Jump to content

bliskost sa ljudima

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не знам да ли ћете да ми верујете али ја сам највернија пријатељства стекла на нету. 

Крштену куму свог детета сам упознала на неком женском форуму. Дописивале се, када ми је било најтеже, била сам на клиници, она је дошла код мене и тада се упознале лично. Да крсти моје дете прешла је 600км. 

Једну једину праву пријатељицу из детињства имам, која је у Италији, све радости проживљављамо заједно преко нета. Две цртице, трудноће, рођење деце, онда буде и лоших тренутака... 

Подели на овим сајтовима

Ja imam jednog prijatelja,  koga sam upoznala u crkvi, imam prijateljicu iz srednje skole i imam moje sestre koje su mi ustvari najbliskije prijateljice i na koje uvek mogu da se oslonim. Ostalo su drugari i drugarice sa kojima se vidjam, izlazim, nekada i putujem, planinarim, ali tu bliskost prijateljsku imam samo sa ovima nabrojanim. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Sklekovi рече

sticanje prijatelja volontiranjem u verskom dobrotvornom starateljstvu? na kursu jezika? u planinarskom društvu? šahovskom klubu?

Sve to mogu da budu mesta za upoznavanje prijatelja. Ako to vec znas i sam u cemu je onda problem?

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, SerbCro рече

Evo ti pametan savjet : Ako hoces prijatelja, onda budi prijatelj ljudima, a ako cekas da netko trci oko tebe pa da ti izaberes onoga tko ti odgovara, to se tesko bude dogodilo. ( mozda I nije pametan )

И ја се слажем.

Постави се ти први бескомпромисно као пријатељ и ето те на добром путу да ти неко истим узврати.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Sklekovi рече

sticanje prijatelja volontiranjem u verskom dobrotvornom starateljstvu? na kursu jezika? u planinarskom društvu? šahovskom klubu?

"Put ka necijem srcu vodi preko razgovora o stvarima koje neko voli".

Zato se ljudi koji imaju slicna interesovanja najbolje zblizavaju. Cak i ovde na forumu mozes naci ljude koji imaju slicna interesovanja ili su slinog misljenja. Covek samo treba da zeli da se druzi i nadje prijatelje, posle sve ide svojim tokom.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 12.12.2018. at 15:49, Sklekovi рече

kako steći prijatelja sa 40 godina. nemam nikog .

Мало зависи и од твоје спремности да прихватиш различитост..понекад смо превише затворени. У младости сам слушала да постоје тзв сродне душе. Нас је то заносило. Као тражиш своју другу половину. Просто смо размишљали у сликама.

Онда су дошле на ред разлике између познаника, другара и пријатеља, са нагласком да је пријатељ неки као идеал за хармонију која усаглашава индивидуалне разлике.

Далеко је то сад од мене.Сад ми то све делује прилично апстрактно. Не млогу рећи да имам пријатеља  или пријатељицу као неку котву у животу, као неко раме да се наслоним. Али, имам те људе око себе, неки наклон главом , у знак поздрава, неке речи свакодневне. Свакодневица то је друго име за пријатеља. Свој живот живимо сваки дан, са људима са којима смо.  

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...