Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 2 часа, cloudking рече

Ima.

Koji je to libertarijanski princip prema kojem se sloboda drugih meri prema tome koje su ideje trenutno popularne? 

Ne meri se. Svi imaju istu slobodu od drzavnog maltretiranja, svi imaju ista prava na zivot, i niko nema pravo da bije druge ljude jer se ne slazu politicki.

Цитат

Ja na primer znam da je ideja nacista (ciju slobodu branis) da tovare ljude u vagone i spaljuju ih u furunama. Mada priznajem to nije toliki zlocin kao "its ok to punch a naci"...

Nije, zato sto ideja nije zlocin, ali kada nekog prebijes jer ima bolesne ideje to vec jeste zlocin. 

Цитат

Lep ti je taj libertarijanizam... "SVI IMAJU PRAVO NA SLOBODU I KAD KAZEMO SVI MISLIMO  NA NAS! NE NA VAS DRUGE!

:D:D :D 

ne znam o cemu pricas zaista... kome ja hocu da zabranim sta?

Цитат

li "PRIVATNI PEKAR IMA PRAVO DA ODBIJE USLUG GEJEVIMA! ALI PRIVATNI JUTJUB NEMA PRAVO DA ZABRANJUJE KLIPOVE S ORUZIJEM PEDERIMA!"

O cemu ti pricas? Ko hoce da zabraniju jutjubu pravo da zabranjuje bilo koje klipove? 

Цитат

21. vek je doneo toliko kreativnih nacina da se sakriju nacisticke i fasisticke ideje u svakodnevni narativ narocito jer su usmerene ka budalama. JA za tebe ne mislim da si budala i zato mi je oduvek bila misterija kako su uspeli da dopru do tebe i to da dopru toliko duboko, da ces javno da branis naciste zato sto neko na ulici voli da kaze "its ok to punch a naci" (iako ih niko realno cak ni ne udara, osim onog lika sto dobio pesnicu u vugla na TV)... zamisli to samo... mogucnost fizicke povrede ti stavljas kao veci zlocin od sistematskog ubijanja naroda.

Mnogo je prosto. Ja gledam po americi kako prebijaju, ubijaju, otpustaju sa poslova i maltretiraju ljude samo zato sto su konzervatvci i sve to pod tim izgovorom "its okay to punch a nazi"...

I sve to rade uz tvoju pomoc, pomoc komicara i televizija koje gotivis i uz njihov tihi pristanak. 

A pricamo ti da si razveden od realnosti, jer porices nesto sto jeste realnost. Porices ga jer nemas informacija, a ni ne zanima te da ih pokupis. 
-Sta tebe briga sto je covek otpusten sa posla jer je imao maga kacket.
-Sta te briga sto je devojka dobila sut kartu iz stana jer je glasala za trampa.
-Sta te briga sto su momku pucali u glavu jer je deo right wing grupe.
-Sta te briga sto satanizuju i razapinju ljude da su rasisti i nacisti, kada su desnicari.. 

- Sta te briga sto su devojku napljuvali i isterali iz kafica drugi gosti jer im se ne svidja sto je konzervativna

- Sta te briga sto ljude stalno napadaju i prebijaju antifa barabe jer su konzervativni..

Sve je to realnost, sve se to desava i nista te od toga ne zanima. Mene zanima, jer kao sto rekoh.... ako se nakote u Srbiji (a kote se polako) ja cu da im budem meta. 

to je jedan uzasan kulturni pokret satanizacije svih desnciara koji je u procesu godinama...zapravo decenijama. 

Opet nesto sto ignorises... jer si deo tog pokreta. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Ne meri se. Svi imaju istu slobodu od drzavnog maltretiranja, svi imaju ista prava na zivot, i niko nema pravo da bije druge ljude jer se ne slazu politicki.

Nije, zato sto ideja nije zlocin, ali kada nekog prebijes jer ima bolesne ideje to vec jeste zlocin. 

ne znam o cemu pricas zaista... kome ja hocu da zabranim sta?

