sanja84 Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 14 минута, Istopljeni kamen рече pa da...šetnja na suncu zimi...nema depresije a velike količine joda isparavaju uz obalu a jod jako dobro utiče na raspoloženje...apropo depresije....sunce i depresija ne idu zajedno...i vitamin d iz sunca i čisti jod.... otkud vam to da živim pored obale mora "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 Dodjite u Leskovac, da vi pojasnim neke finte. Zimnica, ajvar , pitije i kupus, kaki se prave. i normalno domaca RACIJA ! Kafanski amater and Ćiriličar је реаговао/ла на ово 2 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 12 минута, sanja84 рече otkud vam to da živim pored obale mora pa to sam za sebe napisala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 1 минут, Istopljeni kamen рече pa to sam za sebe napisala pisali ste u 1.licu mnoz. a gde ste vi tacno... da vas posetimo u letnjoj sezoni :) Поет је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 26 минута, Natasa. рече Ma ne moram ja da jedem zimnicu...al zbog deteta......daaajte Нале, морале би тактику да разрадимо, идемо по свадбама, слвама и даћама... ти ћеш да користиш тактику: ја бољи ајвар нисам у животу пробала, а мали баш воли, чак ни моја свекрва не спрема бољи... а ја ћу к'о бабе да мотам у салвете и трпам испод стола у торбу, ако неко пита шта радим... ваља се sanja84 and Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 16 минута, Ćiriličar рече Чу' Нате - 'оће да плати? Па нема хране без љубави. Лепо буди ту, ако не знаш да спремаш пери тегле и учи...переш тегле, па се лепо молиш...има дете да лиже прсте после...па кад га, кад одрасте, ухвати нечастиви у мреже греха...а он(а) се сети маминог купуса, ајвара, проје...па се врати коренима....спсаваш му живот перући тегле....нема ић од "платим"...неке ствари се не купују....не прихвата се...Камичак ће ти донети лавор и тегле и нема извлачења... Ове године опереш тегле, а на годину сама правиш.... Zna Ćirko...tooo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 Ovako densujem sa DZekija moega, najbolje, kad zavrsim sa ljupenje paprike . Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Септембар 3, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 Мене занима добар рецепт за купус - како се кисели и која сорта? Занима ме како се припрема шаран и калифорнијска пастрпмка за сушења? И занима ме најбољи начин за припрему меса за сушење и сушење без и са димом? (Ниџо бе', не саботирај, ће' те уватим и тепам...боље ти је нешто научи, па макар слажи млади да знаш нешто корисно у животу...уватио си се тије' књига, ће' полудиш бе од тога...) sanja84, Поет, Kafanski amater and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 3 минута, sanja84 рече pisali ste u 1.licu mnoz. a gde ste vi tacno... da vas posetimo u letnjoj sezoni aaa ne odajem takve tajne... u pp Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 11 минута, Istopljeni kamen рече aaa ne odajem takve tajne... u pp uzivajte i setnjama Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 1 минут, sanja84 рече uzivajte i setnjama hvala.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 36 минута, Ćiriličar рече проје. Proju pravim, čisto da ne ispadnem totalna lenčuga . Kuvam i ručak svaki dan...sve umem što je gotovo za pola sata...preko toga je mnogo. Šalu na stranu, nema njega ko da čuva da bih se ja zezala sa tim i da hoću...Dok ne krene u vrtić, snalazim se kako znam i umem, a posle će da bude malo opuštenije. sanja84, Ćiriličar and Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 1 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 23 минута, Снежана рече мали баш воли Daj za dete Bog ti dao sreču zdravlje. A ako neće-PU MAMU TI TVOJU i ostale prelepote srpsko-romske... Поет and Снежана је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Септембар 3, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 Управо сада, Natasa. рече nema njega ko da čuva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 пре 15 минута, Ćiriličar рече Мене занима добар рецепт за купус - како се кисели и која сорта? Занима ме како се припрема шаран и калифорнијска пастрпмка за сушења? И занима ме најбољи начин за припрему меса за сушење и сушење без и са димом? (Ниџо бе', не саботирај, ће' те уватим и тепам...боље ти је нешто научи, па макар слажи млади да знаш нешто корисно у животу...уватио си се тије' књига, ће' полудиш бе од тога...) Мој рецепт за кисели купус јесте, купус мора да буде тврђи, на килограм купуса 2 процента соли, плус на сваку литру воде 2 процента соли, вода треба да буде хладна, буре се искључиво користи за купус тако да га је довољно опрати водом пре поновног стављања. Купус се добро очисти не сме да остане ни једна тачкица на њему, исече се корен и слаже се у буре,у корен се ставља со..по упутству од горе количина соли. кад се сложе све главице...измери се количина воде и соли, со се растопи у води, добро промеша и налије се вода до врха. поклопи се каменом или сличним чистим предметом и заклопи поклопцем оригинал од бурета. остави на одређено место и повремено се проверава ситуација....кад купус почиње да пушта мирис и мења боју ка златно жутој знамо да је процес отпочео... након отприлике 6 недеља купус је спреман за употребу...како да знамо да је исправан...вода је бистра , купус је кисео,тврд и пуца кад га загриземо.. да напоменем да је потребно можда доливати воде ако се смањи ниво.... ја га увек стављам крајем октобра... Сушени шаран Потребно је да се очисти већи шаран од 5 или више килограма, исече по средини и опере, осоли, држи два три дана у тој соли на хладном и стави на сушење од једног дима..отприлике 4 сата. Приликом сушења треба да се закачи на неки штапић или слично да буде раширен...надам се да сам добро објаснила....Такав шаран је спреман за спремање. Нисам спремала сама али сам гледала.. Потребно га је опрати и исећи. Бон Аппетит! sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука