Јаков. Написано Септембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2011 Molio bih nekog od braće muslimana da pojasne http://video.google.com/videoplay?docid=-3431767103025592524 Premotati na osmi minut... Definitivno se razlikuje od ovih klasičnih "naših" muslimana... Ima u filmu još nekoliko takvih scena... Ovo su definitivno derviši, ali nisu oni "vrteći". Šta je zajedničko u ovoj molitvi sa klasičnom varijantom (šiitskom) kakva se u nas praktikuje. Da li je razlika samo u ovom padanju u trans. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2011 Raspravljajuci se sa muslimanima u jednoj grupi dobio sa dva oprecna odgovora pa me intersuje koji je tacan. Naime jedan je rekao da ce u dan suda Muhamed da pozove sve one koji nisu imali priliku da cuju za Kuran da ga prihvate, i koji ga prihvate ulaze u Dzenet Takodje je rekao da ce Alah da nagradi monahe ulaskom u Dzenet Drugi je rekao da u Dzent ulaze oni koji su se drzali Bozijih uptstava do dolaska Muhameda, a da posle njega svi hriscani, kinezi , jevreji koji nisu prihvatili Islam idu u Dzehenem Koji od ova dva odgovora je tacan? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=BaO7Jw6i8Vg&feature=related Енизе, шта ми можеш рећи о овоме? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samo Jovica Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Пре 12 мин.Emir Rizla Pajic o srbineeeeeee pa sta imaaaaaaaa pa sto ne od je*em ti popa sto neodgovaras.... kot je ovaj atleticar s krstom mamu ti je*em sto ce ti mladiceva slika je*em ti nemanjice,kosovo,lazara i sve satri prsta sto se krste Пре 3 мин.Jovica Milutinovic je sli ti pri sebi Пре 2 мин.Emir Rizla Pajic mamu ti je*em sta ti nazivas republikom srbskom to je sve bosnaaaaa je*em ti misu пре око минутJovica Milutinovic da li ti ja lichim na politichara misu imaju katolici kad naucis nesto o svojoj veri mozemo pricati swe owo mogao si i prosli put da kazes Opet cu se pozvati na ovo jer mi nije jasno Већ други пут ти цензуришем овај пост, молим те да га више не постављаш по разним темама и да убудуће цензуришеш простаклуке у својим постовима. Админ Владан Стојте непрестано на духовној стражи, јер не знате када ће вас Господ позвати к себи. У своме земаљском животу будите спремни свакога минута да му положите рачун. Чувајте се да вас враг не улови у своју мрежу и не обмане, приморавши вас да паднете у искушење. Свакодневно испитујте вашу савјест, провјеравајте чистоту ваших намјера и ваших мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Тежи малоумник... пусти га... Презиме Пајић, средње име ризла... О чему (не о коме) да причамо... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 To je pitanje iz fikha. Naime da bi abdest bio ispravan moraju se oprati određeni djelovi tjela.Jedan od dijelova tjela su i ruke.Lak sprečava da dođe voda do noktiju i zbog toga nije abdest ispravan ukoliko se uzima preko nokata koji su lakirani. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 To je pitanje iz fikha. Naime da bi abdest bio ispravan moraju se oprati određeni djelovi tjela.Jedan od dijelova tjela su i ruke.Lak sprečava da dođe voda do noktiju i zbog toga nije abdest ispravan ukoliko se uzima preko nokata koji su lakirani. Ovo me podseća na one "hrišćane" koji ne priznaju krštenje bez potpunog potapanja u vodu. Ovo mi deluje kao da imate shvatanja da je Bog kompijuter,ako se disk isprljao čitač neće moći da ga očita .... školarac је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Ti mi bosanče muslimanu, ne odgovori na pitanje. Sumnjam da to ne znaš, ali... ko zna.. Možda nisi baš tako učen u toj muslimanskoj veri. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Mene zanima zasto muslimani toliko mrze jevreje i nazivaju ih majmunima i svinjama.Govor ovog coveka pokazuje koliko je Islam netolerantan prema drugim religijama.Neverovatno je da Islam zeli da pobije SVE jevreje na Zemlji.To je govor mrznje koji se ne moze uporediti sa nicim slicnim. "Islam nije religija mrznje"-malo sutra. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Септембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2011 Јел може објашњење овог цитата из курана? So fight them until there is no more Fitnah (disbelief [non-Muslims]) and all submit to the religion of Allah alone (in the whole world). Qur’an:8:39 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Септембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2011 и за ово "I am the prophet that laughs when killing my enemies." (Hadith) Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 21, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2011 Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Ovo je zakon kakva crna Ceca i Seka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2011 Polako, polako. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2011 Molio bih nekog od braće muslimana da pojasne http://video.google.com/videoplay?docid=-3431767103025592524 Premotati na osmi minut... Definitivno se razlikuje od ovih klasičnih "naših" muslimana... Ima u filmu još nekoliko takvih scena... Ovo su definitivno derviši, ali nisu oni "vrteći". Šta je zajedničko u ovoj molitvi sa klasičnom varijantom (šiitskom) kakva se u nas praktikuje. Da li je razlika samo u ovom padanju u trans. Sufije ili derviši su ogranak muslimana koji su dali akcenat ka duhovnoj izgradnji ličnosti.Ono po čemu su prepoznatljivi jesu zajednički zikrovi(skupovi u kojima spominju zajedno boga).Neke od tih skupina derviša koriste i ono što nazivaju duhovnim pjesmama čije izvođenje prati ples itd. Da li oni plesovi koje oni izvode imaju uporište u islamu' Nemaju i na osnovu islamskih tekstova (ajeta i hadisa) ono što oni rade nije u skladu sa islamom. Zašto to oni rade? Neznanje je najgori neprijatelj čovjeku. Ja u svom praktikovanju islama se držim hadisa:Ja vas ostavljam na dvije stvari koje ako budete slijedili nikada nečete zalutati.To su Allahova knjiga i moj sunnet. Svako dobro! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2011 Raspravljajuci se sa muslimanima u jednoj grupi dobio sa dva oprecna odgovora pa me intersuje koji je tacan. Naime jedan je rekao da ce u dan suda Muhamed da pozove sve one koji nisu imali priliku da cuju za Kuran da ga prihvate, i koji ga prihvate ulaze u Dzenet Takodje je rekao da ce Alah da nagradi monahe ulaskom u Dzenet Drugi je rekao da u Dzent ulaze oni koji su se drzali Bozijih uptstava do dolaska Muhameda, a da posle njega svi hriscani, kinezi , jevreji koji nisu prihvatili Islam idu u Dzehenem Koji od ova dva odgovora je tacan? Ovo je pitanje oko kojeg postoji izvjestan razilazak među islamskim učenjacima.Taj razilazak je zbog toga što ne postoji jasan tekst koji govori o ovakvim ljudima. Ono mišljenje koje ja zastupam o ljudima koji su umrli a nisu čuli za islam je sljedeće: Njima će biti suđeno na osnovu knjige koju su slijedili. A što se tiče hriščana koji su živjeli prije Muhammeda.Oni će biti spašeni u onoj mjeri u kojoj su se pridržavali onoga čemu ih je pozivao Isa a.s. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука