Jump to content

Anksioznost

Препоручена порука

пре 41 минута, Aleksandra_A рече

joj ljudi :D

prvo, hvala svima na predlozima - @Ronald, ja idem kod psihijatra vec dugo, ne jer imam neki akutni ozbiljan problem (imala sam ranije ozbiljan problem - pisala sam i na drugim temama o tome, ali vise nemam, Bogu hvala), a anksioznost osecam nedelju dana...ovde pisem, jer mi i treba topla rec, nekoga ko je verujuci, i ko mi moze reci da su to sve normalne stvari, stradanja na putu, a kog je svakako i psiholog ili psihijatar potencijalni deo - dakle, ne iskljucujem tu opciju, ali se ni ne slazem s tim da ljude treba gurati kod psiho cim im malo dune drugacije raspolozenje..a to evo kazem kao neko ko kod istog ide vec dugo..prosto, ljudi u danasnje vreme, u svakoj zemlji a ne samo Srbiji, imaju milion razloga da budu malo nervozni ili napeti..a vera nam tu moze samo pomoci..tako da, ako bas moram da biram favorita :D  , istopljeni kamen (ne mogu iz nekog razloga da te citiram) je najvise ubola ono sto mi je bilo potrebno da cujem..a ovde sam to napisala, sto je najjace, zbog toga da bismo pokrenuli temu (to se i desilo, sto je super), a i jer igrom slucaja sad to osecam..znaci nista ozbiljno :D@Istopljeni kamen

Ja sam tako shvatila i pristupila.

Hvala Bogu da si dobro.

Slažem se da svako ko ima ozbiljan problem treba da ide na redovne kontrole i da redovno uzima terapiju, najnormalnije, kao što se ide na sve ostale preglede, pretrage...i kontrole...

Nisam pristalica duhovne terapije na uštrb lekova ako je neophodno lečenje.

Imam iskustva sa prijateljicama koje su imale mali bag i još uvek ga možda imaju ali to se rešava uz gore napisane  savete, sveto pričešće i ljubav..u hodu..

I sama kad sam imala teškoću..imala sam ljubav i podršku...i oluje su prošle...puno molitve, poverenja ali i zaštita duhovnika....nisam imala potrebu za psihijatrom...mada u nekim ključnim momentima odrastanja dece i bračnih odnosa mogla sam da se konsultujem sa velikim sada pokojnim Vladetom....

Hvala ti...to su samo godine iskustva iza mene...ali opet ponavljam običnih ženskih stanja...ne ozbiljnih i bez dijagnoza...

Naš trud i Božija blagodat...sinhronizacija...mi ka Bogu ...On ka nama....Ljubav, Poverenje....

Подели на овим сајтовима

• Одговори 187
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

@Ronald, razumem to za frustraciju upucivanjem iskljucivo na Crkvu, nisam se susrela s tim problemom na licnom primeru, ali verujem da se desava..iskreno, ne vidim zasto lekar bilo koje vrste ne bi bio shvacen kao Bozija pomoc..pa ni svestena lica to ne negiraju, naprotiv, ima i gomila literature na tu temu..pre mogu da zamislim da se svestena lica i neki psiholozi ne bi slozili oko metoda i zakljucaka o coveku, ali to je sad neka druga tema. svakako je koristan predlog, kao sto rekoh, vec ionako primenjujem :) hvala jos jednom!
@Istopljeni kamen hvala ti na ovom divnom postu! :)  uh Bogu hvala na prilici za konsultacije sa Vladetom, to je nesto sto bi, verujem, mnogi pozeleli :) i verujem da je mnogo znacilo u to vreme, a i za ceo zivot...ima, Bogu hvala, kod nas tu i tamo jos kvalitetnih psihologa i psihijatara, a koji umeju zaista da posavetuju coveka kako dolikuje..nekad mi je samo zao sto imam utisak da ove nove generacije (mada to nije generacijska nego sistemska stvar, al ajde) prelecu preko nekih vaznih pitanja, samo da se otvore centri i uzimaju pare, a o kvalitetu tih terapija i njihovom ucinku-manje pozitivna prica..no to je opet druga tema :D
moje je iskustvo takvo da sam mnogo vise zelela Crkvu nego terapiju, a da sam na terapiju otisla jer sam, prosto, morala..otpor prema terapiji nisam imala, naprotiv, ali mi je to bilo sekundarno, jer se kod mene vera javila kroz taj psihicki problem..i moram reci da je kombinacija oba pristupa, u mom slucaju, bila pravi pogodak..zapravo, sad kad ovako pogledam, bas dobro da se pokrenula i ova aj da kazem "debata", lekovi ili duhovnost vs zasto uopste birati :)  meni su omiljene one situacije u kojima mi istu primedbu ili sugestiju upute i svestenik i psihijatar :D mislim, nije to nista cudno, pa i nasi najblizi najbolje "ubodu", aj da kazem "dijagnozu", puno puta :D hocu da kazem, da je covek isti gde god se nalazio, a ako se neko ozbiljno i odgovorno bavi njime, a to znaci s ljubavlju pre svega, on ce bez imalo sumnje dobiti priliku da radi na sebi..

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Aleksandra_A рече

@Ronald, razumem to za frustraciju upucivanjem iskljucivo na Crkvu, nisam se susrela s tim problemom na licnom primeru, ali verujem da se desava..iskreno, ne vidim zasto lekar bilo koje vrste ne bi bio shvacen kao Bozija pomoc..pa ni svestena lica to ne negiraju, naprotiv, ima i gomila literature na tu temu..pre mogu da zamislim da se svestena lica i neki psiholozi ne bi slozili oko metoda i zakljucaka o coveku, ali to je sad neka druga tema. svakako je koristan predlog, kao sto rekoh, vec ionako primenjujem :) hvala jos jednom!
@Istopljeni kamen hvala ti na ovom divnom postu! :)  uh Bogu hvala na prilici za konsultacije sa Vladetom, to je nesto sto bi, verujem, mnogi pozeleli :) i verujem da je mnogo znacilo u to vreme, a i za ceo zivot...ima, Bogu hvala, kod nas tu i tamo jos kvalitetnih psihologa i psihijatara, a koji umeju zaista da posavetuju coveka kako dolikuje..nekad mi je samo zao sto imam utisak da ove nove generacije (mada to nije generacijska nego sistemska stvar, al ajde) prelecu preko nekih vaznih pitanja, samo da se otvore centri i uzimaju pare, a o kvalitetu tih terapija i njihovom ucinku-manje pozitivna prica..no to je opet druga tema :D
moje je iskustvo takvo da sam mnogo vise zelela Crkvu nego terapiju, a da sam na terapiju otisla jer sam, prosto, morala..otpor prema terapiji nisam imala, naprotiv, ali mi je to bilo sekundarno, jer se kod mene vera javila kroz taj psihicki problem..i moram reci da je kombinacija oba pristupa, u mom slucaju, bila pravi pogodak..zapravo, sad kad ovako pogledam, bas dobro da se pokrenula i ova aj da kazem "debata", lekovi ili duhovnost vs zasto uopste birati :)  meni su omiljene one situacije u kojima mi istu primedbu ili sugestiju upute i svestenik i psihijatar :D mislim, nije to nista cudno, pa i nasi najblizi najbolje "ubodu", aj da kazem "dijagnozu", puno puta :D hocu da kazem, da je covek isti gde god se nalazio, a ako se neko ozbiljno i odgovorno bavi njime, a to znaci s ljubavlju pre svega, on ce bez imalo sumnje dobiti priliku da radi na sebi..

Da, nažalost danas mnogi uzimaju novac na muci drugog...i otprilike bolest novog doba će biti depresija i nezadovoljstvo...

Moje neko skromno mišljenje je da nam je nažalost sve to nametnuto, novim sistemom vrednosti i željom za posedovanjem...nečega, reklame i podrazumeva se....

I ako nešto ne možemo da imamo automatski smo nezadovoljni...i nesretni...i tražimo izlaz...ali sve to je jedna velika šarena laža, bez koje ako se naviknemo mnogo je lakši život.

I istinski se bez svega može, osim bez Boga i ljubavi...i najradosniji život je život u skladu sa Bogom i prirodom...i blagosloveni su koji mogu tako da žive...

Nažalost, brz način života i podrazumevanje šarenih laža, dovode čoveka do gubitka energije i poverenja....a šta je meni u stvari potrebno da budem radostan?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Istopljeni kamen рече

šta je meni u stvari potrebno da budem radostan?

Sve  :smeh1:

maslow-5.jpg

https://www.simplypsychology.org/maslow-5.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Istopljeni kamen рече

a šta je meni u stvari potrebno da budem radostan?

Циганска клетва "да ти да Бог све што пожелиш" :D

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kafanski amater рече

Циганска клетва "да ти да Бог све што пожелиш" :D

Moja okolina zna da ja ne smem da tražim, jer ja sve št:945729:o poželim to i dobijem....

Подели на овим сајтовима

Ok...na kraju se slažemo tu i tamo da medicina i duhovna pomoć ne isključuju jedno drugo...ALI...

Kao što postoje šarlatani u medicini, tako postoje šarlatani i u crkvi, što ume da bude još gore. Naslušala sam se previše primera da ljudi traže pomoć duhovnika, a on ih ubije u pojam. Kako znate kome da se obratite? Ako je neko labilan ili samo ranjiv u tom trenutku, kako da zna da ga crkveno lice neće još više ubiti u pojam, npr. pričama kako je grešan. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Natasa. рече

Ok...na kraju se slažemo tu i tamo da medicina i duhovna pomoć ne isključuju jedno drugo...ALI...

Kao što postoje šarlatani u medicini, tako postoje šarlatani i u crkvi, što ume da bude još gore. Naslušala sam se previše primera da ljudi traže pomoć duhovnika, a on ih ubije u pojam. Kako znate kome da se obratite? Ako je neko labilan ili samo ranjiv u tom trenutku, kako da zna da ga crkveno lice neće još više ubiti u pojam, npr. pričama kako je grešan. 

Pa zna se u ozbiljnim krugovima ko je čovek, lice, duhovnik od poverenja...

Hvala Bogu ja sam imala sreće....Gospod me vodio do divnih duhovnika...i blagodatnih susreta...i ovde i u Grčkoj

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Istopljeni kamen рече

Pa zna se i ozbiljnim krugovima ko je čovek, lice, duhovnik od poverenja...

Dobro, to znamo mi sa iskustvom...ali jadan neko labilan, nov krene da kopa sam, pa naiđe na nekog ko ubija u pojam. Ono...doživiš tešku saobraćajku i umesto hitne pomoći ti drže lekciju o bezbednosti u saobraćaju...za to vreme ode ti.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Natasa. рече

Ako je neko labilan ili samo ranjiv u tom trenutku, kako da zna da ga crkveno lice neće još više ubiti u pojam, npr. pričama kako je grešan. 

Па шта мислиш, зашто масовно народ иде код врачара и гатара? Па убоду им све из прве :D

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Kafanski amater рече

Па шта мислиш, зашто масовно народ иде код врачара и гатара? Па убоду им све из прве :D

Joj to je tek tuga. Đavolja posla...ne volim puno da ga pominjem, ali to su vražija posla, tu se ne zalazi.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Natasa. рече

da, dobro pitanje..
btw, da li su ti ljudi iz primera s kojima si upoznata, vremenom i uz muke ipak uspeli da prevazidju prvobitni los susret, ili ih je on udaljio i od Crkve?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...