Jump to content

Škrabotina moja

Препоручена порука

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Благослов свог сопственог живота човек никада не носи у себи. Зато је добро кад постоји мајчинско биће као ова смоква која човеку жели добро. Кад сам под њеном заштитом, знам да је сувишно пожелети себи било шта: није потребно да желим. Оно што она жели с тиме се могу помирити и боље је него да ја пожелим. Боље од мене зна шта хоћу... Остварење највећих жеља човек и не осећа. Једино осећа да уз њега постоји неко, привија се. Осећа да се и он сам претворио у смокву: већ и не жели за себе него за друге; и остали ће ми прићи и подвући се, јер знају да ћу уместо њих пожелети добро.”

Бела Хамваш, Дрвеће

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Sjećam se da je bilo nešto o solitary drinking, i da sam ja nešto pametovala, kako to nije dobra ideja, vodi u alkoholizam, a nema ni onu našu balkansku samoopravdavajuću foru, social drinking. Čovjek je društveno biće :))  Elem, nemož' takva mudrost da nestane, khe,khe. Raširena je zabluda 'pićem liječim tugu', jer, alkohol nije lijek za depresiju, tj. on je depresor nervnog sistema, tj. pogoršava depresiju. (Izvor: profesor Sedmak, čuveni psihijatar, radni vijek odslužio u Lazi). On smiruje, i uklanja inhibicije, tj. izvlači iz nesvjesnog ono što se tamo krije... Sa benzodiazepinima, barbituratima je opasan po život, antidot je antidepresivima, tj.ukida njihovo dejstvo, ali nije toliko opasan. I tako... 1324_womens

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Дијана. рече

Sjećam se da je bilo nešto o solitary drinking, i da sam ja nešto pametovala, kako to nije dobra ideja, vodi u alkoholizam, a nema ni onu našu balkansku samoopravdavajuću foru, social drinking. Čovjek je društveno biće :))  Elem, nemož' takva mudrost da nestane, khe,khe. Raširena je zabluda 'pićem liječim tugu', jer, alkohol nije lijek za depresiju, tj. on je depresor nervnog sistema, tj. pogoršava depresiju. (Izvor: profesor Sedmak, čuveni psihijatar, radni vijek odslužio u Lazi). On smiruje, i uklanja inhibicije, tj. izvlači iz nesvjesnog ono što se tamo krije... Sa benzodiazepinima, barbituratima je opasan po život, antidot je antidepresivima, tj.ukida njihovo dejstvo, ali nije toliko opasan. I tako... 1324_womens

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...