suza Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 sta kaze islam i kakav stav ima islamska religija i dali priznaje da je ovo ovako -kod hriscana u ovom slucaju katolicki -ako neko odgovori da rastavi svoje misljenje od ukupno islamaskog stava-da bi znala razumjeti--------dakle se misli da su dobili testament od petra da su isusovi zamjenici-sada islam zna i pise o isusu isto u kuranu kratko-dal ovo po islamu priznato-*(Нова) "Papa je vidljivi i živi Krist na zemlji"!? jel bi znacilo ako ima isus nasljednika na zemlji onda to je jos komplikovanije .kako bog da bude n azemlji pa ostavi nekima da smiju biti i dalje bog to jest isus ,sta kaze islam na ovo-jelu islamu ima samo jedan jedini Bog za sve, slava3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 Босанац, јеси ли икад некога обратио на ислам (потурчио)? Ne upučujem ja, nego dragi Bog.Bio sam uzrokom upute primanja islama dvoje ljudi. Porodica moje supruge su konvertiti u islam. Moja supruga medicinski tehničar , moj šura budući doktor genetike, njegova supruga specijalista Orl medicine je konvertirala iz pravoslavnog hriščanstva u islam... A poturčiti znači postati turčin a ne musliman.Malo poštovanja ukaži drugima. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 27, 2011 Пријави Подели Написано Август 27, 2011 A poturčiti znači postati turčin a ne musliman.Malo poštovanja ukaži drugima. Ово што сте написали би могло да се узме у обзир као оправдано, или исправно, пошто у србском народном предању постоји и изрека да је "потурица грђи од Турчина". ( самим тиме се Турцима указује дужно поштовање ) Да ли се турчењем постаје истурчен или "konvertit u islam"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 Suzo ako u bibliji može bogu božje a caru carevo to kod nas ne može.Kod nas je i car božiji i njeogva carevina i svi su oni potčinjeni Bogu... Ona vjera koja nema zakone ona nemože da propisuje i njoj je potreban neko da bi opstala.Zato se u toj vjeri naslanjaju na sekularizam koji se savršeno uklapa u navedeni citat iz biblije Svako dobro! nije ni men jasno to bas ,caru carevo a bogu bozije,pa sada znaci trazi car i kolko oce ima razliciti careva na zemlji vec dugo ,svako trazi da ,zakon postovati u redu je al ovo se odnosi na vise razlicitih ,dobro nekada su carevi i sve nosili uzimali,sada bar malo se stisali,hehehhehehhehhe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 Ово што сте написали би могло да се узме у обзир као оправдано, или исправно, пошто у србском народном предању постоји и изрека да је "потурица грђи од Турчина". ( самим тиме се Турцима указује дужно поштовање ) Да ли се турчењем постаје истурчен или "konvertit u islam"? eto vidis to je svugdje niko nevoli da ode neko u drugu religiju ako to nekoga ispunjava,tolerancije da prije nije bilo.sada vec smo civilizovani Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 Ово што сте написали би могло да се узме у обзир као оправдано, или исправно, пошто у србском народном предању постоји и изрека да је "потурица грђи од Турчина". ( самим тиме се Турцима указује дужно поштовање ) Да ли се турчењем постаје истурчен или "konvertit u islam"? Da nije korektnih sugovornika na ovom forumu, lahko bih ja našao zajedničku sa Vama, ali iz poštivanja prema njima suzdržat ću se od govora kojeg samo vi razumijete.A to je govor ponižavanja i nipodištavanja drugog i drugačijeg. Ako ste vjernik, čudim me da crkva i hriščanstvo koji eto pozivaju u ljubav, tolikog islamomrzca od tebe načiniše.Ma nije to crkveni odgoj, ma to je bolest. Vi najbolje znate Vaše stanje.Mogu Vam reći da vas mržnja ubi.Zamolio bih vas da me mimoiđete u daljnjem dijalogu. Uz dužno poštovanje. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 lahko bih ja našao zajedničku sa Vama Лахко и прхко? ( сетих се и Ваше амбиције која је, нажалост, цензурисана ) A to je govor ponižavanja i nipodištavanja drugog i drugačijeg. Не видим, где би био "govor ponižavanja i nipodištavanja drugog i drugačijeg"? Овом изреком: "потурица грђи од Турчина" сам се позвао на србско народно предање. И то поприлично старијом од неологизма - говор мржње. Ako ste vjernik, čudim me da crkva i hriščanstvo koji eto pozivaju u ljubav, tolikog islamomrzca od tebe načiniše.Ma nije to crkveni odgoj, ma to je bolest. Vi najbolje znate Vaše stanje.Mogu Vam reći da vas mržnja ubi. Шта сад овде сумњате, а шта тврдите? И шта желите да постигнете овим констатацијама у форми питања? Per tu( http://www.vokabular.org/?lang=sr-lat&search=per+tu ), ил' per si? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 eto vidis to je svugdje niko nevoli da ode neko u drugu religiju ako to nekoga ispunjava,tolerancije da prije nije bilo.sada vec smo civilizovani Видите suza, тема је насловљена са "Postavi pitanje muslimanu". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 Видите suza, тема је насловљена са "Postavi pitanje muslimanu". jeste al nevidim gdje si postavio pitanje , nije to lijepo tako treba sada da ustanovimo da frustracija ljudska najveca ili sta ,ako tako nastavis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 jeste al nevidim gdje si postavio pitanje , nije to lijepo tako treba sada da ustanovimo da frustracija ljudska najveca ili sta ,ako tako nastavis Нисам сигуран да могу дати одговор на нешто овако конфузно. Као ни на оно предходно што сте ми написали. Опростите ако сам Вас на било који начин узнемирио, или збунио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 To je nemoguće da se desi, tako da je malo bezveze na takva pitanja bilokakav odgovor davati... a ti već kada takve teze postavljaš moj ti je savjet da razmisliš malo o islamu nebi li ti se srce uputom prosvijetlilo, šta misliš? Поента мог питања је у томе да ми кажеш да у случају да нпр. сазнаш да та вера којој припадаш проповеда нешто што уопште није у складу са оним у шта срцем верујеш, или оно како си у почетку мислио да та вера проповеда, шта би учинио? Да ли ме разумеш? Интересује ме, једноставно почнеш да сматраш да та вера више не одговара твојој унутрашњој вери, (не мора то сада да буде, не мора никада, али у случају) и Enize, почињеш да желиш следити веру, ону веру исповеђену у Христвој беседи на гори, шта ћеш учинити? И додатно питање, да ли и тада сматраш да је п р а в е д н о то што би те исламско духовно вођство казнило смрћу, јер тако заповеда - наводно - Бог, и да ли би и даље веровао да убијање обраћених у хришћанство (из Ислама) Богу службу чини? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 negdje sam procitao da je Muhamed rekao nekom covjeku da Allah ne voli da se lezi na stomaku. o cemu se radi? i sta je/ ko je "mutavelija"?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
u malom gnevu Написано Август 28, 2011 Пријави Подели Написано Август 28, 2011 da li su ovo validni odgovori na pitanja o simbolima islama : polumesec i zvezda? Ako jesu, zamolila bih nekog ko zna više o tome da me uputi na neki sajt koji je izvor informacije, želim da podrobnije i sama pročitam, hvala unapred,, Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Good is Good Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Август 30, 2011 Пријави Подели Написано Август 30, 2011 negdje sam procitao da je Muhamed rekao nekom covjeku da Allah ne voli da se lezi na stomaku. o cemu se radi? i sta je/ ko je "mutavelija"?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 30, 2011 Пријави Подели Написано Август 30, 2011 Поента мог питања је у томе да ми кажеш да у случају да нпр. сазнаш да та вера којој припадаш проповеда нешто што уопште није у складу са оним у шта срцем верујеш, или оно како си у почетку мислио да та вера проповеда, шта би учинио? Да ли ме разумеш? Интересује ме, једноставно почнеш да сматраш да та вера више не одговара твојој унутрашњој вери, (не мора то сада да буде, не мора никада, али у случају) и Enize, почињеш да желиш следити веру, ону веру исповеђену у Христвој беседи на гори, шта ћеш учинити? И додатно питање, да ли и тада сматраш да је п р а в е д н о то што би те исламско духовно вођство казнило смрћу, јер тако заповеда - наводно - Бог, и да ли би и даље веровао да убијање обраћених у хришћанство (из Ислама) Богу службу чини? Ja sam čovjek koji slijedi i pripada islamu iz razloga što sam uvjeren i ubjeđen da je jedino islam potpuna istina i da je jedino islam pravi put.Gdje god nađem istinu slijedim je.Da sam ubjeđen da je hriščanstvo pravi put ne bi bilo večeg hriščanina od mene.Islam je moj život i moj spas.Svako slijedi ono što misli da je najbolje za njega. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука