Снежана Написано Фебруар 15, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2017 О љубомори ... може се опрезно рећи да је љубомора одраслих наставак љубоморе из детињства која није преброђена. Познати присилни карактер љубоморе потиче из чињенице да садашња ситуација подсећа љубоморну особу на неку раније потиснуту ситуацију. Шта се најчешће потискује у љубомори? Жеља за неверством, хомосексуалност и нарочито нарцизам, односно немоћ подношења губитка. ... Љубомора почива на каптативној љубави, у основи егоистичној и похлепној. Афективна основа љубоморе је страх од одвајања и страх од губитка, отуд у свакој љубомори има потребе за поседовањем и господарењем, коју породична и шира друштвена структура појачавају или слабе. Љубомора је мање сексуална страст, више тежња за моћи. ... Може ли постојати љубав без љубоморе? Љубав је увек на пола пута између имати и бити, љубомора претеже на страну имати. Када се страст љубоморе разгори и приближи суманутости, постоји увек жеља за апсолутним припадањем, симбиотичком стопљеношћу са партнером (који је, у ствари, обично идеализован родитељ) за прождирањем у љубави. Насупрот љубави, љубомора ствара застој у индивидуализацији, сужава, скраћује и умањује стваралачке могућности човека, своди га на једнодимензионалну особу, страшљиву и осветољубиву, нарцистички и великопоседнички настројену, инфериорну и зависну. У правој љубави увек је присутно међусобно жртвовање, не принудно, већ добровољно у име љубави. Љубоморан човек неће ништа да жртвује, али у трагично завршеним случајевима љубоморе жртвује или себе (суицид) или другога (хомицид). Љубомора је опасна јер се из ње рађа мржња, агресија и жеља за владањем. Онај ко мрзи и који је агресиван мање је слободан од своје жртве. Љубомора може бити свладана и надвладана у човеку једино кроз љубав која у другом човеку препознаје личност, а не само индивидуалност. Владета Јеротић goranger је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 -Nisam ljubomorna, al` ne može. -Šta ne može? -Sve ne može. () Данче*, АлександраВ, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Љубомора је један велики страх од губитка некога или нечега, без чега ''не можемо''. Најчешће је корен сваке љубоморе жеља за поседовањем, или страх да ћемо остати сами, са сломљеним поносом. Здрава љубомора је по мени ок, али она паталошка је лоша, боље квалитетно сам него у лошој вези са неким. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 пре 2 часа, Iulianus рече -Nisam ljubomorna, al` ne može. -Šta ne može? -Sve ne može. () Или: - Нисам љубоморна, све може. - Све? Сигурно? - Да. # за први бачен поглед на неко женско чељаде ти меље душу наредне четири недеље за све осим за то. Trifke, Iulianus and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Potrebna je odredjena doza ljubomore. Licno vam to mogu posvedociti iz licnog iskustva. Ja sam jednostavno imao poverenje u moju bivsu i nista mi nije smetalo ako je zateknem kuci samu sa kucnim prijateljem ili njenim drugarima. Jednostavno to nije bio problem za mene. Kada sam saznao da imam rogove na glavi bilo je kasno. Phoebe, Flojd and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 пре 4 минута, Trifke рече Potrebna je odredjena doza ljubomore. Licno vam to mogu posvedociti iz licnog iskustva. Ja sam jednostavno imao poverenje u moju bivsu i nista mi nije smetalo ako je zateknem kuci samu sa kucnim prijateljem ili njenim drugarima. Jednostavno to nije bio problem za mene. Kada sam saznao da imam rogove na glavi bilo je kasno. Слажем се, ако ниси бар мало љубоморан то изгледа као да ниси заинтересован. Phoebe and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Mada kada bih se opet zenio isto bih jer jednostavno nemogu da zamislim bracnu zajednicu bez obostrano maksimalnog poverenja Takav sam pa to ti je. Takav sam i sa prijateljima. Flojd, Paradoksologija, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 (измењено) пре 9 минута, Trifke рече Kada sam saznao da imam rogove na glavi bilo je kasno. Па ништа ту љубомора не би помогла, ни променила. Шта је било после, јеси опростио превару? Измењено Август 6, 2017 од Џуманџи АлександраВ, Trifke and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Управо сада, Џуманџи рече Па ништа ту љубомора не би помогла, ни променила. Шта је било после, кеди опростио превару? Nisam imao sta da oprastam otisla je sa drugim. Flojd and Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Управо сада, ana čarnojević рече pa ko bi? njen drugar ili kucni prijatelj? i kucni prijatelji i drugari a otisla sa potpuno nepoznatim. Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 пре 2 минута, Trifke рече Mada kada bih se opet zenio isto bih jer jednostavno nemogu da zamislim bracnu zajednicu bez obostrano maksimalnog poverenja Takav sam pa to ti je. Takav sam i sa prijateljima. Уведеш принципе који не смеју да се крше. па лепо залепиш на улазна врата и ко прекрши зна шта му следује. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Управо сада, Danijel Petrovic рече Уведеш принципе који не смеју да се крше. па лепо залепиш на улазна врата и ко прекрши зна шта му следује. Ja to mogu samo na jeziku! Phoebe and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 пре 7 минута, Џуманџи рече Па ништа ту љубомора не би помогла, ни променила. Шта је било после, јеси опростио превару? Зашто би опростио превару? ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 пре 4 минута, Danijel Petrovic рече Зашто би опростио превару? Зашто да не, шта је ту толико страшно? Iulianus and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука