Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Управо сада, dragisa рече

a čemu bilo kakva promena kad po tebi Zizijulas:

jel ima to tebi neke logike?

Ukjlučivanje svake osobe u Crkvu do određene granice menja njenu seksualnost, oivičava je, usmerava itd

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Панарет рече

Ukjlučivanje svake osobe u Crkvu do određene granice menja njenu seksualnost, oivičava je, usmerava itd

daj čoveče nemoj biti sad već smešan

ispada da je Zizijulas mislio na razrešavanje h. utorkom i četvrtkom, šta li?

malo si omanuo... so what?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Срђан К. рече

Extra odradjen posao Crkve-mislim da bi temu trebalo finalizovati i zatvoriti...:ok::Hristos_vaskrse::blessyou:

svi smo mi braća i sestre i baš volem ovog panareta i ronalda ali ne mogu da menjaju istine vere

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, dragisa рече

daj čoveče nemoj biti sad već smešan

ispada da je Zizijulas mislio na razrešavanje h. utorkom i četvrtkom, šta li?

malo si omanuo... so what?

Nije sigurno mislio da homoseksualci idu u pakao kao što je rekao Pavle, zato što je svestan sadašnjih saznanja

Uostalom, naveo sam primere ljudi iz Crkve, uglednih, koji su o tome govorili...Ne treba predimenzinirati značaj njihovih reči i da su rekli da je  greh i da nije ...Ali potvrđuje moju osnovnu tezu a to je da danas nužno moramo gledati drukčije na h. Nauka je izmenila merila

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Панарет рече

haha Vi imaste Pavla kobajagi na svojoj strani i opet ništa

Da ne govorimo o tvom licemerju  da je kompromis utvrditi da homoseksualci idu u pakao al eto nek se pričešćuju

Nismo mi ovde podeljeni u tabore. I ti i ja smo clanovi Crkve(sem ako sebe ne iskljucujes). Mi smo samo na strani Istine, a Pavle je takodje na strani Istine. Tu Istinu ti trenutno pobijas, dace Gospod da je prijvatis i krenes na pravi Put.

Подели на овим сајтовима

Nije sigurno mislio da homoseksualci idu u pakao kao što je rekao Pavle, zato što je svestan sadašnjih saznanja

Uostalom, naveo sam primere ljudi iz Crkve, uglednih, koji su o tome govorili...Ne treba predimenzinirati značaj njihovič reči da su rekli da je i greh i da nije ...Ali potvrđuje moju osnovnu tezu a to je da danas nužno moramo gledati drukčije na h. Nauka je izmenila merila

Do sada si pobijao, a sad i ti potvrdjujes Pavla u 1. Korincanina 6,9 da sodomiti ne ulaze u Casrtvo Bozije... 

To je pomak, svdija mi se.:ok:

Подели на овим сајтовима

Uostalom, naveo sam primere ljudi iz Crkve, uglednih, koji su o tome govorili...Ne treba predimenzinirati značaj njihovič reči da su rekli da je i greh i da nije ...Ali potvrđuje moju osnovnu tezu a to je da danas nužno moramo gledati drukčije na h. Nauka je izmenila merila

na stranu Pavle, po tom shvatanju si jednistven, gde je ta nauka, daj da je vidimo. ako je 8 - 10 % ovnova homoseksualno, ako je 500 vrsta vrlo dobro dokazano ako je 1500 vrsta nešto slabije dokazano... daj da vidimo to čoveče

Подели на овим сајтовима

Управо сада, dragisa рече

na stranu Pavle, po tom shvatanju si jednistven, gde je ta nauka, daj da je vidimo. ako je 8 - 10 % ovnova homoseksualno, ako je 500 vrsta vrlo dobro dokazano ako je 1500 vrsta nešto slabije dokazano... daj da vidimo to čoveče

Oprosti, moracu te razocarati...to neces videti...:(

:D

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, dragisa рече

Postavljano je još dok je Rodoljub diskutovao, ukoliko stvarno želiš lako možeš pronaći puno studija o biološkom uticaju na formiranje h. Primerice studije o h. kod jednojajčanih blizanaca. 

