Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наша вјера учи, да ако нам се било шта појави, да се осјенимо, Крсним знаком,

и изговоримо монашку молитву.

Зли дух бежи од Крста и молитве.

непомјаника бијемо именом Господа Исуса Христа.

Подели на овим сајтовима

Treba pazljivije da pogledas taj video.On ne kaze da ga je davio Isus,vec da ga je neki duh davio i napao a on se uspeo osloboditi toga tek kada je prizvao Isusovo ime.Isus mu se pojavio posle toga.Isus ga nije prisilio da promeni veru nego mu je rekao da je On "put,istina i zivot"(to su reci iz Jevandjelja),nakon cega je musliman sam shvatio da je Isus Bog.

Pravoslavlje na pojavu duhova gleda sa opreznoscu i primenjuje tekst iz Biblije "ispitujte duhove jesu li od Boga";"jer se sam sotona pretvara u anđela svetla."

ovo sam pitala i muslimane i hriscane ,,,,,,,,,,,,,,,sta bi bilo da je rekao necu zvati isusa ,to je njegova volja valjda niko nemoze tu volju promjeniti ,dal bi ga taj duh udavio

Подели на овим сајтовима

ovo sam pitala i muslimane i hriscane ,,,,,,,,,,,,,,,sta bi bilo da je rekao necu zvati isusa ,to je njegova volja valjda niko nemoze tu volju promjeniti ,dal bi ga taj duh udavio

Можда неби удавио, али би га навео на неку убилачку радњу, Нема дуго у нашој парохији се обесила једна жена, четрдесетих година,

била је велика верница, и веома болесна. Нико се није молио као она, нико се није кајао као она, риједак примјер благородне Православне душе.

Мене је то јако погодило кад сам чула, јер унаточ нервној болести, она се храбро борила, и на крају посустала.

Није више могла. Чак и Црква дозволи верски погреб за такву особу, у таквом случају, па је и она тако сахрањена, ја јој редовито палим свећу,

иако је дигла руку на себе.

Подели на овим сајтовима

Можда неби удавио, али би га навео на неку убилачку радњу, Нема дуго у нашој парохији се обесила једна жена, четрдесетих година,

била је велика верница, и веома болесна. Нико се није молио као она, нико се није кајао као она, риједак примјер благородне Православне душе.

Мене је то јако погодило кад сам чула, јер унаточ нервној болести, она се храбро борила, и на крају посустала.

Није више могла. Чак и Црква дозволи верски погреб за такву особу, у таквом случају, па је и она тако сахрањена, ја јој редовито палим свећу,

иако је дигла руку на себе.

a draga pa kako bi to dozvolio bog od velike ljubavi, da ga ubije ako nije poslusao davljenickog duha

Подели на овим сајтовима

Знате, искрено речено ја немам времена да сједим на јутјубу,

па нисма нити то гледала о чему ви пишете, али сам Вам покушала рећи,

да кад год призовемо име Господа Исуса Христа, ми ћемо бити спашени,

наш добри Господ је са нама, наш Бог, слава Му и хвала, који се увјек пише великим словом,

само притиснете, одговарајућу дирку на тастатури и велико слово је ту.

И кад Господа Бога пишете великим словом и Његово име призивате, неће вас занимати ништа друго,

бит ћете испуњени за читав живот.

Подели на овим сајтовима

davljenickog duha

А који дух воли да дави? Који дух присиљава нашу вољу?

Дух анђела Гаврила, не?!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

А који дух воли да дави? Који дух присиљава нашу вољу?

Дух анђела Гаврила, не?!

mene nemoj pitati,mislim da nisam nista pogresno upitala ,ni rekla sto se tice mog misljena ,draga brana nemislim da bogu vazno nase pisanje dal malim il velikim slovom ,ako ti mislis da mu je vazno pa pisi ti velikim slovom dok oces,ujedno vas sve pozdravljam i zelim vam sve najbolje na vesem putu --------------covjek je ispunjen zivotom i sa svemu samo ako je covjek,moze druge podnijeti sa mirom njegovo drugacije sto je, nije nikada ispunjen nicim ako trazi od drugoga da uradi nesto da bi ispunjen bio,to se zove praznina u nekom sto je popunjava sa mjenjanjem drugoga samo -ni u kom slucaju sluzba bogu

Подели на овим сајтовима

Релативно често се дешава да "истакнути проповедници" пређу из ислама у хришћанство. Када се тако нешто деси, они јавно проповедају своју нову веру и отворено говоре о начину на који су "спознали" Исуса.

Када сам био на Блиском истоку, тамошњи хришћани су ми препричавали такве случајеве ... Велики проповедник из Каира, чије су ватрене беседе против хришћана преносиле новине, имао је болесну ћерку, девојчица није могла да хода. Отишао је с њом у Лондон и сместио је у болницу. У соби изнад њеног кревета био је крст. Отац је тражио да се крст скине. Медицински радници су скинули крст и ставили га у фиоку. Онда је непокретна девојчица устала из кревета и вратила крст на зид.... итд. итд.

Наравно, муслиман је пролио сузе покајања и обратио се у ..... протестантизам!!!

Е па сад. Да се обратио у православље, прича би сигурно била другачија. У нашу веру се нико не обраћа зато што га прогоне духови, чује гласове, виђа особе, лебди, окреће главу за 180 степени. У протестантизам - да. У православље - не.

Наравно, кад се тако неки муслимански проповденик из Каира обрати у протестантизам и јавно исповеди нову веру, одмах добија азил.

Арапи муслимани се јако, јако ретко преобраћају у оне вере чије државе не дају азил или не дају перспективу опстанка.

Овакве приче могу да ме гану исто као када бих слушао његову исповест о томе како је поверовао у кришну, браму, вишну, кали итд.

Хоћу да кажем да је све ово измишљотина макар онолико колико су измишљена сведочанства корисника Космо-диска, који им је променио живот.

Подели на овим сајтовима

Релативно често се дешава да "истакнути проповедници" пређу из ислама у хришћанство. Када се тако нешто деси, они јавно проповедају своју нову веру и отворено говоре о начину на који су "спознали" Исуса.

Када сам био на Блиском истоку, тамошњи хришћани су ми препричавали такве случајеве ... Велики проповедник из Каира, чије су ватрене беседе против хришћана преносиле новине, имао је болесну ћерку, девојчица није могла да хода. Отишао је с њом у Лондон и сместио је у болницу. У соби изнад њеног кревета био је крст. Отац је тражио да се крст скине. Медицински радници су скинули крст и ставили га у фиоку. Онда је непокретна девојчица устала из кревета и вратила крст на зид.... итд. итд.

Наравно, муслиман је пролио сузе покајања и обратио се у ..... протестантизам!!!

Е па сад. Да се обратио у православље, прича би сигурно била другачија. У нашу веру се нико не обраћа зато што га прогоне духови, чује гласове, виђа особе, лебди, окреће главу за 180 степени. У протестантизам - да. У православље - не.

Наравно, кад се тако неки муслимански проповденик из Каира обрати у протестантизам и јавно исповеди нову веру, одмах добија азил.

Арапи муслимани се јако, јако ретко преобраћају у оне вере чије државе не дају азил или не дају перспективу опстанка.

Овакве приче могу да ме гану исто као када бих слушао његову исповест о томе како је поверовао у кришну, браму, вишну, кали итд.

Хоћу да кажем да је све ово измишљотина макар онолико колико су измишљена сведочанства корисника Космо-диска, који им је променио живот.

Objektivnost je vrlina uvijek bila.Zar ne?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Predrasude i laži koje se šire jednih protiv drugih i obratno su razlogom odbojnosti čak i mržnje ljudi među sobom.

Naime, porodica moje supruge sa majčine strane su pravoslavni.

Trebalo nam je desetak godina da ih nagovorimo da dođu kod nas u goste.

(Oni su tamo negdje od Obrenovca.

Njena tetka je smogla snage da dođe.Jadnica ušla je u auto tamo u istočnom Sarajevu i auto je stalo na semaforu.Kad ono prema autu prilazi čovjek sa bradom , u nje se srce sledilo.Žena se ukočila od straha.Čovjek je prišao autu i pokucao na prozor, otvorili smo prozor i on je rekao izvinite gospođo dio mantila kojeg nosite vam visi van auta...

To je angdota koju nam je ona ispričala kada je se aklimatizovala kod nas i kad je vidjela da u Bosni i u sarajevu nisu mudžahedini koji imaju brade do pasa i handžare do koljena.Kao što ni u Srbiji nisu četnici žedni muslimanske krvi.

Ubiše nas laži koje se šire i na jednoj i na drugoj strani.

Подели на овим сајтовима

Predrasude i laži koje se šire jednih protiv drugih i obratno su razlogom odbojnosti čak i mržnje ljudi među sobom.

Naime, porodica moje supruge sa majčine strane su pravoslavni.

Trebalo nam je desetak godina da ih nagovorimo da dođu kod nas u goste.

(Oni su tamo negdje od Obrenovca.

Njena tetka je smogla snage da dođe.Jadnica ušla je u auto tamo u istočnom Sarajevu i auto je stalo na semaforu.Kad ono prema autu prilazi čovjek sa bradom , u nje se srce sledilo.Žena se ukočila od straha.Čovjek je prišao autu i pokucao na prozor, otvorili smo prozor i on je rekao izvinite gospođo dio mantila kojeg nosite vam visi van auta...

To je angdota koju nam je ona ispričala kada je se aklimatizovala kod nas i kad je vidjela da u Bosni i u sarajevu nisu mudžahedini koji imaju brade do pasa i handžare do koljena.Kao što ni u Srbiji nisu četnici žedni muslimanske krvi.

Ubiše nas laži koje se šire i na jednoj i na drugoj strani.

ја не ширим лажи, људи о којима говорим постоје и били су код оџе, и тврде да су им решени проблеми због којих су дошли.

Нисте одговорили на моје питање, кад сам вас питала дали ходџа поред пастирске улоге у вашем народу пружа и те услуге.

Само то. А што се тиче брадоња на подручју БИХ и ту вас демантирају ваши, хвалећи се да ће створити јаку исалмску државу на Балкану.

У времену ратних збивања у Босни окупљали су се муџахедини у загребачкој џамији и кретали на свој ратни поход, они то не крију, после су се оженили са домаћим цурама и

ту остали. Зашто ви то тврдите да је подметање и лаж, кад сами износе те чињенице хвалећи се чистотом вере, или како ви рекосте, "сласти ислама".

Ја уопће не сумњам да је тетка од ваше супруге била у добрим рукама, и да јој ништа није фалило, јер неће Бог свакога за мученика, барем не у Православљу.

Подели на овим сајтовима

Kako si proveo praznik bratiću?

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

ја не ширим лажи, људи о којима говорим постоје и били су код оџе, и тврде да су им решени проблеми због којих су дошли.

Нисте одговорили на моје питање, кад сам вас питала дали ходџа поред пастирске улоге у вашем народу пружа и те услуге.

Само то. А што се тиче брадоња на подручју БИХ и ту вас демантирају ваши, хвалећи се да ће створити јаку исалмску државу на Балкану.

У времену ратних збивања у Босни окупљали су се муџахедини у загребачкој џамији и кретали на свој ратни поход, они то не крију, после су се оженили са домаћим цурама и

ту остали. Зашто ви то тврдите да је подметање и лаж, кад сами износе те чињенице хвалећи се чистотом вере, или како ви рекосте, "сласти ислама".

Ја уопће не сумњам да је тетка од ваше супруге била у добрим рукама, и да јој ништа није фалило, јер неће Бог свакога за мученика, барем не у Православљу.

Mi vjerujemo da postoji opčinjenost i bacanje čini.Po nama postoji samo jedan način liječenja a on je u skladu sa Kuranom i sunnnetom.Vjerujemo u postojanje dobrih i zlih duhova(džina).

A što se tiče pastirske uloge hodže ona je osnov, ali nažalost postoje dobri i loši pastiri.(Kao i kod vas).

Jedna od obaveza svakog pastira jeste i liječenje oboljelih jedinki stada kojeg čuva.Ako je u stanju da i od tog liječi u skaldu sa islamskim propisima to mu je obaveza.

Da, u Bosni je bilo mudžahedina, to se ne može poreći ali isto tako se nemože poreći da smo svi mi imali svako svoje mudžahedinae.Koliko je rusa grka, rumuna bugara i drugih vaših svtih ratnika bilo kod vas?

Rat je bio ne ponovio se nikome a pogotovo nama.

a ova zadnja teza koju ste napisali mi je nejasna ako može pojasni što si napisala.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...