obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 1 hour ago, ana čarnojević рече Vasilije sto si stavio crticu izmedju imena i prezimena? Ne kvari nam zabavu na ovako ozbiljnoj temi! Milica Bajic, Данче*, ana čarnojević and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Хришћанство, па самим тим ни хришћански брак није нешто што се може сврстати под појам статичности....управо супротно. Паметан човек (жена )(ОПИТНИ ХРИШЋАНИ) односно зрели људи су увек самокритични и прилагодљиви . И ако имају увек ту паметну дозу самокритике увек ће моћи да прво сагледају себе и када нешто и не штима да пођу прво од себе као и да сагледају шта могу да промене (прилагоде) код себе ако је узрок код њих па и за неки најмањи неспоразум. Такви бракови су увек успешни ( јер су под благословом Вишњег) А ако у неком неспоразуму и нема њихове кривице, онда љубав покрива све, распиње се на испиту трпљења ( трпљење у овом случају и није неко трпљење, јер је љубав клима која расхлађује то трпљење ) Из искуства .....не дозволите да дан зађе у гневу вашем. Дијана., Milica Bajic and Flojd је реаговао/ла на ово 2 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 2 часа, obi-wan рече Nisam cuo za tu izreku. U svakom slucaju, ja npr. tako nesto nikad ne bi zeleo. Jer, kako god je to bas lepo u pocetku, zeleno je i sirovo prema onom sto tek treba da dodje kad ljudi postanu malo zreliji. E jedino ako se misli na to da npr. ona ostane isto onako neiskvarena kao u pocetku, ne znam sta bi to tacno jos moglo da znaci. I meni je malo opasna ideja da se ne smemo menjati, razvijati, otvarati ka sve novijim idejama kroz život i da dugujemo drugome istost zauvek. obi-wan, Milica Bajic and Драшко је реаговао/ла на ово 1 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 2 часа, obi-wan рече Nisam cuo za tu izreku. U svakom slucaju, ja npr. tako nesto nikad ne bi zeleo. Jer, kako god je to bas lepo u pocetku, zeleno je i sirovo prema onom sto tek treba da dodje kad ljudi postanu malo zreliji. E jedino ako se misli na to da npr. ona ostane isto onako neiskvarena kao u pocetku, ne znam sta bi to tacno jos moglo da znaci. Мислим да се то "иста" односи највећим делом на лепоту и једним делом на оно слепо обожавање којим ми жене често умемо да засипамо човека у кога смо заљубљене ( нажалост то толиико одушевљење не траје дуго а пуно недостаје кад га нема). Не верујем да се ради баш о личном развоју и сл. @Natasa. исправи ме ако грешим. Рапсоди, Sanja Т. and Flojd је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 10 минута, Paradoksologija рече I meni je malo opasna ideja da se ne smemo menjati, razvijati, otvarati ka sve novijim idejama kroz život i da dugujemo drugome istost zauvek. Ово би било баш ужасно стварно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Мислим да се то " иста " односи на ону неку особину која је опчинила или одушевила супротну страну и да ту особину (особеност ) вољена особа никада не изгуби. Код некога је то безазлени осмех и стидљивост, код другога је нешто сасвим треће. Доријан Греј се охладио према својој изабраници јер је изгубила дар за величанствену , од срца глуму када се опчинила њиме. Заменила је једну страст са другом. obi-wan and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 15 минута, Milica Bajic рече Мислим да се то "иста" односи највећим делом на лепоту и једним делом на оно слепо обожавање којим ми жене често умемо да засипамо човека у кога смо заљубљене ( нажалост то толиико одушевљење не траје дуго а пуно недостаје кад га нема). Не верујем да се ради баш о личном развоју и сл. @Natasa. исправи ме ако грешим. Ne samo lepota i pažnja koliko i mladalački polet. Ona bezbrižnost koja krasi neiskustvo što se neminovno gubi sa godinama. Milica Bajic, obi-wan and Flojd је реаговао/ла на ово 1 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 41 минута, Paradoksologija рече I meni je malo opasna ideja da se ne smemo menjati, razvijati, otvarati ka sve novijim idejama kroz život i da dugujemo drugome istost zauvek. Па не знам баш. У брак се улази са особом која је једном одабрана због физичких и психичких особина. Постоји неки нормалан развој који је неминован, неопходан и очекиван и неко нормално старење које је неминовно, као и неке непредвиђене ствари које су ван наше контроле. Мимо тога, мислим да једно другом и те како дугујемо да код себе негујемо оно што оно одабраник или одабраница воли, било