Uz to, uzmi u obzir da nisi genetičar i sl. da možeš tek tako sebi prigrabiti mandat da dovodiš u pitanje njihove nalaze.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Панарет рече

Postavljano je još dok je Rodoljub diskutovao, ukoliko stvarno želiš lako možeš pronaći puno studija o biološkom uticaju na formiranje h. Primerice studije o h. kod jednojajčanih blizanaca. 

Uz to, uzmi u obzir da nisi genetičar i sl. da možeš tek tako sebi prigrabiti mandat da dovodiš u pitanje njihove nalaze.

hvala bogu dao mi je dovoljno da razlikujem homoseksualni sex od heteroseksualnog tako da ja samo trežim nekoliko primera iz očigledno po vama mora homoseksualnih životinja 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Панарет рече

Па ни ти ниси светитељ да доводиш Оце и Писмо под упитник...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, dragisa рече

ne mogu da se toliko širim, pričamo sad o ovom radu (doći ćemo i do drugog).

da li za ovaj rad važe gore navedeni uslovi odnosno da li ti samo misliš da se to može dobiti ili si siguran (video si slike parenja ili rezultate briseva bez prisustva ejakulirane sperme...itd)

Siguran sam da se moze dobiti cak i ukoloko ne pise u radu, posto zavisi od toga kakav rad zahtijevaju u naucnim casopisima ili na koliko strana, kakvu metodologiju itd.Nasao sam na primer ovaj otvore rad, u kojem nema foto, ali se moze dobiti datte collection na zahtijev:

https://www.researchgate.net/profile/Zothan_Siama2/publication/325154008_Male_homosexual_behavior_among_different_age_groups_in_captive_stump-tailed_macaque_Macaca_arctoides_socio-sexual_or_sexually_motivated/links/5afafdc50f7e9b3b0bf1032a/Male-homosexual-behavior-among-different-age-groups-in-captive-stump-tailed-macaque-Macaca-arctoides-socio-sexual-or-sexually-motivated.pdf

Na zahtijev moze dobiti sve jer rad bez dokazs toga ne moze proci, jer se ne uzima homo sex izmedju kangura kao ovaj uzima zdravo za gotovo:

Подели на овим сајтовима

On 24.9.2019. at 14:05, Православни Србин рече
On 24.9.2019. at 13:48, Bokisd рече

Uf, brate,.... 

А Он одговарајући рече им: Нисте ли читали да је Онај који је у почетку створио човека мужа и жену створио их?.... И рече: Зато оставиће човек оца свог и матер, и прилепиће се к жени својој, и биће двоје једно тело.... Тако нису више двоје, него једно тело; а шта је Бог саставио човек да не раставља....

Боксид, брате, Христос овде говори о разводу брака, а не о хомосексуалности. Знаш врло добро контекст ове Његове реченице. Фарисеји су Га, наиме упитали колико пута човек може да се ожени и разведе од жене, пошто је Мојсејев закон био врло либералан према мушкарцима и разводу. Е као одговор на то, Христос каже да је брак само један, моногаман и да нема развода, јер су се муж и жена спојили и постали су, уласком у брак, као један. 

Даклењ, контекст целе приче нема везе са хомосексуалношћу, већ са разводом брака. Христос овде уводи новину тиме што каже да кад се једном склопи, брак више не треба да се разводи. И каже да је тако било у почетку времена. Дакле, развод брака је у питању, не хомосексуалност. 

Али, кад си сад већ споменуо ово, не знам да ли схваташ да овом твојом логиком и тумачењем ове Христове реченице, неко врло лако, по истом принципу који си ти сад користио, може да оптужи целу институцију хришћанског монаштва да је заснована на кршењу ове Христове заповести. Том твојом логиком, монаси који се не жене, не рађају децу, него иду у манастир исто раздвајају мушкарца од жене. Наравно, мени који волим и поштујем наше монаштво то никад не би пало на памет, али неком другом би пало, и он би исто могао да се служи оваквом логиком. На пример, многи протестанти када говоре против монаштва се управо и служе овом логиком. 

Зато, мислим да ти је погрешна логика и тумачење. 

Ovo je moje citiranje Iususovih reci je na tvoju poruku u kojoj kazes da Isus nikada nije rekao da je homo greh iako je navodio mnoge druge grehove i da ne zelis da izvodis zakljucke , nego to je vise kao primer,... sto asocira da i sam nisi siguran da li je bas tako..... i, sto jeste stvarno nezamislivo da Isus kao ne osudjuje homo kao greh dok Crkva i vera to osudjuju kao greh i onda ispada da i sama Crkva i svetitelji nisu dobro razumeli poruku Isusovog Jevandjelja o coveku i grehu i pokajanju... sto je opet stvarno situacija koja ne moze da bude realna...

...i ja sam onda citirao te reci Isusove,.... iako samo razmisli ako ap.Pavle osudjuje homo pricu, koji je poznat u predanju kao usta Hristova i koji se hvalio da u njemu zivi ceo Hristos,... onda je samo i to dovoljno da se razume kakav je odgovor Isusa na ovo pitanje .... jer izmedju Isusa i Pavla nema nikakvog nerazumevanja i sve sto prica Pavle to je kao da je i Isus rekao,... jer i sam Isus opet kaze da je imao jos dosta pricati i uciti apostole ali oni jos ne mogu sve da ponesu i da razumeju u vezi vere u Njega i da ce poslati Duha Svetoga koji ce im napomenuti sta je On govorio i dodace jos nesto....

Tako da, samo i to je dovoljno od Pavla,....ali, eto i te reci Isusove od gore sto sam postavio, u kome kaze... А Он одговарајући рече им: Нисте ли читали да је Онај који је у почетку створио човека мужа и жену створио их?... to je Njegovo pozivanje na knjigu Postanja i pricu oko stvaranja....muza i zene... koje po tom istom Postanju imaju....И благослови их Бог, и рече им Бог: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њом,.... gde samo muz i zena koji su dvoje jedno telo imaju blagoslov od Boga za zivljenje u dvoje i za razmozavanje i odrzavanje vrste (sto je opet jedino po prirodi ... :0205_whistling:) i samim time ne postoji Boziji blagoslov za nesto drugo i za tu homo pricu (koja nije po prirodi), jer ne moze da ispuni ono sto je Bog i blagoslovio da kroz razmnozavanje i radjanje i odrzavaju zivot na zemlji... i zato mogu te reci Isusove da se gledaju i razumeju u tom konteksu da se to i odnosi na homo pricu u smislu greha.

Ili, jos recimo, Isus nije dosao da ukine SZ, nego da ga ispuni i On se stalno pozivao na Mojsijev zakon kako Ga ne krsi i kao Jevrejin po krvi i telu ispunjavao je mnoge obredne i verske strane zakona ... i u tom zakonu i stoji :

1    И рече Господ Мојсију говорећи:

8    И чувајте уредбе моје и вршите их. Ја сам Господ који вас посвећујем.

13  Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица;

Tako da, iz svega ovoga i sa Pavlom i sa ovim recima Isusa sa stvaranjem muza i zene kao dvoje u jednom telu i sa samim Mojsijevim zakonom kojeg se Isus drzao (sigurno ima i jos mnogo toga) .... tja, ne samo da se drzao On je sa Ocem i Duhom Svetim i sam Zakonodavac kao Bog .... jasno je da je po Isusu homo prica greh....

(ovo u vezi monastva u drugoj poruci)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...