Jump to content

Истопљени Авокодо (Приговор евуолуционистма)

Препоручена порука

Управо сада, Avocado рече

Žao mi je... mrzi me...

Primarno su u prirodi... mi ih čulima opažamo i umom objašnjavamo, obrađujemo i slično... zbog ovog drugog su na neki način i u svesti... ali kad su samo u svesti, a ne i u prirodi onda to zovemo fantazije, a ne činjenice....

Мрзи и мене, али како онда извлачимо различите чињенице из исте природе или догађаја? Не ја и ти, него уопште. Не иде овако.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Мрзи и мене, али како онда извлачимо различите чињенице из исте природе или догађаја? Не ја и ти, него уопште. Не иде овако.

Možda misliš na to da izvlačimo raziličite zaključke iz istih činjenica???

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Možda misliš na to da izvlačimo raziličite zaključke iz istih činjenica???

Добро не иде, види шта мисли Хегел кад каже тим горе по чињенице, нисам вртић.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Justin Waters рече

Ovo je kao da kažeš da Bog ne bi postojao bez vjernika, jer ko bi vjerovao u Boga....glupa konstatacija, i još je gradiš pametan. Naravno da bi TE važila i da sutra pomru svi Dokinsi i Ektinsi. 

Види ова тема може да иде једино у правцу контекста у којем се ТЕ јавља, ако можеш ту да даш свој допринос хвала, друго је бесмислено.

Наравно да Бог не постоји без вјерника, макар у овом садашњем свјету и постоји само за вјерника, ово би могао сада да ти објасни @Avocado, али не задуго.

Могу још једном да ти поновим да на физису нема нити може бити Теорија, оне су људски производ, то што ти то опажаш, па опажаш и љево и десно, али то не постоји у природи. 

Стварно морам да предахнем, као неки секташи, страсно браните своју вјеру и слабо регистриујете изнесено. :ok:

Мислим, нећете да прочитате Хајдегера шта каже о савремоној науци а чиате мене! Да вам шањем папире ако немате?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Већ сам рекао да нећу да улазим у то, јер је приговор Еволуционистима на другом основу, само реците и вјероваћу на рјеч (да је потврђена, на нивоу већем, мањем, истом, као нпр њутнова механика  и да то затворимо). Теза је јасна она пада заједно са Њутновом механиком јер пропада подмет - рефернтни оквир.

Niđe veze...

Још даље, мој приговор није упућен само ТЕ него Еволуционистима без којих ТЕ - сложићеш се не бих постојала и који би шибициарски да се искључе из ТЕ контекста. Ако се нађе неко паметан па ми каже да би ТЕ постојала без Еволициониста као носилаца теорије, бићу принуђен да поновим да нема теорија у природи, и љутићу се јер Вам капирање слабо иде, а навео сам доста тога.

Kada bi sve što znamo o evoluciji bilo sutra izbrisano iz kolektivnog pamćenja, "prekosutra" bi neko to ponovo otkrio... baš zato što je u pitanju otkrivanje toga kako priroda funkcioniše... a ne prenošenje nekih starih priča s kolena na koleno...

I to već znamo... jer znamo da je pored Darvina, jedan prirodnjak još u njegovo vreme, paralelno sa Darvinom došao do istih zaključaka... pročitaj nešto o Valasu... kreni odavde skraćeno pa možeš i da nastaviš na ozbiljnijim izvorima:

To inače nije uopšte takva retkost u nauci... da dva naučnika paralelno i ne znajući jedan za drugog otkriju istu stvar... ima tu i jedno zanimljivo pitanje koje neki ateisti vole da pitaju: a kako se to nikad nije desilo ni sa jednom religijom? Kako to da ni jedan urođenik iz Amerika ili Australije nije dobio otkrivenje o istinama hrišćanstva ili islama, već su za te istine ljudi uvek morali da sačekaju da im to ispriča neko ko je već čuo te priče?

Чињенице ТЕ, вуку за саобом такође читав један контекст, намјера је да да се тај контекст учини транспарентним, јер то што није транспарентан је по моме искуству лоша индиција, из тог контекста за сад смо получили један (од многих) просторно временски модус, и једну (од више) филозофских пројекција), сада и Еволуционисту као носиоца који ето воли о себи да мисли да је објективан.  У том оквиру  треба да тече расправа и Ви не треба да се плашите да освјетлимо читав контекст, ма шта је у њему запретено.

Cenim da opet mešaš činjenice koje postoje u univerzumu sa teorijskim objašnjenjima tih činjenica... a već ti pisah o tome:

пре 4 часа, Avocado рече

TE ne izlazi iz naučnih okvira i nije nikakva vrsta pogleda na svet, niti ima filozofske pretenzije. TE je naučna teorija kao i svaka druga.

