Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 3 минута, Панарет рече

Pa da, najbolje da ne izlazimo iz soba.

Цитат

Mene, kao i većinu hetero populacije ne zanima šta rade pripadnici LGBT zajednice u njihovim sobama, krevetima, šumarcima...To je njihova intima. 

Цитат

Brine me što su se na njihovoj meti našla deca predškolskog uzrasta. Odjednom su se  pojavile nekakve gej slikovnice. Forsiraju da se prihvate termini "roditelj 1 i roditelj 2" ili da se prihvati termin "treći pol", "neodredjen"...

Sve su to udari na porodicu, naciju, veru, tradiciju, celokupno društvo.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Панарет рече

Pa da, kapiram da želiš da ne izlazimo iz soba

Smeta to sto je sa pricom o sodomskim pravima muka vise svima... Cak sam i od Azdejkovica sluasao da je to vise mimo svake granice...

Druga stvar, sto kaze Palma:dedica:, radite sta hocete u svojoj privatnosti, ne maltretirajte ostale sobom. Sta mene briga sto si ti sodomit? "Ti ces videti"...sto kaze Pismo...

I nemojte traziti svoja "prava" u odnosu na Crkvu. Vi znate kava su prava svih nas gresnika unutar Crkve... Svakome po zasluzi... Sodomit si? Toliko i toliko odlucenje od Svetih Tajni Hristovih dok se ne opametis... Isto vazi i za mene po pitanju nekih drugih stvari.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Bokisd рече

Pa, bre Avocado sto se onda mesas u diskusiju ako ne znas kontekst stvari... ne_shvata .. i ako sam ja postavio osnovne postavke koje su po prirodi i nije po prirodi, onda u tom pravcu i ide diskusija i kontekst, ne mozes sad ti da pises nesto svoje sto nema veze sa tim kontekstom stvari i sve ovo sto mi zameras nema veze sa tim kontekstom i ono sto sam po secanju pomenuo je opet u kontekstu price po prirodi i nije po prirodi....  (5 puta pomenuo kontekst u jednoj recenici... vrh... :smeh1:)

Авокадо није овако убедљиво потучен до ногу још од расправе са Горанчетом на оној теми о еволуцији  :( 

Подели на овим сајтовима

Ovo nije tema u kojoj ce se iznositi nekakve "naucne" pretpostavke, koje znamo ko finanaira. Naslov joj nije takav. Ovo je tema u kojoj se govori o odnosu Crkve prema odredjenom grehu, bolesti, anomaliji, a kada se kaze "Crkva" nje osnov je Sv. Pismo i iskustvo Otaca kroz vekove.

Kada vama, sodomitima, mi kaze sve ovo, a u skladu sa naslovom teme, vi skacete kao opareni ili ubodeni zaracem... Pismo i Oci su jasni, a oni se ne menjaju vasih pohota radi... Ne menja se Crkva zbog mene, nego ja treba da se promenim vecnog zivota radi... O tome se radi... Sve ovo vazi i za vas i za mene.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

navode da imaju dokaze a kada im čovek traži dokaze njih nigde, evo Ronalda molim treći put da mi pošalje rad da vidimo o čemu se tu radi... ne odgovara kao da ga ništa nisam zamolio....

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Панарет рече

Niko ovde ne propagira greh nego razobličavamo vaše bogohulne teze o homoseksualnosti kao grehu.

Zašto bogohulne? Zato što iz nespremnosti da se pokajete za svoju gordost i iz prezira koji osećate ma koliko ponavljali otrcanu fazu volim grešnika a ne i greh insistirate na nečemu što ne stoji, a kada ne možete ni sa čim da to potkrepite kreću napadi kako gejevi urušavaju crkvu...idi begaj

Znači mi smo bogohulni, jer smo prihvatili ono što piše u Bibliji, a ti tvrdiš da to ne stoji?

Pronadji mi u Bibliji to što ti tvrdiš "da ne stoji".

I još da te podsetim.

Цитат

Никада се нисам суочио са непосредном "хомофобијом" у Цркви -  добио сам пуно подршке, разумевања и љубави од свог свештеника, професорке веронауке (у средњој школи) и још понеког из Цркве ко је знао...

Da li si lagao kad si ovo svojevremeno napisao?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Срђан К. рече

Pismo i Oci su jasni, a oni se ne menjaju vasih pohota radi... Ne menja se Crkva zbog mene, nego ja treba da se promenim vecnog zivota radi... O tome se radi... Sve ovo vazi i za vas i za mene.

Upravo tako.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Orion рече

Znači mi smo bogohulni, jer smo prihvatili ono što piše u Bibliji, a ti tvrdiš da to ne stoji?

Tvrdim

пре 3 минута, Orion рече

Da li si lagao kad si ovo svojevremeno napisao?

Nisam

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Ja sam licno hteo da se povucem sa ove teme, i znam da bi to njima bilo drago, jer me ne podnose, ali ne mogu Istine radi. Ucice neko ko ne zna mnogo o ovome i cuce nekakve "hriscane" koji opusteno govore o sodomiji kao necem "normalnom". I onako se po Srbiji(info iz prve ruke) vec svasta govori i o forumu i o sodomskim "pravima" na njemu i u Crkvi u Srbiji.

Ne moze, greh je smrtni i tacka. Pa kome se ne svidja, neka se isprvalja,, ako mu je stalo do spasenja.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, dragisa рече

nego ajde mi pošalji rad da vidimo kako je to ovde dokumentovano.

Ja sam citao preko twiter naloga Paul Vaseya( isto naucnik koji se bavi homosexualnim ponasanjem kod rezus majmuna i kod ljudi) kad je izasao, on ih retvitovao i rad je bio otvoren jer i on pise u istom casopisu, i sad ga nema, pokusao sam da provjerim, pretrazio sam sve, da skinem na vise nacina, preko piratskih sajtova ali ne mogu, cak ne mogu ni drugi. Mogao sam ranije preko sci huba ali sad to ne mogu. Ne moze se vise dobiti bez dozvole autora, ali ako uspijem postavljam ovde ili preciznije saljem na pp zbog zastite aut. prava

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ronald рече

Ja sam citao preko twiter naloga Paul Vaseya( isto naucnik koji se bavi homosexualnim ponasanjem kod rezus majmuna i kod ljudi) kad je izasao, on ih retvitovao i rad je bio otvoren jer i on pise u istom casopisu, i sad ga nema, pokusao sam da provjerim, pretrazio sam sve, da skinem na vise nacina, preko piratskih sajtova ali ne mogu, cak ne mogu ni drugi. Mogao sam ranije preko sci huba ali sad to ne mogu. Ne moze se vise dobiti bez dozvole autora, ali ako uspijem postavljam ovde ili preciznije saljem na pp zbog zastite aut. prava

fer korektno i pošteno, ali zašto onda navodiš tu studiju ipak ovde se radi o vrlo ozbiljnim tvrdnajama koje zahtevaju vrlo ozbiljne dokaze koje svako može da proveri. mislim ne da proveri i samo da klimne glavom nego da vidimo šta je tu napisano pa kako je do čega došlo, koji su metodi... jednostavno da se izvrši uvid u ozbiljnost te studije. mislim ne zameri ali danas i MP koji je doktor ne znam čega može da napiše neki rad koji će kasnije neko da citira...kao nekakv dokaz

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, GeniusAtWork рече
Пре сат времена, Bokisd рече

Pa, bre Avocado sto se onda mesas u diskusiju ako ne znas kontekst stvari... ne_shvata .. i ako sam ja postavio osnovne postavke koje su po prirodi i nije po prirodi, onda u tom pravcu i ide diskusija i kontekst, ne mozes sad ti da pises nesto svoje sto nema veze sa tim kontekstom stvari i sve ovo sto mi zameras nema veze sa tim kontekstom i ono sto sam po secanju pomenuo je opet u kontekstu price po prirodi i nije po prirodi....  (5 puta pomenuo kontekst u jednoj recenici... vrh... :smeh1:)

Авокадо није овако убедљиво потучен до ногу још од расправе са Горанчетом на оној теми о еволуцији  :( 

giphy_(1).gif.30221764bac6f057cb78ea2df7d48061.gif

:smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...