Jump to content

Зимница: сухо месо, кисели купус, ајвар, туршија

Ćiriličar

Препоручена порука

пре 3 минута, Ćiriličar рече

IMG_20190903_162737.jpg

Ahahahaha...kako idealistička slika...mirno dete :smeh1:.

Stvarnost-ili bi ti glavu probio vrištanjem da ga vadiš iz tog kaveza ili bi ga preskočio...u svakom slučaju haos je zagarantovan :smeh1:.

I ne gledaj Pravoslavnu sliku dana sa mirnom dečicom koja se pričešćuju. U stvarnom životu optrče crkvu, sve pipnu i podvriskuju jer im je eho zanimljiv :smeh1:

#NemaLepeBabeNiMirnogDeteta :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Ahahahaha...kako idealistička slika...mirno dete :smeh1:.

Stvarnost-ili bi ti glavu probio vrištanjem da ga vadiš iz tog kaveza ili bi ga preskočio...u svakom slučaju haos je zagarantovan :smeh1:.

I ne gledaj Pravoslavnu sliku dana sa mirnom dečicom koja se pričešćuju. U stvarnom životu optrče crkvu, sve pipnu i podvriskuju jer im je eho zanimljiv :smeh1:

#NemaLepeBabeNiMirnogDeteta :D

:) моји су ноћу били мирни и спавали а дању игра..до изнемоглости...падало се, летело се као супермен..из кревеца...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

mirno dete :smeh1:.

Мирно док спава...није идеалистичка, него одмаралистичка :)#не-диши-нека-бар 10-мунута-спава-да одморим-душу

Сва су бебе лепе и прелепе ако у њима гледаш Творца...сад што си ти лејди_фром_даркнес је друга ствар...доћ'е  и теби светлост (ЕПС ће запослити СНСовца :)))....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Istopljeni kamen рече

:) моји су ноћу били мирни и спавали а дању игра..до изнемоглости...падало се, летело се као супермен..из кревеца...

Preko dana imamo dremku, ostalo je igra kao na struju. Stalno smo napolju, fino se umorimo do noći...zato mi smešna predstava mirnog deteta :smeh1:.

A dobro, mlad je, naučiće...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Preko dana imamo dremku, ostalo je igra kao na struju. Stalno smo napolju, fino se umorimo do noći...zato mi smešna predstava mirnog deteta :smeh1:.

A dobro, mlad je, naučiće...

мирно кад спава ,дааа.....:) али и кад се заиграју кад их је више....самом детету није лако али кад има брата и сестру или више онда је игра загарантована...динамика стална...

Подели на овим сајтовима

Где има лепа баба и мирно дете?

Квалитет намирница је нула, тако да се нећемо упуштат у авантуру!

Рација се сведе на женски део у нашем дому.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ja sam pravila ajvar i pekmez. Ajvar pravim bez konzervansa, samo dodam, so, secer, ulje i beli luk na kraju, i kad pravim ljuti, pola suve ljute papricice.Takodje dodam i patlidzana. Na 8 kg paprike, 2 patlidzana, 2 kasike soli, 1 kasika secera, pola litre ulja, pola glavice belog luka. I papriku i patlidzan seckam, znaci ne meljem, i kuvam maks. sat ipo. Od 8 kg paprike i 2 patlidzana, dobijem 7 tegli.

IMG_20190903_2234411.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, sanja84 рече

e znate da kiseli kupus ima puno serotonina ili njegovih prekursora...pa je dobar protiv depresije  u zimskom periodu.

Зато ја зими поједем сам целу једну кацу и стучем пар литре. ???

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Sofija_ рече

Ja sam pravila ajvar i pekmez. Ajvar pravim bez konzervansa, samo dodam, so, secer, ulje i beli luk na kraju, i kad pravim ljuti, pola suve ljute papricice.Takodje dodam i patlidzana. Na 8 kg paprike, 2 patlidzana, 2 kasike soli, 1 kasika secera, pola litre ulja, pola glavice belog luka. I papriku i patlidzan seckam, znaci ne meljem, i kuvam maks. sat ipo. Od 8 kg paprike i 2 patlidzana, dobijem 7 tegli.

IMG_20190903_2234411.jpg

Super a da li pečeš paprike prethodno? Ja paprike pečem na vatri, na dvorištu, zatim ih ostavim da se potpare u kesi, zatim ih ogulim, i ostavim da se cede celu noć i sutra dan pržim paprike i dodam ulje, so, šećer i malo esencije...bez belog luka i patlidzana i to je neki savršen ukus.....takođe zaljutim nekoliko tegli....obavezno...ne sećam se tačno mera ali postupak uvek pamtim...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Istopljeni kamen рече

Super a da li pečeš paprike prethodno? Ja paprike pečem na vatri, na dvorištu, zatim ih ostavim da se potpare u kesi, zatim ih ogulim, i ostavim da se cede celu noć i sutra dan pržim paprike i dodam ulje, so, šećer i malo esencije...bez belog luka i patlidzana i to je neki savršen ukus.....takođe zaljutim nekoliko tegli....obavezno...ne sećam se tačno mera ali postupak uvek pamtim...

Da, zaboravih napisati, paprike pecem(uglavnim u rerni),kad budu pecene stavim ih u serpu i poklopim da se jos potpare za lakse guljenje i takodje ih ostavim(posle serpe)u dzaku-mrezi da prenoce i dobro se ocede.Patlidzan secem na kolutove, zacinim i malo proprzim obe strane na ulju.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sofija_ рече

Da, zaboravih napisati, paprike pecem(uglavnim u rerni),kad budu pecene stavim ih u serpu i poklopim da se jos potpare za lakse guljenje i takodje ih ostavim(posle serpe)u dzaku-mrezi da prenoce i dobro se ocede.Patlidzan secem na kolutove, zacinim i malo proprzim obe strane na ulju.

e da..to je to...:)

Подели на овим сајтовима

@Istopljeni kamen Константни пробљем са столицом. Ретка, или пролив. Опростите на изразу, овде се о храни пише. А не знам ди да питам. 

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...