bosanac Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Каква је то ватра где ће горети немуслимани (по муслиманском веровању)? Да ли се ту мисли на ову ватру какву данас познајемо? Evo ti prevod jedne kuranske sure u njoj se između ostalog spominje i džehennem: 1. Kaf. Tako Mi Kur'ana slavnog, 2. oni se čude što im je došao jedan od njih da ih opominje, pa, nevjernici, govore: "To je čudna stvar: 3. zar kad pomremo i zemlja postanemo...? Nezamisliv je to povratak!" 4. Mi znamo šta će od njih zemlja oduzeti, u nas je Knjiga u kojoj se sve čuva. 5. Oni, međutim, poriču Istinu koja im dolazi i smeteni su. 6. A zašto ne pogledaju nebo iznad sebe? – kako smo ga sazdali i ukrasili i kako u njemu nema nereda! 7. A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali i dali da iz nje niče raznovrsno prekrasno bilje, 8. da bi razmislio i opomenuo se svaki rob koji se Gospodaru svome obraća. 9. Mi s neba spuštamo vodu kao blagoslov, i činimo da, uz pomoć njenu, niču vrtovi i žito koje se žanje 10. i visoke palme u kojih su zameci nagomilani jedni iznad drugih, 11. kao hranu robovima, i Mi njome oživljavamo mrtav predjel; takvo će biti i oživljenje. 12. Prije njih poricali su na rod Nuhov, i stanovnici Ressa, i Semud 13. i Ad, i narod faraonov, i narod Lutov, 14. i stanovnici Ejke i narod Tubba; svi su oni poslanike lažnim smatrali i kaznu Moju zaslužili. 15. Pa zar smo prilikom prvog stvaranja malaksali? Ne, ali oni u ponovno stvaranje sumnjaju. 16. Mi stvaramo čovjeka i znamo šta mu sve duša njegova haje, jer Mi smo njemu bliži od vratne žile kucavice. 17. Kad se dvojica sastanu i sjednu jedan s desne, a drugi s lijeve strane, 18. on ne izusti ni jednu riječ, a da pored njega nije prisutan Onaj koji bdije. 19. Smrtne muke će zbilja doći – to je nešto od čega ne možeš pobjeći 20. i u rog će se puhnuti – to je Dan kojim se prijeti – 21. i svako će doći, a s njim i vodič i svjedok. 22. "Ti nisi mario za ovo, pa smo ti skinuli koprenu tvoju, danas ti je oštar vid." 23. A drug njegov će reći: "Ovaj, pored mene, spreman je." 24. "Baci u Džehennem svakog nezahvalnika, inadžiju, 25. koji je branio da se čine dobra djela i koji je nasilnik i podozriv bio, 26. koji je pored Allaha u drugog boga vjerovao, - zato ga baci u patnju najtežu!" 27. A drug njegov će reći: "Gospodaru naš, ja ga nisam silom zaveo, sam je u velikoj zabludi bio." 28. "Ne prepirite se preda Mnom!" – reći će On – "još davno sam vam zaprijetio, 29. Moja Riječ se ne mijenja i Ja nisam prema robovima svojim nepravičan." 30. Na dan kada upitamo Džehennem: "Jesi li se napunio?" – on će odgovoriti: "Ima li još?" 31. A Džennet će biti primaknut čestitima, neće biti ni od jednog daleko – 32. "Ovo je ono što vam je obećano, svakome onome koji se kajao i čuvao, 33. koji se Milostivog bojao, iako Ga nije vidio, i koji je srce odano donio. 34. Uđite u nj, u miru, ovo je Dan vječni!" 35. U njemu će imati što god zažele – a od Nas i više. 36. A koliko smo naroda prije ovih uništili, koji su moćniji od njih bili, pa su po svijetu utočište tražili, - od propasti spasa ima li?! 37. U tome je, zaista, pouka za onoga ko razum ima ili ko sluša, a priseban je. 38. Mi smo stvorili nebesa i Zemlju i ono što je između njih – za šest vremenskih razdoblja, i nije Nas ophrvao nikakav umor. 39. Zato strpljivo podnosi ono što oni govore i veličaj Gospodara svoga i zahvaljuj Mu prije sunčeva izlaska i prije zalaska, 40. i veličaj Ga noću i poslije obavljanja molitvi. 41. I osluškuj! Dan kada će glasnik pozvati iz mjesta koje je blizu, 42. Dan kada će oni čuti istinit glas – to će biti Dan oživljenja. 43. Mi, zaista, dajemo život i dajemo smrt, i sve će se Nama vratiti! 44. A na Dan kada će nad njima zemlja popucati oni će žurno izići; bit će to oživljenje, za Nas lahko. 45. Mi dobro znamo što oni govore; ti ih ne možeš prisiliti, nego podsjeti Kur'anom onoga koji se prijetnje Moje boji! A ŠTO SE TIČE DŽEHENNEMSKE VATRE ONA JE PUNO GORA OD OVE OVOSVJETSKE. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Da,a Bog će ti obnavljati kožu da bi mogao da se konstatntno pržiš. Pope,mislim da je vreme da počneš da skupljaš zalihe jekoderma,dati se nađe na onome svetu Tog dana će se vjernici ismijavati onima koji su se njima podrugivali na ovome svijetu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Tog dana će se vjernici ismijavati onima koji su se njima podrugivali na ovome svijetu. Tog dana,Hrišćani će liti suze za onima koji su im se podrugivali i moliće se za spasenje onih koji su ih gonili i ubijali Александрида and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Tog dana,Hrišćani će liti suze za onima koji su im se podrugivali i moliće se za spasenje onih koji su ih gonili i ubijali Sumnjam, trebaju ih liti na ovom svijetu zbog onog što čine.a tamo lili ili ne lili suze faide nema. Stoga, oni bi molgi liti suze kada vide na kolikom su gubitku. Uzgred nemoj govoriti ono što nije u skladu sa tvojom vjerom:Kako će oni liti suze a tamo po vama hrišćani će imati bestjelesna uživanja i oni će lepršati po raju? a to što se tiče progona, to mi nikako neide kada pogledamo danas vidimo da hriščani su progonitelji.Malo mi to besmisleno(oprosti) I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Sumnjam, trebaju ih liti na ovom svijetu zbog onog što čine.a tamo lili ili ne lili suze faide nema. Stoga, oni bi molgi liti suze kada vide na kolikom su gubitku. Uzgred nemoj govoriti ono što nije u skladu sa tvojom vjerom:Kako će oni liti suze a tamo po vama hrišćani će imati bestjelesna uživanja i oni će lepršati po raju? a to što se tiče progona, to mi nikako neide kada pogledamo danas vidimo da hriščani su progonitelji.Malo mi to besmisleno(oprosti) Sveti jasenovački mučenici,ispunjeni Božanskom ljubavlju žele da svako ljudsko biće uživa u Hristu kao oni tako da se mole Bogu za spasenje svojih koljača. Crkva na zemlji lije suze i za sebe i za druge,Otac Justin Popović je jednom završio na infuziji jer je dehidridao od plakanja. Ali kako to objasniti nekom za koga je Alija heroj, kome je danak u krvi bio praznik jer su roditelji dobrovoljno davali decu da ih Turci školuju i da ne nabrajam dalje (počeo sam da zapisujem tvoje izjave ) Shvatićeš kad budeš prihvatio Boga koji je ličnost a ne kompjuter. Владан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 24, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Tog dana će se vjernici ismijavati onima koji su se njima podrugivali na ovome svijetu. Заиста ми није јасно како неко може да се ИСМИЈАВА некоме ко пати? Каква је то срећа? Зар то није болесно гледати некога како се вечно мучити и исмијавати му се? Зар то није некако и данас код муслимана изражено? Гледао сам снимак где муслимански фундаменталисти муче човека и дк је овај у мукама и самртном ропцу они се смеју као суманути? Нису ли се, можда, нахранили речима Курана док су то чинили, смејући се "невернику"? DYNABLASTER, Александрида and Дејан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Biće da su to naučili od onog "anđela" što je davio Muhameda,to je taj duh... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Sveti jasenovački mučenici,ispunjeni Božanskom ljubavlju žele da svako ljudsko biće uživa u Hristu kao oni tako da se mole Bogu za spasenje svojih koljača. Crkva na zemlji lije suze i za sebe i za druge,Otac Justin Popović je jednom završio na infuziji jer je dehidridao od plakanja. Ali kako to objasniti nekom za koga je Alija heroj, kome je danak u krvi bio praznik jer su roditelji dobrovoljno davali decu da ih Turci školuju i da ne nabrajam dalje (počeo sam da zapisujem tvoje izjave ) Shvatićeš kad budeš prihvatio Boga koji je ličnost a ne kompjuter. Kada već zapisuješ moje izjave trebao si zapisati i navesti da sam rekao da hriščani su progonitelji. Eh sada kada si spomenuo plakanje ovdje će hriščani suze liti za onim hriščanima koji su ih proganjali(u Jasenovcu su hriščani , hriščane proganjali pa ste i progonjeni i proganjani ali međusobom, tako da će neki plakati a drugi biti oplakivani). Nesumnjam ja da među vašom eminencijom postoje ljudi koji su iskreni i koji plaču nad vašim grijesima ali ima ih koji su takođe među vašom eminencijom koji svojim djelima idu u sasvim drugom pravcu, tj podstiču na činjenje grijeha. Rahmetli Alija Izetbegović je ratni predsjednik BiH, i nije napadao komšijske države kao što su napadali na Bosnu oni preko Drine.A što se tiče danka u krvi to je historijska polemika o kojoj se može pisati, nekako mi puno na Tursku kukate a vi ste im bili najvjerniji saveznici... I ti češ shvatiti to kada Boga budeš obožavao u čistom monoteizmu i kada shvatiš da nije isto čovjek i Bog i da bog nikada nije bio čovjek i da čovjek nikada nije bio Bog niti će biti.Eh kada to shvatiš bit češ na vjeri na kojoj je bio Abraham. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 24, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Да оставимо политику по страни, то ће нас двести на сасвим погрешан правац. Може ли одговор на претходно питање? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 A što se tiče danka u krvi to je historijska polemika o kojoj se može pisati, nekako mi puno na Tursku kukate a vi ste im bili najvjerniji saveznici... Па ако се узме у обзир да су сви поклани мученици српски издржавши муку добили венац у Царсву небеском, а да је Царство небеско циљ, онда се мучитељи турци и могу назвати савезницима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 To što je neko rođen kao Hrišćanin ne znači da je to i po životu. Ja mislim na Crkvu Hristovu i tačno se zna ko se tu podrazumeva pa sam te primere i naveo. Ne znam na koje Hrišćane misliš da vas proganjaju,možda misliš na one što su ovde kod nas bacali bombe? E da, miloševićeva srpska pravoslavna policija(takođe tvoja izjava ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Заиста ми није јасно како неко може да се ИСМИЈАВА некоме ко пати? Каква је то срећа? Зар то није болесно гледати некога како се вечно мучити и исмијавати му се? Зар то није некако и данас код муслимана изражено? Гледао сам снимак где муслимански фундаменталисти муче човека и дк је овај у мукама и самртном ропцу они се смеју као суманути? Нису ли се, можда, нахранили речима Курана док су то чинили, смејући се "невернику"? Kod nas muslimana nijedan račun neće ostati neizravnat.Onaj ko je se nekome podrugivao na ovom svijetu bit će mu vračeno istiom mjerom na onome svijetu.Međutim ovdje se radi o tome da su na ovom svijetu muslimani bili ismijavani zbog njihove vjere.Na onome svijetu kada oni koji su im se ismijavali uvide svoju zabludu i kada budu poniženi onda će vidjeti one kojima su se smijalipa će im se vratiti istom mjerom. Snimaka sa fundamentalistima ove ili one vjere je prepuno tako da oni ne prestavljaju vjeru ni u čemu. Ja sam čuo za zvjerstva koje su hriščanski fundamentalisti radili muslimanima da i su to oni isnspirisani Biblijom za takvo nešto? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Do tebe Enize svakakve informacije dolaze,čak i da je Srbima bilo najbolje dok su bili pod Turcima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 24, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Знам да је било злочинаца који су убијали муслимане али нисам чуо да су инспирисани Христом јер Господ и Бог наш је Љубав и то је проповедао. Но, сада чузјем да КУран управо проповеда исмејавање "неверника" који су се на овоме свету исмејавали муслиманима. Зато сам повезао онако ствари. Сада, ако је све то тако, где је ту онда љубав Божија? Има ли је игде? Са једне стране те притиска судбина, са друге стране култура из које си поникао, са треће стране веома дискутабилни ставови исламских вођа и онда си још и крив што си неверник? И не само то, већ ћеш вечно да се печеш тако што ће кожа да ти се непрестано обнавља док ти се са прикрајка верници смеју... и то вероватно веома задовољни. Како то да уклопимо у љубав Божију а и љубав верника према онима који то, нажалост, нису успели да постану из много, много, много разлога? školarac је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2011 Do tebe Enize svakakve informacije dolaze,čak i da je Srbima bilo najbolje dok su bili pod Turcima Еее, да се врате стара добра времена... ех Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука