Рапсоди Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Пишем из позиције излеченог романтика...нека Фала...никад више. Да ме не схватите погрешно, не бих мењала мој брачни статус, наше мало реал хришћанство за сто магличастих пренемагајућих романтика. И зато Ђецо маните се романтике док још имате времена. Јесте, све је то похвално лепо и дивно...али...али... узеће вам најлепше године без везе, зашто...да би се пренемагали као млади Вертер или живели у илузији као Татјана Оњегин ?! Ево један линк за буђење. Добро де, можда је мало и неопходна, али у границама...не дозволите да вам одузме време, будите паметнији од ње. Удајте се и жените до 25. Живите хришћанску романтику, угађајући у браку свом вољеном (вољеној) Нека вам сваки брачни дан, буде нови дан. За оне који хоће да победе , илузију, романтику, назовите како хоћете. Имате више римејкова. Мени је ова варијанта најбоља. Bokisd, SerbCro, Phoebe and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана, два Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Романтика , то му дође сликовито штогод, са музичком подлогом. Мада има везе и са пролазно - непролазним захватима. Затим , романтика има одређену ексклузивност. Човек,а и човечица, се осете као да су на некој позорници, то се зове "на седмом небу". Мене је отрезнио романтизам у књижевности. И мотиви лудила, двоструких личности, гротеска и иронија. а посебно Ђиљо Фава, јунак Хофманове бајке "Принцеза Брамбила". У животу свакодневном, романтично је клише. Свака генерација има неку своју романтику. Лепу слику са поетским садржајем, неки мотивациони постер такорећи. Кад сам схватила да се може уградити та слика у ближњег свог, јер је тако лепше, тако буде како хоћеш, а не како јесте... Е, отада мислим и размишљам: Ко је ближњи мој? Рапсоди and milijan75 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Мислила сам више на ону погубну, илузорну, нестварну, створену од наших мисли жеља и уздаха. Која нам украде време, раслаби вољу или још горе, створи боеме пијанце...да...да, створи и прелепа књижевна дела...али...али, не шта ту не штима. Нешта ту није како треба . Bokisd, Phoebe, Биљана, два and 4 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Рапсоди, Natasa., Поет and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана, два Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Узрастамо, Рапсо, откривамо то што треба, некад и без речи, некад са речима, обашка. И престајемо да се бојимо напуштања, остављености, јер је баш тај страх илузија(тако мислим). Није то велика прича, али јесте једноставна. Ево да поделим, са свима. Била ја један дан на пијаци. Стала поред тезге са јабукама. Били још неки људи тамо. Не сећам се како је све кренуло, али одједаред смо почели да се смејемо, као да се познајемо одувек, и да знамо све једни о другима. Тај тренутак кад смо се сви разумели, а не бих сад могла да кажем зашто и на који начин..ето, ту нема романтике..али има изненађења .. Можда је романтика та потреба за изненађењем...која траје све док не кренемо дубље, за оним што нам заиста треба. Milica Bajic, Bokisha, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана, два Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 непревазиђена јутарња сцена...препознавање слике и прилике у огледалу Milica Bajic, Дуња and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Слушам пре негде оца Гојка Перовића...писао човек некада љубавне песме...питао га неко на ту тему на једном предавању, а он само махну руком у смислу...прерастао је то, није вредно помена. Која зрелост и самосвест. Иначе ме одушевљава, могла бих га слушати стално. Milica Bajic, Jestira., Биљана, два and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 пре 3 минута, Биљана, два рече непревазиђена јутарња сцена...препознавање слике и прилике у огледалу ди му је Гица ? Биљана, два је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Вечарас сам баш романтична ....хладно ми је у стану...обукла сам џемпер од драгог. Гласам за ову романтику. Биљана, два and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана, два Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 @Рапсоди Мис Пигилешкари у кревету, чека да јој се донесе доручак. И ја волим да слушам оца Гојка Перовића...има она анегдота..био пост пред Васкрс мислим, а попадијини колачи по новом рецепту, замирисаше целу кућу.. Мислим да је духовитост знак да превазилазимо илузије, или начин, или већ Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 пре 1 минут, Биљана, два рече Мислим да је духовитост знак да превазилазимо илузије, или начин, или већ Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Циганкооооо, ја не верујееем у то. То је лаж, то лаж и ништа више, падају моје сузе као кишееееее . Flojd је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пије Десети Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Хришћански брак је романтичнији од паганског брака јер је Хришћанима контрацепција строго забрањена. Дакле брак је занимљива авантура где Бог одлучује са колико деце ће напунити дом. И онда сви ките Божићну јелку и радују се новом дану. Ови слинаво-разводњени контрацепција бракови са само 1, 2, 3 деце, (не рачунају се стерилни) то је паганштина. То се неретко завршава разводом и паклом. Flojd, Рапсоди and Поет је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Bilo koja romantika je neuporedivo zdravija od hladnorkrvne sracunatosti kojom ovaj uvodni post prosto odise. Bilo koja romantika, ma i najpovrsnija. A kad negde vidite da pise "real-hriscanstvo" znajte da je u pitanju prosto simptom, nista drugo. Драгана Милошевић, Sanja Т., Bokisd and 5 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2019 Писала сам љубавне песме, можда сам могла и да их издам и да их дорадим...итд, некада сам живела за ту идеју. Сада ни најмање...престала сам и да их пишем. Чему све то. Илузија до илузије. Хришћанска оправданост. За моје свакако не. Н И Н Е, Flojd, Jestira. and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука