Jump to content

Отворен дан на аеродрому Лађевци - НАЈАВА

Оцени ову тему

Препоручена порука

У суботу 2. новембра на аеродрому “Морава“ у Лађевцима ће бити организован Отворени дан са почетком од 10 сати. Улаз ће бити на војној капији аеродрома, биће слободан, а догађај ће трајати до 15 часова.

73295857_2444248372340163_70288399555897

Циљ манифестације је, како је саопштено из 98. вбр, да се грађанима и јавности, кроз непосредан контакт, презентује живот и рад у јединицама 98. ваздухопловне бригаде и јединицама Војске Србије.

На догађају ће бити приказана и промовисана обученост припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране за извршавање додељених мисија, јачање поверења грађана у Војску Србије и промовисање војног позива и позива војних пилота.

Биће организован пригодан летачки програм као и тактичко-технички збор на којем ће поред војних бити изложени и цивилни ваздухоплови.

Ко је у могућности нека не пропусти.

Изгледи времена за суботу на Лађевцима су СТВ до 19 степени Целзијуса, ветар ЈИ 3 до 6 м/с, значи ништа страшно и што је најважније без падавина.

Зрно "Михољског лета" на почетку новембра у дому краљевачких "Тигрова" и "Сенки".

Добро дошли!!!

Подели на овим сајтовима

Trenutno to sve kilavo ide.

Motivacija je izuzetno niska kod mladih, plate nisu konkurentne. O ostalim stavkama iz ugovora sa državom i da ne govorimo (krov nad glavom) .

Prošle godine na akademiji nije ni bilo studenata na smeru avijacije, jer od broja prijavljenih kandidata i kandidatkinja, nažalost nijedno dete nije prošlo zdravstvenu kriterijum 2 (za pilote dozvučnih aviona).

A nekada je bivalo i po 20000 kandidata za 100 mesta koliko se npr. primali u klasu. I vojno lekarske komisije, pošto je bivao veliki broj kandidata, mogle su da zahtevaju od svih 100 koje npr. primaju zdravstvenih kriterijum 1, tj. za nadzvučnu avijaciju, iako se tokom školovanja izvrši još jedna trijaža za avione i/ili helikopter.

Za tehnički sastav je još grđa situacija. Istina, od pre neku godinu je nanovo formirana srednja vojna zrakoplovna škola, koja će po dinamici od sledeće godine isporuči ati 20-ak vazduhoplovnih tehničara svih valera(mašini, električari, radioradaristi, oružari). 

No, kako će se prevazići jaz nastao od ukidanja te škole 1995. godine, biće baš složeno stanje. 

Al nadati se je ljudski. Biće bolje

Подели на овим сајтовима

Иако сам у фирми узео да не радим, обавезе код куће ме онемогућише да присуствујем. Међутим, док сам једно време нешто радио вани, у даљини се зачу бука авиона. Баталих све и поглед усмерих ка небу. И онда видех како се пет Орлова у поретку ромба појавише у широком заокрету изнад шуме, а за њима још двојица у размакнутом поретку. Није прошло мало, из истог правца, и у истом заокрету поново се појавише на небу, али, сада свих седам заједно у групи. Онда, након тога, после неколико минута долетеше само двојица и одоше у правцу аеродрома. У даљини су се чули више пута, чак сам их на хоризонту видео у веома бришућем лету, негде изнад насеља Берановац, чини ми се, да би око 13.30 часова један Орао правио 4 оштра заокрета скоро изнад мене и на крају четвртог у благом понирању, али, са брзином коју је повећавао, отишао у правцу Лађеваца. Бог вам Добро дао момци!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...