Jump to content

Препоручена порука

dao si mi lose primjere ja se ne mogu prepoznati ni u prvom ni u drugom, 

Добро онда сам наведи пример љубоморе и посесивност. 

љубомора  - шта особа мисли, шта ради и како се осећа

Посесвиност - шта особа мисли, шта ради и како се осећа..

Опиши ми та два појма у твојој глави, како их ти доживљаваш...

Opet moja greska, izgleda.   :D Na ovo sam mislila kad sam rekla da i nije bas normalno.

а сад се разумемо.... У реченици Небојши се свиђа џумаџи си објекат :Р нажалост.... хтела ти или не :)

Ма није битно како ћемо звати. Битна је суштина коју је неколико људи на теми објаснило, а по мени најбоље Лидија.

Слажем се да је лидија одлично објаснила, али мислим да је јако битно да се зна шта је то... да је то посесвиност.... није нормално да ти вољену особу мува неко други а да ти не осећаш апсолутно ништа.... оно као све ми је једно... нормално је да осећаш љубомору... и корисно је да осећаш љубомору... јер те тера на акцију.. а није нормално да осећаш посесивност.. јер те тера на деструктивну акцију. Исто као што није корисно да не осећаш апсолутно ништа.... да има одсуство љубоморе. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 166
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Lep clanak o ljubomori, ali onoj blazoj varijanti, cini mi se... :)

http://www.psihoverzum.com/emocije-od-a-do-s-ljubomora/

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

nisam bas ljubomoran tip, los sam ja da ti to  opisujem, ne valkjam ti ja za to, nadji nekog drugog, ja gradim povjerenje, tvrdjavu a ne bavim se ljubomorom, ipak osjetio sam bol ljubomore dva tri puta, zbog moje gluposti, niko za to nije znao,krio sam, kasnije sam to i ispricao bivsoj curi kad sam se salio na svoj racun.... ljubomora ti se svodi na strah da ces ostati bez voljene osobe ili njene ljubavi, znaci radi se o samoljublju, ti svojatas i tu ljubav i osobu i to je takodjer posesivnost. a gola posesivnost bez ljubomore je kad se posjednicki prema nekome ophodis, tu nema ljubavi, reci ja sam glavni baja na ovom forumu i sad tebe nesto ne volim zbog tvojih liberalistickih ludorija  ali javljaju mi ovi moji placenici od administracije da ti provodis po 2-3 sata na drugom forumu svaki dan a ne samo na ovom i ja kad to cujem mene to "zaboli" i kazem, a oklen mu toliki bezobrazluk, ovamo ga drzimo ko jaje na dlanu, dovodimo mu cure zute,crne plave i zelene a on tako ....  ne bi dalje da ti objasnjavam opet cu dobiti ban, sad me krenula inspiracija

Подели на овим сајтовима

а сад се разумемо.... У реченици Небојши се свиђа џумаџи си објекат :Р нажалост.... хтела ти или не :)

Слажем се да је лидија одлично објаснила, али мислим да је јако битно да се зна шта је то... да је то посесвиност.... није нормално да ти вољену особу мува неко други а да ти не осећаш апсолутно ништа.... оно као све ми је једно... нормално је да осећаш љубомору... и корисно је да осећаш љубомору... јер те тера на акцију.. а није нормално да осећаш посесивност.. јер те тера на деструктивну акцију. Исто као што није корисно да не осећаш апсолутно ништа.... да има одсуство љубоморе. 

Ne, nego je normalno da osecas ljubav, i korisno je da osecas ljubav... jos si mali, kad porastes samo ce ti kasti :ani_biggrin:

Pa bre rec ljubomora sama sebe objasnjava.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

nisam bas ljubomoran tip, los sam ja da ti to  opisujem, ne valkjam ti ja za to, nadji nekog drugog

ubomora ti se svodi na strah da ces ostati bez voljene osobe ili njene ljubavi, znaci radi se o samoljublju, 

Значи ти не знаш шта је љубомора а шта посесивност, али знаш да мени држиш лекције о томе шта је љубомора а шта посесивност и да налазиш грешке у мом опису док ти сам ниси сигуран шта је шта од тога? :)

И термин самољубље погрешно гледаш. Постоји здрава љубав према себи.. и нездрава љубав према себи. Много теоришеш и посматраш термине црно бело.. а када се крене о стварном животу повијаш реп. :)

Ко по обијачу кордуне... не вреди са тобом расправљати јер ти се очигледно теорија и пракса разликују.. у теорији причаш једно... у пракси друго..

Ne, nego je normalno da osecas ljubav, i korisno je da osecas ljubav... jos si mali, kad porastes samo ce ti kasti  :ani_biggrin:

Значи ти кад волиш, волиш тако да када твоја вољена флертује са неким другим теби то уопште не смета? Оно све ти је једно?

Драго ми је да си на толико високом духовном ниву као кордун и џумаџи :)

Подели на овим сајтовима

Значи ти не знаш шта је љубомора а шта посесивност, али знаш да мени држиш лекције о томе шта је љубомора а шта посесивност и да налазиш грешке у мом опису док ти сам ниси сигуран шта је шта од тога?

znam ja odlicno sta je jedno i drugo, al sam los da ti to opisujem, nisam iskusan, nadji nekog drugog, ja mislim da sam ti dobro objasnio, trebalo bi da shvatis sta ja o tom mislim 

Подели на овим сајтовима

Milosavljevicu, nisam razumela, ali i dalje mislim da ne postoji zdrava ljubomora.  :D I tacka.  :)))  

Значи, теби се свиђа неки момак, он је са другом девојком и не гледа те ни мало. И теби та ситуација смета, не свиђа ти се твоја и њена позиција, волела би да си ти на њеној... то је по теби нездрава тежња.... уствари, ти мислиш да је здраво да ти се он свиђа и да желиш да будеш поред њега.. али да ти уопште не смета да је он са другом девојком? :)

Једини разлог зашто код тебе не постоји здрава љубомора јесте што (вероватно) као и многи други, љубомору мешаш са посесвиношћу... никад у животу ниси доживела... љубомору.. умерену, позитивну, која те мотивише да урадиш нешто..

znam ja odlicno sta je jedno i drugo, al sam los da ti to opisujem, nisam iskusan, nadji nekog drugog, ja mislim da sam ti dobro objasnio, trebalo bi da shvatis sta ja o tom mislim 

Како можеш знати шта је љубомора, када ниси љубоморан тип?

Исто ко што не можеш знати шта је паника ако је никад ниси осетио....

Подели на овим сајтовима

Значи, теби се свиђа неки момак, он је са другом девојком и не гледа те ни мало. И теби та ситуација смета, не свиђа ти се твоја и њена позиција, волела би да си ти на њеној... то је по теби нездрава тежња....

Da, to je po meni nezdrava teznja. Sto bi trebalo da bude onako kako ja zelim? Zasto sam sebicna i ne pustim ih da uzivaju? Kazem kao primer...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

п.с.

Ја вам овде свима троје причам из личног искуства. Може се бити разумно и здраво љубоморан. То је она сила која те тера да тежиш да будеш са неком особом, али ниси опседнут, бесан и љут ако не успеш. Већ си благо тужан и по мало разочаран.

Јер у супротном можете бити или посесивни... да јурите опседнуто ка одређеној особи.

Или можете да будете скроз хладни... да се једноставно одрекнете сваке жеље да будете са том особом.

Дакле - то можете да научите. Ако хоћете.... ја не могу да вас научим, али вам преносим да је могуће. :)

Da, to je po meni nezdrava teznja. Sto bi trebalo da bude onako kako ja zelim? Zasto sam sebicna i ne pustim ih da uzivaju? Kazem kao primer...

Многи одавде који су у браку, су могли да буду не себични и да пусте своје партнере да раде шта хоће али они су са друге стране били нормално љубоморни, и желели су да остваре срећу баш са тим партнерима... а то нису постигли тако што су их пустили да се све дешава уз изговор "нека се она/он виђа са другима ја нисам себична особа да му одузимам његово време које може утрошити да буде срећан са неким другим"

Подели на овим сајтовима

Значи ти кад волиш, волиш тако да када твоја вољена флертује са неким другим теби то уопште не смета? Оно све ти је једно?

Драго ми је да си на толико високом духовном ниву као кордун и џумаџи :)

Ja kad volim onda volim tako da sta god ona radila pod uslovom da je srecna meni prija, jer je prosto volim. Da ne banalizujemo sad pricu, uglavnom ljubomora ne postoji, to sto joj to nece prijati na duze staze tj. obice joj se o glavu pa i o tudju glavu je nesto drugo i to je ono sto mi smeta, ali da ponovim, ljubomora kao emocija ne postoji. Mislim da sam bio jasan jos u prvom postu na ovu temu, ne znam sto ti sad ovo objasnjavam pravis me na majmuna :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ja kad volim onda volim tako da sta god ona radila pod uslovom da je srecna meni prija, jer je prosto volim. Da ne banalizujemo sad pricu, uglavnom ljubomora ne postoji, to sto joj to nece prijati na duze staze tj. obice joj se o glavu pa i o tudju glavu je nesto drugo, ali da ponovim, ljubomora kao emocija ne postoji. Mislim da sam bio jasan jos u prvom postu na ovu temu, ne znam sto ti sad ovo objasnjavam pravis me na majmuna

Жао ми је што схваташ као да те правим на мајмуна, али мислим да чиниш велику штету себи са таквим гледањем на свет и одрицањем нормалних људских емоција, као што је љубомора.

Подели на овим сајтовима

али мислим да чиниш велику штету себи са таквим гледањем на свет и одрицањем нормалних људских емоција, као што је љубомора.

А њему је вероватно жао што ти не разумеш ово:

Ja kad volim onda volim tako da sta god ona radila pod uslovom da je srecna meni prija, jer je prosto volim.

:)

Подели на овим сајтовима

А њему је вероватно жао што ти не разумеш ово:

:)

Зато што мислим да је то интелектуална неискреност.

Тебе да сад твоја жена остави због неког другог, ти би био срећан због ње?

Мислим да не би, и мислим да је то нормално...

Дакле ти си људско биће и имаш право да желиш "друштво" да будеш са неким другим људским бићима и ако ти се та жеља не испуни сигурно ниси срећан због тога што се можда неке њихове жеље испуниле... 

Подели на овим сајтовима

Жао ми је што схваташ као да те правим на мајмуна, али мислим да чиниш велику штету себи са таквим гледањем на свет и одрицањем нормалних људских емоција, као што је љубомора.

To sto sam rekao za majmuna je bila sala (jerbo sam vec sve objasnio onom prostom recenicom pri pocetku teme), gde ti se denuo smisao za humor momche :D

Ne odricem se ljubomore namerno (niti zelim da mi se pojavi, jedan od najgorih osecaja ikad), tako funkcionisem, svako je drugaciji.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...