Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 10 минута, Вукашин рече

@Ronald Imas o toj temi detaljno kod Jovana Kasijana. Kaze da je najduza borba i da do preobrazaja dolazi nakon ponede nad ostalim strastima i nakon ociscenja srca.

Rouz je bio cistog srca.

Inace, i ep. David u onim svojim gnomama kaze da monasi koji idu sirokim putem obavezno padaju od duha bluda.

Citao sam Jovana Kasijana, ali opet sve velike askete su imale svoj put, sredstva su manje ili vise slicna ali razvoj kad pocnu praktikovanje nije univerzalan, nego sarenolik ali svi teze istom cilju krajnjem smirenju u Duhu Svetome. Ljudi su dosta razliciti, razlicit zivot, iskustva, misli otud ne reagujemo svi podjednako na sve, vec razlicito. Mnogo veliki podviznici nisu mogli kontinuirano da se mole Isusovom molitvom dok drugi jesu. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Citao sam Jovana Kasijana, ali opet sve velike askete su imale svoj put, sredstva su manje ili vise slicna ali razvoj kad pocnu praktikovanje nije univerzalan. Mnogo veliki podviznici nisu mogli kontinuirano da se mole Isusovom molitvom dok drugi jesu. 

Nekada se blagodat koja zaklanja coveka tiho povuce i ostavlja ga u teskoj borbi.

Josif Isihasta se godinama patio. Iznurio se postom, bdenjima, ali nije mogao da smiri telo. Imao je tesku borbu vise godina. Kaze da se udarao stapom do krvi. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Срђан К. рече

Мислим да се овде ради о расправи између Епископа, не о сексуалности и сексуалним девијацијама и настраностима.

Pisao je on danas o nekim divljim brakovima i radjanju dece na crno. Nije totalni off : )

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Срђан К. рече

Мислим да се овде ради о расправи између Епископа, не о сексуалности и сексуалним девијацијама и настраностима.

Па он их је индиректно поменуо, а наша кратка размена порука била је интермецо док се тема консолидовала гледе присуства наводно дуплираних профила 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Nekada se blagodat koja zaklanja coveka tiho povuce i ostavlja ga u teskoj borbi.

Josif Isihasta se godinama patio. Iznurio se postom, bdenjima, ali nije mogao da smiri telo. Imao je tesku borbu vise godina. Kaze da se udarao stapom do krvi. 

On je poseban slucaj haha, citao sam njegovo Izlozenje monaskog opita. Dosta zavisi od karaktera, on je znao cesto biti strog i prema drugima, ali starac Tadej i Porfirije Kavsokalivit su bili blagi i njezni i nisam pricitao da su se oni sa tim nesto mnogo borili. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

On je poseban slucaj haha, citao sam njegovo Izlozenje monaskog opita. Dosta zavisi od karaktera, on je znao cesto biti strog i prema drugima, ali starac Tadej i Porfirije Kavsokalivit su bili blagi i njezni i nisam pricitao da su se oni sa tim nesto mnogo borili. 

Nije cudo, kao i Siluan, Josif je bio covek ogromne snage. Kaze da se tukao sa desetoricom : )

I Siluan je jednom udario coveka pesnicom u grudi, pa je taj mesec dana bio nit' ziv, nit' mrtav.

Razni ljudi, razne borbe...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Срђан К. рече

Каква је ово цензура, као да сам на сајту Атеисти Србије, а не на Поукама?

Некоме се заглавило дугме Delete и не може да га отчепи никако цело вече... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Срђан К. рече

Каква је ово цензура, као да сам на сајту Атеисти Србије, а не на Поукама?

Realno je trebalo obrisati vecinu poruka jer sam prvi ja odlutao sa teme a niko mi ne brani da otvaram nove. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...