O cemu ti pricas? Ko hoce da zabraniju jutjubu pravo da zabranjuje bilo koje klipove? 

Mnogo je prosto. Ja gledam po americi kako prebijaju, ubijaju, otpustaju sa poslova i maltretiraju ljude samo zato sto su konzervatvci i sve to pod tim izgovorom "its okay to punch a nazi"...

I sve to rade uz tvoju pomoc, pomoc komicara i televizija koje gotivis i uz njihov tihi pristanak. 

A pricamo ti da si razveden od realnosti, jer porices nesto sto jeste realnost. Porices ga jer nemas informacija, a ni ne zanima te da ih pokupis. 
-Sta tebe briga sto je covek otpusten sa posla jer je imao maga kacket.
-Sta te briga sto je devojka dobila sut kartu iz stana jer je glasala za trampa.
-Sta te briga sto su momku pucali u glavu jer je deo right wing grupe.
-Sta te briga sto satanizuju i razapinju ljude da su rasisti i nacisti, kada su desnicari.. 

- Sta te briga sto su devojku napljuvali i isterali iz kafica drugi gosti jer im se ne svidja sto je konzervativna

- Sta te briga sto ljude stalno napadaju i prebijaju antifa barabe jer su konzervativni..

Sve je to realnost, sve se to desava i nista te od toga ne zanima. Mene zanima, jer kao sto rekoh.... ako se nakote u Srbiji (a kote se polako) ja cu da im budem meta. 

to je jedan uzasan kulturni pokret satanizacije svih desnciara koji je u procesu godinama...zapravo decenijama. 

Opet nesto sto ignorises... jer si deo tog pokreta. 

BOuze koliko se brines za druge ljude, pa ovo je neverovatno! 

I nemoj molim te da se setis da je rasizam po americi stvar izolovanih slucajeva, dok su ovi srceparajuci primeri koje si nabrojao sistemska stvar kojoj treba stati u kraj.

Znaci ove pobrojane stvari sad odjednom nisu izolovani slucajevi jel? Nego alarmantna pojava koja zahteva brzu i ostru reakciju, pretpostavljam? Za razliku od rasizma koji... zapravo, kog rasima? Ko je video raasizam u USA? Vi sa ivice desnice, altrajtovske dekadencije i naci flerteri svakako ne... jer imamo mnogo veci sistemski problem... jadne republikacne sikaniraju.... booo madafakih huuuuu.

Brate odvratni ste s ovim vucicevskim zamenama teza...

I cisto da budem jasan. Diskriminaciju prema ljudima SAMO ZATO sto su odredjene politicke pripadnosti osudjujem o ma kome da se radi, za razliku od vas desnicara koji tu sposobnost jednosatavno nemate. OVi primeri koje si naveo JESU izolovani (ako je polovina uopste i tacno) ali koji su silovanjem desnicarskih medija a la vucicev rts i informer doveli do kultnog "sistemskog problema" a sve to samo da bi glupe konzerve imale  o cemu da kukaju... naravno kukanjava je na temu onoga sto im je objasnjeno i usadjeno propagandom (a ne realnosti sa kojom vi ultra giga mega desnicari altrajtovci i ostali nacistoidni zgubidani nemate ni dve dodorne tacke), a fala bogu, znamo da desnica nema bas izrazenu sposobnost da se odupre propagandi, ne zato sto ste glupi nego zato sto si vi volite taj vucicevski fazon, da si imam jaku figuru vodje da brine o meni i dacu i dupe za njega ako treba i poverovacu mu sta god mi njegovi licni mediji sabijaju niz gusu...

Ja taj fetis sa vodjama nemam. Niti imam veze sa 1% stvari za koje si me ovde blatantno optuzio jer neumes drugacije da komuniciras s ljudima. Samo pogledaj poslednjih 20ak stranica i pogledaj koliko puta si mi napisao "aha ti podrzavas to i to... ahaa OVO ti volis... aaa evo ovo je tvoja politika" iza cega ide gomila gluposti koje VEZE nemaju sa bilo cime sto sam govorio i svakoj osobi koja makar nije ometena u razvoju je jasno koja je pozicija desnicara, kakva je oduvek bila i gde, kao i uvek, vodi... bez izuzetka i bez izolovanih slucajeva.

Neka hvala.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

BOuze koliko se brines za druge ljude, pa ovo je neverovatno! 

I nemoj molim te da se setis da je rasizam po americi stvar izolovanih slucajeva, dok su ovi srceparajuci primeri koje si nabrojao sistemska stvar kojoj treba stati u kraj.Zn

Bas tako. Ako te zanima da li lupetam ili pricam istinu, idi negde i predstavljaj se kao libertarijanac ili konzervativac i probaj najnormalnije moguce da diskutujes. 

Znaci ove pobrojane stvari sad odjednom nisu izolovani slucajevi jel? Nego alarmantna pojava koja zahteva brzu i ostru reakciju, pretpostavljam? Za razliku od rasizma koji... zapravo, kog rasima? Ko je video raasizam u USA? Vi sa ivice desnice, altrajtovske dekadencije i naci flerteri svakako ne...

Bas tako, te pobrojane stvari su postali opsta kultura liberalne ekipe. Totalna demonizacija i satanizacija konzervativaca i libertarijanac. 

jer imamo mnogo veci sistemski problem... jadne republikacne sikaniraju.... booo madafakih huuuuu.

A sta ako sam u pravu? Razmislil li nekad? Rekoh ti... ne mozes da iskusis uzivo... ali mozes online. Idi na reddit i kreni da se predstavljas kao libertarijanac ili konzervativac.. i vidi kako ce da te tretiraju. 

ali koji su silovanjem desnicarskih medija a la vucicev rts i informer doveli do kultnog "sistemskog problema" a sve to samo da bi glupe konzerve imale  o cemu da kukaju... 

1. ja nisam rekao da je sistematski problem vec kulturni

2. Kako znas da su me doveli? kako znas da nisam u pravu? Na osnovu cega? 

3. Ako si toliko siguran zasto ne odes na reddit i predstavis se kao konzervativac ili libertarijanac? zasto ne odes i ne predstavis se kao trampov glasac? Idi pogledaj kako ce da te tretiraju. 

Mislim slobodan si da verujes u sta hoces, ja nikako ne mogu da ti dokazem nesto u sta odbijas da verujes.... koliko god primera da ti pobrojim ti ces da kazes da su "izolovani slucajevi"..... 

I cisto da budem jasan. Diskriminaciju prema ljudima SAMO ZATO sto su odredjene politicke pripadnosti osudjujem o ma kome da se radi, za razliku od vas desnicara koji tu sposobnost jednosatavno nemate. 

Bukvalno si generalizovao desnicare, i iskazao uzasnu predrasudu prema njima da nemaju sposobnost da se bore protiv diskriminacije. U istoj recenici si pokazao bigotizam i nahvalio si sam sebe kako si moralna velicina. 

Zamisli da generalizujes "nas desnicare" kako nemamo sposobnost.... 

Nisu. To su ekstremni slucajevi ali ne izolovani. Takve stvari se precesto desavaju, sasvim obicnim ljudima. 

OVi primeri koje si naveo JESU izolovani (ako je polovina uopste i tacno)

Niti imam veze sa 1% stvari za koje si me ovde blatantno optuzio jer neumes drugacije da komuniciras s ljudima. 

O cemu pricas, za sta te optuzujem? Jedino za sta te optuzujem jeste da si razveden od realnosti jer gledas Johna Olivera, Noaha i ostale, i oni su ti isprali mozak da ne postoji nikakav bias prema desnicarima, da oni imaju kult vodje, da su to losi ljudi...i ostale budalastine koje pises ovde....  to je jedina stvar za koju te optuzujem, za taj bigotizam\bias prema desnici i iskrivljenu sliku realnosti o tome kakva je levica a kakva je desnica. A u tom si biasu jer si psihicki blizi mentalitetu levice. Delis njihove vrednosti, i onda ti je glava toliko u guzici da ne kapiras da desnica ima neke druge vrednosti...

Ja taj fetis sa vodjama nemam.

Nemas, to je sklono ljudima koji su okrenutiji konzervativcima (ingroup bias) a likovi kao ti (levicari) imaju out-group bias. Problem je sto ti mislis da ti nemas nikakav fetis. 

Mislim imas naucne radove na temu svega toga...

EN.WIKIPEDIA.ORG

Citaj haidita... imas njegova predavanja o istrazivanjima o psihologiji levice i desnice.. 

Imas i za nas libertarijance njegove radove... sve ce jasnije da ti bude ako ga pogledas.... al izuzetno mrzis da gledas klipove koje ti saljem iako su izuzetno edukativni.... 

Подели на овим сајтовима

@cloudking a da nisu izmisljeni slucajevi evo ti par podataka:

youtube bias:

MEDIUM.COM

The platform’s response to its missteps are pieced together with spit and glue.

University liberal bias 

WWW.FORBES.COM

Are conservative and libertarian viewpoints underrepresented on college campuses? This question was originally answered on Quora by Michael Roth.

evo ti o media biasu..

Подели на овим сајтовима

@cloudking jedno pitanje... ako inovinari 90 % njih doniraju demokratsko stranci, da li je razumno da ocekujemo bias prema konzervativcima i njihovim vrednostima i overrepesentation liberalnih argumenata? 

Je l to razumno pretpostaviti? 

WWW.WASHINGTONPOST.COM

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Bas tako, te pobrojane stvari su postali opsta kultura liberalne ekipe. Totalna demonizacija i satanizacija konzervativaca i libertarijanac. 

Pfff trt parada.

Kad postanu opsta kultura citave zapadne americke civilizacije poput rasizma tad se javi, a u medjuvremenu, prestanite s kuknjavu i dajte malo ta *uda desnicarksa da vidimo... izem ti ubermenshove, vise trosite maramice na  kuknjavu nego na brisanje gujsce.

A sta ako sam u pravu? Razmislil li nekad? Rekoh ti... ne mozes da iskusis uzivo... ali mozes online. Idi na reddit i kreni da se predstavljas kao libertarijanac ili konzervativac.. i vidi kako ce da te tretiraju. 

A to je valjda protiv zakonito da te internet zajednica tretira kako oce? 

Svasta vam kucaju na tastaturi? Stavljaju po vise znaka uzvika odjednom? Pisu tri tacke posle svake smislene celine??? U jbt, pa jel ima neka sigurna kuca da se sklinte jadni?

Evo izbacicemo ove sto cuvaju zrtve rasizma i porodicnog nasilja to ionako nisu prave zrtve, vi treba da budete mazeni, pazeni i dojeni... Pa kad se namirite i osnazite onda se vratite prici o tome ko je superioran, ko je siromasan zato sto je glup a ko ne sme da dira vasa prava da kupite bazuku...

1. ja nisam rekao da je sistematski problem vec kulturni

otkud kulturoloski problem u superiornoj kulturi? :D

2. Kako znas da su me doveli? kako znas da nisam u pravu? Na osnovu cega? 

Na osnovu toga sto em i sam lazes nego i podrzavas ljude koji lazu, dakle ne sme vam se verovati.

3. Ako si toliko siguran zasto ne odes na reddit i predstavis se kao konzervativac ili libertarijanac? zasto ne odes i ne predstavis se kao trampov glasac? Idi pogledaj kako ce da te tretiraju. 

Aj ti prvo odi u USA i predstavi se kao Bangladesanka i gledaj kako ti se otvaraju vrata korporativnog biznisa.

Mislim slobodan si da verujes u sta hoces, ja nikako ne mogu da ti dokazem nesto u sta odbijas da verujes.... koliko god primera da ti pobrojim ti ces da kazes da su "izolovani slucajevi"..... 

To sam zapravo od tebe video kad krenes da se migoljis za slucajeve sistemskog rasizma u USA pa svaki ispadne slucajka ili izolovani slucaj ;) a ako kojim slucajem to ne upali, tu su endless grafikoni da nas ubede kakva su govna svi doseljenici a narocito crnci...

Bukvalno si generalizovao desnicare, i iskazao uzasnu predrasudu prema njima da nemaju sposobnost da se bore protiv diskriminacije. U istoj recenici si pokazao bigotizam i nahvalio si sam sebe kako si moralna velicina. 

Tacno.

I? Kakav je osecaj?

Jedino za sta te optuzujem jeste da si razveden od realnosti jer gledas Johna Olivera, Noaha i ostale

Haha uopste ne gledam vise ove ljude i to vec godinama, a vec sam ti reko da pogedas  u poslednjih nekoliko strana sta si mi sve pripisao iz svoje maste a na osnovu necega sto ti se ucinilo da sam reko ili sto verujes da mora da mi se svidja na osnovu onoga sto pisem... Mnogo je pretpostavki u tvom politickom istupanju, nemam razloga da verujem da nije tako i u tvojim politickim shvatanjima pa ti zato- nista ne verujem. Prosto.

Problem je sto ti mislis da ti nemas nikakav fetis. 

Eto... opet ti znas sta ja "mislim"... zasto je tesko da disktujues samo sa onim sto imas? Sto moras da pretpostavljas, izmisljas i pogresno zakljucujes? 

al izuzetno mrzis da gledas klipove koje ti saljem iako su izuzetno edukativni.... 

To je tacno. Mrzim da gledam tvoje klipove jer je samoinformisanje mnogo opasno ako ne znas sta radis... 

Подели на овим сајтовима

@cloudking a da nisu izmisljeni slucajevi evo ti par podataka:

youtube bias:

MEDIUM.COM

The platform’s response to its missteps are pieced together with spit and glue.

University liberal bias 

WWW.FORBES.COM

Are conservative and libertarian viewpoints underrepresented on college campuses? This question was originally answered on Quora by Michael Roth.

evo ti o media biasu..

Kad imas dve suprotstavljene ideje ona koja je bolja uziva vecu zastupljenost i promociju. Cist zakon trzista.

Ako hoces jedanku pokrivenost  ili predji na nasu "tamnu stranu" ili poboljsaj svoju poziciju. Kakav je sad to komunisticki pristup "svima jednako"? Nema bate. Svakom kolko zasluzuje... ti bar valjda trebalo da budes srecan zbog tog koncepta  :D :D

Подели на овим сајтовима

@cloudking jedno pitanje... ako inovinari 90 % njih doniraju demokratsko stranci, da li je razumno da ocekujemo bias prema konzervativcima i njihovim vrednostima i overrepesentation liberalnih argumenata? 

Je l to razumno pretpostaviti? 

WWW.WASHINGTONPOST.COM

NE znam o cemu se radi. Clanak ne mogu da otvorim jer se placa a i ti si mi reko da je WP smece pa ga ne citam... cekaj... a sto ga ti citas sad odjednom?

Zanimljivo je kako WP moze da bude izvor korisnih infomracija kad pise ono sto se tebi svidja a smece kad pise ono sto ti se ne svidja... :)

PS. OVih par strana bi bilo bolje prebaciti u temu o Trampu tamo se vise uklapa a i ljudi koji bi procitali nesto o koroni ima da nas mrze svu trojicu, al tebe i mene pogotovo...

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, cloudking рече

NE znam o cemu se radi. Clanak ne mogu da otvorim jer se placa a i ti si mi reko da je WP smece pa ga ne citam... cekaj... a sto ga ti citas sad odjednom?

Zanimljivo je kako WP moze da bude izvor korisnih infomracija kad pise ono sto se tebi svidja a smece kad pise ono sto ti se ne svidja... :)

PS. OVih par strana bi bilo bolje prebaciti u temu o Trampu tamo se vise uklapa a i ljudi koji bi procitali nesto o koroni ima da nas mrze svu trojicu, al tebe i mene pogotovo...

prebacio sam na temi o trampu. 

Подели на овим сајтовима

Jos jedan koji odbio da se idtifikuje, udri milicijo te opasne kriminalce! Opravdano je da se biju i zatvaraju ljudi jer ne nose maske, a ovi snowflakes koji pricaju da je to neko ugrozavanje ljudskih sloboda! :D 

https://www.facebook.com/IGOR.D.JAKSIC/videos/383378572652073/UzpfSTEwMDAxMTU4NDU0MjI2ODoxMTI0MzM3MzQ3OTYyNDA2/?id=100011584542268

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, haveaniceday рече

Jos jedan koji odbio da se idtifikuje, udri milicijo te opasne kriminalce! Opravdano je da se biju i zatvaraju ljudi jer ne nose maske, a ovi snowflakes koji pricaju da je to neko ugrozavanje ljudskih sloboda! :D 

https://www.facebook.com/IGOR.D.JAKSIC/videos/383378572652073/UzpfSTEwMDAxMTU4NDU0MjI2ODoxMTI0MzM3MzQ3OTYyNDA2/?id=100011584542268

e tako... pa posle nek se opet ku*ci kad ga sluzebno lice prema mom odobrenju pristojno i lepo zamoli da postuje propise.
Ovaj se jos i opire i vuce policajca... trebalo je da ga policajac valjda izljubi, da mu ocisti cipele, da mu dzeparac i da ga pusti da ide kuci...

Na svakom od ovih klipova vidimo isti sablon, policija pokusava na svaki moguci MIRNI nacin da radi svoj posao a silu upotrebljava kao last resort... Eto, cak se i klipovi okrecu protiv tebe a to ti je bilo najubojitije oruzije :D

Samo postuj propise i nece dlaka s glave da ti fali, dont vori bi hepi ;)

I prestanite bre vise s tom kuknjavom! Ako bas tolko oces da se pravis bitanga u javnom prostoru i da se pravis pametan, onda se bar ponasja kao odrastao covek koji shvata da svaka akcija ima svoje posledice... a vi desnicarski cornfleksi, prvo provocirate a onda kad dobijete po pi**i onda "kuku jao, pogle sta mi rade internete upomoc!" :D

Jos ovaj mucenik kome su desnicarske barabe isprale mozak s "duboku drzavu" naleteo na nekog jadnog policajca pred penzijom.... ne stvarno, ovoa brutalnost je za knjige... za pokolenja! Svi da vide velike desnicare kako kukaju dok ih penzioner (jedva) hapsi :D:D:D  

Ah... nista kao miris desnicarskih suza u subotnje popodne... daj jos neki?

Подели на овим сајтовима

Ja stvarno ne znam sto se taj desnicarski libertarijanizam i altrajt ne prime negde u nekoj drzavi pa da svi odete tamo i da svi zivite svoj san da radite na javnom mestu sta god vam prdne na pamet bez da iko sme da vas dira... u svim ostalim drzavama, fala bogu*, to nece da moze jos dugo, dugo vremena...

*- ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, cloudking рече

Aj ti prvo odi u USA i predstavi se kao Bangladesanka i gledaj kako ti se otvaraju vrata korporativnog biznisa.

САД су вероватно једина западна држава где имаш Индијце, па још рођене у Индији, на позицији извршних директора компанија које спадају у најмоћније на свету. Пробај као Србин да одеш у Немачку и постанеш извршни директор, на пример, Боша. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...