Jump to content

Ne ponovila se moja ponovljiva neponovljivost!

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Недостаје нам истинска непатвореност дечијег лица којом ћемо скидати око себе маске озбиљности и извештаченост и освајати светове, садашње и будуће." Епископ Максим Васиљевић

Ред је да на самом почетку уметнем један цитат. Важно је поновљено демонстрирати ширине и дубине свог ума који у срцу почива (већ). 

Дабоме! Посвиђало ми се да коментаришем туђе текстове, никако ни пишљиву књигу да објавим, срам ме било! Зар у доба кад сам савременик/ица оволиким слободоумним хришћанима?!

Бићу искрен/а, чини ми се да сам скроз постао/ла примитиван/а. Само гледам да зарадим за леба, платим рачуне, погладим партнера, иштипам децу и омастим се у неком ресторану. Ту нешто сигурно није у реду! Како је могуће да нисам иновативан/а?! Па зашто ме Црква не чини одушевљеним?! Згаснуће духа, помор је фантазија. 

Читајући о оцени "духа времена" у горе цитираном тексту, осетио/ла сам да ме ујела иста бува: Машталица Црквић. И све ме погледа онај Бетовен, набија ми кривњу што нисам геније! Ваљда Бог добри то има у виду. Те младост, те причешће, те наде у елитну и етеричну будућност - само ли се Чаша окуси. Хеј, братијо, које гљиве сте кусали?! Стање света све нас очешаће и добрано нас је изгребало, и у "брејну" и другде. Али, богами, ко ће имун остати на копирање овог инстаграмског хипер-еклисиолошког серијала слика?! Најслађе су ми рођене фантазије, мљац! Верујте ми, једва се залечих, а ови (моји) текстови су доказ ожиљака које само Дух Свети ( онај доиста Страшни и Непоновљиви) можда отклонити може. Ако буде хтео. 

Поздрав од Горазда! 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, исидорица рече

Верујте ми, једва се залечих, а ови (моји) текстови су доказ ожиљака које само Дух Свети ( онај доиста Страшни и Непоновљиви) можда отклонити може. Ако буде хтео. 

NIje mi bas jasan tekst 100% i pravo da kazem ne znam kako je povezan sa sv.Duhom, .... ko je autor teksta, da li ima jos neke tekstove, da vidimo jos neka razmisljanja ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...