Jump to content

Препоручена порука

Здрава и нормална љубомора је када видиш да особи до којој ти је стало није више стало до тебе и показује да је заинтересована за друге особе. Ти више ниси објекат његове или њене љубави и пажње и то ти смета и желиш да промениш. Урадићеш неке рационалне и нормалне ствари које можеш, урадићеш најбоље што можеш да то промениш... осећаћеш се лоше али не очајно.

То се онда не зове љубомора.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 166
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

То се онда не зове љубомора.

То се код мене управо зове љубомора, јер шта је посесивност ако је ово што ви описујете љубомора?

Ово што ви описујете смо може да се назове - посесивност.

Мислим да вам је терминологија погрешна...

Исто као што нам је култура изједначила љубав и заљубљеност па је помешана, тако ми делује да су код вас изједначени посесивност и љубомора.... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Можеш ти да зовеш ствари како хоћеш, али ово што си ти написао, а ја цитирао већина људи који говоре наш језик не зове именом љубумора.

Исто тако већина људи који говоре наш језик мешају љубав и заљубљеност.

Ал то не значи да љубомора није правилнији термин за појам који ја описујем, а посесивност правилнији термин за појам који већина људи зове љубомором. 

Ја сам ко млађи осетио проблем јер сам мешао љубав и заљубљеност... и по мени је та терминологија врло битна. Зато што сам мислио да је заљубљеност исто што и љубав... нисам успевао да контролишем заљубљеност јер сам се бојао да "убијам" љубав... и понашањем које је продукт заљубености доказујем љубав...и тражио у другима те особе опсесивно компулсивне заљубљености да би ми доказали љубав. 

Тиме сам довео себе у нека тешка емотивна стања и нанео себи штету. Зато ме баш брига шта већина људи сматра... који говоре наш језик...

Подели на овим сајтовима

Ал то не значи да љубомора није правилнији термин за појам који ја описујем, а посесивност правилнији термин за појам који већина људи зове љубомором.  
mislim brate da gresis, prvo posesivnost je opstiji termin od ljubomore, ljubomore bez posesivnosti nema, a posesivnosti bez ljubavi moze biti, zato gresis, ljubomora je precizan termin za emociju koja se javlja kod posesivne ljubavi, ime samo joj kaze da se radi o ljubavnom problemu, posesivnost je termin siri od toga i ne mora biti vezan za ljubav
Подели на овим сајтовима

Здрава и нормална љубомора је када видиш да особи до којој ти је стало није више стало до тебе и показује да је заинтересована за друге особе. Ти више ниси објекат његове или њене љубави и пажње и то ти смета и желиш да промениш. Урадићеш неке рационалне и нормалне ствари које можеш, урадићеш најбоље што можеш да то промениш... осећаћеш се лоше али не очајно.

Meni ni ovo ne zvuci bas normalno...  :.mislise.

Sto se same teme tice - Nenad je objasnio.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Meni ni ovo ne zvuci bas normalno..

Неко  ти се свиђа, ти ту особу и не привлачиш баш на прву лопту, наравно да желиш да је привлачиш. 

Шта је конкретно ту ненормално?

mislim brate da gresis, prvo posesivnost je opstiji termin od ljubomore, ljubomore bez posesivnosti nema, a posesivnosti bez ljubavi moze biti, zato gresis, ljubomora je precizan termin za emociju koja se javlja kod posesivne ljubavi, ime samo joj kaze da se radi o ljubavnom problemu, posesivnost je termin siri od toga i ne mora biti vezan za ljubav

Добро шта је онда ово ако сам ја описао? Ако се то не зове љубомора, како се зове? :)

Подели на овим сајтовима

Назваћемо га Милосављевићев рефлекс. :)

НЕ вади се сад :Р знаш да је моја класификација рационалнија :Р 

Мала тајна, долази из кујне когнитивно бехеворалне терапије. :)

Подели на овим сајтовима

Неко  ти се свиђа, ти ту особу и не привлачиш баш на прву лопту, наравно да желиш да је привлачиш. 

Шта је конкретно ту ненормално?

Ono... Za pocetak... Gotivim kad nisam objekat...  :D

Подели на овим сајтовима

Добро ајде онда ми објасни како ти називаш ово стање - Свиђа ми се она девојка, ал се мува са неким другим и то ми смета, покушаћу да је смувам.Па ту урадиш нешто у границама нормале и не осећаш неку претерану љутњу и бес ако не успеш. осећаш просто незадовољство...а   а друго стање је - Свиђа ми се она цра како она може да се мува са оним пајсером ја сам сто пута бољи од оног шупка, морам да је смувам по сваку цену, види га какав је ретардиран. При том нормално имаш неразумне потезе типа зовеш је стално на телефон, прогањаш по граду, јако си љут кад ти не иде...   Објасни ми просто како називаш прву емоцију а како другу..   Ја прву називам здрава љубомора   Другу посесивност (нездрава екстремна љубомора)

dao si mi lose primjere ja se ne mogu prepoznati ni u prvom ni u drugom, ima mnogo crnokosih koje se meni svidjaju al je nikada ne bi zavodio ako je jos neko u igri, jednostavno necu da se mjesam u tudju srecu, znaci to me odbija jednako ko i testosteron u zenama , a i primjer ti ne opisuje cistu posessivnu i ne-posesivnu situaciju. ljubomori je posesivnost uvijek temelj

Подели на овим сајтовима

Ма није битно како ћемо звати. Битна је суштина коју је неколико људи на теми објаснило, а по мени најбоље Лидија. 

Нешто, отприлике овако - ја желим да ОН/ОНА буде са мном, јер га ја волим и желим да будем са њим, јер је мени лепо, и није ми важно што њему није  више лепо са мном.

Нема љубави без свести да нико нема обавезу да буде с нама. А онда та свест покреће да се увек изнова освајамо, што се често заборави. Упадне човек у колотечину свакодневнице. Е те колотечине се ваља чувати добро...

Подели на овим сајтовима

Ја користим термин "особа" не објекат... 

Ти више ниси објекат његове или њене љубави и пажње

Opet moja greska, izgleda.  :D Na ovo sam mislila kad sam rekla da i nije bas normalno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...