Flojd Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 8 часа, Anika рече I sta onda bude? Pa Srbenda kad lupi sakom o sto uvek bude kako zena kaze. ? geronymo је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jecić Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 12 минута, Натан рече О тој врсти љубави и разговарамо. Покушавамо да будемо хришћански чистунци, па моралишемо као неки протестанти , и питамо се да ли је дозвољен такав један излив нежности између момка и девојке пре брака. Шта ви, као нови, мислите о томе? Освежите мало тему. Naravno da jeste, ako se njih dvoje nisu drugačije dogovorili. Zavisi kako se oni osećaju i za kakvu vrstu ljubavi su se opredelili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 Људи често цитирају апостоле,посланице,које су писане у првом веку хришћанима у одређеним црквеним општинама.Ово је 21.век и требало би некако хришћанску поруку уклопити у савремено доба које има своје специфичности.Верујем да је апостол Павле данас присутан у градовима где је упућивао посланице да би његове поуке задржале исту суштину али би свакако носиле и нове поруке. Ово је потпуно друга цивилизација.Млади људи су дуги низ година у везама.Познајем људе који су у браку,а у вези су од средње школе,факултета и тек након завршетка студија су ушли у брак.И сада неко тим људима да каже да треба да живе овако или онако,да је чак и пољубац дискутабилан.На терену љубави,односно веза између мушкараца и жена лако се праве грешке и зато је логично да се афирмише љубав,поверење,стрпљење и сл.да се не срља из везе у везу,да се не улази у паралелне везе и сл.али ако се ради о озбиљној вези,која је заснована на љубави,поверењу и која је доживела неку проверу на временском плану,мислим да ту нема места за било каква проверавања са стране,нити условљавања,нити махања заставицом грешности и сл. Некако често слушмо да се помиње светост брака,а мање се наглашава светост љубави. ronin, stevan911, Milica Bajic and 5 осталих је реаговао/ла на ово 2 6 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jecić Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 Поет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 @Нифада Daj se javi, ako nisi udata, odma te se zenimo? Mnogo si mi pametna, ja to i ocu. Sto ce mi lepa, da se slikam s njom? Аристарх је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 пре 9 часа, Nikola Stojanovic рече @Нифада Daj se javi, ako nisi udata, odma te se zenimo? Mnogo si mi pametna, ja to i ocu. Sto ce mi lepa, da se slikam s njom? Zađto misliš da su lepa i pametna nespojivi.Ja mislim da je samo pametna žena lepa. ronin је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 пре 34 минута, Нифада рече pametna žena lepa i nasmejana Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 пре 8 минута, ronin рече пре 43 минута, Нифада рече pametna žena lepa i nasmejana I voljena. ronin, Sanja Т., Milica Bajic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jestira. Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 пре 12 часа, Flojd рече Pa Srbenda kad lupi sakom o sto uvek bude kako zena kaze. ? Treba da bude kako muškarac kaže... Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 Evo ovde imaš kako je učio sv Grigorije Niski i kakva je bila praska ranih hrišćana. Između ostalog i: - Sveta mučenica koja napušta svoje dete (u fazi dojenja) da bi stradala za Hrista. -Celibat ranih hrišćana -Masovno rasturanje brakova radi odlaska u manastir. -Praksa pseudobraka (bračni drugovi koji zajedno žive bez konzumacije). Grigorije Niski je rezonovao na sledeći način: brak je dat kao kompenzacija za Adamov greh tj. čovek je postao smrtan i sada ima da rađa decu kroz brak kako bi održao vrstu. Međutim, posle dolaska Isusovog to više nema smisla. Gospod je došao u telu, obavio misiju i sada smo pozvani samo da verujemo. Ukoliko bi čitavo čovečanstvo prestalo da se reprodukuje to bi izazvalo dolazak Hrista. Budući da čovek natavlja da se reprodukuje (praktikujući greh) to odlaže dolazak Hristov. @grigorije22 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 @Tumaralo. Интересантна беседа, али тешка. Мене интересује одговор на питање, - ако би се десило да су први хришћани престали да се рађањем множе, како би ми постали и ушли у свету заједницу љубави са Богом? Да ли то значи да не би ни постојали? Ако је одговор -да, не би постојали, онда, из наше перспективе гледано, испада да грех требамо (по)хвалити, и греху, између осталога, захвалити што постојимо? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 Ma, neko je tu nesto lose shvatio,.... ili Tumaralo preneo lose ili Cvetkovic nesto nije bas dobro sve to objasnio (iako koliko znam on dosta dobar oko tih stvari).... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 пре 32 минута, Благовесник рече @Tumaralo. Интересантна беседа, али тешка. Мене интересује одговор на питање, - ако би се десило да су први хришћани престали да се рађањем множе, како би ми постали и ушли у свету заједницу љубави са Богом? Да ли то значи да не би ни постојали? Ако је одговор -да, не би постојали, онда, из наше перспективе гледано, испада да грех требамо (по)хвалити, и греху, између осталога, захвалити што постојимо? Pa jasno je da smo rođeni grešni i da smo začeti u grehu. Zato nam je i potreban Spasilac. Jedino je Isus bezgrešno začet. Eto proslavismo Božić pre 5 dana.. --- Vezano za prvi deo pitanja... Gotovo je izvesno da nismo potomci prvih hrišćana. Već onih koji naknadno primiše veru (koja je bila tada čak državna vera). Pogledaj predavanje i prouči istoriju Crkve i naćićeš da su prvi hrišćani nedvosmisleno bili antinatalisti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 Не кажем да смо ми потомци првих хришћана, него ви разумете да први хришћани нису ни требали да се множе, јер после доласка Исусусовог тога, НАВОДНО, нема смисла. Но, ок. ______ - Ако би се десило да су СВИ људи престали да се рађањем множе, како би ми постали и ушли у свету заједницу љубави са Богом? Да ли то значи да не би ни постојали? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миле Бајшев Написано Јануар 12, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2020 kada god vidim ovu temu ja prvo pročitam Klonite se BUDALA... Milica Bajic, Драшко, Flavius Belisarius and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука