Jump to content

"Fenomen" COBY ili o ukusima se ne raspravlja?!

Оцени ову тему

Милан Ракић

Препоручена порука

пре 3 минута, Срндаћ рече

Кад ја почнем да се жалим на музику омладине знаћу да сам заиста остарио :smeh1:

Коју музику? Где је ту музика? Озбиљно питам. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Milan Nikolic рече

@Срндаћ 

Поставио си реп песму која нема везе са темом.

Лошија је од Цобија - то је поента.

Има и горе, увијек :)))

пре 9 минута, Juanito рече

Коју музику? Где је ту музика? Озбиљно питам. 

Пази, ни ја ово уопште не миришем. Идиотно ми је то силовање аутотјуна и некакво ретардирано пренемагање у говору попут Лил' Вејна - али то је опет музика нове генерације. 

Ту је главни ритам и бас и да се има добра рима. Имиџ богаташког кримоса који дрма и паре и женске је привлачан у сваком случају.

Но увијек се сјетим у оваквим причама анегдоте мог најбољег друга када се враћао аутом са оцем из Сарајева. Стари му је био тешки рокер, као наш Ракић, и још војно лице. Такође и мој друг - загризли окорјели рокер ( Ајрон Мејден, Металика, Офспринг итд ). И одлучи ми другар да убаци неки добар рок у радио. Чим је то урадио стари му поче да дроби:"Ја Боже каква је ово глупост шта ви млади сад слушате каква је ово галама ја сам слушао праву музику, као Ајрон Мејден итд итд". Син му се нашао у чуду па му рече:"Па, Саша... ово је Ајрон Мејден..." :))

Подели на овим сајтовима

Него, Цоби је ипак мајстор за инструментал. Нпр, да није све тако црно доказ је ова цура мојијех година:

Глас и таленат... а и остало ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Срндаћ рече

дрма и паре и женске је привлачан у сваком случају.

Суштина је, барем нас тако учило у нашем социјалистическому Едену да дрмаш; и треба да дрмаш и женске и све то!

Ал` брез пара!

То се зове дрмање бајо мој.

Кад задрмаш без ораја у џепу!

А не сепареи и Моет и бемвеи и Сен Тропе.

И "шанавалу" да не заборавим.

Ау ал` сам оматориЈо бајо мој

IMG-c613c03443a06cc1c68f3313d3e79f1a-_V.

Подели на овим сајтовима

Срндаћ то она "кума" параде педера? 

Елем, одрастао сам на реп музици, бавио се том музиком, знам већину људи који су на тој сцени, био сам администратор на највећем сајту хип хоп културе на Балкану у оно време и даље слушам реп.

Ово није реп, тај ИДЈ је заиста легло лоше музике и по мени наравно и погубне музике.

Суштина је да је тамо пре 15так година, била нека понуда, имао си ти гранд, зам али си имао алтернативу, данас је алтернатива управо Цоби и та музика и то јесте лоше и за клинце што то слушају и за све, све је то неки гас, лова, кеш, рибе, кокс и заиста је претерано лоше. Пре кад слушаш реп музику, ти прву пустиш песму па слушаш текст, па размишљаш о томе, шта је писац хтео рећи и слично, сад...

Е исто тако има разноразних теорија што је то тако, Феђа Димовић из Београдског Синдиката је гостујући на Балкан инфу изнео неки податак за који ја не знам да ли је тачан али верујем да јесте чим је изнео, да маса тих пројеката се финансира споља и то из фондација разноразних иза којих стоји Сорош...Ако погледам ту музику, не би ме то ни чудило.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Милан Ракић рече

Суштина је, барем нас тако учило у нашем социјалистическому Едену да дрмаш; и треба да дрмаш и женске и све то!

Ал` брез пара!

То се зове дрмање бајо мој.

Кад задрмаш без ораја у џепу!

А не сепареи и Моет и бемвеи и Сен Тропе.

Мужјаци показују оно што женске хоће.

Све су то жене криве :kucanje:

Ма пази, тако је био тренд у музици одређено вријеме. Није то "сиромашко фрајерство" било само у соц. Југи - него посвуда на Западу ( и на црвеном Истоку ). Просто су генерације које су стварале ту музику биле производ одређених времена када новац и статус нису били свакодневна брига са обје стране Жељезне завјесе. Нове генерације имају нове проблеме и нове изразе. И то је у суштини то.

Бора Чорба је некад био панк и побуна, а данас када дијете слуша његове пјесме буду му чак и досадне. Времена се мијењају. А са друге стране, као сте ви старији заборавили треш који сте производили деведесетих у музици, уз који смо ми ( ономад ) млади џускали? Данас се силује аутотјун, а ономад синтисајзери. Данас је треш модерна музика, ономад то бјеше "народни" турбо-фолк :)))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, МилошБГ рече

данас је алтернатива управо Цоби и та музика и то јесте лоше и за клинце што то слушају и за све, све је то неки гас, лова, кеш, рибе, кокс и заиста је претерано лоше. Пре кад слушаш реп музику, ти прву пустиш песму па слушаш текст, па размишљаш о томе, шта је писац хтео рећи и слично, сад...

:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Срндаћ рече

Бора Чорба је некад био панк и побуна, а данас када дијете слуша његове пјесме буду му чак и досадне.

Досадне?

Е мој синко.

Ниси очито слушао последњи урадак...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, МилошБГ рече

Срндаћ то она "кума" параде педера? 

Елем, одрастао сам на реп музици, бавио се том музиком, знам већину људи који су на тој сцени, био сам администратор на највећем сајту хип хоп културе на Балкану у оно време и даље слушам реп.

Ово није реп, тај ИДЈ је заиста легло лоше музике и по мени наравно и погубне музике.

Суштина је да је тамо пре 15так година, била нека понуда, имао си ти гранд, зам али си имао алтернативу, данас је алтернатива управо Цоби и та музика и то јесте лоше и за клинце што то слушају и за све, све је то неки гас, лова, кеш, рибе, кокс и заиста је претерано лоше. Пре кад слушаш реп музику, ти прву пустиш песму па слушаш текст, па размишљаш о томе, шта је писац хтео рећи и слично, сад...

Е исто тако има разноразних теорија што је то тако, Феђа Димовић из Београдског Синдиката је гостујући на Балкан инфу изнео неки податак за који ја не знам да ли је тачан али верујем да јесте чим је изнео, да маса тих пројеката се финансира споља и то из фондација разноразних иза којих стоји Сорош...Ако погледам ту музику, не би ме то ни чудило.

За Сару говориш? Појма немам, а и апсолутно је небитно шта она мисли о хомосексуалности. Прича је о музици. А и да није само о музици - опет је небитно за квалитет музике.

Е сад, ИДЈ и слични су само савремена верзија Гранда. Сјећам се добро згражавања над грандовштином па је опет одатле изашло и понешто фино или макар океј, а да није потпуни промашај. Исто је и са оваквим продукцијским кућама. У мору треша има понешто фино. Рецимо онај бејби-фејс репер Кенди. Покушао сам га лсушати на препоруку колеге, али није ми легла његова лирика. Али да је објективно квалитетан - не спорим. Још је и духовит испао са оним Арапским парама. Ту је Сара Јо, као врхунац нове музике, по мом вкусу. А препоручио бих и једну малу, Кристину Прокић, која често ради кавере Јалиних и Бубиних и Растиних пјесми за које одједном схватиш да знају имати солидне текстове - него само звуче ретардирано ( а некад је мјешавина. Као пјесма "Патек" која из Кристининих уста звучи стварно лијепо, али онда дође стих "скини са мене све и на руци само остави ми Патек", те се ја питам шта је то Патек? Изгуглам... кад оно... марка неког фенси скупоцјеног сата.... Јбм те робијо... ).

А то ко их финансира и да ли их финансира је опет нека споредна прича. Не видим додуше шта се политички или идеолошки постиже у Сорошеву корист лиферовањем овакве музике. А зашто то клинци слушају - па ваљда јер резонује са њима из неког разлога. А зашто резонује? Е то је тек питање :) 

У сваком случају сам за отворенији став према оваквим појавама, јер само тако се могу разумјети.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Срндаћ рече

А то ко их финансира и да ли их финансира је опет нека споредна прича. Не видим додуше шта се политички или идеолошки постиже у Сорошеву корист лиферовањем овакве музике. А зашто то клинци слушају - па ваљда јер резонује са њима из неког разлога. А зашто резонује? Е то је тек питање :) 

У сваком случају сам за отворенији став према оваквим појавама, јер само тако се могу разумјети.

Па и није баш...ко што рекох Феђа из Синдиката је набројао ко све улаже у тај ИДЈ и сви су мање више Сорошеви пројекти.

Не видиш шта се постиже...па можда то што маса клинаца расте у томе да ли носи баленсијагу, колико кошта твој аутфит трипу и свему осталом и та маса клинаца данас под утицајем те музике, познатих јутјубера, постају реално све гори и гори.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, МилошБГ рече

Па и није баш...ко што рекох Феђа из Синдиката је набројао ко све улаже у тај ИДЈ и сви су мање више Сорошеви пројекти.

Не видиш шта се постиже...па можда то што маса клинаца расте у томе да ли носи баленсијагу, колико кошта твој аутфит трипу и свему осталом и та маса клинаца данас под утицајем те музике, познатих јутјубера, постају реално све гори и гори.

И да финансира - небитно. Музика је музика. Хвалисање парама и дрмањем женских није ново на музичкој сцени у Срба. Макар од 90-их.

А то користи Сорошу... како?

Дјеца ће израсти у... ликове који су то гледали и слушали као клинци ne_shvata 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Срндаћ рече

Дјеца ће израсти у... ликове који су то гледали и слушали као клинци ne_shvata 

Ово није контра Милошу да не мисли да га прозивам, а малопре се сложих са опсервацијом му.

То да ће "деца дусвоје"

Ја једва чекам уторник, пети студеног дизађе РедДедРедемпшн 2 за ПиСи, па да почМем дизигравам каубојца бајо мој

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...