Određene naučne činjenice koje TE samo obrađuje i za koje nudi celovito i smisleno objašnjenje se ne uklapaju sa nekim idejama nekih ljudi o prošlosti planete i univerzuma.

Npr. ne određuje TE specifičan raspored fosila i sličnosti i razlike između njih u različitim geološkim slojevima... TE samo predstavlja objašnjenje za to... dok pobornici ideje da su sve vrste stvorene odjednom nemaju valjano objašnjenje za to kako se ove činjenice uklapaju u njihovu hipotezu.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Niđe veze...

Види, негираш да се у ТЕ вријеме посматра праволинијски?

Али у крајњој линији или се ТЕ јавља у неком контексту ( Референтном систему) или је сама контекст - еволуирала у систем, на виши ниво како каже @Justin Waters?

Мени то не смета јер  то иде у прилог тези да је то нека врста светоназора, односно порврђује филозофске аспираије.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Добро не иде, види шта мисли Хегел кад каже тим горе по чињенице, нисам вртић.

Vidim da ti ne ide...

To što pominješ o Hegelu je "apokrifna" anegdota, a ne neki njegov filozofski stav.

Više si kao polaznik u vrtić.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече
  пре 3 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Не улазим, ето ти реци и то ћу ти вјероват на рјеч, да ли је ТЕ постигла унутрашњу сабршенст и експерименталну потврдивост као Њутнова механика?

Njutnova mehanika je zamenjena sa Ajnštajnovom i kvantnom mehanikom. TE još nije ni blizu toga da bude zamenjena (a kad će ne znamo).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Cenim da opet mešaš činjenice koje postoje u univerzumu sa teorijskim objašnjenjima tih činjenica... a već ti pisah o tome:

Из референтног система у коме се ти налазиш, најбоље би било да за почетак увидиш разлику између ствари и предмета, пошто наука увјек опредмећује, могу да ти дам папир о томе.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

To što pominješ o Hegelu je "apokrifna" anegdota, a ne neki njegov filozofski stav.

Грјешиш. Како онда објешњаваш мнење да је Филозофија краљица наука, Хајдегерово да "наука не мисли"... све су то апокрифи?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, VaSa110 рече

Njutnova mehanika je zamenjena sa Ajnštajnovom i kvantnom mehanikom. TE još nije ni blizu toga da bude zamenjena (a kad će ne znamo).

Па није ни замјењена, важи у свом уском контексту, ТЕ није ни близу топло прихваћена као механика, али је изгледа еволуирала у контекст, или јој није пропо контекст, или нема контекст, никако да се договорим са шибицарима, е то пулсирање пројављују Евуолуционисти, гледамо шта је то.

И никад се нису појавили неки Механистичари па нешто шибицарили, него били неки фини људи.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Грјешиш. Како онда објешњаваш мјење да је Филозофија краљица наука, Хајдегерово да "наука не мисли"... све су то апокрифи?

Nema potrebe da to objasnim... dovoljno je da tražim citat gde je napisao "utoliko gore po činjenice"... da ga ti ne nađeš i da se lepo složimo da je u pitanju apokrifna anegdota... prepričava se da je to rekao na jednom od predavanja... ne kao generalni stav, već kao odgovor na primedbu studenta da su činjenice suprotne njegovom predavanju (o istoriji filozofije)... ali takvu rečenicu nije zapisao u svojim delima... 

Takođe, ne znam odakle ideja da je on nekakav vrhovni autoritet za to pitanje.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Па није ни замјењена, важи у свом уском контексту,

Ako ti tako kažeš......

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

ТЕ није ни близу топло прихваћена као механика,..........

Možda nije toplo prihvaćena (mada ne znam odakle ti to) ali je opšte prihvaćena.

пре 8 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

И никад се нису појавили неки Механистичари

Jesu čini mi se negde u 19 veku.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Nema potrebe da to objasnim... dovoljno je da tražim citat gde to napisao "utoliko gore po činjenice"... da ga ti ne nađeš i da se lepo složimo da je u pitanju apokrifna anegdota... prepričava se da je to rekao na jednom od predavanja... ne kao generalni stav, već kao odgovor na primedbu studenta da su činjenice suprotne njegovom predavanju (o istoriji filozofije)... ali takvu rečenicu nije zapisao u svojim delima... 

Takođe, ne znam odakle ideja da je on nekakav vrhovni autoritet za to pitanje.

Па, добро нека Хегела, иако грјешиш, објасни ова друга два навода; По ком је то основу филозовија краљица наука и у чему се састоји њена владавина, то ти је исто то што Хегел говори, или у приложеном Хајдегеровом тексту о науци у којем каже "да науке не мисле" који те мрзи да прочиташ него ме давиш ко анакондо, формалном логиком, али ни она не важи, оћеш о томе ћитаб. Паметнији су људи боље са њима да расправиш.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...