to od starta vrlo bi se rako razumeli a i slozili.

Подели на овим сајтовима

znaci @cloudking 2 stvari su me dovele do toga da mi agorofobija vise ne bude toliko crippling
1. Kognitivno behejvoralna terapija
2. Pravoslavlje. 

Nisu mi pomigli ni jedan od 5 psihijatara koji su me kljukali lekovima 8 godina pre toga. Eto toliko o ekspertima i zasto im ne verujem. 

Ja verujem da oni ljudi nisu znali bolje, tako su ih ucili u medicinskim skolama... ima strahove? Daj mu antiksiolitik. Ima depresiju? Daj mu anti-depresiv. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, haveaniceday рече

A isto to ni @Avocado ne razmislja kada pise da idu da se lece.

???

Pojma nemam o čemu sad pričaš... jel može link ka poruci na koju referišeš?

Цитат

Mene bas briga, jer znam da ste obojica nesnosni seratori i mudroseri, ali mogu da vidim kako povredjujete ljude bez ikakvog problema. 

Koje ljude sam ja povredio bez ikakvog problema i kad?

Цитат

Naravno, prvo sto bi vam palo na pamet kada bi vam to neko napisao "HAHA DESNICAR TRAZI SAFE SPACE". 

Ne "neko" kao "bilo ko"... ali možda da kada bi to napisao neko ko inače bezosećajno piša po drugim ljudima i njihovim problemima i emocijama... e takvom bih verovatno tako nešto napisao (samo malo bolje)... ali naravno, u desničarskom univerzumu, samo ti imaš pravo na safe space i to da te niko ne zavitlava oko toga i neotuđivu slobodu da druge zavitlavaš oko iste stvari... jer naravno da nije ista... tvoji problemi i emocije su realni, a tuđi su izmišljeni i pretnja zapadnoj civilizaciji...

Цитат

ja sve ovo pisem jer se saosecam sa tim ljudima i znam kako im je pored vaseg lupetanja i dizanja frke, jer imam vec 15 godina anksiozni poremecaj i znam kako je meni bilo tesko u anksioznim momentima kada sam mislio da cu da umrem, da mozda imam infarkt  da mi je srce bolesno... 

Ali nemaš problem da napišeš za dete sa aspergerom i OCD da je morončina... LINK

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Tako je, uopste nisi sirio njegov clanak koji je pisan bez ikakvog naucnog osnova na sta ti uopste nismo ja i juanito objasnili da za to skoro da nema sanse da je tacno, i onda uopste meni nisi pokusavao da podvaljujes naucni rad o minornim posledicama na plucima, praveci se da "jedan tekst jednog radiologa" nije pisao o ozbiljnim. 

Sve sam ja to izmislio. Volim da izmisljam, mrzim te tako....... 

Dosadan si previse vec....

- Stavio sam clanak u kome je pisao o posledicama kod asimptomatskih pacijenata.

- U okviru tog clanka sam JASNO napisao da sam ga "samo" nasao i da ga delim iz znatizelje te da NE MISLIM da treba da mu se slepo veruje. Ti si iz toga iskonstruisao da ga obozavam i slepo ga pratim i verujem... pazi za nesto za sta sam vise puta NAPISAO (ima sve na forumu) da se radi i anegdotalnom atrgumentu i da NE TREBA da mu se veruje

- Moj takav dobronamerni pristup ste ti i @Juanito maltene ismejali i napravili me na debila. Zato sto sam preneo nesto sto sam procitao i naglasio "pogledajte ovo zanimljivo je ali mu ne treba verovati"

- A to je vec nesto sto prosto nije dozovljeno, poneli ste se kao dva kretena i od tada tako sve i izgleda i onda je usledilo sve sto je usledilo, jbg.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, haveaniceday рече

moras da shvatis da nauka nema toliko dobre odgovore na sve...... moras da koristis svoj mozak. 

Mislim da ovo pise na sajtu Jovane Stojkovic

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Nisu mi pomigli ni jedan od 5 psihijatara koji su me kljukali lekovima 8 godina pre toga. Eto toliko o ekspertima i zasto im ne verujem. 

Ja verujem da oni ljudi nisu znali bolje, tako su ih ucili u medicinskim skolama... ima strahove? Daj mu antiksiolitik. Ima depresiju? Daj mu anti-depresiv. 

Brate, nemoj da gubiš poverenje u sve lekare, i oni su ljudi nesavršeni. Ozbiljni poremećaji zahtevaju ozbiljan pristup, a lekovi treba samo da olakšaju stanje dok se ne reši ili ublaži problem. Mislim da i psihoterapija spada u tu grupu. Jedino Gospod ima pravi i najtačniji lek.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, haveaniceday рече

Mene bas briga, jer znam da ste obojica nesnosni seratori i mudroseri, ali mogu da vidim kako povredjujete ljude bez ikakvog problema. 

Desnicarska bitanga ce uvek da bude - desnicarska bitanga...

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, haveaniceday рече

Ja recimo pijem zoloft, ali naucni radovi po pitanju SSRI (zolofta, prozaka) su diskutabilni u najmanju ruku. Neki pruzaju odlicne rezultate neki nikakve, totalno su kontradiktorni.

Ма немогуће, клиничке студије су јако добре да нам кажу да ли нешто ради... Чиста наука, нема ту ”атрологије”, не уопште...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Ne znam koje si ti eksperte slusala

Ovog

Negde na 1:50 a u pitanju je mart mesec

i ovog

UNFOUNDATION.ORG

As one of America’s leading vaccine scientists, Dr. Peter Hotez oversees a team of researchers at the Center for Vaccine Development at Texas Children’s Hospital that’s working on two...

WWW.NBCNEWS.COM

"We just could not generate much interest," a researcher said of the difficulty in getting funding to test the vaccine in humans.

gde imaš priču o novcu - zašto je prestalo ispitivanje za SARS

"We tried like heck to see if we could get investors or grants to move this into the clinic,"

i još mnogo toga. Vredi pročitati.

Kao i ove (početak aprila)

Pri čemu je Ofit bio najkonzervativniji - ne manje od 18 meseci.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Evo i dokaza da su mediji pricali o dve godine.

Nationalgeographic, NYTimes, NewScientist... a mesecima pričaš kako su novinari bagra koja piše koješta. A na kraju, valjda kao krunski dokaz da ja pišem nešto što je tebi nepoznato

"Harvard Prof.: Don't Count On A COVID-19 Vaccine In 12 To 18 Months"

takodje iz marta.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Zato sto sam razmisljao logicno, znao sam da ce drzava da saspe lovu u istrazivanja, znao sam da privatne kompanije nece da propuste priliku da zarade dobro, znao sam da ce regulacije da se saseku - jer ovaj idiot koristi logiku

Pa eto, ja nisam znala. Nego sam slušala ljude, konkretno Hoteza (koji itekako ima iskustva sa vezom novac - vakcine). Pročitaj onaj tekst za koji sam napisala da ga vredi pročitati.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Branka62 рече

Ovog

Negde na 1:50 a u pitanju je mart mesec

i ovog

UNFOUNDATION.ORG

As one of America’s leading vaccine scientists, Dr. Peter Hotez oversees a team of researchers at the Center for Vaccine Development at Texas Children’s Hospital that’s working on two...

WWW.NBCNEWS.COM

"We just could not generate much interest," a researcher said of the difficulty in getting funding to test the vaccine in humans.

gde imaš priču o novcu - zašto je prestalo ispitivanje za SARS

"We tried like heck to see if we could get investors or grants to move this into the clinic,"

i još mnogo toga. Vredi pročitati.

Kao i ove (početak aprila)

Pri čemu je Ofit bio najkonzervativniji - ne manje od 18 meseci.

Znaci slusala si one eksperte za koje su nam drugi pricali da ne valjaju... jedno 3-4 meseca, i da su to trampovi eksperti. 

Pa dobro, doborodosla u konzervativce. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...