да се ради о физичким особинама или о особинама личности. Колико је то могуће и у договору. У супротном, која је поента заједничког живота? Ако јој ништа не дугујем, онда ћу да живим сам. Ако сам одлучио да живим с њом онда јој дугујем да јој се до века допадам. И обрнуто. Видим да некако људи имају тај трип да су са браком завршили с трудом на себи. Смотали су жртву, па је сад на тој жртви да трпи препуштање брачног друга ентропији. Рапсоди, Снежана, Flojd and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Проблем није што се људи у браку мењају, него што се не мењају заједно, ослушкујући једно друго. Не можеш живети у браку, а да ти буде небитно да ли се твоја промена свиђа оном с ким живиш. Брак је по дефиницији одрицање од такве апсолутне слободе. Natasa., Milica Bajic, Flojd and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 23 минута, Juanito рече У брак се улази са особом која је једном одабрана због физичких и психичких особина. Pa ne bre. Otkud ti sad ovo? `Ajde uzmi tamburu, malo se podseti, nesto si ovde pobrkao. U vezu/brak se ulazi ka` si odusevljen njome ucelo, tu pojedinacne osobine ne igraju nikakvu ulogu. Jer kad bi gledao pojedinacne osobine, verovatno bi probrao neku drukciju i "dobitniju" kombinaciju. U mladosti me dvoje mojih prijatelja upoznadu sa njinom skolskom, finom i lepom Mirom - Mira je lepojka brineta, dobra je i mekane duse kao lek, al` meni nesto ne proradi nikakav magnet; dok me, u isto to vreme, odusevljavala sasvim druga, koja je (pojedinacno gledano) tvrdokornija, vise svojeglava, i... (sve skupa) predivna... пре 23 минута, Juanito рече У супротном, која је поента заједничког живота? Kako koja? Pa da ti vremenom ne bude lepo kao na pocetku, nego jos i lepse, a kad odmakne decenija i dve - i mnogo, mnogo lepse. Kao u Raju, prosto receno. Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 19 минута, Juanito рече Проблем није што се људи у браку мењају, него што се не мењају заједно, ослушкујући једно друго. Не можеш живети у браку, а да ти буде небитно да ли се твоја промена свиђа оном с ким живиш. Брак је по дефиницији одрицање од такве апсолутне слободе. E ovde se slazem, sve si odlicno kazao. I bas ta pozrtvovanost i samoodricanje oblikuju brak tako da vremenom bude sve lepse i lepse. Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 4 минута, obi-wan рече U vezu/brak se ulazi ka` si odusevljen njome ucelo, tu pojedinacne osobine ne igraju nikakvu ulogu. Није ни рекао због појединачних особина (рекао је исто као ти само је другачије обликовао ) , мислим, не браним Хуанита али си ти нешто побркао Оби. Flojd and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 1 минут, Рапсоди рече Није ни рекао због појединачних особина (рекао је исто као ти само је другачије обликовао ) , мислим, не браним Хуанита али си ти нешто побркао Оби. Je l`? Nema veze, al` sam mu rek`o! Milica Bajic and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Управо сада, obi-wan рече Je l`? Nema veze, al` sam mu rek`o! obi-wan and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 18 часа, obi-wan рече Dakle - ko je kriv? Zasto? Sta podrazumevate kad kazete da muz treba da se menja, a sta za zenu? Koji su uzroci po vama "crta bez povratka"? Covek, pre svega, da bi promenio neko svoje ponasanje,(jer karakter se ne menja, samo se modifikuje) mora prvo da osvesti to svoje ponasanje koje je lose po njega samog i po drugog. Zatim kada i ako ga osvesti, treba sam da ima volju i zelju da se promeni. To ne moze niko da ucini za nekoga, vec se svako sam za sebe osvescuje i menja ili ne. Drugim recima, mene npr, niko ne moze da " promeni " do mene same. Moze neko da u meni vidi potencijal za nesto drugacije ili za promenu, ali ne i da tu promenu izazove kod mene ako ja to ne uvidjam ili ne zelim. Tako i ja u drugome.Ako mi ne odgovara, ne prija, necu se petljati. Nemam ni nameru niti hocu da ulazem svoju energiju u nekoga ko mi ne odgovara, zato jer, prepotentno mislim da ce se bas taj zbog mene promeniti. Onda ja ne prihvatam drugog kakav jeste, vec kako bih ja volela da bude, a to veze nema sa ljubavlju. Tako da...u ovom slucaju " Ja cu ga/je promeniti, promenice se zbog mene..naklapanje " potpuno je neprihvatljivo. Crta bez povratka bi bila upravo to. Neprihvatanje drugog onakvim kakav jeste, sa manjim ili vecim potencijalom za korekciju. Flojd and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука