Jump to content

Anksioznost

Препоручена порука

пре 1 минут, Ekatarina_mala рече

NIje greška, uneti ljubavi...ali pazi kad je neko baš u bolesti ... reći mu kako je eto sam kriv zbog svoje bolesti bilo zbog greha bilo zbog toga što nema ljubavi prema drugima...mislim da ljudi nemaju pravo to da kažu nekome koga ne poznaju. Ili u krajnjem slučaju nije lepo stajati na muku i sipati so na ranu. A najgore od svega je to što to najčešće nije istina. Ili je u pitanju ozbiljna bolest-endogena ili mnogoooo uticaja spoljašnjih faktora za koje ljudi najčešće nisu krivi.

Ja nisam to rekla....samo sam dala preporuku, ne daj Bože, da želim da odmognem.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 187
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Istopljeni kamen рече

Ja nisam to rekla....samo sam dala preporuku, ne daj Bože, da želim da odmognem.

e kvaka 23 :) Moramo paziti na naše reči i formulaciju istih... Ja prva

пре 20 минута, Ekatarina_mala рече

Prevencija protiv depresije

Najbolja prevencija protiv depresije je zdrav život, spremnost da se prihvate poteškoće koje nam život svaki dan donosi, a iznad svega, najbolja je prevencija nesebična ljubav prema bližnjemu. Dok iskreno ljubi, osoba ne može biti depresivna. Ljubav čini osobu radosnom. Gdje je na djelu ljubav, tu nema depresije.

E vidiš neko može iskreno da ljubi a da bude i tužan i depresivan. Eto tako...A dok neko kaže da nema ljubavi zbog toga što je depresivan, ja mu samo mogu reći  da se moli za njega kad ima toliko ljubavi prema njemu, a ne da ga uči kako eto nema dovoljno ljubavi i da je zato bolestan.

Ovo ti sve govorim sa strane gledajući kako nastaju konflikti... da ti prva ne budeš žrtva progona. Pokšavam ti objasniti kako izgledaju tvoje reči iz drugog ugla, iako znam da si samo dobro mislila.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ekatarina_mala рече

e kvaka 23 :) Moramo paziti na naše reči i formulaciju istih... Ja prva

E vidiš neko može iskreno da ljubi a da bude i tužan i depresivan. Eto tako...A dok neko kaže da nema ljubavi zbog toga što je depresivan, ja mu samo mogu reći  da se moli za njega kad ima toliko ljubavi prema njemu, a ne da ga uči kako eto nema dovoljno ljubavi i da je zato bolestan.

Ovo ti sve govorim sa strane gledajući kako nastaju konflikti... da ti prva ne budeš žrtva progona. Pokšavam ti objasniti kako izgledaju tvoje reči iz drugog ugla, iako znam da si samo dobro mislila.

Daaaa..baš je tako..ja sam mislila dobro....jao....jao...jao...nisam pomislila ništa tako....neka mi svi oproste....:945729:

Hvala ti od srca!

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Juanito рече

У праву је екипа која тврди да вера лечи анксиозност и сличне релативно лакше психолошке поремећаје (који не укључују неки озбиљнији органски кврц у мозгу). 

Квака 22: неопходан квалитет и квантитет вере за лечење психолошких поремећаја имају само вишегодишњи подвижници, посвећени потпуно, удаљени од буке свакодневног живота. Практично је немогуће задобити такву веру у овом нашем свету, у коме нас разне информације бомбардују 300 на сат. Ако неко мисли да има веру неопходну да излечи анксиозност, онда боље да исповеди гордост, а можда и прелест. Или можда стварно јесте у питању подвижник на високом духовном нивоу, у ком случају се испричавам. Вероватноћа тога је мала, ал не могу је искључити. Нама осталима је статистички вероватније да нам помогне психотерапут и лекови, ако психотерапеут процени да их треба укључити. 

Slažem se.

Samo treba biti oprezan sa informacijama...ne mora sve doći do nas...treba selektovati informacije....bombardovanje informacijama nije dobro ni zdravoj osobi....

Подели на овим сајтовима

Неко овде спомену да се без воде, хране и сна не може,, а без секса може. Да, може се, али питање је како се ,,може". Сексуалност је  један од основних нагона и једноставно је неопходан за психофизичко здравље већине људи. Здрав је, лековит. На пример, изузетно је добар код поменуте депресије, јер је човек тада у најинтимнијем сусрету са другим људским бићем (партнером). Другачије речено, човеков сексуални партнер је његов најбољи антидепресив. Од ,,пилула среће" највећу корист има фармацеутска индустрија, и не кажем да не треба узимати лекове, али зашто уместо тога не узимати најбољи лек који нам је природа дала, тј. Бог како верујемо ми хришћани. Секс је и одличан лек против гојазности која, у коалицији са депрерсијом, представља највећу опасност по човеково здравље, како физичког тако и менталног. Секс лечи и стрес, као један од највећих проблема данашњице која уништава савременог човека. Научна је чињеница да оргазам доприноси лучењу заштитних хормона и неутрансмитера који нам буквално продужавају живот. Сексуална активност смањује стрес, а стрес разорно делује на наш организам и доводи до великог броја психофизичких проблема. Савремена научна истраживања показала су, на емпиријским подацима, да људи који редовно практикују секс дуже и здравије живе од оних који га не практикују редовно или уоптште. Секс лечи и агресивност, који је исто тако постао све већа појава у друштву. Показало се да агресивне особе имају врло слаб сексуални живот. И тако даље. Секс је неопходан, може се без њега живети, али питање је да ли је такав живот добар и квалитетан. Изгледа да научни подаци кажу да није. Последице лошег сексуалног живота могу бити и депресија, исфрустрираност, нервоза, гојазност, агресивност и други облици психофизичких проблема који нам могу упропастити не само квалитет живота, него и сам живот, другим речима могу нас брзо довести до смрти.

Врло је мали број људи који могу да живе испуњено и мирно без секса. Наравно, ту мислим на велике подвижнике и Светитеље који су успели, јер су имали велике духовне снаге, да се потпуну одрекну овог нагона, а да опет сачувају своје здравље. Међутим, обичан прсечан човек, то не може и нема потребе да му се то ускраћује или да му се убацује у главу да ће бити више ,,побожан" и ближи Богу ако што мање упражњава сексуални однос са својом женом или жена са мужем. Та идеја, по мени, није хришћанска и не видим да има везе са хришћанским учењем, јер није се ни Господ Исус Христос, а нити Свети Апостол Павле мешао у то, нити су одређивали људима кад, колико смеју. Тек касније се, нарочито у римокатоличком Западу, створила читава теологија око тога где је секс проглашена малтене злом већим од многих других грехова и да се мора упражњавати што мање и то у сврху рађања деце, а без задовољства. Могу да замислим исфрустрираност човека набеђеног у то, кога хвата грижа савест у тренутку кад легне са својом женом, јер у суштини мисли да ради лошу ствар која га удаљава од Бога. Римокатоличко наметање целибата свештенству је, по мени, један од најгорих злочина над људима који је неко могао да смисли. Зато и није чудна поплава педофилије, хомосексуализма и других појава која потресају римокаточко свештенство. Иако они тврде да је то савремена појава, ја мислим да није, код њих то вероватно одувек постоји, али се пре у време доминације Ватикана то крило. Једноставно, кад су људима забранили да се жене и употребљавају један од основних нагона, они су их ставили на велики притисак па су они морали некако да се ,,празне". И то је донело много тога лошег, а ничег доброг. Хвала Богу, у Православљу тога није било, није било наметања целибата и Православље (и Оци и Црква) има много здравији поглед у том смислу од запада. Код нас је то стављено као пут избора и свако бира свој пут, без претензија да се намеће било шта. И треба људима рећи да су и брак и монаштво путеви ка Богу и да ниједно од ово двоје не ћини људе ближим Богу, него свако иде својим путем. 

Ето, написа ја већи коментар, јер мислим да има везе са темом. Јер, видео сам овде разне савете како превазићи анксиозност (као један од лакших прихолошких поремећаја), и све је то тачно, вера, опуштање, позитивно размишљање, али и психотерапија, све је те неопходно за превазилажење овог проблема. А ја бих на тај списак додао и секс, јер како рекох, смањује стрес, а стрес је један од кључних фактора код ове врсте обољења. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Православни Србин рече

А ја бих на тај списак додао и секс

me too!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драгана Милошевић рече

Себични!

Значи да треба да шврљам!

Nije to svrljanje Gago

Imaš pravo na ljubav i nežnost i sve što ide uz to 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, ana čarnojević рече

@Православни Србин 

okej

ali možeš bez seksa npr 6 meseci a bez vode, hrane i sna baš i ne. u tom smislu nije fiziološka potreba tog reda.

štobsereklo nije tako nasušan.

Нисам рекао да не може да се живи без њега. Може, али питање је колико је такав живот, уколико нисмо монаси и људи који то могу да савладају без тешких последица, какав је то живот? По мени, не баш квалитетан. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Pinocchio's Half Brother рече

Trebalo u tom slučaju da izbegavaš ovakve teme (ili makar da izbegavaš moju osobnos` i da ne komuniciraš sa mnom. Stvarno, zašto si mi se prva obratila, zašto želiš sa mnom da komuniciraš ako/kad ti to izaziva anksioznost?)

Обратила сам ти се управо зато што је јавна дискусија у питању и зато што не би требало да буде исмевања у ћошку. 

Други разлог је зато што је ово конкретан пример везан за тему. Дакле твој топао савет је да, у случају кад се осећам анксиозно, забијем главу у песак? Ко у оном вицу - Докторе боли ме кад пипнем. - Па немојте пипати!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драшко рече

Nije to svrljanje Gago

Управо тако. Полна љубав је емоционално-сексуална. И тачка. И нема разлога ниједног да се једно одваја од другог. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Драшко рече

Nije to svrljanje Gago

Нађите ђувегију

Као  да ниси свестан да је мени немогућ брак. Ти си ме бар видео.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, ana čarnojević рече

anksioznost vise gadja u sferu potreba koje se ticu sigurnosti i bezbednosti. osecas se ugrozeno iz nekog razloga...vise psiholoski nego fizioloski problem.

Ок, могу се сложити. Међутим, има разних узрока овог поремећаја. Један од њих је и стрес. У том контексту сам поменуо секс, јер је он јако лековит кад је стрес у питању. И како рекох, сексуалност позитивнмо утиче не само на физичке, већ и психичке појаве и проблеме. Психофизичко здравље (дакле и псдихичко и физичко) повезано је са њим. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...